Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sklepy w Polsce - internetowe i inne.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 19.07.2009 - |11:54|

Filmnet KM
na allegro - fajne ceny, można negocjować przy zakupach powyżej 200zł, miła obsługa, 2x na dzień odpisują na maile ale... prosiłem Jaja w Tropikach a otrzymałem Tropiciela...podałem tytuł oryginalny..zachodze w głowę jak można było to pokiełbasić...Suma sumarum - jeden tele, przeprosiny, expresowa zamiana, zero kosztów własnych. Skorzystam jeszcze nie raz.
4.5/5

Ten sklep oceniłeś najwyżej. Dziwie się, ponieważ prawie zawału dostałem widząc ceny seriali. Wszystkie sezony "24" za 179zł, a 2 sezon "GA" za 189zł :blink: Jak dla mnie zdecydowanie zbyt drogo w porównaniu z innymi sklepami.
  • 0

#22 Austin P.

Austin P.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.07.2009 - |12:24|

Już dodaje że... korzystam z oferty na allegro i tylko w taki sposób. Dzięki temu mogę negocjować ceny a to lubię najbardziej ;)

a seriali nie kupuje na dvd...

Użytkownik Austin P. edytował ten post 19.07.2009 - |12:24|

• 0

#23 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.07.2009 - |12:35|

na koniec mała refleksja - szkoda że vivid.pl splajtował.

Jako, że to Twój pierwszy post to witam i dziękuję za taką solidną rozpiskę o sklepach. O większości mam podobne zdanie.
Choć jak widać każdemu zdarzały się z poszczególnymi sklepami różne przygody więc opinie mamy jak najbardziej subiektywne. :D

Co do vivid.pl to się zgadzam , to był chyba mój pierwszy sklep w którym kupiłem dvd w tym wieku, bo pierwsze dvd kupowałem jeszcze w 1998 czy 1999 w jakimś sklepie którego już nie pamiętam. ;)

Rozumiem, że ten pierwszy sklep który opisujesz to jest oceandvd ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.07.2009 - |12:37|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#24 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.07.2009 - |12:47|

od siebie mogę dodać, że robiłam zakupy już parę razy w dvdmax i ogólnie ok, ale robią coś, czego jak osobiście nie trawię, a mianowicie wystawiają na allegro i w ofercie samego sklepu pozycje, których fizycznie nie posiadają... człowiek zamówi, zapłaci, potem czeka i czeka, żeby się ostatecznie dowiedzieć, że nie ma i nie będzie... a w międzyczasie już 10 razy mógł kupić to samo u innych od ręki... ot taka mała dygresja :D
  • 0
Dołączona grafika

#25 Austin P.

Austin P.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.07.2009 - |13:23|

Jako, że to Twój pierwszy post to witam i dziękuję za taką solidną rozpiskę o sklepach

ukłon

Rozumiem, że ten pierwszy sklep który opisujesz to jest oceandvd ?

zgadza się :)

robiłam zakupy już parę razy w dvdmax i ogólnie ok, ale robią coś, czego jak osobiście nie trawię, a mianowicie wystawiają na allegro i w ofercie samego sklepu pozycje, których fizycznie nie posiadają

nie spotkałem się z taką sytuacją... jak dotąd ;)
  • 0

#26 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 19.07.2009 - |15:42|

kolporter.pl
Działa z firefox a nie z moją Opera więc już minus.
Tylko raz zamawiałem. Duuuuuuuuuuużo towarów trudno dotepnych. Czekałem i czekałem. Podobno słali maile ale nic nie dostałem i któegoś dnia miałem dość czekania - zadzwoniłem. Szybko, konkretnie, film niedostepny usunięto z ostatecznego zamówienia, a ja i tak otrzymałem przesyłkę za pobraniem - 0zł
Pani może nie była szczegolnie miła ale poszło szybko i bezboleśnie. Co ciekawe mają własny transport jako opcję - 2 kolesi podjechało i załatwione.
3/5

Wpisałem w wyszukiwarce Battlestar i wywaliło mi trzy tytuły: Incubus - Make Yoursef i Command & Conquer 3 na PC i X360.
Ale to taka ciekawostka.
  • 0

#27 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.07.2009 - |15:42|

nie spotkałem się z taką sytuacją... jak dotąd ;)

ja niestety już dwa razy, co sprawia, że jak już szperam na Allegro, to w pierwszej kolejności szukam u innych sprzedających... oczywiste jest, że dystrybutor może nawalić, to akurat żadna nowość u nas, i właśnie dlatego nie powinno się niczego zakładać z góry :D
  • 0
Dołączona grafika

#28 Austin P.

Austin P.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24.07.2009 - |12:11|

Ciekawostka [taka prawdziwie przydatna i fajna]

Wysłałem zapytanie do 12 sklepów internetowych dotyczące regionu filmu dvd...
Zgadnijcie kto najszybciej odpisał?

albo..

kto w ogóle raczył odpisać...

najszybciej: merlin.pl [reakcja, nadal brak konkretnej odp, 'w toku']

filmnetkm.pl [odpowiedz]
idvd [bzdurna odpowiedz]

wyróżnienie:
info.sklep.tvp.pl [brak odp na maila, ale po podaniu nr tele na auto sekretarce..UWAGA.. oddzwonili! i nie tylko, oddzwonili po godz urzedowania, Pan obiecał pomoc i UWAGA, zadzwonił z konkretna odp 23 h później..grubo po godz urzędowania - jestem pod wrażeniem]

edit// merlin w końcu wysłał odpowiedź, co ważne nie była ona zgodna z info z poprzednich sklepów.

Użytkownik Austin P. edytował ten post 07.08.2009 - |14:43|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych