Jeeeeest, Lost powrócił!
Przemyślenia po I odcinku:
1. Wyspa.
W tym odcinku była zdecydowanie ważniejsza niż wątek O6. W końcu wiemy, co się tam zdarzyło. Miło było zobaczyć budowę Orchidei. Czyli jednak Dharma już zastała na Wyspie Koło Czasu, nie miała z nim nic wspólnego...
Daniel - budowniczym??? Facet widać na poważnie podróżuje w czasie i to chyba od dawna. Dobrze, że miał w tym odcinku dużą rolę, bo to ciekawa postać.
Desmond na Wyspie Wciąż się spotykają z Danem w takich dziwnych okolicznościach
John - musi umrzeć, żeby wszystko wróciło do normy? Czyli jednak popełnił samobójstwo? Ze słów Sayida w 4 sezonie wynikało raczej, że ktoś się przyczynił do tego...
Miło było też zobaczyć Candle'a, Ethana i Richarda już na otwarcie sezonu (:
Właśnie... Richard. Wydaje się, że on także podróżuje w czasie, tak jak Daniel. Chociaż może i nie. Dlaczego rozpoznał Johna po jego przeniesieniu w przeszłość? I dlaczego był pewny, że następnym razem już go nie pozna? Ech, Alpert wciąż tak samo tajemniczy.
Myślę, że się wyjaśniła scena z I sezonu - gdy John nagle utracił władzę w nogach i to Boone musiał wejść do samolotu. Teraz wiadomo, że John nie mógł tam wejść, bo Ethan go postrzelił. Zresztą, o ile pamiętam, John wtedy widział we śnie spadający samolot, który zobaczył w tym odcinku "na żywo".
I jeszcze Charlotte i jej krwawienie z nosa. To przypadek czy skutki uboczne.
Powoli zaczynam się do niej przekonywać.
Ciekawi mnie jeszcze, czy oni cały czas tak się przenoszą co chwilę w czasie, przez te 3 lata. Ale tak długo by chyba tego nie wytrzymali
Dziwne...
2. Oceanic 6.
Sun - jednak Widmore się z nią skontaktował. Zastanawia mnie tylko, dlaczego ona jest tak cięta na Linusa? Przecież za śmierć Jina większą odpowiedzialność ponosi Widmore, który wysłał na Wyspę swoich siepaczy. Chyba że to tylko wybieg z jej strony, żeby zbliżyć się do Widmore'a i to na nim się zemścić.
Kate - ciekawi mnie, kim jest ten prawnik i jego klient, którzy uważają, że Aron nie jest jej dzieckiem.
Sayid - bardzo dobry pokaz walki.
Hurley - oskarżony o morderstwo
3. Końcówka odcinka.
Bardzo dobra. Des zmienił kurs i płynie do Oxfordu
Bardzo ładnie to wyszło - jego rozmowa z Danem i "proroczy sen". Ciekawe, czy Des naprawdę jest wyjątjowy i dlaczego.