Lie to Me
Napisano 17.02.2009 - |16:42|
Napisano 19.02.2009 - |23:02|
Napisano 20.02.2009 - |00:17|
Genesis
Napisano 20.02.2009 - |14:12|
Napisano 20.02.2009 - |15:22|
Dodatkowo już wkrótce Lie to Me zostanie przeniesione na godzinę 20:00 gdzie konkurencja jest znacznie mniejsza.
Napisano 20.02.2009 - |15:44|
Napisano 20.02.2009 - |20:42|
Przepraszam, ale w którym miejscu ten serial ma potencjał? To, że traktuje o modnej ostatnio tematyce NLP i mowy ciała to nie znaczy, że od razu mamy serial z potencjałem. Ba, paradoksalnie to może być jego największy gwóźdź do trumny. Minęły 4 odcinki, a nie widać ani odrobiny głównego wątku, który mógłby ten serial pociągnąć na dłuższą metę. Zdradzający mąż głównej bohaterki, w której w pewien sposób zakochany jest nasz ekspert czy może jego "trudne" relacje córką to nie są tematy mogące być osią serialu. A ileż można skupiać się na samych gestach i mowie ciała, których, niestety, aż tak wiele niema, żeby scenarzyści mogli w każdym kolejnym odcinku nas nową wiedzą raczyć. Pozostaje jedynie wystarczająco ciekawy dobór tematów każdego kolejnego epizodu. Pytanie tylko czy przemoc seksualna w wojsku, a tym bardziej polityczne bale Azjatów to na pewno to, za czym wszyscy przepadamy?...Czwarty odcinek miał oglądalność 11,22 mln : Nielsen Ratings co do trzeciego jest spadkiem przeszło o 2 mln więc nadal uważam, że nie jest dobrze, a szkoda bo serial ma potencjał.
Z jednej strony bardzo się ucieszyłem, że w końcu powstał serial taki jak Lie to Me, ale z drugiej już po 4 odcinkach zrozumiałem, dlaczego nikt wcześniej tego nie zrobił. Bo to bardzo trudne zadanie i chyba twórców Lie to Me zdziebko przerosło...
Użytkownik borderline edytował ten post 20.02.2009 - |20:44|
Napisano 20.02.2009 - |21:33|
Z jednej strony bardzo się ucieszyłem, że w końcu powstał serial taki jak Lie to Me, ale z drugiej już po 4 odcinkach zrozumiałem, dlaczego nikt wcześniej tego nie zrobił. Bo to bardzo trudne zadanie i chyba twórców Lie to Me zdziebko przerosło...
I właśnie o to chodzi, to, że jak na razie nie ma głównego wątku nie oznacza, że go nie będzie. A co do trudności to one zawsze będą, jeszcze w historii kinematografii nie powstał film lub serial nie pozbawiony wad i błędów czy wpadek scenarzystów.
A ileż można skupiać się na samych gestach i mowie ciała, których, niestety, aż tak wiele niema, żeby scenarzyści mogli w każdym kolejnym odcinku nas nową wiedzą raczyć.
Z tym bym polemizował, bo ciało ludzkie jest nieodgadnione i zawsze można nas czymś nowym zaskoczyć
Być może się mylę i będę zmuszony ci przyznać rację, ale do tego czasu jest przynajmniej 9 jak nie 18 odcinków. A do tego czasu jeszcze długa droga
Napisano 21.02.2009 - |11:48|
A czy każdy serial musi mieć jakiś wątek przewodni? Moim zdaniem w tego typu serialach nie jest on konieczny. Wystarczy zobaczyć na serie CSI, Criminal Minds itp w których wątku przewodniego raczej nie ma. Czasem pojawi się kilku odcinkowy wątek dotyczący jakiegoś bohatera i tyle.Przepraszam, ale w którym miejscu ten serial ma potencjał? To, że traktuje o modnej ostatnio tematyce NLP i mowy ciała to nie znaczy, że od razu mamy serial z potencjałem. Ba, paradoksalnie to może być jego największy gwóźdź do trumny. Minęły 4 odcinki, a nie widać ani odrobiny głównego wątku, który mógłby ten serial pociągnąć na dłuższą metę.
A moim zdaniem wyszedł naprawdę przyjemny serial.Z jednej strony bardzo się ucieszyłem, że w końcu powstał serial taki jak Lie to Me, ale z drugiej już po 4 odcinkach zrozumiałem, dlaczego nikt wcześniej tego nie zrobił. Bo to bardzo trudne zadanie i chyba twórców Lie to Me zdziebko przerosło...
Napisano 21.02.2009 - |21:27|
Napisano 28.02.2009 - |17:27|
Z podobnej tematyki o wiele lepiej wypada Mentalist - zdecydowanie ciekawsze
Osobiście nie przypadł mi do gustu.
Napisano 01.03.2009 - |14:49|
Napisano 05.03.2009 - |22:36|
Edit: jestem właśnie po 6 odcinku i... może jest jednak dla tego serialu nadzieja
Użytkownik borderline edytował ten post 12.03.2009 - |22:56|
Napisano 11.04.2009 - |01:07|
Serial ciut przypomina House'a pod pewnymi względami, też mamy doktorka, eksperta, tym razem nie w diagnozach medycznych a w badaniu i rozpoznawaniu odruchów ludzkich, dzięki czemu, może bezbłędnie stwierdzić czy ktos w danym momencie mówi prawdę czy nie.
Bardzo ciekawa koncepcja i całkiem fajnie zrealizowana, polecam
Nie widziałem jeszcze na ten temat, żadnego wątku więc postanowiłem założyć.
Żadnego wątku ? Lenistwo pewnie świąteczne do kwadratu, ledwie na 3 podstronie ten temat już był.
//biku
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.04.2009 - |06:35|
R.I.P. StarGate ![]()
TauriCon still alive ![]()
Napisano 13.05.2009 - |19:54|
no więc po piątym odcinku mogę już z pełną premedytacją stwierdzić, że serial czeka cancel i to szybciej niż później.
Jasnowidz z Ciebie żaden, bo serial ponoć dostał już drugą serię
1x12 Chyba najlepszy odcinek w całej krótkiej historii serialu. A jutro już finał :/
IMO całkiem niezły serial, może bez jakichś nadzwyczajnych zachwytów, ale dosyć nietypowy, z całkiem ciekawymi bohaterami.
Odcinek finałowy na średnim poziomie bez jakichś zachwytów go obejrzałem, choć kilka ciekawych zwrotów akcji było.
Ocena pierwszej serii: 7.5/10
Użytkownik Dżakas edytował ten post 16.05.2009 - |21:31|
Napisano 16.06.2009 - |15:08|
Napisano 18.06.2009 - |18:07|
Świetny serial
R.I.P. StarGate ![]()
TauriCon still alive ![]()
Napisano 14.09.2009 - |21:06|
Użytkownik bishop edytował ten post 14.09.2009 - |21:07|
Napisano 29.09.2009 - |18:42|
Premiera drugiego sezonu. „Ligthman Group” na prośbę FBI prześwietlić ma przeszłość jednego z kandydatów na sędziego Sądu Najwyższego. Zadanie to Lightman zleca Torres, a sam zajmuje się sprawą młodej kobiety, która twierdzi, że w trakcie nadnaturalnej wizji była świadkiem zabójstwa. Okazuje się, że dziewczyna cierpi na rozdwojenie jaźni. Tymczasem była żona Lightmana oznajmia mu, że zamierza przeprowadzić się do Chicago i zabrać chce ze sobą ich córkę.
Kolejny sezon zaczyna się spokojnie, nie mamy jakich większych zwrotów akcji. Foster jest już po rozwodzie i dobrze jej z tym. Locker nadal odsunięty na dalszy plan za swoją wpadkę sprzed kilku miesięcy. Odcinek na poziomie tych z poprzedniego sezonu. Ogląda się przyjemnie, ale bez jakiegoś wielkiego zaangażowania. Obsada jest w porządku, scenariusz trzyma się kupy, ale jeżeli chodzi o całą historię, to jest potencjał na dużo więcej. Pytanie tylko, czy scenarzystów stać na więcej.
John Crichton
Napisano 01.10.2009 - |00:39|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »