Skocz do zawartości

Zdjęcie

Petycja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#21 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.07.2004 - |11:22|

Telewizjo "jakaś tam" tracicie pieniądze z reklam bo my oglądamy najnowsze (a i stare również) odcinki z Internetu.(...) Wtedy nikt nie będzie zakładał filtrów na e-maile. Bo wystarczy o tym powiedziec w radiu a akcje (wśród reklamodawców) takiej stacji TV "polecą".

Wiesz może o tym, że oglądanie tych odcinków zassanych z Internetu jest niezgodne z prawem? Teraz już wiesz. :P
Co do tego, że akcje telewizji "polecą" - zastanawiam się czy alkohol nie uszkodził znacznej części naszego społeczeństwa mózgu? :angry: Albo w przerwach między SG-1 oglądają właśnie takie telenowele i odkłada im się na zwojach mózgowych.

Powtarzam jeszcze raz - taka akcja w warunkach polskich nie ma sensu. Może w UK, może we Francji czy Niemczech, ale nie w Polsce. Co więcej, nie ma możliwości zmiany tego stanu rzeczy. Lepiej zająć się czymś naprawdę konstruktywnym, jak choćby tym wydaniem książki Stargate przez wydawnictwo MAG. To się może udać.
  • 0

#22 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 21.07.2004 - |12:22|

Powtarzam jeszcze raz - taka akcja w warunkach polskich nie ma sensu. Może w UK, może we Francji czy Niemczech, ale nie w Polsce. Co więcej, nie ma możliwości zmiany tego stanu rzeczy. Lepiej zająć się czymś naprawdę konstruktywnym, jak choćby tym wydaniem książki Stargate przez wydawnictwo MAG. To się może udać.

Niestety Castor ma racje.
Zadna z liczacych sie stacji TV na polskim rynku, nie bedzie interesowala sie petycja podpisana przez 5 czy 10 tysiecy ludzi (jezeli bysmy nawet tyle zebrali :( ).
Zarowno TVP, TVN czy Polsat nie zainteresowane kupowaniem seriali S-F...niestety w naszym kraju ten gatunek filmow nie jest tak popularny jak w Niemczech, USa itd.
A jak chcemy ogladac S-F w TV to musimy wykupic HBO, czy miec szczescie i dostep do AXN.
Obydwie wymienione wyzej stacje nie sa stacjami polskimi, dlatego puszczaja S-F a nie szmiry jakie serwuje nam polska TV :(

Petycje mozna napisac, ale wedlug mojej oceny ona nic nie zmieni :(

Pozdrowionka :)

#23 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 21.07.2004 - |13:31|

No to koniec ??

Cieszmy sie serwerami FTP i tym, że mamy na tyle szybkie sieci, że ściąganie seriali z netu ma sens. Inni maja pecha ... albo AXN czy HBO :P
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.07.2004 - |13:35|

Niestety Castor ma racje.
Zadna z liczacych sie stacji TV na polskim rynku, nie bedzie interesowala sie petycja podpisana przez 5 czy 10 tysiecy ludzi (jezeli bysmy nawet tyle zebrali  ).

Ludzie , trochę nadziei . A może się uda namówić jakąś stację na puszczanie Sci-fi .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Thorn

Thorn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 21.07.2004 - |13:49|

Mam pytanie z innej beczki, co to za stacja AXN ??
  • 0

#26 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 21.07.2004 - |15:00|

Mam pytanie z innej beczki, co to za stacja AXN ??

Wejdz tu i poczytaj

Pozdrowionka :)

#27 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.07.2004 - |17:03|

[QUOTE]Wiesz może o tym, że oglądanie tych odcinków zassanych z Internetu jest niezgodne z prawem? Teraz już wiesz.

Więc w petycji poinformujmy stacje TV, że ich nastawienie zmusza nas do łamania prawa i mamy zamiar złożyć doniesienie do RIAA na stacje telewizyjne doprowadzające młodzież i nie tylko do krańcowej desperacji i aktów piractwa.

A tak na poważnie - w jaki sposób chcesz doprowadzić do wydania czy też poprzeć wydanie książki Stargate przez wyd. MAG? Zagwarantujesz im, że fani SG1 kupią np. 50 000 egz. książki?

Zdenerwował mnie Twój defetyzm - dlaczego taka akcja nie uda się w Polsce? Bo za mało nas jest? Bo nic nie znaczymy? Masz dostęp do statystyk forum, widzisz ilu jest aktywnych użytkowników, ilu gości czyta nasze posty. O2, prężnie rozwijający się portal zezwolił na legalną przeróbkę komunikatora tlen na nasze potrzeby i wg. projektu jednego z nas. Dysponujemy dużą siłą, tylko trzeba spróbować.
Prasa czy radio chętnie wspomną o petycji fanów fantastyki, bo to niezły temat.

Kolejna sprawa - nieobecność SF na antenie - popatrz na Polsat. Pomiędzy chłamem a badziewiem emitują jednak Roswell, i to od dłuższego czasu. Buffy idzie sobie na TV4 i to w zasadzie wszystko.

Wielu z forumowiczów ma swoje strony, zamieśćcie na nich buttony do głosowania, po miesiącu dostarczcie statystyki organizatorom petycji i mamy kolejny argument w dyskusji.

Niech żywi nie tracą nadziei.
  • 0
Peace through superior firepower

#28 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 21.07.2004 - |17:19|

ehh nie chciało mi sie czytać wszsytkich postów ale i tak wiem co tam jest napisane wcześniej ...;)

Ja już sie przyzwyczaiłem, ze żyjemy w czasach ciemnoty scifi w Polsce, niestety Internet jest jedyną drogą by zobaczyc nowe odcinki SG1 czy też innych seriali scifi. I tak co by wam to dało, ze puszczaja SG1 w TV ogólnodostępnej ?. I tak pewnie byscie sciągali najnowsze odc. z Internetu bo co za przyjemność czekac 3 lata aż raczą puscic dane odcinki serialu, bo wątpie by puszczali np jeden odcinek dziennie. No i oczywiście jeszcze jest kwestia ceny za serial, stara seria na pewnio jest znacznie tańsza od najnowszej. Inna sprawa to widownia. Jesteśmy karmieni telenowelami bo ten chłam jest tani. Po co maja kupować jeden odcinek scifi skoro za tę kase maja nową telenowele Wenezuelską.

Internet jest a rejestrujac sie na forum mozesz znaleść kontakt z ludzmi chętnymi na wymianę (ja sam juz parokrotnie próbowałem i zawsze z sukcesem)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#29 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 21.07.2004 - |17:45|

w jaki sposób chcesz doprowadzić do wydania czy też poprzeć wydanie książki Stargate przez wyd. MAG? Zagwarantujesz im, że fani SG1 kupią np. 50 000 egz. książki?

Proponuję poczytać najpierw trochę o rynku wydawniczym w Polsce zanim poda się liczby wzięte z sufitu. Obecnie większość książek jest wydawana w kilkutysięcznych nakładach, więc szansa na sprzedanie takiej publikacji jest spora - wystarczy spojrzeć choćby na liczbę użytkowników forum. Jeżeli nawet co drugi kupiłby taką książkę, to po doliczeniu fanów nie angażujących się w różne intenetowe społeczności, nakład jest sprzedany a wydawca ma swój zarobek. Czasy pięćdziesięciotysięcznych i wyższych nakładów minęły wraz z socjalizmem i państwowymi wydawnictwami. Teraz jedynie kilka książek w roku jest w stanie osiągnąć takie 'wyniki'.
Natomiast co do telewizji - dla nich grupa tysiąca czy nawet kilku tysięcy osób to niezbyt wiele. Nawet jeżeli ktoś taką petycję przeczyta i doczekamy się jakiejś reakcji, to będą to jedynie puste obietnice w stylu 'uwzględnimy to w planach na kolejny sezon' itp. To nie defetyzm - to realizm. Jeżeli do tej pory komuś nie opłacało się inwestowanie w filmy/seriale scifi, to dlaczego petycja kilku tysięcy osób miałaby to zmienić? Nawet gdyby taką petycję poparł jakiś artykulik w gazecie, to dla stacji mającej wyemitować taki serial liczą się pieniądze. A tych ani twórcy petycji ani owa hipotetyczna gazeta nie zapewniają. W końcu petycja ma dotyczyć emisji serialu w ogólnodostepnej i _bezpłatnej_ telewizji. A chcieć czegoś nie gwarantując nic w zamian - to już nie te czasy. Za darmo nikt nam nic nie da.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#30 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.07.2004 - |18:18|

Jeśli się nie będziemy upominać, to raczej się nie doczekamy s-f w TV. Jeśli się upomnimy, pewnie też nie. Ale jeśli będzie to duża grupa ludzi, to może gdzieś tam ktoś zacznie się chociaż nad tym zastanawiać. W końcu w TV od czasu do czasu są jakieś nieśmiałe próby wyemitowania jakiegoś serialu s-f. Pokażmy, że są ludzie którzy się z tego cieszą.
  • 0

#31 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 29.07.2004 - |01:12|

Ave,

a ja mam pomysl z innej beczki - moze sami wystapimy o koncesje na jeden kanal z filmami SF !!!
Zakupimy na poczatek jakies starsze seriale (czytaj te tansze) :hyhy:
Tyle mowimy ze nie jestesmy w stanie itd to mam inna tez propozycje zanim zabiezemy sie petycje to moze zrobny wstepny sadaz (z reszta juz kiedys tu na forum cos takiego proponowalem) i zobaczmy co z tego wyniknie !!!

Żelazny
  • 0

#32 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 02.08.2004 - |03:48|

Uczesniczylem w dwuch petycjach zwiazanych z Roswell zebralem 500 ludzi a Polsat i tak zlal sprawe wiec zapomnijcie o petycjach to marnowanie czasu!
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#33 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.08.2004 - |08:26|

Ave,

a ja mam pomysl z innej beczki - moze sami wystapimy o koncesje na jeden kanal z filmami SF !!!
Zakupimy na poczatek jakies starsze seriale (czytaj te tansze) :hyhy:
Tyle mowimy ze nie jestesmy w stanie itd to mam inna tez propozycje zanim zabiezemy sie petycje to moze zrobny wstepny sadaz (z reszta juz kiedys tu na forum cos takiego proponowalem) i zobaczmy co z tego wyniknie !!!

Żelazny

Pomysł - nie powiem - dobry :D

Ale skąd wziąć na to środki? Tej sprawy nie rozwiązałaby chyba składka ;)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#34 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 02.08.2004 - |12:57|

Mam pytanko: czy w Polsce mozna oglądać SciFi Channel? Wiem, że to kanał amerykański i do tego płatny ale może jakiś satelita go emituje? Jakiś sprytny dekoder? To chyba lepszy pomysł niź petycja :).

Użytkownik jooboo edytował ten post 02.08.2004 - |13:00|

• 0

#35 revo

revo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 02.08.2004 - |13:15|

Mam pytanko: czy w Polsce mozna oglądać SciFi Channel?

To pytanko wielokrotnie przewijało się przez forum <_< . Z tego co wiem, to niestety nie ma takiej możliwości. A "sprytny dekoder" to nie całkiem legalna sprawa i wychodzi na to samo co ściąganie odcinków (również nielegalne :> ). Pozatym nie każdy zna angielski i niektórzy mają problemy z oglądaniem w oryginale (zawsze się polewam z młodszego brata :] )
  • 0

#36 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.08.2004 - |13:18|

Sci-Fi Channel US jest płatnym kanałem dostępnym w sieciach kablowych. Przez satelitę sobie nie pooglądasz.
  • 0

#37 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.08.2004 - |14:38|

No to moze napiszmy petycje do ktorejs z telewizji o to żeby otworzyla nowy kanał telewizyjny z serialami. Przecież np. TVN od jakiegos czasu wypuszcza nowe kanały, wiec czemu miałby nie zrobić kanału tylko z serialami:)
  • 0

#38 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.08.2004 - |14:49|

Przecież np. TVN od jakiegos czasu wypuszcza nowe kanały, wiec czemu miałby nie zrobić kanału tylko z serialami:)

Pewnie by zrobili, tyle że z pięcioma telenowelami + 3 różne wersje "Kasi i Tomka" i nie zapominajmy o "Camera Cafe", która nie jest nawet w 1/5 tak śmieszna jak jej francuski pierwowzór.

Jeszcze raz powtarzam: w Polsce nie opłaca się wkładanie kasy w nic związanego ze Sci-Fi.
  • 0

#39 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.08.2004 - |15:57|

Jeszcze raz powtarzam: w Polsce nie opłaca się wkładanie kasy w nic związanego ze Sci-Fi.

Przy takim podejściu to na pewno nie bedzie się opłacać .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#40 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.08.2004 - |16:56|

Jeśli do takiej akcji dojdzie, to na pewno wyślę swojego maila, co mi w końcu szkodzi. Niestety uważam, że Castor ma rację. W Polsce Sci-Fi się nie sprzeda. Przypomniało mi się jak będąc na kolonii prowadziłem z kolegą rozmowę o X Files. Jeden gościu się wtrącił, coś w stylu: "wy w UFO wierzycie? Wy głupi jesteście! UFO nie ma.",a sam wysławiał się jak jeden z blokujących drogi, wojowników Leppera.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych