Skocz do zawartości

Zdjęcie

Scrubs

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 10.01.2009 - |14:11|

I jak wrażenia po pierwszych odcinkach?

Osobiście uważam, że nie było najgorzej. Jednak zawsze mogło być lepiej.

Pierwszy odcinek, w starym dobrym stylu Scrubs.
Natomiast drugi dużo bardziej refleksyjniejszy, ale śmiechu też nie brakowało - jak chociażby pioseneczka Turka i JD.

Ogólnie jestem zadowolony. Szkoda tylko że ABC zdecydowało wypuszczać po dwa odcinki. Myślałem że Scrubs zostanie z nami do maja... A tak tylko do marca :/
  • 0

#22 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.01.2009 - |15:38|

Obejrzałem na razie 8x1 i z wizualnej strony stwierdzam, że zmieniła się praca kamery i zdjęcia. Znacznie ładniejsze i nie wygląda to tak jak w poprzednich sezonach "z lekką nutką amatorki" :P

Co do treści, na "dzień dobry" ABC przypomina o Loście ;)

PS. Pytanie do poprzedniego sezonu, w 7x10 dyrektorem szpitala został Cox, a w 7x11 nagle z powrotem jest Kelso. Natomiast już w 8x1 jest poprawna linia czasowa, w której Kelso nie jest dyrektorem :o

Użytkownik garus edytował ten post 10.01.2009 - |15:46|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#23 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 10.01.2009 - |19:36|

Co do zmian na lini Kelso - Cox, było to wyjaśnione przez twórców, że pomylili się z kolejnością. Najpierw miała być inna kolejność epizodów, ale coś się stało, że w ostatniej chwili zamienili.

Jednak nie rozumiem kompletnie pominięcia tego, że przecież Cox powinien być szefem? Bez sensu. Przecież mogło być chociaż jedno zdanie Cox'a - nie nadaje się do tego. I już, po sprawie, a tak mamy swego rodzaju dziurę.

Użytkownik Dooku edytował ten post 10.01.2009 - |19:36|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#24 mi13

mi13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.01.2009 - |14:46|

Witam.

Czytałem na blogu Zacha, że rozbieżność między odcinkami wynikała z tego, że mieli zgodę na nakręcenie pełnego sezonu, ale przez strajk scenarzystów ABC zdecydowało się zakończyć sezon w środku mimo, że były już przygotowane następne odcinki. Dlatego zakończenie jest takie fatalne, bo tak na prawdę ten odcinek nie jest żadnym zakończeniem, a jedynie najbardziej pasował do tak gwałtownego przerwania sezonu.

Nowa seria zapowiada się bardzo ciekawie. To chyba pierwsze odcinki, gdzie JD zapuścił zarost co wcześniej mu się nie zdarzało - porównując innych bohaterów, którzy często zmieniają wygląd (Cox, Turk, Janitor itp). Liczę na powrót do wątku 7 w którym JD i Elliot się do siebie zbliżyli :) Jak ktoś wyżej zauważył zmienił się sposób nagrywania, to duży krok, którym mam wrażenie Bill próbuje odciąć się od poprzednich sezonów i podkreślić fakt, że jest to już ostatnia seria.

Pozdrawiam :)

Użytkownik mi13 edytował ten post 13.01.2009 - |14:47|

• 0

#25 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 20.01.2009 - |16:11|

Nareszcie! Odcinki 803, a 804 w szczególności są zdecydowanie świetne. powrót do starej formy, no i niespodziewanie szybkie spełnienie moich oczekiwań:
Spoiler
. Nie spodziewałem się tak szybkiego obrotu sprawy - mam tylko nadzieję,
Spoiler
.

Zauważyliście też, że w odcinku 3 nie było prawie w ogóle Turka, a w 4 Carli?
  • 0

#26 mi13

mi13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2009 - |19:10|

Nie zwróciłem uwagi na to :) Ale masz racje. Ciekawe dlaczego.

Od tygodnia oglądam serię od początku i zauważyłem wiele nawiązań do pierwszych odcinków. Np: gong, gdy JD wspomina o sex-buddy :) Czwarty odcinek był bardzo "stabilizujący", wszyscy się dogadali i wyjaśnili narastające nieporozumienia. Podobają mi się ujęcia z kręcenie na końcu każdego odcinka. Szkoda, że nie było ich we wcześniejszych sezonach.
  • 0

#27 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 20.01.2009 - |22:29|

Tak to prawda. W 3 odcinku ani razu nie pojawił się Turk, natomiast w 4 ani razu Carla. Poszperałem trochę w necie, ale nie udało mi się znaleźć informacji dlaczego zdecydowano się na taki zabieg. Może Judy zaspała na zdjęcia... :lol:

Mi jak na razie podoba się 8 sezon. Wprawdzie nie było aż tak dużo humoru jak kiedyś, bardziej położono nacisk na dramat. I tak jest dobrze. Przecież w ciągu tych 8 lat, bohaterowie trochę wydorośleli - są prawdziwymi lekarzami.

A tekstów Coxa i Woźnego nie brakuje - to najważniejsze! :lol:

Jedyne co mnie wkurza to to, że nadal nie pojawiają się angielskie napisy. Musimy się z Heniem trochę napocić :/

Pozdrowienia dla wszystkich fanów! ;)
  • 0

#28 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 20.01.2009 - |23:55|

Co do nieobecności aktorów w poszczególnych odcinkach, to amerykańscy fani sugerują, że chodzi tutaj o względy budżetowe. Nie wiem, po co oszczędzać na głównych postaciach. Była w ogóle Jordan w tej serii?

Rufusiku, gratuluję tłumaczeń, są naprawdę świetne! Oprócz jednej rzeczy... Dlaczego Janitor jest Sprzątaczem, a nie Woźnym, czy choćby Cieciem? :D Byłoby to kontynuacją wcześniejszych tłumaczeń internetowych i tych z Comedy Central.
  • 0

#29 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 21.01.2009 - |01:08|

Jordan była nie ma Scrubs bez kuguara ;)

Rufusiku, gratuluję tłumaczeń, są naprawdę świetne! Oprócz jednej rzeczy... Dlaczego Janitor jest Sprzątaczem, a nie Woźnym, czy choćby Cieciem?  Byłoby to kontynuacją wcześniejszych tłumaczeń internetowych i tych z Comedy Central.

Bo to zależy od kontekstu.

Użytkownik Krusty edytował ten post 21.01.2009 - |01:09|

• 0

#30 mi13

mi13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.01.2009 - |20:36|

Faktycznie, może to być spowodowane cięciami.

Talk to me about these budget cuts that ABC requested. Are we going to notice anything missing?
Lawrence: No. We have a smaller writing staff and we're filming the show in four-and-a-half days instead of five. And, you'll never notice it because we have so many actors on the show, but every cast member is taking two episodes off.

To z wywiadu z Billem umieszczonym w zeszłym roku na stronie Zacha.
  • 0

#31 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 05.02.2009 - |12:51|

Po pierwsze: podjęto ostateczną decyzję, co do realizacji kolejnych odcinków - ósmy sezon bezie ostatnim! Bogu dzięki...
Po drugie: Jakaś cisza tu zapadła ostatnio, a odcinek 8x06 był całkiem fajny. Panna Jo ukradła cały show w tym odcinku! Fajnie tez zostali przedstawieni J.D. i Elliot, bez jakiegoś wielkiego halo, po prostu są ze sobą, są normalną, dojrzałą parą. BTW, Elliot rządzi ze swoją bajingo! :D Mało Woźnego, ale za to w jakiej formie! Angry women out...

Odcinek piąty nieco słabszy niż oczekiwałem, ale i tak seria trzyma poziom! Pozdrowienia dla wszystkich.
  • 0

#32 mi13

mi13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.02.2009 - |14:43|

Jak dla mnie odcinki ukradł Ted. Fajnie, że go więcej pokazali i z innej strony. Nowy i stary ordynator, też stworzyli całkiem udany duet.

Christa Miller wygląda strasznie, nie wiem co zrobiła z twarzą, ale chyba faktycznie przesadziła z botoksem.

Pozytywnie. Ogólnie spodziewałem się, że to ostatni sezon, dużo o tym trąbiono. Mam tylko nadzieję, że jakoś z głową serie zakończą, chociaż wygląda na to, że wszystko zmierza do happy endu.

Użytkownik mi13 edytował ten post 05.02.2009 - |14:44|

• 0

#33 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 07.02.2009 - |00:18|

Z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Pierwsze 4 epizody były trochę bez polotu.

8x05 - Ed w roli głównej, trochę polewki było. "Sy-sy-sy-philis" :D

8x06 - już na początku poległem. Jak Woźny asystował przy operacji. :lol: A później jak się mija z Coxem... :lol:
Ale motywem przewodnim było oczywiście zejście się JD i Elliot. Widać jak główni bohaterowie dojrzeli przez te 8 lat. Akcja coraz częściej skupia się młodych: Jo, Ed, Katie. Od 7 odcinka troszkę częściej Howie.

8x07 - musicie zobaczyć! Jutro skończymy z Heniem napisy. Woźny ma kilka genialnych akcji! :lol:

8x08 - powiem tylko, że dużo więcej rozterek Teda i śpiewania :)

I tak ogólnie. Z Heniem zauważyliśmy, że zawsze w danym dniu, jeden odcinek jest bardziej zabawny, a drugi zrobiony bardziej na dramat.
Też macie takie odczucie?
  • 0

#34 mi13

mi13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.02.2009 - |23:42|

I następne odcinki za nami. Świetny motyw z telefonem, JD był i zarazem go nie było. Podoba mi się nowa stażystka Sunny Day (sic!) - mówi prawie tak szynko, jak Eliot. Mam wrażenie, że zabrakło humoru Jantiora. Ale za to przedstawienie i rola Birdface mi się podobała bardzo :P
  • 0

#35 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 12.02.2009 - |12:22|

8x09-10

Widać, że cięcia dopadły nawet Zachary'ego, który w 9 odcinku nie pojawił się ani razu, choć ładnie wybrnęli z telefonem. Jednak w porównaniu z dwoma poprzednimi odcinkami, te były słabiutkie.
  • 0

#36 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.02.2009 - |22:47|

W czasach panującego kryzysu w Polsce muszę wyciągnąć jeden wniosek. Polska TV to już nie to samo co 5 lat temu. Dwa tygodnie temu podczas pobytu w domu gdzie ilość kanałów w TV jest większa od sześciu często sprawdzałem Comedy Central. Oczywiście dziwnie było ciągle słyszeć HIMYM (How I Met Your Mother) po Polsku i co chwilę z pamięci wyłapywać że to jednak nie tak powinno było zostać przetłumaczone, jednak dzięki temu napotkałem się właśnie na serial „Scrubs”. Tym zaciekawiony obejrzałem przez parę dni kilka odcinków, a po powrocie do centrum dowodzenia we Wrocku oczywiście w trybie natychmiastowym zacząłem oglądać całość.
Trzeba powiedzieć że serial ma coś w sobie. Oglądając go długo traktowałem go z jednak nienależytą uwagą. Z sezonu na sezon jednak coraz bardziej się przekonywałem do wydarzeń i formuły w tym serialu prezentowanej. I z bólem to przyznam gdyby nie Barney w HIMYM to miałbym pewne obawy który serial wywołał u mnie więcej śmiechu.
HIMYM i TBBT (The Big Bang Theory) są bliższy mi w odbiorze, tak środowisko lekarzy jest dosyć mi obce, a jak już to widzimy je z tej drugiej strony drzwi co w realiach Polskich jest jeszcze pewnie gorsze niż w Ameryce. Minusem więc na starcie było konieczność przekonania się do nowego środowiska, szczególnie takiego którego jednak nie do końca się darzy całkowitą sympatią.
Dużymi momentami dla mnie jako oddanemu fanowi Friends’ów były okolicznościowe występy tej ekipy. Pojawienie się Matthew Perry zostało przez mnie natychmiastowo odnotowane, tak samo „Gunthera”. Aż mi się wierzyć nie chciało ale fakt skąd znam nową szefową z początku ósmego sezonu tak mnie męczył po pół minucie że na necie musiałem sprawdzić. Aaaa… Cox! Courtney Cox! To był znak - 4 w nocy i ciągle to oglądałem, spać! Nie tylko aktorzy z najlepszego sitcomu się pojawiali, ale i wzmiankowano ten serial porównując Elliot i J.D. do Rachel i Ross’a, a właściwie do Ross’a i Rachel. To był plusik zachęcający do oglądania.
Teraz wchodzimy w strefę fantazji. Z jednej strony sprawia to że w niektórych momentach ma się wrażenie że serial jest nierealistyczny i postępowanie niektórych postaci nawet poza fantazją jest przerysowane, co dodatkowo się gryzie z wydarzeniami które mają poważny wydźwięk. Pomimo tego dzięki nim właśnie często jest śmiesznie i gdyby tego nie było to serial stał by się o wiele bardziej obyczajowy. Odnoszenie się do różnych marzeń, do filmów (Star Wars), seriali (doktor House) i innych znanych elementów pop-kultury i tworzenie karykatur pewnych sytuacji sprawiło nieraz wybuch śmiechu.
Pozazdrościć Scrubs też można tego że niby mamy główną postać – J.D. jednak jest otoczona ona ogromem postaci pobocznych (Cox, dozorca, Reed, szef, Ted…) które niemal są na równi z nim. Przypomina to trochę równowagę z Friends gdzie mieliśmy 6 postaci o równym znaczeniu i oddziaływały one między sobą. W innych obecnie serialach zawsze mamy lidera – czy to jest Sheldon, czy tez Barney.
Co ciekawe serial też jest obyczajowy. Przejmujący jest moment gdy Cox ma załamke po tym jak ginie między innymi jego pacjent przez to że organy od dawcy nie były…yyy… dobre. Mocne minuty.
Jednym słowem polecam serial. Wart jest obejrzenia. Nieraz nawet zastanawia czy HIMYM i House nie czerpały pewnych motywów z tego serialu. Mimo to jednak HIMYM ciągle stawiam wyżej ;p
Log65: Happy camper

#37 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 12.05.2009 - |23:36|

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek, ma ktoś chusteczki? :) Ten serial to absolutny klasyk, oceniam na 12/10, nie ma innej rady. Bywały słabsze momenty, szczególnie w 8 sezonie, ale nie zmienia to faktu, że Scrubs to najśmieszniejsza rzecz jaką w życiu widziałem. To były dosłownie godziny płakania ze śmiechu. Co ja teraz zrobię bez J.D. i spółki?
  • 0

#38 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.05.2009 - |14:02|

'Scrubs' zostało oficjalnie przedłużone na 9. sezon. Zach Braff podpisał już kontrakt na udział w sześciu odcinkach, a umowa z Sarah Chalke jest bliska finalizacji. Bardzo prawdopodobnym jest również, że w kolejnym sezonie ujrzymy dr. Coxa, Woźnego oraz Turka (niestety bez Carli :/). Powrót Braffa nie jest jednak na stałe - porwaca, by wprowadzić widzów w świat nowych stażystów, których poznaliśmy w ósmym sezonie.

Zadowoleni? Ja osobiście chyba nie..
  • 0

#39 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 16.05.2009 - |22:34|

Po tak wielkim zakończeniu powrócą? :P Nieźle. Mi tam pasuje, ale ta nowa banda ulągów im nie dorówna.
  • 0

#40 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 17.05.2009 - |18:25|

Ja jestem wkurzony. Naprawdę ładnie zakończyli serial i głupotą jest to przeciągać. Zniszczą dobre imię Scrubsów...

Jak już dalej kręcić to przynajmniej pod innym tytułem. "Interns" czy coś takiego...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych