The Mentalist
Napisano 22.01.2009 - |14:29|
Napisano 20.02.2009 - |18:25|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 20.02.2009 - |18:44|
Napisano 20.02.2009 - |18:51|
Ostatni odcinek dosyć sredniawy. 1x15.
Napisano 20.02.2009 - |20:07|
Zabójcą jest pierwsza "nie podejrzana od razu" postać po znalezieniu ciała grana przez rozpoznawalnego aktora a nie jakiegoś statystę.
Psuje to trochę zabawę, bo np w przed ostatnim odcinku od razu wiedziałem że zabójcą jest kierownik hotelu a w ostatnim laska przy mikrofonie.
Dodatkowo najpierw wałkują głównych podejrzanych by przy końcu wyskoczyć z królikiem.
To że on akurat zabił to ja wiem już na początku, tyle że dlaczego dowiem się na końcu.
I tak właściwie jest w każdym odcinku, szkoda.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 20.02.2009 - |20:50|
to prawda, choć dopiero po przeczytaniu Twojego posta w pełni sobie uświadomiłem tą schematyczność. Ale najciekawsze jest to, że ona wcale nie przeszkadza cieszyć się oglądaniem tego serialu. Mamy tutaj coraz więcej inteligentnego humoru (akcje azjaty w roli pick up artista były pierwszorzędne), świetną postać głównego bohatera i całkiem ciekawie dobierane tematy kolejnych epizodów. I wreszcie, red johna, czyli coś, co scenarzyści mogą świetnie rozwijać trzymając widza w niepewności. Mi się Mentalist bardzo podobaNie wiem czy zauważyliście ale odcinki mają aż za bardzo widoczny schemat według którego są robione.
Zabójcą jest pierwsza "nie podejrzana od razu" postać po znalezieniu ciała grana przez rozpoznawalnego aktora a nie jakiegoś statystę.
Psuje to trochę zabawę, bo np w przed ostatnim odcinku od razu wiedziałem że zabójcą jest kierownik hotelu a w ostatnim laska przy mikrofonie.
Dodatkowo najpierw wałkują głównych podejrzanych by przy końcu wyskoczyć z królikiem.
To że on akurat zabił to ja wiem już na początku, tyle że dlaczego dowiem się na końcu.
Napisano 20.02.2009 - |21:13|
to prawda, choć dopiero po przeczytaniu Twojego posta w pełni sobie uświadomiłem tą schematyczność. Ale najciekawsze jest to, że ona wcale nie przeszkadza cieszyć się oglądaniem tego serialu. Mamy tutaj coraz więcej inteligentnego humoru (akcje azjaty w roli pick up artista były pierwszorzędne), świetną postać głównego bohatera i całkiem ciekawie dobierane tematy kolejnych epizodów. I wreszcie, red johna, czyli coś, co scenarzyści mogą świetnie rozwijać trzymając widza w niepewności. Mi się Mentalist bardzo podobaNie wiem czy zauważyliście ale odcinki mają aż za bardzo widoczny schemat według którego są robione.
Niestety error
Pozatym... wiekszość seriali ma swój schemat, co nie przeszkadza w przyciąganiu widzów przed telewizory w celu oglądania ich.
Napisano 22.02.2009 - |03:10|
mnie niekoniecznie w tym serialu interesuja sprawy ktore tam rozwiazuja, tylko zachowanie poszeczegolnych czlonkow druzyny jak np. rewelacyjna akcja Cho w barze w odcinku 14, czy watek Rigsbiego i Van pelt
Mam nadzieje, ze watek Red johna bedzie czesciej powracal
Napisano 23.02.2009 - |10:40|
Napisano 01.03.2009 - |12:41|
Winnym był policjant z którym Teresa oglądała dom wink.gif nie przypominam sobie żeby wystąpił w tym odcinku wcześniej owy funkcjonariusz.
Policjant ten pojawił się w lesie podczas poszukiwań. 3min 50sek
Nie ma sie co oszukiwać, fajnie się serial ogląda, bo jest luźny i przyjemny, ale mnie też bardziej interesują relacje członków zespołu i sztuczki Jane oraz jego cudowny uśmiech niż zagadki, które są rozwiązywane w ten sam sposób. Dokładnie jak ktoś już napisał, wciąż to samo.
Napisano 09.03.2009 - |13:35|
więcej: http://primetime.blo...ia-w-Canal.htmlThe Mentalist od kwietnia w Canal+
Od 16 kwietnia 2009 roku w czwartki o godz. 21:00 Canal+ emitować będzie nowy serial kryminalny Mentalista. Serial ten w USA od razu stał się hitem. Premierowe odcinki gromadzą prawie 20 milionów widzów.
Pół roku opóźnienia to jak na kanał dodatkowo płatny jest dla mnie skandalem. Podobnie jak w przypadku True Blood w HBO. W takich Niemczech Mentalista leci już na ogólnodostępnym kanale.
Napisano 09.03.2009 - |14:19|
Policjant ten pojawił się w lesie podczas poszukiwań. 3min 50sek
Kurczę, teraz już będę od początku wiedzieć kto jest winny, po co to zauważyliście?
A na serio, to niestety wada 99% seriali kryminalnych. Totalny szablon, mam nadzieję, że w Mentaliście będą zmiany na tyle, żeby ten aktualny szablon zabić.
Gość_Lowrey23_*
Napisano 09.03.2009 - |15:56|
Edit:
Dzięki @Shade
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.03.2009 - |16:03|
Napisano 09.03.2009 - |15:57|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 18.03.2009 - |21:32|
P.S Premiery w Polsce jeśli chodzi o daty.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.03.2009 - |21:36|
Napisano 18.03.2009 - |22:15|
Napisano 19.03.2009 - |01:13|
Napisano 19.03.2009 - |23:55|
A Rigsby wygląda jak INieMaMocni
Napisano 21.03.2009 - |12:51|
Napisano 23.03.2009 - |23:38|
Pod względem humoru i gry Patricka Jane'a chyba najlepszy dotychczas odcinek. Mam nadzieję, że już niebawem dostanie nominację Emmy na najlepszego aktora w serialu dramatycznym, bo ogląda się go świetnie. A co do wątku kryminalnego, to nie było to nic nadzwyczajnego. Co prawda - w końcu coś innego, retrospekcje Jane'a i sprawa związana z przeszłością, ale bez rewelacji
Jednak to wszystko jest tak naprawdę przedsmakiem do finału sezonu (miejmy nadzieję, w głównej roli z Red Johnem
Użytkownik sephia edytował ten post 23.03.2009 - |23:39|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »