Filmy Stargate - plotki, ciekawostki, fakty.
Napisano 05.10.2010 - |11:16|
Myślę, że ten cały plan B opiera się na oczekiwaniu na jakiegoś producenta z kasą, który będzie chętny zainwestować w ten projekt. Poza tym to jakaś bzdura to co piszą o tym skończonym rynku filmów DVD. W Stanach padają co prawda wypożyczalnie ale to jeszcze nic nie znaczy. Większość ludzi, która zainwestowała w kupno poprzednich filmów to i tak ludzie orientujący się w universum SG i oni też na pewno nie zawiedliby gdyby powstał kolejny film. Narazie mamy szukanie wymówek bo ludzie naciskają i co chwile gdzieś wypływają pytania o kolejne filmy. Poprzednim razem mówili, że odłożyli filmy bo skupiają się na SGU a teraz nagle rynek DVD się kończy.
Napisano 11.10.2010 - |18:21|
Napisano 15.10.2010 - |19:49|
Napisano 04.11.2010 - |22:50|
Firma mająca siedzibę w Los Angeles ma poparcie wierzycieli dla planu przewidującego umorzenie 4 mld USD długu i przejęcie zarządzania przez menedżerów ze Spyglass Entertainment Group, firmy, która wyprodukowała film „Szósty zmysł”. Celem wspomnianego planu jest skrócenie i uproszczenie procedury upadłościowej i obniżenie jej kosztów, zwłaszcza z tytułu opłat księgowych i prawnych.
MGM zapewnił też, że wierzyciele „w przygniatającej większości” poparli propozycję firmy Spyglass przewidującą zamianę długu na akcje studia filmowego MGM, co byłoby korzystniejsze od konkurencyjnej oferty Lions Gate.
Firma Lions Gate z siedzibą w Vancouver proponowała około 1,7 mld USD w akcjach i obligacjach dla wierzycieli MGM, co miało jej zapewnić 55 proc. udziałów w połączonej spółce.
W celu zyskania poparcia większej liczby wierzycieli MGM, Carl Icahn, który jest największym udziałowcem Lions Gate i posiada około 10 proc. długu MGM, zaproponował po 53 centy za każdego dolara uprzywilejowanych kredytów MGM, a więc o około 18 proc. więcej niż 45 centów oferowanych na rynku przed ofertą Lions Gate z 12 października.
Icahn oświadczył, że zawarł porozumienie z MGM, które da mu prawo wyboru zarządu firmy po zakończeniu procedury upadłościowej. Tak czy owak wygląda to na kres MGM. Jednym z jego założycieli był Samuel Goldwyn z Warszawy. W latach świetności MGM produkował 40 filmów rocznie. Zatrudniał największe gwiazdy kina – Gretę Garbo, Clarka Gable’a, Jamesa Stewarta, Bustera Keatona i Elvisa Presleya.
Jerzy Boćkowski
PARKIET
no to się chyba możemy pożegnać z filmami...
Użytkownik freyr edytował ten post 04.11.2010 - |22:53|
Napisano 05.11.2010 - |10:00|
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 05.11.2010 - |10:03|
Napisano 05.11.2010 - |19:20|
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 05.11.2010 - |19:54|
Poza tym ten artykuł z wp.pl jest obcięty. Na gateworld.net jest zamieszczony w całości, jest w nim mowa o filmach SG-1 i Atlantis i bynajmniej póki co nikt nie zamierza z nich rezygnować tylko znaleźć sposób żeby zarobić na nich jak najwięcej. Poniżej link do artykułu.
MGM officially files for bankruptcy, plans to keep Stargate
Napisano 08.11.2010 - |20:06|
Napisano 17.04.2011 - |21:59|
Napisano 17.04.2011 - |23:07|
Napisano 18.04.2011 - |07:11|
Bardzo szkoda Stargate. Sczególnie Atlantis, szczególnie Universe – gdzie zostaliśmy zostawieni nawet bez zakończenia. Chciałbym żeby te napisane scenariusze do filmów zostały wydane w jakiejś formie, nawet książkowej… a tak można powiedzieć że lada dzień skończy się era Stargate.
Napisano 18.04.2011 - |17:22|
a tu kolejny z Ojców Założycieli wyrzucony na pysk
Nic tylko zrobić Topic Wspomnień i Pożegnań z Gejtem
i oczywiście z Naszym Forum
ktoś wogóle komentuje odcinki SGU
chyba żeby sie dobić pójdę zobacze co tam sie dzieję
Użytkownik koniu88 edytował ten post 18.04.2011 - |17:25|
Napisano 18.04.2011 - |18:38|
- www.gwrota.com
Napisano 19.04.2011 - |12:29|
sam wchodze na forum zeby zobaczyć, np. czy Madi napisała kolejną część Fick'a
Napisano 19.04.2011 - |22:48|
Miał być powrót RDA do prawdziwego grania w Stargate ( film o nim to w końcu by coś robił, nie? ), może by MGM by dostało łądne wyniki sprzedaży...
Mówiąc szczerze też miałam nadzieję, że RDA zdąży zagrac jakąś konkretną rolę zanim się na dobre zestarzeje. Zresztą co tu ukrywac dla pozostałych aktorów czas również nie stoi w miejscu... A ja sie bardzo do wszystkich przywiązałam i nie chciałabym oglądac w tej roli kogoś innego.
SGA jakoś mi nie pasowało ale w SGU zdążyłam się wciągnąc i żałuję że seria jest taka krótka
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 10.05.2011 - |19:15|
Mam nadzieję, że Brad Wright lub ktoś z jego błogosławieństwem wyda książkowe zakończenie SGU. W jednym wywiadów przed drugim sezonem mówił, że Universe jest pierwszym Stargatem, które z założenia nie jest w stylu never ending story jak SG-1 i Atlantis, ale ma zaplanowane zakończenie, tylko pozostała kwestia jak do tego dojść. Scenariusz filmu Atlantis w formie książki też byłby miły. Jednak nie rozumiem chęci robienia filmu SG-1. Ta seria jest bardzo dobrze zakończona i dorabianie nowych historii z przygrubym O'Neillem mogłoby to zniszczyć.Chciałbym żeby te napisane scenariusze do filmów zostały wydane w jakiejś formie, nawet książkowej… a tak można powiedzieć że lada dzień skończy się era Stargate.
Użytkownik Don Pabloss edytował ten post 11.05.2011 - |22:16|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych