hero dal krew ando podaczas bojki w barze gdy byl z adamem, daphne wtedy nie bylo
Rzeczywiście, zwracam honor Nino. Zaćmiło mnie coś. Także wersja Nino jest najbardziej prawdopodobna.
Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy... Future Peter przeniósł w przyszłość teraźniejszego Petera, aby ten zyskał moc Sylara, bo mu będzie potrzebna? I teraz nasuwa się pytanie czy przypadkiem nie chodziło mu o to aby zyskał również głód Sylara, który w następstwie przeszedł by na Arthura Petrelliego, a tym samym on wykończyłby cześć swoich "służków". Chociaż to trochę niedorzeczne, bo mając moc Petera nie będzie musiał otwierać głów, ale Peter w końcu też ją miał, a mamusi głowę chciał otworzyć.
Po przeczytaniu Twojego postu zacząłem się zastanawiać, czym jest głód Sylara? A właściwie czego jest to głód? Jeśli to głód mocy innego herosa, to Peter nie musi go zaspokajać otwierając czachę a jednak mamuśce chciał główkę otworzyć.
Chociaż z drugiej strony Peter absorbując moce innych musi się uczyć jak je używać {nie wszystkich oczywiście, ale w pierwszym sezonie np. nie umiał kontrolować radioaktywności, powodując wybuch - czyli jedne moce po prostu się ma np. leczenie, a innych trzeba się uczyć i udoskonalać je np. telepatia (pamiętacie konfrontacje Matta Parkmana z ojcem)}. Natomiast Sylar patrząc na mózg rozumie wszystko i od razu wie jak stosować daną moc.
Przed chwilą przyszła mi pewna myśl do głowy, jak Peter mógłby odzyskać swe moce. Pamiętacie jak odzyskał je Sylar, krew Clarie go uzdrowiła. Na początku vol. 3 była mowa, że Clarie jest wyjątkowa itd. może ona jest kluczem do odzyskania mocy przez Petera?
Użytkownik m_mariusz edytował ten post 23.10.2008 - |11:29|