Odcinek 099 – S05E19 – Vegas
Napisano 27.12.2008 - |14:34|
Napisano 27.12.2008 - |20:07|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 28.12.2008 - |11:34|
Nie nasza wina, że wpadłeś w wir świątecznych przygotowań i nie doczytałeś newsów na forum.
Ha ha ciekawe jak by mu wyszło w Polsce z takim image ukrywanie się ?Fajnie było też zobaczyć Warith-Emo/Goth(nie żebym był fanem) właściwie to im to pasuje.
No chyba, że by wychodził tylko nocą.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 28.12.2008 - |11:55|
Ha ha ciekawe jak by mu wyszło w Polsce z takim image ukrywanie się ?
w pl byłby wraith-karkiem i zasłaniałby się pod kapturem obszernej bluzy xxxl. gdyby ktoś prosił o zdjęcie kaptura, wraith-kark przesłaniałby mu wizję swoim kijem bojowym, zachowując z ten sposób anonimowość.
i ścigałby go przystojny komisarz małaszyński. tylko w jakim polskim mieście?
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 28.12.2008 - |22:48|
Ha ha ciekawe jak by mu wyszło w Polsce z takim image ukrywanie się ?
No chyba, że by wychodził tylko nocą.
Pewnie przefarbowałby włosy na pomarańczowo (zielono) i śpiewał piosenki :]
Napisano 29.12.2008 - |00:29|
Napisano 29.12.2008 - |10:11|
Szczególnie background z ucieczki Wraith z kasyna i z samochodu Shepparda(....cośtam cośtam....solitary man....cośtam cośtam...)
Z góry dzięki
Napisano 29.12.2008 - |11:24|
Użytkownik kfasek edytował ten post 29.12.2008 - |13:08|
Napisano 29.12.2008 - |13:40|
Jasne, moglem doczytac, ale i mozna bylo powiesic na forum wielgachne ogloszenie, przeciez to najwazniejszy news portalu (IMHO).Ogrodnik a to to co ---> http://forum.gwrota....s...st&p=294372
Nie nasza wina, że wpadłeś w wir świątecznych przygotowań i nie doczytałeś newsów na forum.
ps. ogladalem odcinek drugi raz, i jeszcze bardziej mi sie podobal. Klimaty Lyncha.
Napisano 30.12.2008 - |13:10|
Moment godny zwrócenia uwagi:
Rozmowa McKey'a z Sheppard'em:
[13986][14024]Znaleziono go na Antarktydzie|5 lat temu,
[14024][14043]a później przeniesiono tutaj.
[14044][14087]Zasilany jest modułem,|który czerpie energię z próżni.
[14088][14121]Nazywamy go ZedPM.|A raczej ZPM.
[14122][14139]Jestem Kanadyjczykiem.
Miłe nawiązanie do "Rising".
Napisano 30.12.2008 - |13:30|
Napisano 30.12.2008 - |14:28|
Nie sądziłem, że kiedykolwiek jakiemukolwiek odcinkowi SGA dam 10/10. Może nie do końca zasłużone, ale przyznam, że zostałem wyjątkowo mile zaskoczony. Główna zaleta tego odcinka - całkowicie nieszablonowy. Poza tym widać, że ekipa świetnie się przy tym wszystkim bawiła. Minusów właściwie nie znalazłem. Lista plusów jest natomiast długa:
1. brak happy endu - nie nyślałem, że zobacze takie zakończenie odcinka w SGA
2. Shepperd jest nieudacznikiem (w gruncie rzeczy)
3. świetna rozmowa Shepperda z Rondeyem
4. muzyka! - o ile Mansona nie kojarzę, to jak usłyszałem Sympathy for the devil, myślałem, że spadnę z fotela ze śmiechu
5. zdjęcia - nie oglądam CSI i rozmaitych jego klonów/spin off'ów, wiec nie mam porównania, ale tutaj cały ten "kicz" rewelacyjnie pasował (czy to w gruncie rzeczy kicz, to pozostaje dyskusyjne, jakby się postarać, to 99,9% ludzkiej działalności artystycznej można nazwać kiczem, np. Barok... bueee... heft...) - w porównaniu do "standardowego" Atlantisa, to po po prostu inna rzeczywistość - wyszedł świetny surrealistyczny, trochę schizofreniczny klimat.
6. Wraith
Indeed. Rzadko się widzi, żeby Wraith wykazywali jakieś wyższe czynności psychiczne Tutaj okazuje się, że co niektórym przydałby się psychiatra.BTW te wspominki bitwy u naszego Wraith wyglądają na PTSD
7. po raz pierwszy w historii Stargate w ogóle zobaczyłem odcinek traktujący o alternatywnej rzeczywistości, którego nie miałem ochoty wyłączyć po pierwszych pięciu minutach.
A ci, którzy plują na ten odcinek, twierdzą, że to zapychacz, bo nie ma Pegaza, skoczków, technobełkotu i innych standardowych gadżetów, to niech oglądają Esmeraldę! Żal mi Was.
Użytkownik graffi edytował ten post 30.12.2008 - |14:29|
Napisano 30.12.2008 - |20:21|
Napisano 30.12.2008 - |21:11|
Napisano 31.12.2008 - |00:48|
jedyna ważniejsza postać uniwersum [oprócz weir], która nie dostała happy endu.2. Shepperd jest nieudacznikiem (w gruncie rzeczy)
woolsey ocalił ziemię w zgodzie z filozofią ioa, carter ma statek, carson żyje [jako klon, ale chyba nie narzeka ;p], teyla ma rodzinę, rodney ma keller, keller ma rodneya, ronon ma panienkę, a sheppard? nawet panienki nie dostał. ot, będzie dalej żył ze wszystkimi swoimi traumami. każdy kolejny odcinek sheppardocentryczny pokazuje nowy wymiar jego koszmaru, a scenarzyści zawsze chętnie go skrzywdzą. w vegas zabili go w takim [!] momencie, żeby przypadkiem nie próbował umierać szczęśliwszy.
swoją drogą, mallozzi kiedyś bączał coś na swoim magicznym blogu, że chcieli odsłonić jakąś tragedię związaną z matką shepparda, ale finalnie zrezygnowali z tego pomysłu. i racja, ile można :P?
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 31.12.2008 - |08:35|
Na moją ocenę ma pewnie jakiś wpływ fakt, iż nie znoszę kichy (IMO) jaką są wszelkie CSI i tym podobne, ale ten odcinek był po prostu mega-kichą policyjno-detektywistycznego stylu jaki prezentuje wspomniana seria i jej podobne. Stary jak najstarszy zawód świata "hamerykański" scenariusz ograny aż się niedobrze robi - czyli biedny, skrzywdzony przez życie i los glina, nierozumiany i niedoceniany, jeżdżący starym samochodem i rozwiązujący sprawę i oczywiście nikt mu nie wierzy. OMG - zawsze to samo - tylko do cholery dlaczego nawet w SG wpletli taką tandetę ?! I to w przedostatnim odcinku ?!
Scena w kasynie - dłuuuugość i nudność do zaśnięcia. X minut filmu zmarnowane na pokazanie jak paru gostków pykają sobie w pokera (czy coś tam) - i co tam miało niby być? Discovery i "Życie kasyn" ?? Wraith jako emo-ludek próbujący skontaktować się z domkiem. Normalnie "ET go home"... Eh, szkoda słów.
Nigdy żaden odcinek zarówno SG-A jaki SGA mnie tak nie znudził i nie rozczarował. Nigdy nie przeszkadzali mi wieśniacy, lasy kanady, częste uproszczenia aż do bólu, nigdy nie użyłem słowa "zapychacz" (którego nie uznaję) bo uważam że żaden odcinek na to miano nie zasługuje, żaden odcinek obu serii nie zasłużył sobie na niską ocenę (no może poza tym w SG-1 gdzie Tealc ma wizje że jest strażakiem) - bo uwielbiam to uniwersum. Ale to co zrobiono z nim w tym odcinku to świętokradztwo !
Jedyny mały + tego odcinka to muzyka Johnny Cash'a.
Napisano 31.12.2008 - |12:48|
Nawet ten o białych ludkach=grzybach z początków SG-1 ?Nigdy żaden odcinek zarówno SG-A jaki SGA mnie tak nie znudził i nie rozczarował.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.12.2008 - |13:23|
"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley
Napisano 31.12.2008 - |17:07|
Nawet ten o białych ludkach=grzybach z początków SG-1 ?
Mówisz zapewne o One False Step - no nie tak początek w sumie końcówka 2 sezonu - No ten był niezły zaiste te pasiaste sierotki mi się podobały Pomysł z symbiozą roślin z całej planety z mieszkańcami ciekawy.
No dobra może jeszcze odcinek z tym fryzjerem co widział wspomnienia O'Neill'a i odwrotnie był słaby.
Lord Yu ==> nie wiem jak inni ale jak absolutnie nie uważam że serial "zszedł na psy" - uważam że jest genialny. Ale ten jeden odcinek jest bardzo słaby jak dla mnie i mimo ogromnej sympatii i niemal uwielbienia z mojej strony do świata SG nie jestem AŻ tak bezkrytyczny żeby taką chałę nazwać choćby dostatecznym.
Użytkownik Lukassuss edytował ten post 31.12.2008 - |17:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych