Skocz do zawartości

Zdjęcie

Knight Rider

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Knight Rider 2008 (141 użytkowników oddało głos)

Jesteś za nakręceniem pełnego sezonu serialu?

1. Tak (84 głosów [63.64%])

Procent z głosów: 63.64%

2. Wisi mnie to i powiewa (31 głosów [23.48%])

Procent z głosów: 23.48%

3. Nie (17 głosów [12.88%])

Procent z głosów: 12.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 pAblosik

pAblosik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoDrezdenko

Napisano 19.02.2008 - |21:08|

Ja tez dopiero co po seansie jestem... wydaje mi sie że po pilocie nie można oceniać filmu z góry. Według mnie serial rozkręci sie dopiero w następnych odcinkach
  • 0
Only the dead have seen the end of war.
----------------------------------------------------------------------
Dołączona grafika

Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt B)

#22 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 19.02.2008 - |21:53|

Po zgwałceniu terminatora przez serial i do tego mialem mieszane uczucia ale nie jest zle.
Kilka bugów przeboleje i na chwile obecną jestem na TAK
:]
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#23 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 20.02.2008 - |20:44|

Obejrzałem, wrażenia pozytywne. Jedyny minus (minusy) to tandetna komputerówa w wielu miejscach. I ostatnia scena, gdy wyjeżdża samochodem z ciężarówki...yyy...nie, to też zmienili, samolotu ;D

Powrót serialu z dzieciństwa ;) Jak dla mnie mocne 8/10.

Użytkownik garus edytował ten post 20.02.2008 - |20:45|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#24 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.02.2008 - |21:58|

A to jak wkoncu jest w poniedzialek bedzie odcinek drugi potem 3,4 ,5 itd? Czy narazie puscili to i moze kiedys beda dalej krecic ?
  • 0

#25 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.02.2008 - |23:56|

Narazie pilot, po reakcjach widzow i ogladalnosci pilota zadecyduja czy dalej krecic.
  • 0

#26 Murdock

Murdock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 21.02.2008 - |08:53|

pilot mial 12,7mln widzow wiec na moje oko nakrece kolejne odcinki ;)
  • 0

#27 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.02.2008 - |13:58|

Jak dla mnie to może być super serial dla pilota 9\10.

Mam nadzieje na dalsze odcinki

Użytkownik kozuch edytował ten post 21.02.2008 - |13:58|

• 0

#28 kris77

kris77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 21.02.2008 - |15:01|

Niby wszystko ładnie: ładne auta, ładna laska, nawiązanie do starego serialu, nawet "Mitch" Haselhoff sie pojawił (dobrze, ze tym razem klaty nie pokazywał:> ),ale jakoś specjalnie mnie nie zachwycił,a już na pewno nie tak jak pierwsze odcinki starego serialu w czasach jego świetności.Pilot nie był najgorszy, ale czy aby wątków i oglądalności wystarczy na 2-3 sezony?Wątpię...

6,5/10
  • 0

#29 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 21.02.2008 - |17:17|

Chyba jestem za stary na takie szmery-bajery. Do tego samochód jak z Need for Speed Uderground :/ ... Poprzedni Kitt miał urok przyczajonego drapieżnika, toto wygląda jak pudło na kołach :P ... Taki Viper spodobał mi się od razu, tyle że to było xx lat temu. 6/10 - za dużo sztuczności w grze aktorskiej i efektach.
  • 0

#30 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2008 - |17:23|

To ja tez cos od siebie dodam.
KITT jak dla mnie bomba.
Motyw muzyczny - az mnie dreszcz przeszyl ^^
Fajne laski :P

Ale takie to jakies wszystko "tanie" bylo - jak "fala zbrodni" :P
Takie jakies sztuczne aktorstwo :/ scenariusz tez tak na odwal sie troche....
Najbardziej mi utkwila scena "sztucznosci" -
Zabili mamuske, kazali wstac synkowi i pani z fbi, przejsc kawalek dalej,
ukleknac, "zabijcie ich" wezcie dziewczyne i samochod, dolaczcie w miejscu zbiorki...
Oczywiscie nie mogli tego zrobic odrazu :P
Wszystko po to zeby tamci mogli odjechac i zaczal sie poscig.... fu
i te nie ktore teksty....

Ale jak juz pisaliscie wyzej - to tylko pilot z malym budzetem.
Mam nadzieje, ze beda krecic dalej i natepne beda cacy :)
I niech zrobia cos z tym motywem muzycznym, jak juz czlowiek zaczyna czuc
klimat tego dzwieku, wchodzi jakas straszna gitara i wszystko psuje ^^

No to czekamy do jesieni....

p.s. Ciekawe kiedy "A TEAM" zrobia znowu ^^ Ale jesli jakas stacja sie za to wezmie to przestane ogladac jej produkcje...
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#31 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 21.02.2008 - |20:18|

Jestem na TAK :D.
Do pilota podszedłem jak do niskobudżetowego filmu sensacyjnego klasy B i się nie zawiodłem (sam pomysł z samochodem posiadającym SI jest rodem z tych filmów).
Jezeli powstanie serial to na pewno bede go ogladal.
  • 0

#32 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 21.02.2008 - |21:01|

Poważnie obawiałem się, czy nowy Knight Rider może błysnąć. Niepotrzebnie. Bo serial zapowiada się naprawdę dobrze i jeśli twórcy dobrze nim pokierują może być ciekawie. Na pewno pilot wypadł lepiej od również odgrzebanego Bionic Woman ;)
Po kolei -nowy KITT - auto ncizego sobie, na szczescie nie dali jakieego Priusa w imię akcji "Chrońmy środowisko" ;) ale zgadzam się, że oryginalny KITT miał coś w sobie. jak dla mnie mogliby zmienić głos na jakiś bardziej zbliżony do starego KITTa.
Jeśli chodzi o te koneksje rodzinne, to trochę za bardzo zajechało operą mydlaną. Wiem, wiem, nawiązanie do oryginalu i w ogóle, ale takie związki rodzinne rodem z Mody na Sukces to niezdrowe.
Sama fabuła - nic wymyślnego, ale na pilota styka. Byle tylko popracowali nad szczegółami przed ewentualną premierą pierwszego sezonu.
Tak jak i inni - daję wielki plus za temat muzyczny. Dobrze było go znów usłyszeć.

Ogólnie za pierwszą odsłonę powrótu KITTa daję 8/10 i z nadziejami będe wypatrywal nowej serii :)
  • 0

Dołączona grafika

#33 DNL

DNL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 21.02.2008 - |21:03|

A jak tak z innej beczki wyskoczę, wie ktoś czy jest "pełna wersja" motywu muzycznego z intra? Bo normalnie jak tylko je usłyszałem to Crystal Method od razu do głowy mi wpadło :)
  • 0
24. Rzeczy ulegają zniszczeniu, wprost-proporcjonalnie do swej wartości.
25. Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie.
26. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz.
27. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie źle też się mylisz - będzie jeszcze gorzej.

#34 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.02.2008 - |22:32|

Jak dla mnie pilocik bardzo fajny i wart nakręcenia kontynuacji :)

Rozmowy KITTa z ludźmi jak dla mnie świetne, a i sam design niczego sobie... trzeba się kiedyś rozejrzeć za taką furą :P
  • 0

->1019<-

#35 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 21.02.2008 - |22:40|

pilot całkiem niezły miło sie to ogladało
fakt aktorstwo trzeba troche dopracowac i efekty specjalne tez ;]

w sumie to 3 sprawy przeszkadzały mi najbardziej:
intro - na poczatku fajna muzyka ale pozniej przesadzaja chwile jakas muzyka jak z filharmoni jakies skrzypce czy co a po chwili ktos wali mocna soluwke na gitarce i te dzwieki to jakies wymieszanie wszystkiego i niczego w sumie najlepszy jest tylko poczatek intra
samochód - to ze wychodzi na to ze jest nieznisczalny jeszcze jakos przejdzie ale ten wyrastajacy z tyłu znikąd spojler a pozniej podwojny spojler to juz przesada czyli dzieki nanotechnologi bedziemy mogli tworzyc cos z niczego... ;]
kolega głownego bohatera - sorry nie wiem jak ma na imie ale mozna podejrzewac ze był mechanikiem głównego bohatera, i jak wszyscy jada w limuzynie to mysle sobie no sa wszyscy nawet kobitka z fbi brakuje tylko kumpla Michaela i co widze w samolocie jest i on czyli co michael poprosił aby jego kumpel został wtajemniczony w najnowoczesniejsza super technologie i wcielony do nowej tajnej organizacji a inni powiedzieli ok nie ma sprawy... ;]

ale ogolnie jestem na tak - moga krecic cały sezon ;]
  • 0

#36 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.02.2008 - |22:46|

trzeba się kiedyś rozejrzeć za taką furą

Model shelby GT 500KR "supersnake". Ok. 36 tys funtów z oldschoolowym zawieszeniem. Za nowe zawieszenie dopłata bodaj ok. 6 tys funtów. Polecam bardziej stylową wersję Bullitt :)
Ale ogólnie to można kupić niekoniecznie mustanga i nie koniecznie nowe autko. Raz widziałem corvettę (w Polsce) po 56 tys zł z 1972. 5400 cm3, klima, skóry, 70000 przebiegu.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 21.02.2008 - |22:55|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#37 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.02.2008 - |01:05|

samochód - to ze wychodzi na to ze jest nieznisczalny jeszcze jakos przejdzie ale ten wyrastajacy z tyłu znikąd spojler a pozniej podwojny spojler to juz przesada czyli dzieki nanotechnologi bedziemy mogli tworzyc cos z niczego... ;]

Na poczatku bylo powiedziane ze dzieki nanotechnologii mozna przeksztalcac obiekt w obiekt o innym ksztalcie o podobnej masie.
Mozna sobie dopowiedziec ze tworca tego samochodu dodal jakis pojemnik z ekstra nanobotami na wypadek zmiany ksztaltu na super-aerodynamiczna badz tez na jakies dodatkowe systemu obronne (np. takie prosta rzecz jak kolce albo nadajnik - po co je trzymac gdzies w bagazniku czy jakiejs skrytce jak mozna je stworzyc w razie potrzeby, zajmnie to duzo mniej miejsca).
  • 0

#38 ScifiLover

ScifiLover

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 22.02.2008 - |23:23|

Model shelby GT 500KR "supersnake". Ok. 36 tys funtów z oldschoolowym zawieszeniem. Za nowe zawieszenie dopłata bodaj ok. 6 tys funtów. Polecam bardziej stylową wersję Bullitt :)
Ale ogólnie to można kupić niekoniecznie mustanga i nie koniecznie nowe autko. Raz widziałem corvettę (w Polsce) po 56 tys zł z 1972. 5400 cm3, klima, skóry, 70000 przebiegu.

heh to nie "supersnake" tylko 'King of the Road' (dlatego wlasnie KR) cena (pytalem w salonie w LA) 100tys + $ ,na wszystkie wplynely juz zamowienia a ze zainteresowanie jest duze dostanie ten kto da wiecej :) (w planach jest produkcja tylko 1000 sztuk)

A co do samego filmu byl dosc ciekawy (wiadomo wialo kiczem , ale to nie dziwi chyba nikogo bo ten typ juz tak ma) jedyne co mi zepsulo wszystko to ostatnia scena.. mogli zatrudnic kaskadera i wyjechac z ciezarowki a nie jakis kwas robic ktory wygladal jak poscigi samochodowe w kojaku :lol:

Użytkownik ScifiLover edytował ten post 22.02.2008 - |23:25|

• 0

#39 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.02.2008 - |23:43|

A całkiem możliwe, ten KR to nowy twór jakiś, jeszczem się nie zorientował :), ale różnica pewnie minimalna. A cena rzeczywiście lekko skoczyła (moje dane gdzieś z przed roku).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#40 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.02.2008 - |18:11|

Boski Mustang, mówię o oryginalnym a nie KIIT.

Nie oglądałem starego serialu a i ten jakością nie grzeszy.

Ogólnie:
- cudowny Ford Mustang
- ładna acz sierotowata laska
- przystojny acz plastusiowy bohater, do Hasselhoffa nie ma nawet startu, różnica kilku klas

poza tym średnie aktorstwo, scenariusz i wiadomo że będzie kiczowato.

Pilota zobaczyłem by popatrzeć sobie na samochód i myślę że to będzie na tyle.

Dla małolatów to może być dobry serial
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych