Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 155-156 - S08E01-02 - New Order

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (120 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (39 głosów [38.24%])

Procent z głosów: 38.24%

2. 9.5 (24 głosów [23.53%])

Procent z głosów: 23.53%

3. 9 (19 głosów [18.63%])

Procent z głosów: 18.63%

4. 8.5 (9 głosów [8.82%])

Procent z głosów: 8.82%

5. 8 (6 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

6. 7.5 (1 głosów [0.98%])

Procent z głosów: 0.98%

7. 7 (1 głosów [0.98%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (1 głosów [0.98%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [1.96%])

Procent z głosów: 1.96%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 21.08.2004 - |20:21|

No i nadrabiam zaległości w oglądaniu... Wreszcie...
Odcinek całkiem spoko, jak na początek sezonu dość dobrze. Replikatory, Asgardczycy, przetasowania w SGC, nawet na moment pojawia się Prometeusz... Owłosiony Teal'c trochę mi przeszkadzał, ale już przywykłem. Jest dobrze, bo z wiarygodnych źródeł słyszałem, że dalej jest jeszcze lepiej...
Dr Weir bardziej podoba mi się ta nowa (w Atlantis jest jej sporo, więc dobrze się składa). No właśnie, jeśli o mnie chodzi, z 2 pilotów zdecydowanie lepiej wypada właśnie Atlantis. Nie wiem jak będzie z nim dalej, ale zobaczymy. Tymczasem początek sezonu ósmego - na 8.

PS - bardzo spodobała mi się nazwa nowego statku Thora ;)

Użytkownik Tomciak edytował ten post 21.08.2004 - |20:24|

• 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#22 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 31.08.2004 - |19:14|

Dla mnie bajeczny odcinek. Duzo Asgardu, replikatorow .........akcji :D :clap: Swietny poczatek sezonu. Jedyne co nie do konca mi przypasilo to Dr Weir. Ta stara z 7 sezonu bardziej pasowala do tej roli choc musze przyznac, ze po 7 odcinkach Atlantisa jest juz troche lepiej jest strawna.
  • 0

#23 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 17.11.2004 - |13:41|

No całkiem, całkiem odcineczek :clap: . Aż miło było oglądać. Baaardzo fajny początek sezonu. Szkoda tylko że tendencja niestety nie utrzymana :(

Ale co do plusów odcinka:
- Replikatory (kocham te robaczki, stęskniłam sie za nimi!!!)
- Asgard (jakoś zawsze wraz z nimi pojawia się akcja :) )
- AKCJA, duuuuużo akcji (teraz to już wiem dlaczego zawsze podobają mi sie dwuczęściowe odcinki-poprostu jest dużo akcji :rolleyes: :) )
- Czarna dziura
- Nowa dr. Weir (jakoś bardziej mi pasuje do tej roli)

Minusy:
-hmmmm... jakoś nie mogę nic wymyślić, no może te nieścisłości z liczba replikatorów

Moja ocena: 9
  • 0

#24 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 19.11.2004 - |23:39|

Jak dlamnie odcinek THE BEST właśnie skończyłem oglądać :)

Oczywiście jest wiele zastrzeżeń ale w ogólnym rozrachunku daje temu odcinkowi duży plus :)

Najbardziej spodobał mi się powrót do wątku z Asgardem oraz z Replikatorami no i oczywiście nie moge zapomnieć o nowej broni wymyślonej przez O`Neilla :) Ale nie podoba mi sie to iż Ziemianie robią dla Asgardu znacznie więcej niż Asgard dla Ziemian. No i ta nominacja O'Neilla, jak bym go nie znał to bym poprostu nie uwierzył :) No ale odcinek jak najbardziej jest OK! :clap:
  • 0

#25 Gabram

Gabram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoAleksandrów Łódzki

Napisano 09.02.2005 - |21:49|

Super odcineczek i sporo nowych wątków do rozwiązania w przyszłych odcinkach.
  • 0

#26 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 14.02.2005 - |20:19|

A teraz moje spostrzeżenia:
+za obecność Asgardu
+za Replikatory
+za połączenie odcinków (lubię kiedy wątek jest rozłożony na 2 odcinki)
+za "upolitycznienie" - negocjacje z System Lordami

-za fryzurę Tealc`a
-za zmianę Pani dr. (wolę J. Steen - wpadła mi w oko w Ziemi 2)
-za wątek na farmie

ogólnie mocna dziwiątka ...
  • 0
Dołączona grafika

#27 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 06.07.2005 - |20:45|

Dopiero niedawno miałam okazję obejrzeć te odcinki, bardzo mi się podobały (powrót Jack'a i jego humoru :clap: ). Zaciekawiła mnie jedna rzecz - podczas gdy Piąty wkłada rękę do głowy Carter, zdaje mi się, że wśród tego całego mętliku można wychwycić różne sceny. Na początku jest napewno moment z "Lost City" gdy Jack ładuje sobie głowę wiedzą pradawnych, dalej chyba fałszywe wspomnienie płonącego Daniela z "Fire and water". Skoro wkładanie ręki było pewnego rodzaju torturą dla Sam to wnioskuję, że Piąty przypominał jej najgorsze momenty z życia. Ale jakoś nie mogę rozróżnić niczego więcej, jakaś czaszka, oko, ale nie wiem do czego się odnosi. Taki mały szczegół ale jestem naprawdę ciekawa co jeszcze tam było. Jakieś propozycje?
  • 0

#28 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.09.2005 - |12:18|

Ale przynajmniej JAck jest wolny :). Wielka ilość rzeczy, które siędziały świadczy o tym, że sezon może być ciekawy. Ważne jest to, że scenarzyści pomyśleli o wiekszej dynamice. To jakby nowa era serialu.A wielkie plusy: to jużwspominane akcje z replikatorami, no i Asgard oczywiście :P .
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#29 ceta

ceta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.10.2005 - |09:39|

Dałam 0 !! to totalne zero! Porażka, aż się odechciewa dalej oglądać ! Najgorszy odcinek SG jaki kiedykolwiek widziałam!
To była tragedia... ta fabuła - po ci umieścili Asgard, po co Replikatory ... trzeba było zająć się niedokończonymi sprawami z "Lost city" ... Jedyny plus tego odcinka to pomysł z Władcami Systemu - to jest ciekawe, ich zachowania, rozmowy itd.
Rozumiem jeszcze po co wepchneli tu Asgard, ale Replikatory ?!? można było sobie podarować - jest to zupelnie zbędne - za dużo zamieszania, za dużo akcji na różnych frontach.
Rozmowy Carter i Teal'c'a kupy się nie trzymają, nuudy.
Fryzura Teal'c'a - bez komentarza :P
A nowa dr. Weir i tak mi jest obojętna - nic sobie z niej nie robie.
Reasumując - na pewno nie sięgne po ten odcinek 2 raz !

Użytkownik ceta edytował ten post 23.10.2005 - |09:43|

• 0
There is no weakness, there is the Dark Side

#30 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 08.01.2006 - |12:26|

Totalnie się nie zgadzam :/
Odcinek ekstra dwa wątki dziejące się równocześnie, nowa dr. Weir o wiellleee fajniejsza :)
Władcy systemu - bardzo dobry pomysł nareszcie zrozumieli, że muszą się liczyć z Tauri, cała gra pozorów ściemnianie na bezczela :P, do tego Lord Yu który już sam nie wie co mówi :] , Asgard... nareszcie :clap:
Thor jak zwykle superrr, Replikatorki też fajne nowy świat Asgardu :), do tego powracający Jack, gadka z Danielem ... No dla mnie ekstra :hyhy:
:D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#31 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.03.2006 - |17:30|

Będzie krótko: najlepszy początek sezonu jaki widziałam!!
  • 0

#32 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10.05.2006 - |09:02|

Odcinek podobal mi sie :D
Rozmowy na temat Atlantis! Doktor Weir bardzo fajna postac :D blefowac to kobita potrafi :P Powrot Jack'a i oczywiscie replikatory moze jedynie Piaty nie przekonal mnie co do siebie no ale coz nie mozna miec wszystkiego :/ Asgard i jak zawsze opanowany Thor w kazdej sytuacji :D Troche juz zamotany Lord Yu sam nie wie za dobrze co mowi
Ogolnie uwazam ten dwuodcinkowiec za udany :P Troche grozy odrobina humoru (gaszenie i zapalanie swiatla przez Jack'a na Danielu Jacksonie :D :D :D) zlozylo sie na bardzo fajne odcinki
  • 0

#33 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.05.2006 - |18:43|

Odcinek wyśmienity. Bardzo dobry. Idealne zakończenie. chodzi i replikatora Sam. Same plusy. Sezon 8 rozpoczą się naprawde dobrze.
Przejdzmy do minusów:
- Teal'c z włosami
no i tyle. mimo włosów wystawiam 10.
  • 0

#34 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.05.2006 - |11:25|

Wyśmienity początek sezonu, wrzucono po trosze wszystkiego. No i SG-1 w całości, każdy ma coś do zrobienia. Jakoś nie mam siły do piątego, zaczyna mi przypominać Terminatora, sam nie wiem dlaczego. Z tym stworzeniem klona Sam, no cóż nie będe komnetował dopóki nie zobaczę bliźniaczek razem ;) ogólnie oceniam na 9, czegoś mu jednak brakowało.
  • 0
don't try

#35 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 08.09.2006 - |12:08|

Fajny odcinek. Az dziw bierze tylko, ze reszta ystem Lords nie połapała się jeszcze w tym stanie zdrowia Lorda Yu. Widać jego przyboczny nieźle wymyśla :) Odcinek fajny. Troche nudnawa farma, ale poza tym spoko. Ceta, o Atlantis nic nie było, bo od tego jest SG Atlantis.. nowy serial jakbyś nie wiedziała.
Hmm No i koniec z wypadami O'Neilla na misje pozaziemskie. Teraz bedzie grzał fotel :P szkoda.. Ale i tak jest fajnie
  • 0

#36 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 21.11.2006 - |20:52|

Po braku spojnej wizji przyszlosci w 7 serii, 8 zaczyna sie bardzo obiecujaco. Goa'uld proszacy o azyl na Ziemi, ostateczne jak mniemam rozwiazanie problemu Asgardu, przetasowania w SGC, awanse - aktorka grajaca dr Weir jest bardzo apetyczna i znakomicie pauje do tej roli (taki Hammond w spodnicy ;)) No... zobaczymy - przede mna jeszcze kilkanascie godzin przyjemnosci ogladania ósemki po raz pierwszy :-)
  • 0

#37 Yasiu

Yasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoKielce

Napisano 01.12.2006 - |20:44|

Fajny odcinek. Tylko z jednej strony szkoda mi Jacka, że nie bedzie bral udziału w misjach..
Najlepsze było z Lordem Yu jak powiedział o Anubisie :D i pod koniec z Jackiem "Niegdy nie mialem biurka"

Szkoda, że w końcu Jack sie nie dowiedział dlaczego Teal'c ma włosy. W końcu w którymś odcinku (jak sie zamienił świadomością z Jackiem) że musi ściąć włosy..
  • 0
"Wiesz co, wysadzasz w powietrze jedno słońce i nagle wszyscy oczekują, że zaczniesz chodzić po wodzie."
Carter, SG-1 [08x17]

#38 wester

wester

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 24.01.2007 - |18:10|

10/10 Nie bede sie powtrazal :)
A tealca włosy? no coz kazdy ma prawo do zmiany raz na kilka lat - wy tez sie zmieniacie. Bez zmian jest w koncu nudno. Mysle ze suma sumarum wyjdzie to tej postaci na dobre- mam tylko wrażenie ze zaczynaja juz przesadzac z tym "indeed"
:D
  • 0

#39 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 20.02.2007 - |00:35|

Indeed nigdy za wiele ;) hehe
  • 0

#40 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 24.03.2007 - |22:23|

Zdecydowanie najlepszy season premiere, bije nawet te z s2 i s3. Dlatego też muszę dać 10. Tak wielowątkowego odcinka jeszcze nie było - takie są potrzebne. Z jednej strony Asgard, replikatory, zaginięcie Carter, odmrażanie Jacka, Piąty i jego miłość do Sam, a z drugiej Weir, negocjacje z System Lordami, mający nastąpić atak Baala... Uff! I co najlepsze, wszystkie te wątki były na niesamowicie wysokim poziomie. Do tego jeszcze genialna końcówka i Goa'uld proszący o azyl na Ziemi. Ciekawe, czy się naszym na coś przyda.

Co do awansu O'Neilla, to wszystko spoko, tylko żeby się chłopak pojawiał, bo będzie mi go brakowało...

No i jakieś minusy też znajdę - Teal'c i włosy nie pasują do siebie. Poza tym, bezsensowna zmiana aktorki grającej dr Weir. Ta nowa w niczym mi nie przeszkadza, no ale odcinek po odcinku ta postać ma mieć inną twarz? Bez sensu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych