Odcinek 060 - S04E07 - Guess What's Coming to Dinner?
Napisano 17.05.2008 - |20:04|
O plusach już wspomniano, minusów nie ma... No, może jeden, malutki:
-Gaeta po amputacji. Dramatyczna scena-sprawdza swoją nogę. Kamera się odsuwa... I co widzimy? Zgiął kolanko, ukrył girę w pościeli i ekipa się cieszy, że tanim kosztem wmówili nam, że to amputacja... Ech. Uprzedzając atak: to jest widać, bardzo, bardzo widać.
Ale nawet z taka wpadka odcinkowi należy sie dycha bez dwóch zdań. To napięcie, to tempo akcji, te rewelacje, to zakończenie, ten montaż, ten początek... Jak już widziałem migawki, to przemknęło mi przez głowę "Ej, zapowiada się niezły odcinek", ale życie (czytaj: SGA) nauczyło mnie już, że zajawki przeważnie kłamią. W BSG to się jeszcze nie zdarzyło, ale... No cóż, jestem przedstawicielem śmiertelnego, ciężko doświadczonego gatunku ludzkiego, więc jestem z natury podejrzliwy i nieufny.
10/10
Winchell Chung
Napisano 17.05.2008 - |20:50|
Odcinek niesamowity. W końcu pokazano prawdziwą twarz Baltara, niby prorok a jak Tori nie chce mu dać to wyłazi z niego to zwierze i widać, że to kapłaństwo jest tylko po to by mieć dostęp do darmowego towaru.
Szkoda mi Felixa (pięknie śpiewa) i Andersa, który ma strasznego moralniaka (szczególnie jak stoi za parawanem).
Ciekawy obraz pokazano na ścianie kajuty z Blaszakiem Classic, wcześniej chyba go nie widziałem.
Atena nauczyła sie czegoś przez te lata, jak sie strzela i ktoś pada na glebe to należy poprawić dla pewności.
Kocham ten serial ...............
Napisano 17.05.2008 - |21:26|
+ Flota wie juz o 12 modelach Cylonów, ze Final Five jest we Flocie
+ Śpiewający Gaeta
+ Niepewność i desperacja cylonów
+++ HUB! Oj będzie się działo!
+ Tight pragnący ukryć Tożsamosć....i ta jego Ironia Świetne są te jego gatki!
To nazywam złotym środkiem i akcja, i drama, i pchanie fabuły dalej! Tak trzymać, poprzednie odcinki były nudnawe, ale inaczej sie nie dało...ehh, te odcinki nie były słabe...tylko to czekanie powoduje ze sie człowiek denerwuje
Czekamy na więcej!
Napisano 17.05.2008 - |21:31|
Ten odcinek trzeba po prostu obejrzeć. BSG w najlepszym wydaniu.
Napisano 17.05.2008 - |21:31|
No i w ogole o co chodzi gdzie skoczyl BS, czy w hybryde weszla Szóstka? na to wychodzi bo tak to pokazali.
Glupie zachowanie Boomer po co zastrzelila szostke? Co jej to dalo? Jakie beda tego skutki. Co to Lost ze tyle pytan bez odpowiedzi?
Taki poziom powinien trzymac KAZDY odcinek.
Napisano 17.05.2008 - |22:25|
Napisano 17.05.2008 - |22:46|
Athena zabiła 6 - tylko pewnie nie tą co trzeba więc i tak nie zmieni przeznaczenia, no i prawdopodobnie spowodowała wiele komplikacji.
Hera też ma wizje.
Ostateczna piątka wystawia cylonów na próbę, taaaaak jasne Ledwie im idzie torpedowanie planu obudzenia D'Anny.
Hybryda w szoku i skacze nie wiadomo gdzie, do tego skąd ta pewność że będzie chciała rozmawiać z panią prezydent.
Jedno mi się nie podoba - zaawansowana technologicznie rasa, i najważniejszy system centralnie sterowany zamiast rozproszonego? Nie kupuje tego.
Jeden z najlepszych odcinków Galctiki w historii.
Brak mi słów. Więcej napisze jak ochłonę i obejrzę z napisami. Bo nie wszystko chwyciłem w dialogach, ale naprawdę odcinek wg mnie wymiata od początku do końca.
Nikt chyba teraz nie może marudzić bo i jest ostra akcja, mistyka, sceny w kosmosie, zaczyna się wiele ukłądać w całość.
Genialna rzecz .
10 !!!
Skoro umykają ci dialogi to dlaczego nie oglądasz z angielskimi napisami?
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 17.05.2008 - |22:52|
Napisano 17.05.2008 - |22:51|
Kocham twoje opinie Jest w nich coś dziecięcego, co mnie za każdym razem powala.Odcinek bardzo dobry zasluzone 9. Byloby 10 gdyby u nie spiewajacy bez celu Geata. A zwlasza w ost sekunadch odcinka to mnie strasznie wkurzylo dlatego 9.
No i w ogole o co chodzi gdzie skoczyl BS, czy w hybryde weszla Szóstka? na to wychodzi bo tak to pokazali.
Glupie zachowanie Boomer po co zastrzelila szostke? Co jej to dalo? Jakie beda tego skutki. Co to Lost ze tyle pytan bez odpowiedzi?
Gaeta nie śpiewa bez sensu, to chyba Anders wyjaśnił. Efekt psychologiczny, a poza tym ta piosenka jest ważna, jakbyś się nie zorientował. Gdzie skoczył BS? dowiesz się w następnym odcinku, o to przecież chodzi. Szóstka? Niby jak miała być w hybrydzie? Hybryda po prostu się przebudziła i wypełnia plan. Boomer zahcowuje sie głupio? Nie, po ludzku. To jak najbardziej zrozumiała reakcja, obiekcje co do tego są niezrozumiałe, bo jej rozterki są pokazane od półtora sezonu. Pretensja to w stylu pięciolatka, co nie może zrozumieć, dlaczego mały, sympatyczny kosmita i jego statek są zamykani w jakiejś wojskowej bazie, a cokolwiek zrobi jest uznawane przez jakiegoś typa w mundurze z setką orderów za akt niemalże wrogi.
Winchell Chung
Napisano 17.05.2008 - |22:58|
Odcinek ten po prostu wymiata. Wymiata, tak samo jak i cały czwarty sezon. Fabuła mknie do przodu, jak błyskawica, w dodatku jest niesamowita. Budowanie napięcia Moore ma opracowane do perfekcji. Wystarczy obejrzeć ten odcinek i szybko zalicza się kilka uderzeń szczęki o podłogę a na koniec zostaje z człowieka strzępek nerwów
W dodatku mamy niesamowity montaż i chyba najlepsze motywy muzyczne ze wszystkich czterech sezonów. Całość na koniec okraszona genialnymi efektami specjalnymi.
I powiem jeszcze jedno. Dobrze, że ten sezon się nie kończy w tym roku. Niech się ta uczta przeciąga, póki jeszcze może
Napisano 17.05.2008 - |23:15|
Kocham twoje opinie Jest w nich coś dziecięcego, co mnie za każdym razem powala.
Gaeta nie śpiewa bez sensu, to chyba Anders wyjaśnił. Efekt psychologiczny, a poza tym ta piosenka jest ważna, jakbyś się nie zorientował. Gdzie skoczył BS? dowiesz się w następnym odcinku, o to przecież chodzi. Szóstka? Niby jak miała być w hybrydzie? Hybryda po prostu się przebudziła i wypełnia plan. Boomer zahcowuje sie głupio? Nie, po ludzku. To jak najbardziej zrozumiała reakcja, obiekcje co do tego są niezrozumiałe, bo jej rozterki są pokazane od półtora sezonu. Pretensja to w stylu pięciolatka, co nie może zrozumieć, dlaczego mały, sympatyczny kosmita i jego statek są zamykani w jakiejś wojskowej bazie, a cokolwiek zrobi jest uznawane przez jakiegoś typa w mundurze z setką orderów za akt niemalże wrogi.
Fajnie. Masz racje zapomnialem uzyc slowa "dla mnie spiewa bez sensu" wiem ze to mialo wprowadzic klimat, ale akurat takie cos mi sie niepodobalo. Jak rowniez wiesz, czytajac moje poprzednie posty, nie przepadam za ta postacia co tez mialo znaczenie. Szostka w hybrydzie otoz: w tej samej sekundzie kiedy zginela Six hybryda sie obudzila przez podlaczenie jej. Swiadomosc Cylonow przenosi sie do RS wiec moze jakims sposobem trafila do hybrydy w momencie aktywowanie jej na Base shipie.
Mnie tez powala to ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Czy naprawde sadziles ze pytanie gdzie sie podzial BS bylo pytaniem na ktore oczekuje odpowiedzi i w ogole jest to pytanie do kogos?
...
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.05.2008 - |23:21|
Napisano 17.05.2008 - |23:36|
Napisano 18.05.2008 - |00:38|
Tak w ogóle, to bardzo lubię w science-fiction ten motyw (obecny np. u S. Lema i P. Dicka) maszyn, którym udaje się stopniowo odejść od narzuconego programu, stłamsić wewnętrzne imperatywy (badając przy tym granice swojej wolnej woli), przez co stają się one bliskie człowiekowi.
Moja ocena odcinka: 8.5/10.
Napisano 18.05.2008 - |14:18|
A tak się zastanawiałem co chciała powiedzieć Hybryda przed tym jak ją odłączyli "JUMP !!!"
Ostatnio naprawdę podoba mi sie BSG
Napisano 18.05.2008 - |18:57|
++++ Base ship i cała akcja
++++ final 4 zwłaszcza Thig
++ jak zawsze Baltar
++ Spiweający Gaeta
+ jump !
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 18.05.2008 - |18:58|
Dawno nie oglądałem tak dobrego odcinka Galactici .... po prostu wgniata w fotel .
Już nie mogę się doczeka kolejnego odcinka zwłaszcza po słowie na końcu
JUMP
wgniotło mnie w fotleik hehehe i tym bardziej nie moge się doczeka 8 odcinka a tutaj trzeba czeka aż 2 Tygodnie
kurcze jak ja wytrzymam tyle czasu hehehhe
A tak na marginesie CIEKAWE GDZIE WYKONALI TEN SKOK ????
Użytkownik sneak127 edytował ten post 18.05.2008 - |18:59|
Napisano 18.05.2008 - |19:16|
brak mi slow aby opisac ten odcinek, poprostu czlowiek siedzi jak na szpilkach a jak widzi napisy koncowe to klnie ze znowu tydzien trzeba czekac.
wiele pytan, brak odpowiedzi, i caly czas mozna myslec i snuc rozne teorie na temat co bedzie dalej,
co z 6? gdzie zabrala ich hybryda? czy kara to skora? rewelacja zaslozona 10 a na koniec hmmmm to chyba skali nie starczy
Napisano 18.05.2008 - |19:32|
Bardzo dobry odcinek 10/10
Napisano 18.05.2008 - |19:37|
Czyżby szóstka miała być nowym szatanem, co to kusi biednego mesjasza, w nowej religii? Jakoś ta mnogość szóstek w zeszycie Hery wywołała u mnie takie skojarzenia.
Nie powtarzając zalet po innych z czystym sumieniem daję:
9,5/10
Napisano 18.05.2008 - |20:40|
A aktor grający Gaete jak dla mnie mógłby teraz spokojnie wydać płytę w takich klimatach!
Napisano 18.05.2008 - |20:50|
JUMP
Mnie zdenerwowało jedynie to, że odcinek się skończył ujęciem twarzy Gaeety. Powinno skończyć się na napięciu, np. po skoku Baseshipa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych