Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Mentalist

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.01.2009 - |14:29|

Póki co fajnie się go ogląda. Zobaczymy czy pomyślą nad kolejnym sezonem. Bo podobno bije rekordy popularności.
  • 0

#22 cool3rhd

cool3rhd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.02.2009 - |18:25|

Miły, lekki serial, czasem da się zgadnąć kto jest winny, chodź pewności nigdy nie ma się do końca ;) Polecam.
  • 0

#23 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 20.02.2009 - |18:44|

Serial jest wyśmienity, a postać Patricka Jane jest ozdobą tego serialu. W dodatku starcie z Red Johnem będzie mega hitem zakończenia pierwszego sezonu i mam nadzieję, że nie ostatniego.
  • 0

#24 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.02.2009 - |18:51|

Dobry serial, lekki i przyjemny. Szkoda ze tak rzadko jest poruszany głowny watek.

Ostatni odcinek dosyć sredniawy. 1x15.
  • 0

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.02.2009 - |20:07|

Nie wiem czy zauważyliście ale odcinki mają aż za bardzo widoczny schemat według którego są robione.

Zabójcą jest pierwsza "nie podejrzana od razu" postać po znalezieniu ciała grana przez rozpoznawalnego aktora a nie jakiegoś statystę.

Psuje to trochę zabawę, bo np w przed ostatnim odcinku od razu wiedziałem że zabójcą jest kierownik hotelu a w ostatnim laska przy mikrofonie.

Dodatkowo najpierw wałkują głównych podejrzanych by przy końcu wyskoczyć z królikiem.
To że on akurat zabił to ja wiem już na początku, tyle że dlaczego dowiem się na końcu.

I tak właściwie jest w każdym odcinku, szkoda.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#26 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 20.02.2009 - |20:50|

Nie wiem czy zauważyliście ale odcinki mają aż za bardzo widoczny schemat według którego są robione.

Zabójcą jest pierwsza "nie podejrzana od razu" postać po znalezieniu ciała grana przez rozpoznawalnego aktora a nie jakiegoś statystę.

Psuje to trochę zabawę, bo np w przed ostatnim odcinku od razu wiedziałem że zabójcą jest kierownik hotelu a w ostatnim laska przy mikrofonie.

Dodatkowo najpierw wałkują głównych podejrzanych by przy końcu wyskoczyć z królikiem.
To że on akurat zabił to ja wiem już na początku, tyle że dlaczego dowiem się na końcu.

to prawda, choć dopiero po przeczytaniu Twojego posta w pełni sobie uświadomiłem tą schematyczność. Ale najciekawsze jest to, że ona wcale nie przeszkadza cieszyć się oglądaniem tego serialu. Mamy tutaj coraz więcej inteligentnego humoru (akcje azjaty w roli pick up artista były pierwszorzędne), świetną postać głównego bohatera i całkiem ciekawie dobierane tematy kolejnych epizodów. I wreszcie, red johna, czyli coś, co scenarzyści mogą świetnie rozwijać trzymając widza w niepewności. Mi się Mentalist bardzo podoba :)
  • 0

#27 cool3rhd

cool3rhd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.02.2009 - |21:13|

to prawda, choć dopiero po przeczytaniu Twojego posta w pełni sobie uświadomiłem tą schematyczność. Ale najciekawsze jest to, że ona wcale nie przeszkadza cieszyć się oglądaniem tego serialu. Mamy tutaj coraz więcej inteligentnego humoru (akcje azjaty w roli pick up artista były pierwszorzędne), świetną postać głównego bohatera i całkiem ciekawie dobierane tematy kolejnych epizodów. I wreszcie, red johna, czyli coś, co scenarzyści mogą świetnie rozwijać trzymając widza w niepewności. Mi się Mentalist bardzo podoba :)

Niestety error ;) jestem na 7 odcinku. Zauważyłem wyjątek od reguły. Odcinek 5. Winnym był policjant z którym Teresa oglądała dom ;) nie przypominam sobie żeby wystąpił w tym odcinku wcześniej owy funkcjonariusz.

Pozatym... wiekszość seriali ma swój schemat, co nie przeszkadza w przyciąganiu widzów przed telewizory w celu oglądania ich.
  • 0

#28 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 22.02.2009 - |03:10|

mimo schematycznosci, gosc ktory gra Patricka Jane'a robi to swietnie i jest niekwestionowana gwiazda serialu...
mnie niekoniecznie w tym serialu interesuja sprawy ktore tam rozwiazuja, tylko zachowanie poszeczegolnych czlonkow druzyny jak np. rewelacyjna akcja Cho w barze w odcinku 14, czy watek Rigsbiego i Van pelt
Mam nadzieje, ze watek Red johna bedzie czesciej powracal
  • 0
You are what you believe yourself to be

#29 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.02.2009 - |10:40|

Mam wrażenie, że pojawiło się kilka słabszych odcinków ostatnio, ale pewnie to tylko chwilowy zgrzyt. Przyjemnie się ogląda.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#30 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 01.03.2009 - |12:41|

Winnym był policjant z którym Teresa oglądała dom wink.gif nie przypominam sobie żeby wystąpił w tym odcinku wcześniej owy funkcjonariusz.

Policjant ten pojawił się w lesie podczas poszukiwań. 3min 50sek

Nie ma sie co oszukiwać, fajnie się serial ogląda, bo jest luźny i przyjemny, ale mnie też bardziej interesują relacje członków zespołu i sztuczki Jane oraz jego cudowny uśmiech niż zagadki, które są rozwiązywane w ten sam sposób. Dokładnie jak ktoś już napisał, wciąż to samo.
  • 0

#31 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.03.2009 - |13:35|

The Mentalist od kwietnia w Canal+

Od 16 kwietnia 2009 roku w czwartki o godz. 21:00 Canal+ emitować będzie nowy serial kryminalny Mentalista. Serial ten w USA od razu stał się hitem. Premierowe odcinki gromadzą prawie 20 milionów widzów.

więcej: http://primetime.blo...ia-w-Canal.html

Pół roku opóźnienia to jak na kanał dodatkowo płatny jest dla mnie skandalem. Podobnie jak w przypadku True Blood w HBO. W takich Niemczech Mentalista leci już na ogólnodostępnym kanale.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#32 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.03.2009 - |14:19|

Policjant ten pojawił się w lesie podczas poszukiwań. 3min 50sek

Kurczę, teraz już będę od początku wiedzieć kto jest winny, po co to zauważyliście? :blink:
A na serio, to niestety wada 99% seriali kryminalnych. Totalny szablon, mam nadzieję, że w Mentaliście będą zmiany na tyle, żeby ten aktualny szablon zabić.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#33 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 09.03.2009 - |15:56|

Może mi ktoś powiedzieć kiedy będzie kolejny epizod Mentalisty ?

Edit:

Dzięki @Shade

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.03.2009 - |16:03|

• 0

#34 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 09.03.2009 - |15:57|

1x16 -- Bloodshot (Mar/17/2009) - info z www.tvrage.com
  • 0

#35 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 18.03.2009 - |21:32|

Brak aktualizacji w kalendarzu :-) a więc tytuł odcinka 1x17 "Carnelian, Inc." Data: 25 Marca.../ następny odcinek tytuł odcinka 1x18 "Russet Potatoes" Data: 1 Kwietnia ... jeśli poprawki zostaną wprowadzone, proszę o usunięcie postu... z góry dzięki.

P.S Premiery w Polsce jeśli chodzi o daty.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.03.2009 - |21:36|

• 0

#36 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.03.2009 - |22:15|

Chyba odc z Kanady jest 2 dni wczesniej co? Bo wlasnie wczesniej juz jest gotowy do sciagniecia.
  • 0

#37 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 19.03.2009 - |01:13|

niezly powrot po przerwie - szczegolnie posuniecie do rpzodu relacji Van pelt - Rigsby
  • 0
You are what you believe yourself to be

#38 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 19.03.2009 - |23:55|

Van Pelt jest bardzo ładna :) Ogólnie tylko ma za szerokie ramiona, ale to już zostało napomknięte w jakiś ostatnich odcinkach.

A Rigsby wygląda jak INieMaMocni ^_^
Posted Image
  • 0

#39 Gidi

Gidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 21.03.2009 - |12:51|

No dokładnie bardzo przyjemny odcinek po przerwie. Jeden z lepszych w sezonie. Dobre nawiązanie do przeszłości mentalisty i progres w relacjach van pelt-rigsby
  • 0

#40 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 23.03.2009 - |23:38|

1x16

Pod względem humoru i gry Patricka Jane'a chyba najlepszy dotychczas odcinek. Mam nadzieję, że już niebawem dostanie nominację Emmy na najlepszego aktora w serialu dramatycznym, bo ogląda się go świetnie. A co do wątku kryminalnego, to nie było to nic nadzwyczajnego. Co prawda - w końcu coś innego, retrospekcje Jane'a i sprawa związana z przeszłością, ale bez rewelacji :)

Jednak to wszystko jest tak naprawdę przedsmakiem do finału sezonu (miejmy nadzieję, w głównej roli z Red Johnem ;)).

Użytkownik sephia edytował ten post 23.03.2009 - |23:39|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych