Star Wars - The Clone Wars - sezon 1
Napisano 12.10.2008 - |10:09|
Napisano 12.10.2008 - |10:14|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 12.10.2008 - |12:50|
zaskoczyło mnie troszke to ze odcinki sa jak na bajke na CN dosc brutalne, w 2 i 3 epizodzie ginie wiele klonow. No i pomysl z akcja zwiazana z zniszczeniem stacji medycznej jak dla mnie genialny, pokazanie ze Ciemna strona mocy nie cofnie sie przed niczym w tej wojnie. Z początku balem sie ze serial ze wzgledu na miejsce emisji bedzie zbyt cukierkowy, na szczescie jest inaczej.
Sciezka dzwiekowa jak dla mnie bardzo dobra, duzo lepsza niz w filmie kinowym. Animacja szczegolnie walk kosmicznych oraz Kel Dora jak dla mnie miodzio. W 3 epizodzie bardzo mi sie spodobalo wykorzystanie Y Wingow no i to ze mialem wrazenie ze ciemnosc zawlada Anakinem, chwile sie wahal nim zmienil cel z mostka na dzialo, w pierwszym momencie sadzilem ze bedzie lecial dalej nie zwracajac uwagi na straty.
szkoda tylko ze 1 krotki odcinek na tydzien, ale przynajmniej wiem ze warto czekac.
Ciekawe ile w koncu odcinkow bedzie bo jesli to co bylo pisane w tym wywiadzie http://www.gwiezdne-...ews.php?nr=8928 jest aktualne to bedzie ogladania na pare lat.
edit
odnosnie droidow
hmm w starej trylogii byl C-3PO i Ewoki (i Yoda szczegolnei w 5 Epizodzie) w nowej pojawił sie Jar Jar. Trzeba i do nich z dystansem podejsc do tych postaci co wprowadzaja lekkie elementy komedii ;]
i podobnie jak Faja bardzo ucieszylem sie tekstem "I have bad feeling about this" oraz nuceniem droida w 2 odcinku.
Użytkownik aryss edytował ten post 12.10.2008 - |12:53|
Napisano 12.10.2008 - |14:32|
Napisano 12.10.2008 - |17:02|
Znakomite
Oglądając bitwę rozmarzyłem się nad symulatorem lotu w świecie Star Wars takim jak kiedyś X-Wing ale na nowe monstrualne karty graficzne typu Radek 4850
Zważywszy na to że mamy prawie pusty kosmos i same statki grafika musiał by być oszałamiająca.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 12.10.2008 - |21:27|
Biorąc pod uwagę obecną słabą kondycję reżyserską Lucasa ale i także jego geniusz jako producenta, chyba wolę aby saga Star Wars była kontynuowana w animacjach.
Napisano 13.10.2008 - |07:35|
Napisano 18.10.2008 - |18:00|
za najwiekszy + chyba uwazam w tym odcinku C-3PO oraz R2D2
no i Ashoka maly udzial miala w walkach, chociaz jak na padawana ciagle w centrum wydarzen jest. Chyba duzo wiecej niz Anakin w jej wieku.
Troszke zbyteczne i naiwne wg mnie bylo wprowadzenie Padme w akcje, ale w koncu to ona byla Senator Naboo a nie wyobrazam sobie wyslania Jar Jar na taka misje.
Kolejny odcinek zapowiada sie bardzo ciekawie bo z duza iloscia klonow.
Napisano 18.10.2008 - |22:32|
Chyba najwięcej powalających tekstów droidów dotychczas. Serial trzyma poziom. Ciekaw jestem jak Grievous
wkupi się ponownie w łaski Dooku.
Napisano 19.10.2008 - |14:06|
Użytkownik Krusty edytował ten post 19.10.2008 - |21:32|
Napisano 19.10.2008 - |18:36|
Dokładnie , popieram.no i niech na litość boską Anakin będzie bardziej mroczny taki jak był w komiksach.
Choć wiadomo jest to skierowane do młodszego widza więc niestety nie może być zbyt mroczne.
W każdym razie mogę powiedzieć, że fajnie się to ogląda ale mogłoby być jeszcze lepiej.
Co do droidów których się czepiałem w poprzednich odcinkach w tym już wypadli lepiej no i mieli sporo zabawnych tekstów.
Pewnie przez to ogólne zamieszanie znaczy się natłok wydarzeń w tym odcinku.
Bo działo się sporo w kwestii walk i pościgów i to co jeszcze fajnie wyglądało to wnętrze tego statku z kolejkami jako środek transportu.
Jeśli chodzi o Padme to jak dla mnie zbyt gładko bez szwanku wyszła z tego całego bajzlu, mogli ją chociaż drasnąć.
Ciekawe też jak się teraz Grievous dogada z Dooku po tym jak go zawiódł a potem olał z komunikacją.
Ale tego pewnie się nie dowiemy z przyszłego odcinka.
Bo jak widzieliśmy po zapowiedziach będziemy mieli akcje na jakimś posterunku klonów na za[beeep]u.
Zapowiada się tajemniczo choć pierwsze skojarzenie odnośnie treści - samotny oddział na wysuniętej placówce to mam z
" Starship Troopers 2: Hero of the Federation".
Poczekamy zobaczymy jak to będzie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.10.2008 - |19:37|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.10.2008 - |18:37|
Wszechobecna magia STAR WARS, choć nie w sosie starej trylogii.
Świetne walki, scenariusze i rozmach nie spotykany w kreskówkach.
P.S. Oczywiście najlepsze było by coś w sosie KOTOR
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 19.10.2008 - |21:37|
P.S. Oczywiście najlepsze było by coś w sosie KOTOR
Komiksowy czy ten bardziej z gier bo ja mam tu dylemat osobiście wolał bym jednak coś z Legacy bo tam dopiero są kozackie postacie vide Darth Talon czy Gar Stazi.
Napisano 25.10.2008 - |17:29|
Świetny odcinek.
Niesamowity klimacik, do tego mówiłem wcześniej, że kojarzy mi się ten odcinek z "Starship Troopers 2" i tak było jak tylko usłyszałem:
- Musimy odbić tę bazę.
- I ją odbijemy!
Rozkaz to rozkaz bez dyskusji i tak właśnie się klony zachowały.
Do tego nowe droidy komandosi - coś pięknego.
Super głosy, super zachowanie - tak powinny od początku w ogóle wyglądać droidy.
A nie jak dotąd i o co się czepiałem jakieś komediowe wstawki dla dzieci.
Tutaj nie było zbędnego chrzanienia tylko walka na serio w końcu to podobno wojna.
No i ta końcówka po wręczeniu medali - wspomnienie o Legionie 501
Robi się coraz ciekawiej.
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.10.2008 - |17:37|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.10.2008 - |22:26|
Napisano 28.10.2008 - |22:51|
Rozumiem, że żartujesz?E tam, najważniejsze to wytrwać do 8 odcinka, pojawi się Bomba de General, Reprezentant na Senatora Republiki, Wyzwoliciel i Jednoczyciel Naboo, przyjaciel Jedi, sam Jar Jar Binks. I to będzie debeściarski odcinek .
Największa wtopa SW, ma znowu chodzić, pierdzielić 3 po 3 i to ma być super a na cholerę to nam do fabuły.
Może zaprośmy jeszcze Animki i Wielkiego Ptaka i to dopiero będzie odcinek na poziomie rozrywkowym 5 latka.
Bo dokładnie taki poziom rozrywki serwuje nam Jar Jar.
Użytkownik biku1 edytował ten post 28.10.2008 - |22:52|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 29.10.2008 - |00:09|
Napisano 29.10.2008 - |05:58|
aj tam zaraz atakować. Zresztą to jest problem Dżordża.Biku jak śmiesz atakować ulubioną postać Georga
Po prostu dla mnie osobiście to JJ swoją infantylnością sprowadził fabułę części 1 do poziomu rozrywki dla 5 latków, niestety.
Ja to tak odebrałem.
ps. zapomniałem o dodaniu do Animków i Wielkiego Ptaka jeszcze Fraglesów.
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.10.2008 - |06:07|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 29.10.2008 - |23:04|
zapomniałem o dodaniu do Animków i Wielkiego Ptaka jeszcze Fraglesów.
Ale to już było tylko że nie zwielkim Ptokiem a z Wookersami w Show TV SW HS i to był poziom 5 latka, infantylizm. Tymczasem JJ prezentuje głupawo-denerwujący humor, który może irytować ale sama postać jest dość ciekawa, no bo ileż to takich JJ'ów siedzi dziś chociażby w Sejmie ? Zresztą osobiście prędzej 'kupuję' JJ niż chociażby droidy na arenie gdzie 3PO biega bez swojej głowy ale jasne to jest 'ok', mniejsza z tym że niszczy to te postacie całkowicie sprowadzając je do poziomu postpodjarjarowskiego hmm....
luuz lol
Użytkownik Obi edytował ten post 30.10.2008 - |09:19|
...
Napisano 30.10.2008 - |08:29|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych