>Replikatorzy z Dr Weir
>Asgardczycy z galaktyki Pegaza
>nowy przeciwnicy z odcinka The Daedalus Variations ( ci jak ktoś skomentował Borg podobni )
To są tylko te które moim zdaniem powinny być "wykończone".Czytając listę i tłumaczenie biku1 muszę stwierdzić, że twórcy się naprawdę wypalili. Powinni zaczerpnąć od pomysłów fanów (w końcu od nich zależy dalszy los serii) i zapisać się na jakiś kurs/lekcje "systematycznego tworzenia scenariuszy" (tak bym to nazwał). Takie jest moje zdanie, gdyż fan oglądając odcinek myśli co się zdarzy dalej, nie kończy się takich wątków chyba, że planowało się wrócić do tego w następnym sezonie (podtrzymanie napięcia ?). Żaden z tych o których napisałem, czy też pomyślałem nie widnieje na liście. Niektóre odcinki Atlantis moim zdaniem były tylko "wypychaniem sezonu off topami" i jeszcze nudnymi jak flaki z olejem. Jestem w stanie zrozumieć cienki budżet = mniej atlantisowy odcinek(tech+ancient+presja=widowisko), ale dla przykładu ostatni świetnie się zapowiadający odcinek 4 sezony "The Last Man" był naprawdę trafiony (gra McKay'a, i wątek atlantis ? Milonów lat w przód) i równie ekscytujący (trailery dawały do myślenia). Takie odcinki nie wymagają myślę duże nakładu finansowego Nie wiem co będzie dalej z SGA. Zapowiada się raczej klapa, tym bardziej, że chcę przesunąć premierę na wrzesień, żeby przypadkiem nie przegrała z innym serialem wchodzącym w tym samym czasie... coś to musi znaczyć. Myślę, że teraz byłby czas na dobry film ( a propos filmu "Star Trek 2009" nie jestem fanem tej serii ale film zapowiada się na tyle dobrze, że może i ja wezmę pod lupę tą serię ) lub dwa w stylu "Atlantis records of Alteran's Wars" (jak wyglądał cały przebieg wojny z Wraith, życie w Atlantis i okoliczności opuszczenia miasta) na ożywienie całej linii i podsycenie apetytu fanów przed 6 bardziej widowiskowym sezonem. Może taki właśnie efektowny/efektywny i bardzo widowiskowy wysokobudżetowy film nakręci dalsze serie i znajdzie nowych fanów dla tej legendarnej serii.
Przepraszam za ten cały esej/bełko mam nadzieje, że obejdzie się bez ostrzeżenia czy bana ^^
P.S. Często zdarza mi się tak zaczynać kontakty z forami internetowymi (zapewne moje opinia jest gdzieś w głębi forum -> opcja szukaj -> ostrzeżenie -> etc )
Pozdrawiam
Użytkownik Cival edytował ten post 19.03.2009 - |19:34|