Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hung

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#21 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 22.07.2009 - |10:04|

Trzeciego odcinka nawet nie bronię. Po prostu słaby. Nie rozumiem po co sobie scenarzyści rzucają kłody pod nogi. Wątek eks-żony i dzieciaków - nudy. Kobieta od ciuchów mówi, że nie da jej listy kobiet, nagle na koniec odcinka jej daje, ot tak. Jakby nie mogli od razu ruszyć z akcją, tylko akcja o [beeep]e maryny :P. Na końcu z tymi ciastkami, a już myślałem, że tam sąsiad otworzy ciastko i będzie coś w stylu "Go [cenzura!] yourself" :lol:, a tutaj mnie jednak zaskoczyli i Ray zaczyna doceniać kobiety. Mam nadzieję, że w następnym odcinku akcja ruszy ostro do przodu bo na razie to wieje nudą.

Ten serial poprostu nie ma jaja , a wszelkie teksty typu "Be my pimp" to takie na sile probowanie "Bycia fajnym".Lubie tego aktora ale...brak jaj.Flaki z olejem , niczym dynastia.

Użytkownik Dellirium edytował ten post 22.07.2009 - |10:05|

• 0

#22 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 27.07.2009 - |22:29|

1x04 - nudy jak cholera... jeżeli w następnym odcinku nie będzie lepiej, to olewam serial.
  • 0

#23 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.07.2009 - |13:03|

Ja oprócz pilota obejrzałem tylko drugi odcinek. Niestety kompletnie mnie nie przekonał i odpuszczam ten serial. Jedynie główny aktor daje radę, ale niestety jak już ktoś wspomniał i on musi mieć co zagrać. A moim zdaniem scenarzyści się nie popisali.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#24 Hugoul

Hugoul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.07.2009 - |14:20|

mi się podoba, komedii nie lubię dlatego cieszę się że nie próbują mnie rozśmieszać na siłę. Dialogi szybkie i sprawne, mi się nie dłuży. Oglądam dalej.
  • 0
„…Istnieje takie słowo w nowomowie, którego pewnie jeszcze nie znasz:
KWAKMOWA, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych
ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do
wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz,
komplement… "Rok 1984" - G. Orwell.

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.07.2009 - |18:13|

1x04

Nawet niezły, dam mu jeszcze szanse.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#26 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.07.2009 - |21:32|

Średni odcinek a zważywszy że nadają to tuż po swoim największym hicie czyli True Blood to należało zainwestować w scenarzystów bo główny aktor dobrany znakomicie tyle że trzeba dać co mu zagrać.

Trzeciego odcinka nawet nie bronię. Po prostu słaby. ........ Mam nadzieję, że w następnym odcinku akcja ruszy ostro do przodu bo na razie to wieje nudą.

Ten serial poprostu nie ma jaja , a wszelkie teksty typu "Be my pimp" to takie na sile probowanie "Bycia fajnym".Lubie tego aktora ale...brak jaj.Flaki z olejem , niczym dynastia.

Zgadzam się z tym i dlatego dziwi mnie i nie rozumiem tego, że ten niezbyt udany [by nie powiedzieć niewypał] serial właśnie dostał drugi sezon ---> http://www.variety.c...0...d=1292&cs=1 :o :blink:
Od siebie dodam nie wiem po co , szkoda tylko tych pieniędzy i miejsca w ramówce na niego. Przynajmniej po tym co pokazali dotąd.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#27 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.08.2009 - |09:02|

Ale średnia oglądalność wynosi jak na razie 3,1 mln widzów (ponad 10 mln jeśli dodamy wyniki z VOD i DVR) więc nie dziwne że serial dostał drugi sezon.
Może faktycznie jest coś w tym że podoba się ten serial bardziej damskiej części widowni, bo z takim wytłumaczeniem dobrych wyników oglądalności Hung się spotkałem.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#28 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.08.2009 - |12:10|

Jesienią w HBO Polska zadebiutuje właśnie serial HUNG!
  • 0

#29 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 03.08.2009 - |12:35|

Wczorajszy odcinek nawet moze byc , chyba dlatego ze bardzo przepadam za "blondynka z zepsutym samochodem" grajaca rownierz w Dirty Sexy Money.
  • 0

#30 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.08.2009 - |19:44|

Może faktycznie jest coś w tym że podoba się ten serial bardziej damskiej części widowni, bo z takim wytłumaczeniem dobrych wyników oglądalności Hung się spotkałem.

Po 5 odcinkach mam takie nieodparte wrażenie że jest to serial zrobiony pod kobiety.

Całe te przesłanie że każdej kobiecie należy się szczęście, ktoś kto ją pokocha jak i też taka wyczuwalna delikatność całości wskazuje mi na ukierunkowanie się twórców na żeńskiego widza.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#31 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 06.08.2009 - |20:00|

Byłem nastawiony bardzo pozytywnie, ale po 5 epizodach odpadam. To zdecydowanie nie dla mnie jest :)

Użytkownik Asturas edytował ten post 06.08.2009 - |20:00|

• 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#32 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.08.2009 - |20:36|

A ja jeszcze pooglądam. Fakt, że serial nie umywa się do na przykład Californication, ale ze względu na pojawienie się Natalie Zea i scenkę miłosną w barze, wolę zobaczyć, jak to się rozwinie :D Co do reszty:
* gra/rola Anne Heche jest tak beznadziejna, że nie warto nawet tego komentować.
* dzieciaki wybrali chyba na chybił trafił podczas castingu, bo są kompletnie nieżyciowi (chyba że takie miało być zamierzenie scenarzysty).
* fabuła opierająca się tylko na seksie - ale to już było...
* Floyd - irytujący do granic wytrzymałości.
* Tanya - ofiara losu do sześcianu.
Jedyny plus:
* Lenore - konkretna, arogancka kobieta sukcesu, która wie czego chce od życia.
Ogólnie nie polecam tego serialu, ale jak już zacząłem oglądać...
  • 0

#33 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 07.08.2009 - |10:03|

Też spotkałem się, że serial podoba się kobietom i to one chętniej oglądają produkcję HBO. Ale jest wiele "kobiecych" seriali, które uwielbiam, a ten jest po prostu słaby. Anne Heche daleko, bardzo daleko do Nataschy McElhone, Ray to przegrany, ale nie wzbudza mojego współczucia, a jego dzieciaki są drewniane. Z braku laku może obejrzę jeszcze tych pięć odcinków, ale jeżeli ktoś nie zaczął oglądać to odradzam.
  • 0

#34 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 10.08.2009 - |09:53|

Słabo, oj słabo. Poddaję się, serial nie dla mnie. Bardzo możliwe jest to, że serial skierowany do kobiet.
Wszystkie postacie główne oprócz Ray'a są nudne i drętwo zagrane. Miałem ochotę chyba ze 6 razy wyłączyć odcinek w ciągu 25 min.
Moment, kiedy spotykają się dzieci + Tanya + Jessica - czyste drewno. Dobór ról w tym serialu chyba tak wyglądał, że dzieci kolegi twórcy serialu się załapały po znajomości. Nie jestem też fanem takich chwytów, jak rozmowa motywacyjna trwająca 1 min. i nagle zawodnicy grają niczym Michael Jordan i wygrywają mecz.

Dla tych, którzy nie zaczęli oglądać serialu, to odradzam. Szkoda czasu marnować.
  • 0

#35 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 10.08.2009 - |10:30|

Słabo, oj słabo. Poddaję się, serial nie dla mnie. Bardzo możliwe jest to, że serial skierowany do kobiet.
Wszystkie postacie główne oprócz Ray'a są nudne i drętwo zagrane. Miałem ochotę chyba ze 6 razy wyłączyć odcinek w ciągu 25 min.
Moment, kiedy spotykają się dzieci + Tanya + Jessica - czyste drewno. Dobór ról w tym serialu chyba tak wyglądał, że dzieci kolegi twórcy serialu się załapały po znajomości. Nie jestem też fanem takich chwytów, jak rozmowa motywacyjna trwająca 1 min. i nagle zawodnicy grają niczym Michael Jordan i wygrywają mecz.

Dla tych, którzy nie zaczęli oglądać serialu, to odradzam. Szkoda czasu marnować.

Aha to przeloze sobie ten odcinek w takim razie na pózniej...a juz mialem go ogladac.
  • 0

#36 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 22.08.2009 - |10:34|

5 odcinków obejrzane - podoba mi się to. Duet Ray/Tanya jest świetny. Dzieciaki, żona Raya i jej drugi mąż licho.

ps ależ dziwna jest Jemma :D
  • 0

#37 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 24.08.2009 - |16:39|

Między innymi wasze rekomendacje aż do dzisiaj powstrzymywały mnie przed rozpoczęciem oglądania tego serialu. Ciekawość jednak zwyciężyła i po 8 odcinkach muszę stwierdzić, że jestem usatysfakcjonowany poziomem tej produkcji - miałem ochotę na więcej. Nie wiem tylko, jakbym go odebrał oglądając z tygodniowymi odstępami i dlaczego reklamują go jako komedię.

Użytkownik johnass edytował ten post 24.08.2009 - |16:41|

#38 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 24.08.2009 - |17:29|

Kolejne 3 odcinki i lekka zwyżka forma IMO, chyba za sprawą postaci Jemmy (chociaż wygląd zewnętrzny też mi się podoba). Ciekawe tylko w jakim kierunku pójdzie jej wątek w dwóch ostatnich odcinkach?
  • 0

#39 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.08.2009 - |21:13|

Chyba nigdzie, bo jak dla mnie chyba jasno pokazali koniec wątku z Jemmą.

A tak powracając do sprawy narzekania na serial, to może rzeczywiście serial się odbiera lepiej oglądając ciągiem, może i jest lepszy w odbiorze jak się poczyta trochę wypocin ludzi, którzy oglądali go wcześniej i zjechali po nim i wtedy się człowiek nie nastawia na dobry serial, ale moim zdaniem serial nie przetrwa długo na antenie. Jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądać ramówka na następny rok, ale aby utrzymać widownię muszą łączyć Hung w blok z True Blood, bez tego serial zginie, a po drugie jak dla mnie scenarzyści są mało pomysłowi, co pogrzebie ich w kolejnych sezonach o ile owe powstaną. Trochę mnie to dziwi, bo współtwórca Hung jest pan, który stworzył ciekawy serial The Riches dla stacji FX.
  • 0

#40 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 24.08.2009 - |23:28|

Na pewno nie da się jednoznacznie stwierdzić. Może po prostu bardziej leży mi takie kino. Nie nastawiałem się na kaszanę, bo od początku byłem zainteresowany tym serialem, tylko seans odkładałem w czasie przez wyjazdy i niepochlebne opinie. Oglądanie ciągiem miało pewnie większe znaczenie.
W każdym razie w moim odczuciu serial ma potencjał i mam nadzieję, że scenarzyści obiorą dobrą drogę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych