Korzystając z tej samej listy
z drobnymi zmianami, i wywaliłem to czego nie widziałem i nie zobaczę
I Am Legend (2007) - można zobaczyć, szczególnie z alternatywnym zakończeniem, choć główne też ujdzie
Déjà Vu (2006) dobry - da się oglądać
Island, The (2005) świetny to za dużo, można zobaczyć, ale bez rewelacji, podobny motyw był w jednym z odcinkow Sliders, na plus zaskoczenie gdzieś w 1/3 filmu
Next / (2007) słabo, ale na tle innych produkcji można zobaczyć
War of the Worlds (2005) słaby - nie polecam, oglądać tylko "z obowiązku"
Mist, The (2007) warto zobaczyć tylko dla samego zakończenia, film słaby, ale koniec wypunktowuje go wysoko!!
Jumper (2008) słaby, nie polecam
Cloverfield (2008) miernota (nad miernotami) tylko na przyśpieszeniu można oglądać ale i tak nie warto poświęcać na niego tych 5 minut
Children of Men (2006) takie sobie, już nie do końca pamiętam o co i jak tam biegało
Aliens vs Predator - Requiem (2007) UNIKAĆ JAK OGNIA
Death Race (2008) dobry+ (nic więcej się o nim nie da napisać) dobrze się ogląda
Happening, The (2008) słabe, brak dobrego zakończenia, choć motyw niezgorszy
Babylon A.D. (2008) oglądać dla typowej roli dla Van Diesla, nic specjalnego, ale dobrze się ogląda
Sunshine (2007) miernota, nie warto
Doomsday (2008) słabe, nie warto
X-Files: I Want to Believe, The (2008) tylko dla fanów serialu
Hitchhiker's Guide to the Galaxy, The (2005) w odróżnieniu u poprzednika uważam, że warto zobaczyć, choćby by wiedzieć o co chodzi z 42
Ultraviolet (2006) widziałem, ale nie pamiętam tego ani troche, to świadczy o poziomie filmu
Stealth (2005) słaby, w długie zimowe wieczory można, jak już nie ma nic pod ręką
Mutant Chronicles, The (2008) nie warto
Day the Earth Stood Still, The (2008) mozna zobaczyć, choć tylko tyle
.
jednym słowem słabo, tak jak już pisałem dobrego SF już nie kręcą, skończył się okres kiedy twórcy myśleli katastroficznie, więc najpewniej, przez kolejne 70 lat kicha będzie w SF (szczególnie, że Star Treka dali Abramsowi, więc i tu nie będzie nic a nic wartego zobaczenie - choć bardzo bym się cieszył, gdybym się w tej sprawie mylił)
Użytkownik Toudi edytował ten post 14.01.2009 - |22:07|