Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jumper (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 25.04.2008 - |09:12|

Niezły film pod warunkiem, że człowiek od początku nastawi się, że poza efektami specjalnymi i czystą rozrywką niczego więcej nie będzie sie oczekiwać. Ale mimo nawet takiego nastawienia czuje sie niedosyt i poczucie zmarnowania potencjału jaki mógłby mieć ten film...
Fabuła jest bardzo płytka, prosta i krótka ( jeśli dobrze pamiętam to film trwa około 80 minut). Efekty specjalne ekstra, Christiansen pasuje do roli i w zasadzie nic więcej. Mozna byłoby na tyle różnych sposobów poprowadzić historię. Pokazać chociażby wykorzystywanie umiejętności do walki ze złem a nie tylko hedonizm.
Ode mnie 5
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#22 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.04.2008 - |09:38|

blah, cienizna... Hayden, jak juz ktos powiedzial, to nie aktor...
2/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#23 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 28.04.2008 - |12:38|

Pokazać chociażby wykorzystywanie umiejętności do walki ze złem a nie tylko hedonizm.

No i właśnie dlatego szlag mnie trafia na ten film,że nie pokazali tego!!!
A w książce to jest właśnie główny wątek -walka głównego bohatera ze złem a dokładniej z terrorystami porywającymi samoloty a nie jakieś bzdety o palladynach zabijających jumperów czego w książce wogóle nie było!!!
Jeszcze raz podkreślam wywalcie film do kibla,nawet nie oglądajcie a przeczytajcie książkę.Polecam
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#24 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 29.04.2008 - |12:13|

Oglądałem ten film całkiem niedawno, i wywarł on na mnie pozytywne wrażenie. Zgadzam się, że fabuła nie zachwycała i była przewidywalna ale efekty i ciekawy pomysł na film sprawiły ze film "nie odstraszał". Gra aktorska stała na średnim poziomie ale nie było aż tak źle :P
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#25 Gość_Vendetta_*

Gość_Vendetta_*
  • Gość

Napisano 21.06.2008 - |19:45|

To taki Efekt Motyla, ale pod innym kątem. Jeśli komuś podobał się w/w film i obejrzał by coś tego typu, ale może troooszkę niższych lotów... polecam.
  • 0

#26 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.06.2008 - |20:32|

Plusy

Fajnie zrobione skoki.
Ładne widoki.
Obsada co by nie mówić.

i tyle

Minusy

Skoczkowie vs Paladyni, totalny BEŁKOT i BEZSENS
i niestety tylko tak wygląda fabuła a właściwie jej brak.

Podsumowując zobaczyć można bo złe to nie jest ale niestety mogło być o wiele lepiej
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#27 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.11.2010 - |15:42|

Obejrzałem, ale szału większego nie ma. Nie wiadomo w ogóle o co w tym filmie chodzi skąd się wzięli skoczkowie ani dlaczego ci paladyni na nich polują. Po prostu są i tyle w temacie. Fajne efekty, skoki w przestrzeni, akcja w Koloseum, i tylko tyle. Nawet w miarę dobrze aktorzy tego nijak nie ratują. Chyba spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej.
Szkoda czasu, chyba, że ktoś ma go nadmiar to wtedy nie ma sprawy.
Ocena 5/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych