Dobra, stary Kary awansował u mnie na cylona, a ona na pół-cylona
Tak czy siak-albo jest to dowód zcylowacenia tej postaci (i Baltara też), albo bepzośredni dowód na trzecia stronę.
Odcinek powolny, może zaskakiwać, bo niby "oooo, koniec serialu za rogiem", ale uważam że "wstrzymam się z oceną do powtórnego obejrzenia" jest dziwne. Widać, że to wolny odcinek, może zaskakiwać tym, że pozornie mało się dzieje a tyle jest do wyjaśnienia... Mnie tam się jednak podobał, bo ruszył z miejsca przede wszystkim wątek Trace. No i Boomer jako bad-madafakyczni, yeeaah
Cóż za paskudny plan Cavila, to była autentyczna niespodzianka. Zapewne za pomocą naszej hybrydy chce namierzyć trzecią stronę (oryginalnych cylonów?) i skopać im dupsko za to, że wygląda jak wygląda. No to pozostaje nam już tylko jedne odcinek w którym może nic się pozornie nie dziać (ale wątpię, raczej się zacznie dziać). Panie i panowie-odliczanie czas zacząć. Jeszcze tylko trzy odcinki i żegnamy się z BSG... oby z wielkim wypierdem.
7.5/10, nie był specjalnie zachwycający, choć parę niezłych patentów było, ale osobiście nie czułem tutaj żadnego napięcia. Za to zaskoczenie na koniec nawet niezłe. Cisza przed burzą?
EDIT: wow, jestem jedynym ostrym oceniającym ten odcinek, oprócz jakiegoś frustrata który wlepił 2. Czuje się z tym źle, no jak szmateczka. Wybaczycie?
Odpowiedź do posta nr 25 umieszczona po czyszczeniu tematu.Do tej pory raczej mi się nie zdarzało patrzeć na licznik czasu podczas oglądania BSG.
Da, miałem to samo przez pierwsze 15-20 minut, potem patrzyłem na licznik myśląc "czy oni wcisną tu coś ciekawego, w te ostatnie minuty?"
4. to co się stało z Roslin zupełnie kłóci się z moim pojmowaniem medycyny. Oczywiście zaraz wszyscy będą pewnie protestować, że to nie ma z medycyną wiele wspólnego, ale nie jest normalne, że pacjent nowotworowy umiera (?) tak sobie w przeciągu chwili
po pierwsze nie umiera, tylko faintuje, to jest mdleje, po drugie może lepiej sprawdź tą informację o raku a nie tworzysz fałszywe informacje (można wykorkować nawet nie wiedząc, że się chorowało), a po trzecie-jak już napisano-krew Hery.
5. jak się czują wszyscy, którzy twierdzą, że BSG to serial SF?
Czują się świetnie, dziękujemy za troskę
Użytkownik biku1 edytował ten post 01.03.2009 - |15:43|
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung