Niezły film pod warunkiem, że człowiek od początku nastawi się, że poza efektami specjalnymi i czystą rozrywką niczego więcej nie będzie sie oczekiwać. Ale mimo nawet takiego nastawienia czuje sie niedosyt i poczucie zmarnowania potencjału jaki mógłby mieć ten film...
Fabuła jest bardzo płytka, prosta i krótka ( jeśli dobrze pamiętam to film trwa około 80 minut). Efekty specjalne ekstra, Christiansen pasuje do roli i w zasadzie nic więcej. Mozna byłoby na tyle różnych sposobów poprowadzić historię. Pokazać chociażby wykorzystywanie umiejętności do walki ze złem a nie tylko hedonizm.
Ode mnie 5
Jumper (2008)
Rozpoczęty przez
biku1
, 16.02.2008 - |13:44|
26 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25.04.2008 - |09:12|
I've been waiting a long time for this...
Napisano 25.04.2008 - |09:38|
blah, cienizna... Hayden, jak juz ktos powiedzial, to nie aktor...
2/10
2/10
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 28.04.2008 - |12:38|
Pokazać chociażby wykorzystywanie umiejętności do walki ze złem a nie tylko hedonizm.
No i właśnie dlatego szlag mnie trafia na ten film,że nie pokazali tego!!!
A w książce to jest właśnie główny wątek -walka głównego bohatera ze złem a dokładniej z terrorystami porywającymi samoloty a nie jakieś bzdety o palladynach zabijających jumperów czego w książce wogóle nie było!!!
Jeszcze raz podkreślam wywalcie film do kibla,nawet nie oglądajcie a przeczytajcie książkę.Polecam
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 29.04.2008 - |12:13|
Oglądałem ten film całkiem niedawno, i wywarł on na mnie pozytywne wrażenie. Zgadzam się, że fabuła nie zachwycała i była przewidywalna ale efekty i ciekawy pomysł na film sprawiły ze film "nie odstraszał". Gra aktorska stała na średnim poziomie ale nie było aż tak źle
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
#25 Gość_Vendetta_*
Napisano 21.06.2008 - |19:45|
To taki Efekt Motyla, ale pod innym kątem. Jeśli komuś podobał się w/w film i obejrzał by coś tego typu, ale może troooszkę niższych lotów... polecam.
Napisano 23.06.2008 - |20:32|
Plusy
Fajnie zrobione skoki.
Ładne widoki.
Obsada co by nie mówić.
i tyle
Minusy
Skoczkowie vs Paladyni, totalny BEŁKOT i BEZSENS
i niestety tylko tak wygląda fabuła a właściwie jej brak.
Podsumowując zobaczyć można bo złe to nie jest ale niestety mogło być o wiele lepiej
Fajnie zrobione skoki.
Ładne widoki.
Obsada co by nie mówić.
i tyle
Minusy
Skoczkowie vs Paladyni, totalny BEŁKOT i BEZSENS
i niestety tylko tak wygląda fabuła a właściwie jej brak.
Podsumowując zobaczyć można bo złe to nie jest ale niestety mogło być o wiele lepiej
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 04.11.2010 - |15:42|
Obejrzałem, ale szału większego nie ma. Nie wiadomo w ogóle o co w tym filmie chodzi skąd się wzięli skoczkowie ani dlaczego ci paladyni na nich polują. Po prostu są i tyle w temacie. Fajne efekty, skoki w przestrzeni, akcja w Koloseum, i tylko tyle. Nawet w miarę dobrze aktorzy tego nijak nie ratują. Chyba spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej.
Szkoda czasu, chyba, że ktoś ma go nadmiar to wtedy nie ma sprawy.
Ocena 5/10.
Szkoda czasu, chyba, że ktoś ma go nadmiar to wtedy nie ma sprawy.
Ocena 5/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych