Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lie to Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#21 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 17.02.2009 - |16:42|

A teraz nawet FOX postanowiło przenieść emisję z godziny 21 na 20, aby konkurowało ze serialami stacji NBC czyli Knight Raider`em jak i z komediami CBS. O 21 FOX zdecydował emitować Idola, zaś o tej godzinie ABC emituje Lost i coś mi się zdaję, że oglądalność tego ostatniego jeszcze bardziej spadnie. Więcej na ten temat: Info
  • 0

#22 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 19.02.2009 - |23:02|

Jestem świeżo po pilocie i będę oglądał. Zapowiada się ciekawie. Tim Roth w świetnej formie. Jestem na tak.
  • 0

#23 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.02.2009 - |00:17|

Odcibek (chba czwarty) z motywem koreanskim znakomity. Ciekawe pomysly, wiele fascynujacych informacji i znakomia gra Rotha. To wystarczy by ogladac serial.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#24 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 20.02.2009 - |14:12|

Po trzech odcinkach śmiało mogę powiedzieć, że serial jest bardzo dobry. Fajne sprawy rozwiązywane w interesujący sposób, gra aktorska w szczególności Tima Rotha to walory tej produkcji. Jedynie martwi spadek oglądalności o prawie 2 mln widzów, jak na konkurenta The Mentalist i Lost to wynik nie najlepszy, ale to dopiero cztery wyemitowane odcinki więc miejmy nadzieję, że będzie lepiej.
  • 0

#25 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.02.2009 - |15:22|

Oglądalność jest dobra. Lie to Me i Lost przegrywają tylko z Criminal Minds, które jednak są nie do pobicia. Mimo wszystko oba seriale mają lepsze wyniki w grupie 18-49 niż Criminal Minds.
Dodatkowo już wkrótce Lie to Me zostanie przeniesione na godzinę 20:00 gdzie konkurencja jest znacznie mniejsza.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#26 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 20.02.2009 - |15:44|

Też liczę na to, że emisja o 20:00 powinna pomóc w zdobyciu większej ilości widzów. Ale jak dobrze wiemy stacja FOX ma wygórowane myślenie o oglądalności i to może spowodować przedwczesne zakończenie. Czwarty odcinek miał oglądalność 11,22 mln : Nielsen Ratings co do trzeciego jest spadkiem przeszło o 2 mln więc nadal uważam, że nie jest dobrze, a szkoda bo serial ma potencjał.
  • 0

#27 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 20.02.2009 - |20:42|

Czwarty odcinek miał oglądalność 11,22 mln : Nielsen Ratings co do trzeciego jest spadkiem przeszło o 2 mln więc nadal uważam, że nie jest dobrze, a szkoda bo serial ma potencjał.

Przepraszam, ale w którym miejscu ten serial ma potencjał? To, że traktuje o modnej ostatnio tematyce NLP i mowy ciała to nie znaczy, że od razu mamy serial z potencjałem. Ba, paradoksalnie to może być jego największy gwóźdź do trumny. Minęły 4 odcinki, a nie widać ani odrobiny głównego wątku, który mógłby ten serial pociągnąć na dłuższą metę. Zdradzający mąż głównej bohaterki, w której w pewien sposób zakochany jest nasz ekspert czy może jego "trudne" relacje córką to nie są tematy mogące być osią serialu. A ileż można skupiać się na samych gestach i mowie ciała, których, niestety, aż tak wiele niema, żeby scenarzyści mogli w każdym kolejnym odcinku nas nową wiedzą raczyć. Pozostaje jedynie wystarczająco ciekawy dobór tematów każdego kolejnego epizodu. Pytanie tylko czy przemoc seksualna w wojsku, a tym bardziej polityczne bale Azjatów to na pewno to, za czym wszyscy przepadamy?...

Z jednej strony bardzo się ucieszyłem, że w końcu powstał serial taki jak Lie to Me, ale z drugiej już po 4 odcinkach zrozumiałem, dlaczego nikt wcześniej tego nie zrobił. Bo to bardzo trudne zadanie i chyba twórców Lie to Me zdziebko przerosło...

Użytkownik borderline edytował ten post 20.02.2009 - |20:44|

• 0

#28 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 20.02.2009 - |21:33|

Z jednej strony bardzo się ucieszyłem, że w końcu powstał serial taki jak Lie to Me, ale z drugiej już po 4 odcinkach zrozumiałem, dlaczego nikt wcześniej tego nie zrobił. Bo to bardzo trudne zadanie i chyba twórców Lie to Me zdziebko przerosło...

I właśnie o to chodzi, to, że jak na razie nie ma głównego wątku nie oznacza, że go nie będzie. A co do trudności to one zawsze będą, jeszcze w historii kinematografii nie powstał film lub serial nie pozbawiony wad i błędów czy wpadek scenarzystów.

A ileż można skupiać się na samych gestach i mowie ciała, których, niestety, aż tak wiele niema, żeby scenarzyści mogli w każdym kolejnym odcinku nas nową wiedzą raczyć.

Z tym bym polemizował, bo ciało ludzkie jest nieodgadnione i zawsze można nas czymś nowym zaskoczyć ;) , a co do pomysłów to na pewno scenarzyści mają, bo inaczej nie powstałby ten serial.

Być może się mylę i będę zmuszony ci przyznać rację, ale do tego czasu jest przynajmniej 9 jak nie 18 odcinków. A do tego czasu jeszcze długa droga ;)
  • 0

#29 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 21.02.2009 - |11:48|

Przepraszam, ale w którym miejscu ten serial ma potencjał? To, że traktuje o modnej ostatnio tematyce NLP i mowy ciała to nie znaczy, że od razu mamy serial z potencjałem. Ba, paradoksalnie to może być jego największy gwóźdź do trumny. Minęły 4 odcinki, a nie widać ani odrobiny głównego wątku, który mógłby ten serial pociągnąć na dłuższą metę.

A czy każdy serial musi mieć jakiś wątek przewodni? Moim zdaniem w tego typu serialach nie jest on konieczny. Wystarczy zobaczyć na serie CSI, Criminal Minds itp w których wątku przewodniego raczej nie ma. Czasem pojawi się kilku odcinkowy wątek dotyczący jakiegoś bohatera i tyle.

A moim zdaniem wyszedł naprawdę przyjemny serial.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#30 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 21.02.2009 - |21:27|

Z podobnej tematyki o wiele lepiej wypada Mentalist - zdecydowanie ciekawsze
  • 0
You are what you believe yourself to be

#31 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 28.02.2009 - |17:27|

Zapowiada się, że odcinek będzie nadzwyczaj ciekawy - Unchained, emisja 4 marca.

Z podobnej tematyki o wiele lepiej wypada Mentalist - zdecydowanie ciekawsze

Osobiście nie przypadł mi do gustu.
  • 0

#32 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.03.2009 - |14:49|

Fajny serial się zapowiada. Przyjemnie się ogląda. Przypomina mi trochę "Eyes" - mam nadzieję, że nie skończy się tak samo... czyli cancelem po kilku odcinkach.
  • 0

#33 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 05.03.2009 - |22:36|

no więc po piątym odcinku mogę już z pełną premedytacją stwierdzić, że serial czeka cancel i to szybciej niż później. W tym odcinku widać, że już chyba i sami aktorzy oraz ekipa straciła motywację i nadzieję na sukces, bo aktorstwo było mizerne, wpadki montażowe aż kłujące w oczy a sama historia tak infantylna, że bardziej się już nie da. Bardzo mi to przypomina Vanished i Traveler'a. Oba seriale też zaczęły z wielkimi ambicjami i impetem, by zaledwie chwilę potem pogrążyć się bez reszty...

Edit: jestem właśnie po 6 odcinku i... może jest jednak dla tego serialu nadzieja :) Zdecydowanie najlepszy episod ze wszystkich dotychczasowych, bardzo dobrze skomponowany, historia wciągająca, no aż chce się krzyczeć, dlaczego tak nie było od samego początki? No i Ryan Adams - Wonderwall jako genialna muza w kluczowej scenie - znowu mam nadzieje :)

Użytkownik borderline edytował ten post 12.03.2009 - |22:56|

• 0

#34 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.04.2009 - |01:07|

Właśnie dorwałem ten serial, nie jest tego dużo bo narazie 9 odcinków, jestem obecnie na 6 i muszę powiedzieć że dobry serial i nawet mi się spodobał.

Serial ciut przypomina House'a pod pewnymi względami, też mamy doktorka, eksperta, tym razem nie w diagnozach medycznych a w badaniu i rozpoznawaniu odruchów ludzkich, dzięki czemu, może bezbłędnie stwierdzić czy ktos w danym momencie mówi prawdę czy nie.

Bardzo ciekawa koncepcja i całkiem fajnie zrealizowana, polecam :)

Nie widziałem jeszcze na ten temat, żadnego wątku więc postanowiłem założyć.

Żadnego wątku ? Lenistwo pewnie świąteczne do kwadratu, ledwie na 3 podstronie ten temat już był.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.04.2009 - |06:35|

• 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#35 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 13.05.2009 - |19:54|

no więc po piątym odcinku mogę już z pełną premedytacją stwierdzić, że serial czeka cancel i to szybciej niż później.

Jasnowidz z Ciebie żaden, bo serial ponoć dostał już drugą serię ;) Co prawda zreflektowałeś się już po następnym odcinku, ale fakt faktem :P.

1x12 Chyba najlepszy odcinek w całej krótkiej historii serialu. A jutro już finał :/

IMO całkiem niezły serial, może bez jakichś nadzwyczajnych zachwytów, ale dosyć nietypowy, z całkiem ciekawymi bohaterami.

Odcinek finałowy na średnim poziomie bez jakichś zachwytów go obejrzałem, choć kilka ciekawych zwrotów akcji było.

Ocena pierwszej serii: 7.5/10

Użytkownik Dżakas edytował ten post 16.05.2009 - |21:31|

• 0

#36 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 16.06.2009 - |15:08|

28 września będzie premiera 2 sezonu.
  • 0

#37 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.06.2009 - |18:07|

Czekam, Czekam, Czekam!

Świetny serial :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#38 bishop

bishop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 14.09.2009 - |21:06|

Przed chwilą skończyłem oglądać pierwszy sezon i bardzo mi się podobał. Praktycznie nie mam mu nic do zarzucenia. Jest to coś nowego, coś czego jeszcze nie widziałem, wciąga i dobrze się go ogląda. Dobra gra aktorska i ciekawe wątki, w każdym odcinku mamy do czynienia z czymś innym, nowym. Co prawda widać lekkie(?) podobieństwo głównego bohatera do znanego wszę i wo bęc dr. House ale mi to nie przeszkadza. Myślę że serial zasługuje na dobre 8+.

Użytkownik bishop edytował ten post 14.09.2009 - |21:07|

• 0

#39 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 29.09.2009 - |18:42|

2x01: The Core Of It

Premiera drugiego sezonu. „Ligthman Group” na prośbę FBI prześwietlić ma przeszłość jednego z kandydatów na sędziego Sądu Najwyższego. Zadanie to Lightman zleca Torres, a sam zajmuje się sprawą młodej kobiety, która twierdzi, że w trakcie nadnaturalnej wizji była świadkiem zabójstwa. Okazuje się, że dziewczyna cierpi na rozdwojenie jaźni. Tymczasem była żona Lightmana oznajmia mu, że zamierza przeprowadzić się do Chicago i zabrać chce ze sobą ich córkę.

Kolejny sezon zaczyna się spokojnie, nie mamy jakich większych zwrotów akcji. Foster jest już po rozwodzie i dobrze jej z tym. Locker nadal odsunięty na dalszy plan za swoją wpadkę sprzed kilku miesięcy. Odcinek na poziomie tych z poprzedniego sezonu. Ogląda się przyjemnie, ale bez jakiegoś wielkiego zaangażowania. Obsada jest w porządku, scenariusz trzyma się kupy, ale jeżeli chodzi o całą historię, to jest potencjał na dużo więcej. Pytanie tylko, czy scenarzystów stać na więcej.
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#40 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.10.2009 - |00:39|

Przebrnąłem przez pilota i na tym poprzestanę.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych