Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy serial sezonu 2007/2008 - dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.04.2008 - |03:52|

To zostałem przegłosowany lato 2008 wylatuje i będzie jako początek następnego sezonu.

Chcę szybko zakończyć tą walkę z datami bo nie ona jest tu najważniejsza.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#22 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.04.2008 - |09:14|

Ale mam nadzieję że samo głosowanie potrwa jednak do końca wakacji, no przynajmniej do końca lipca. Nie pisz @Rand że pisanie o tym że ktoś chce coś nadrobić jest bezsensu. Różnie oglądamy seriale, niektóre z niewielkim opóźnieniem są emitowane w np. AXN, Universal czy FoxLife więc zapewne niektóre osoby (w tym ja) oglądają tam kilka seriali. A jak wiadomo niewielkie opóźnienie to jednak zahaczenie o wakacje.

PS. Po ustaleniu już wszystkich dat, terminów itp. moderatorzy mogliby usunąć posty, które dotyczyły tej dyskusji. Wszystko po to żeby było czytelnie i żeby zostały same posty z rankingami danych osób.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#23 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 03.04.2008 - |18:00|

Kurcze spisałem seriale które oglądam i się trochę przeraziłem 43 to trochę za dużo:). A co do do rankingu to poczekam do końca sezonu bo narazie nie wiem co zrobić z kilkoma pozycjami które się dopiero zaczną jak BSG i Doctor who i kilka seriali ma jeszcze po kilka odcinków które mogą wpłynąć na ocenę:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#24 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.04.2008 - |02:22|

Czyli jak w koncu? Moze jakis ostateczny termin do kiedy mozna pisac?

ps. posty w ktorych nie ma notowan kazdego z piszacych mozna by pousuwac
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 04.04.2008 - |03:55|

1 września 2008

Co do usunięcia postów bez rankingów jestem za, będzie bardziej przejrzyście, ale to zależy od moderatorów.

ZROBIONE
I proszę się tego trzymać.
QUENDI - wszystkie zmiany "regulaminu" głosowanie wpisuj w pierwszym poście przypietego tematu.

Użytkownik psjodko edytował ten post 04.04.2008 - |06:35|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#26 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.04.2008 - |01:02|

A jeszcze mam pytanie...lato 2007 to od kiedy liczymy? Jaki miesiac brac jako jego rozpoczecie?
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#27 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.04.2008 - |08:19|

Wakacyjne seriale 2007 bez końcówek sezonu 2006/2007
  • 0

#28 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.04.2008 - |10:52|

problem z takimi podsumowaniami polega głównie na czasie ich robienia.
Herosów juz ledwo pamiętam, SG i torchwood sie już skonczyli, ze smalville jesteśmy na etapie kolejnego w tym sezonie cliffchangera, a doktor Who i BSG własnie wystartowały.
Ranking bedzie taki że lepsze już zakonczone pozycje wymieszają sieze średniawkami, a na czele będą te co lecą na bieżąco.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#29 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |12:28|

Ranking bedzie taki że lepsze już zakonczone pozycje wymieszają sieze średniawkami, a na czele będą te co lecą na bieżąco.

Moze tak byc ale moim zdaniem ludzie ktorych zdanie bedzie liczyc sie najbardziej (czyli tacy z lista serialu 20+) beda potrafili zdystansowac sie do seriali i ocenic je wedlog tego co prezentuja a nie wedlog jeszcze co smiezych emocji (przynajmniej ja bede sie staral).
  • 0

#30 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 27.05.2008 - |19:15|

jedno pytanko co do reality show ogladam wsummie tylko survivor
razem to bedzie z serialami czy tak jak miniserie osobna kategorie??
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.05.2008 - |21:07|

Eeeee ale realuty show chyba nie liczymy do rankingu (jak dla mnie to reality tv to cos ponizej opery mydlanej).
  • 0

#32 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.05.2008 - |08:11|

(jak dla mnie to reality tv to cos ponizej opery mydlanej).

A ja wręcz przeciwnie. Z przyjemnością oglądam każdą kolejną edycję American Idol. Program robiony naprawdę profesjonalnie. Polska wersja wyglądała jak jakaś podróba w porównaniu do tego ;).

Ale nie zmienia to faktu, że zgadzam się z tym że ranking dotyczy seriali, czyli tylko seriale powinny być tam oceniane.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#33 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 30.05.2008 - |14:44|

A mam pytanie czy mamy wypisywać seriale które w tym sezonie miały swoją PREMIERE czyli był to pierwszy sezon jakiegoś serialu, czy po prostu wpisywać np. 4 sezon LOST Był najlepszy itp?!
  • 0

#34 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 30.05.2008 - |15:29|

Wystarczy przejrzeć temat o najlepszym serialu w ważnych tematach, tam masz jak ludzie głosowali.

Ale konkretna odpowiedź na Twoje pytanie to wpisujemy i takie i takie seriale. Czyli może być np. 4 sezon lost i 1 sezon Chucka, albo innych seriali mających premiere w tym sezonie.
Wpisujemy po prostu wszystkie seriale, no oczywiście jak ktoś losta oglądał do 3 sezonu to nie może już go wpisywać gdyż do listy dodajemy w pełni obejrzane sezony!!!
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#35 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.05.2008 - |18:41|

Bardzo mało osób wpisuje mini serie a jak by nie było są one w najgorszym wypadku dobre a najczęściej bardzo dobre lub ŚWIETNE.

Dlatego proponuję by jednak mini serie głosować razem z serialami a potem po prostu je wydzielić.

Dzięki temu będą miały punktacje zgodną ze swoja jakością czyli wysoką.

Na razie prócz ogólnego podsumowania proponuję następujące kategorie:

1. Serial
2. Mini Serial
3. Polski
4. Nowości
5. Rozczarowanie
6. Cancel czyli naj skasowany

Co do wyróżnień dla gatunków to nie bardzo jestem za bo nie chciał bym mieszać a i tak najlepsze są zawsze mieszaninami dramatów, czarnych komedii i akcji.

Wszystkie kategorie będą brane z ogólnego zestawienia

P.S. Co do rozczarowania to nie uprzedzając faktów bezkonkurencyjny jest Prison Break s3
  • 0

#36 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 25.08.2008 - |14:49|

hey glosowac zostal osiatni tydzien bo nie wierze ze tak malo osob z forum oglada seriale ;]
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#37 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 31.08.2008 - |19:30|

To dziś koniec głosowania. :) Rzeczywiście jakoś mało głosów. Może niektórzy co oglądają 3-4 seriale zawstydzili się przy tych co oglądają po 20 :D

Użytkownik Metalfish edytował ten post 31.08.2008 - |19:31|

• 0
...and Justice for All!

#38 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 31.08.2008 - |21:22|

Zapomniałem wysłać kilku bardzo udzielającym się użytkownikom wiadomość na priv by wpisali swoje rankingi.

Jutro po powrocie z pracy to zrobię zacznę podliczać tych co są i może dojdą jeszcze spóźnialscy.
  • 0

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 31.08.2008 - |23:56|

Widze u niektorych seriale ktore nie mieszcza sie w wyznaczonym przedziale czasowym:
Life on mars s2
24 s6
Mam nadzieje ze ogolna lista bedzie pod tym wzgledem sprawdzana i punktacja korygowana.
  • 0

#40 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.09.2008 - |13:29|

Przyznaję się bez bicia nie chciało mi się sprawdzać czy załapywały się na ten sezon, oglądałem je z poślizgiem.

Wszystko da się skorygować.

P.S. Sprawdziłem nie załapują się czyli do kasacji
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych