Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 27.01.2005 - |15:39|

Obejrzałem ten film w divx... Jednym słowem - tragedia. Totalny bzdel. Może fani komiksów coś w tym widzą, ja wychowany na Star Wars widzę tylko miałką i głupiutką historyjkę oraz nadmiar efektów i chęć opowiedzenia za dużej historii w za krótkim czasie.

Rayden

Wyświetl post

Hehehe.... Ale czy to wlasnie nie jest tak, ze ten film jest stylizowany? Przeciez to miala byc naprawde taka prosta historyjka w stylu lat ...siatych. StarWars to juz teraz caly przemysl i chcac niechcac zawsze sie do tego podpasujemy :D

Dokladnie tak samo gdybym chcial porownywac cos takiego jak Immortal to SW... No nie da sie normalnie ;)...

nomad
  • 0

#22 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 28.01.2005 - |15:28|

Film powiem szczerze gorąco polecam... włąsnie dla tej stylizacji.. dobrze ze mi powiedziano ze to tak ma wygladać bo wyrzuciłbym CD do kosza od razu... Dziwne jednak wydaja mi sie klimaty lat 80 i do tego nowoczesna technika roboty itak dalej... No i liczyłem ze Angelina bedzie w filmie odgrywała poważniejsza rolę :D
  • 0

#23 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2005 - |08:25|

Film jak film. Denerwowala mnie ta "stylizacja" na lata 30te. Ogladalem owo dzielo w towarzystwie 12-latka. On pial z zachwytu. I niech to bedzie moja recenzją. Amen. :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#24 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 08.02.2005 - |18:25|

Mi sie film podobal......Zrazily mnie dwie rzeczy z czego pamietam tylko jedna :/ A mianowicie: Skoro film byl sytlizowany na wzor starych filmow to......schrzanili ujecie w samochodzie! Byl moment gdy jechali samochodem i byli ukazani z boku....A jak ktos pamieta stare filmy rozmowy w samochodach wygladaly tak, ze kamera byla od przodu, a z tylu byl nalozony tandetny obrazek :D
Film jest ogolnie fajny.....jesli sie nie wymaga Bog wie czego, a chce sie jedynie obejrzec jakis film dla rozrywki.
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#25 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 22.03.2005 - |14:41|

Mi sie film podobal......Zrazily mnie dwie rzeczy z czego pamietam tylko jedna :/  A mianowicie: Skoro film byl sytlizowany na wzor starych filmow to......schrzanili ujecie w samochodzie! Byl moment gdy jechali samochodem i byli ukazani z boku....A jak ktos pamieta stare filmy rozmowy w samochodach wygladaly tak, ze kamera byla od przodu, a z tylu byl nalozony tandetny obrazek :D
  Film jest ogolnie fajny.....jesli sie nie wymaga Bog wie czego, a chce sie jedynie obejrzec jakis film dla rozrywki.

Wyświetl post

No dobrze, a co myslicie o aktorach?? Jak dla mei pani Paltrow powinna poszukac sobie innego zajecie.... Chociaz moze rola w tym filmie nie byla za trudna... ;)
  • 0

#26 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 18.04.2005 - |12:37|

Obejrzałem właśnie to "dzieło".

Nie znalazłem w nim ani jednej pozytywnej cechy.
Całość filmu kręcona na green(blue)-screenie a do tego domontowana sceneria 3d. Pięć lat temu byłby to świetny efekt dziś już widać niedoróbki w wielu miejscach przy nakładaniu postaci w oświetleniu ba nawet przy kluczowaniu. Nie pomógł nawet filtr dodany przy postprodukcji mający maskować niedoróbki i dawać efekt stylizacji na "stare filmy" co szybko stało się męczące oglądać wszystko w tych samych odcieniach.

Fabuła cukierkowa, przerysowana, postaci słabo zagrane itd...

A najgorsze i najbardziej debilne to pokazanie lat 30-40 i techniki lepszej niż w StarTreku tego najbardziej nienawidzę, takiej niekonsekwencji. Podobna niekonsekwencja jest w Battlestar Galactica (co psuje mi oglądanie tego serialu)

Użytkownik BST edytował ten post 18.04.2005 - |15:30|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#27 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.07.2005 - |15:35|

Obejrzałem ten film i jestem zdania, że reżyser to facet, który wydał na efekty specjalne kupę kasy, aby dostać jeszcze większą kupę kasy. Oj, nieładnie! Tak się nie robi!
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#28 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 21.10.2005 - |18:44|

Obejrzałem ten film i jestem zdania, że reżyser to facet, który wydał na efekty specjalne kupę kasy, aby dostać jeszcze większą kupę kasy. Oj, nieładnie! Tak się nie robi!

Niestety nie jesteś jedyny w tym odczuciu.... Biorąc pod uwagę cały przemysł (reklamy itp...) jaki został w to zaangażowany... No coż filmy z czasów na jakie toto bylo stylizowane nie potrzebowały aż takiej "podkładki" i nie były aż tak wymuszone...
  • 0

#29 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.11.2005 - |06:42|

Kapitan GNIOT.

Kolejni którzy powinni ZBANKRUTOWAĆ by nie wydawać kasy wytwórni i nie tracić mojego czasu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#30 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |17:53|

Obejrzałem ten film, jednym słowem tragedia. Totalny kicz.
Ja niestety jestem wychowany podobnie jak Lord Rayden na Star Wars.
Widzom powyżej 12 roku życia nie polecam.
Nic ciekawego. :(

----------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych