Knight Rider
Napisano 19.02.2008 - |21:08|
----------------------------------------------------------------------
Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt
Napisano 20.02.2008 - |20:44|
Powrót serialu z dzieciństwa Jak dla mnie mocne 8/10.
Użytkownik garus edytował ten post 20.02.2008 - |20:45|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#24
Napisano 20.02.2008 - |21:58|
Napisano 20.02.2008 - |23:56|
Napisano 21.02.2008 - |08:53|
Napisano 21.02.2008 - |13:58|
Mam nadzieje na dalsze odcinki
Użytkownik kozuch edytował ten post 21.02.2008 - |13:58|
Napisano 21.02.2008 - |15:01|
6,5/10
Napisano 21.02.2008 - |17:17|
Napisano 21.02.2008 - |17:23|
KITT jak dla mnie bomba.
Motyw muzyczny - az mnie dreszcz przeszyl ^^
Fajne laski
Ale takie to jakies wszystko "tanie" bylo - jak "fala zbrodni"
Takie jakies sztuczne aktorstwo :/ scenariusz tez tak na odwal sie troche....
Najbardziej mi utkwila scena "sztucznosci" -
Zabili mamuske, kazali wstac synkowi i pani z fbi, przejsc kawalek dalej,
ukleknac, "zabijcie ich" wezcie dziewczyne i samochod, dolaczcie w miejscu zbiorki...
Oczywiscie nie mogli tego zrobic odrazu
Wszystko po to zeby tamci mogli odjechac i zaczal sie poscig.... fu
i te nie ktore teksty....
Ale jak juz pisaliscie wyzej - to tylko pilot z malym budzetem.
Mam nadzieje, ze beda krecic dalej i natepne beda cacy
I niech zrobia cos z tym motywem muzycznym, jak juz czlowiek zaczyna czuc
klimat tego dzwieku, wchodzi jakas straszna gitara i wszystko psuje ^^
No to czekamy do jesieni....
p.s. Ciekawe kiedy "A TEAM" zrobia znowu ^^ Ale jesli jakas stacja sie za to wezmie to przestane ogladac jej produkcje...
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 21.02.2008 - |20:18|
Do pilota podszedłem jak do niskobudżetowego filmu sensacyjnego klasy B i się nie zawiodłem (sam pomysł z samochodem posiadającym SI jest rodem z tych filmów).
Jezeli powstanie serial to na pewno bede go ogladal.
Napisano 21.02.2008 - |21:01|
Po kolei -nowy KITT - auto ncizego sobie, na szczescie nie dali jakieego Priusa w imię akcji "Chrońmy środowisko" ale zgadzam się, że oryginalny KITT miał coś w sobie. jak dla mnie mogliby zmienić głos na jakiś bardziej zbliżony do starego KITTa.
Jeśli chodzi o te koneksje rodzinne, to trochę za bardzo zajechało operą mydlaną. Wiem, wiem, nawiązanie do oryginalu i w ogóle, ale takie związki rodzinne rodem z Mody na Sukces to niezdrowe.
Sama fabuła - nic wymyślnego, ale na pilota styka. Byle tylko popracowali nad szczegółami przed ewentualną premierą pierwszego sezonu.
Tak jak i inni - daję wielki plus za temat muzyczny. Dobrze było go znów usłyszeć.
Ogólnie za pierwszą odsłonę powrótu KITTa daję 8/10 i z nadziejami będe wypatrywal nowej serii
Napisano 21.02.2008 - |21:03|
25. Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie.
26. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz.
27. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie źle też się mylisz - będzie jeszcze gorzej.
Napisano 21.02.2008 - |22:40|
fakt aktorstwo trzeba troche dopracowac i efekty specjalne tez ;]
w sumie to 3 sprawy przeszkadzały mi najbardziej:
intro - na poczatku fajna muzyka ale pozniej przesadzaja chwile jakas muzyka jak z filharmoni jakies skrzypce czy co a po chwili ktos wali mocna soluwke na gitarce i te dzwieki to jakies wymieszanie wszystkiego i niczego w sumie najlepszy jest tylko poczatek intra
samochód - to ze wychodzi na to ze jest nieznisczalny jeszcze jakos przejdzie ale ten wyrastajacy z tyłu znikąd spojler a pozniej podwojny spojler to juz przesada czyli dzieki nanotechnologi bedziemy mogli tworzyc cos z niczego... ;]
kolega głownego bohatera - sorry nie wiem jak ma na imie ale mozna podejrzewac ze był mechanikiem głównego bohatera, i jak wszyscy jada w limuzynie to mysle sobie no sa wszyscy nawet kobitka z fbi brakuje tylko kumpla Michaela i co widze w samolocie jest i on czyli co michael poprosił aby jego kumpel został wtajemniczony w najnowoczesniejsza super technologie i wcielony do nowej tajnej organizacji a inni powiedzieli ok nie ma sprawy... ;]
ale ogolnie jestem na tak - moga krecic cały sezon ;]
Napisano 21.02.2008 - |22:46|
trzeba się kiedyś rozejrzeć za taką furą
Model shelby GT 500KR "supersnake". Ok. 36 tys funtów z oldschoolowym zawieszeniem. Za nowe zawieszenie dopłata bodaj ok. 6 tys funtów. Polecam bardziej stylową wersję Bullitt
Ale ogólnie to można kupić niekoniecznie mustanga i nie koniecznie nowe autko. Raz widziałem corvettę (w Polsce) po 56 tys zł z 1972. 5400 cm3, klima, skóry, 70000 przebiegu.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 21.02.2008 - |22:55|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 22.02.2008 - |01:05|
Na poczatku bylo powiedziane ze dzieki nanotechnologii mozna przeksztalcac obiekt w obiekt o innym ksztalcie o podobnej masie.samochód - to ze wychodzi na to ze jest nieznisczalny jeszcze jakos przejdzie ale ten wyrastajacy z tyłu znikąd spojler a pozniej podwojny spojler to juz przesada czyli dzieki nanotechnologi bedziemy mogli tworzyc cos z niczego... ;]
Mozna sobie dopowiedziec ze tworca tego samochodu dodal jakis pojemnik z ekstra nanobotami na wypadek zmiany ksztaltu na super-aerodynamiczna badz tez na jakies dodatkowe systemu obronne (np. takie prosta rzecz jak kolce albo nadajnik - po co je trzymac gdzies w bagazniku czy jakiejs skrytce jak mozna je stworzyc w razie potrzeby, zajmnie to duzo mniej miejsca).
Napisano 22.02.2008 - |23:23|
heh to nie "supersnake" tylko 'King of the Road' (dlatego wlasnie KR) cena (pytalem w salonie w LA) 100tys + $ ,na wszystkie wplynely juz zamowienia a ze zainteresowanie jest duze dostanie ten kto da wiecej (w planach jest produkcja tylko 1000 sztuk)Model shelby GT 500KR "supersnake". Ok. 36 tys funtów z oldschoolowym zawieszeniem. Za nowe zawieszenie dopłata bodaj ok. 6 tys funtów. Polecam bardziej stylową wersję Bullitt
Ale ogólnie to można kupić niekoniecznie mustanga i nie koniecznie nowe autko. Raz widziałem corvettę (w Polsce) po 56 tys zł z 1972. 5400 cm3, klima, skóry, 70000 przebiegu.
A co do samego filmu byl dosc ciekawy (wiadomo wialo kiczem , ale to nie dziwi chyba nikogo bo ten typ juz tak ma) jedyne co mi zepsulo wszystko to ostatnia scena.. mogli zatrudnic kaskadera i wyjechac z ciezarowki a nie jakis kwas robic ktory wygladal jak poscigi samochodowe w kojaku
Użytkownik ScifiLover edytował ten post 22.02.2008 - |23:25|
Napisano 22.02.2008 - |23:43|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 23.02.2008 - |18:11|
Nie oglądałem starego serialu a i ten jakością nie grzeszy.
Ogólnie:
- cudowny Ford Mustang
- ładna acz sierotowata laska
- przystojny acz plastusiowy bohater, do Hasselhoffa nie ma nawet startu, różnica kilku klas
poza tym średnie aktorstwo, scenariusz i wiadomo że będzie kiczowato.
Pilota zobaczyłem by popatrzeć sobie na samochód i myślę że to będzie na tyle.
Dla małolatów to może być dobry serial
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych