Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 077 - S04E07 - Ji Yeon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
187 odpowiedzi w tym temacie

#21 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.03.2008 - |13:52|

witam :)
odcinek swietny, ale nie wiem czy zwrociliscie uwage - jesli Jin zmarl w momencie katastrofy to nie mogl za bardzo zaplodnic Sun ( zaszla ona w ciaze raczej kilka tygodni po rozbiciu samolotu). i wszyscy, ktorzy w 'prawdziwym swiecie' potrafia liczyc mogliby bez problemu stwierdzic, ze cos tu nie pasuje... :huh:
no chyba ze w jakis dziwny sposob cos zostalo namieszane z czasem :)

akurat kwestia ok. 1 miesiąca nie gra roli, dla świata mogła być w ciązy w momencie katastrofy, przecież nikt jej nie sprawdzi że nie była, a lekarza obowiązuje tajemnica lekarska więc raczej nie powie nikomu...
  • 0

#22 Mundi66

Mundi66

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 14.03.2008 - |14:04|

witam :)
odcinek swietny, ale nie wiem czy zwrociliscie uwage - jesli Jin zmarl w momencie katastrofy to nie mogl za bardzo zaplodnic Sun ( zaszla ona w ciaze raczej kilka tygodni po rozbiciu samolotu). i wszyscy, ktorzy w 'prawdziwym swiecie' potrafia liczyc mogliby bez problemu stwierdzic, ze cos tu nie pasuje... :huh:
no chyba ze w jakis dziwny sposob cos zostalo namieszane z czasem :)

nikt prawdopodobnie nie robił jej bodania kiedy dokładnie zaszła w ciąże.Zresztą jest to zbyt mała różnica czasowa(miedzy katastrofa a zapłodnieniem)żeby wzbudzać czyjeś wątpliwości.Jedynym któremu oczy mogą wychodzić ze zdumienia z orbit jest lekarz który stwierdził u Jina niepłodność.
  • 0

#23 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 14.03.2008 - |14:11|

Himera Jin zmarl podczas katastrofy "oficjalnie". Nie moze byc Szostym zywym

cos przeoczylam? skad wiadomo ze zmarl w czasie katastrofy?
  • 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#24 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 14.03.2008 - |14:16|

Jeszcze nie oglądałem, ale z tego co czytam zapewne Jin zginął we fw Sun. Te flashforwardy niekoniecznie muszą być prawdą :>
  • 0

#25 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.03.2008 - |14:23|

Zetnktel --> to nie oglądaj .. Dla mnie Lost to najwybitniejszy i najlepszy serial ostatniej dekady .. Nie ma lepszego serialu :)

a teraz wracajac do odcinka to coś mnie trapi !

Sun we flashforward`ach jest przeciez osoba popularna ! jak każdy z oceanic 6. I teraz pytanie przeciez lekarze ktorzy nia sie zajmowali na pewno ja znali .. Przeciez musieli znac przebieg ciąży na wyspie itp. To po jakiego Wafla pytali sie o męża ? Powinni wiedzieć ze nie żyje !!!!!!!

błąd twórców ?
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#26 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.03.2008 - |14:34|

Sun we flashforward`ach jest przeciez osoba popularna ! jak każdy z oceanic 6. I teraz pytanie przeciez lekarze ktorzy nia sie zajmowali na pewno ja znali .. Przeciez musieli znac przebieg ciąży na wyspie itp. To po jakiego Wafla pytali sie o męża ? Powinni wiedzieć ze nie żyje !!!!!!!
błąd twórców ?

Nie błąd twórców - oficjalnie podane, że Sun nalezy do Oceanic 6 :)
A pytanie jest z tego samego kalibru, co Abaddon łażący za Hurleyem.
Ci, co podłożyli wrak, nie wierzą w bajkę, że tylko przeżyła ta 6 :)
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#27 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.03.2008 - |14:54|

Zetnktel --> to nie oglądaj .. Dla mnie Lost to najwybitniejszy i najlepszy serial ostatniej dekady .. Nie ma lepszego serialu :)

błąd twórców ?

I oczywiscie pielegniarka zwrocila uwage na to, ze Sun jest z Oceanic 6. Postaw sie jednak w pozycji lekarza. Kobieta w bolach, przedwczesny porod, nie wiadomo co robic, i w tej trudnej sytuacji nagle ma jej zaczac wyjasniac, ze jej maz przeceiz nie zyje. Lekarz prawdopdopbnie nie zwracal uwagi na to co ona mowila, a jesli zwrocil to wziol to na karb majaczenia.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 14.03.2008 - |14:55|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#28 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14.03.2008 - |15:06|

Ciekawy odcinek niezła zamota z tymi FF i FB pary JIN & SUN. Fajny motyw z Hurleyem który wpada do Sun żeby obejrzec małą.
Poznalismy szpiega Dejtukmajsona i kapitana który jak sam Sayid zauważył jest aż za bardzo otwarty. Za sfingowaniem odnalezienia stoją ludzie z którymi związany jest BEN, chociaż do końca nie wiadomo bo wiadomosc od "szpiega" brzmi żeby nie ufać kapitanowi który właśnie taką wersję przedstawił. Całkiem możliwe jest równiez że C.Widmore tak bardzo chce zawładnąć wyspa ze zrobił taką szopkę.
Poza tym to Julietka nieźle dała do pieca z tym romansem, ale jak widać Jin wykorzystał swoją szansę i jest pozytywnie odmieniony. Po gadce z Benkiem postanawia na szybko wybaczyć Sun.
Właściwie to na wyspie nic ciekawego się nie dzieję poza tym że wróciła sKate, Jack, Daniel i Charlotka. Wyspiarska rzeczywistość :) tylko Miles dalej z granatem w gębie :P
  • 0

#29 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 14.03.2008 - |15:11|

Czemu wy mówicie że Jin zginał w Katastrofie jak przeciez był na wyspie żył, chodził itp.. to po co tak głupio gadacie??

Pozatym chyba zapłodnił Sun i to jego dziecko...

w Sumie to te odcinki juz sa tak nakrecoe ze ja nie wiem nic o co chodzi w tym loscie itp Masakra jednym słowem, proboje sobie to jakoś poukładac ale za holere nie umiem za duzo tych watkow wszystkich jest :D

Użytkownik Warson edytował ten post 14.03.2008 - |15:11|

• 0

#30 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.03.2008 - |15:15|

Jedno pytanie - czy czasem kapitan to nie ten sam koleś, którego prowadzili z zawiązanymi oczami na nagraniu z zeszłego odcinka?
Wtedy coś mi śmierdzi w opowieści, że łódź jest Widmore'a...
Widmore byłby takim durniem, że wysyła jako kapitana jednego z Othersów, którego schwytał?
Łódź należy do... Szefów Bena. Skąd kapitan wziąłby czarną skrzynkę z "fake" samolotu?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#31 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 14.03.2008 - |15:18|

Czemu wy mówicie że Jin zginał w Katastrofie jak przeciez był na wyspie żył, chodził itp.. to po co tak głupio gadacie??

w Sumie to te odcinki juz sa tak nakrecoe ze ja nie wiem nic o co chodzi w tym loscie itp Masakra jednym słowem, proboje sobie to jakoś poukładac ale za holere nie umiem za duzo tych watkow wszystkich jest :D

Właśnie o tym mówie, zginal moze we flashforwardzie, ale skad wiecie czym sa flashforwardy ? :> Ja stawiam, ze to nie sa wydarzenia z przyszlosci chociazby dlatego, ze serial nosi tytul Lost i widzowie maja tak wlasnie myslec :> Tego nikt nie wzial pod uwage. Przyklad z Jackiem w ostatnim odcinku trzeciego sezonu. Uwazacie, ze bylby az tak zdesperowany by chciewc wrocic na wyspe po tym jak na samej wyspie twierdzil, ze chce sie stamtad koniecznie wydostac ? :> Zastanawcie sie nad tym. Wg mnie one maja jakies inne wazne znaczenie, ktore nam Lost z czasem wyjasni, ale go teraz nie znamy

Użytkownik hydro2 edytował ten post 14.03.2008 - |15:19|

• 0

#32 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 14.03.2008 - |15:24|

Co w tym dziwnego, ze szpieg napisal na kartce zeby nie ufac kapitanowi, skoro pracuje dla Bena- przeciwnika kapitana?? To jest chyba normalne ze chce dzialac na jego niekorzysc i przeciagnac Sayida i Desa na swoja strone. Kapitan oczywiscie rowniez moze krecic zgodnie z zasada ze zadna ze stron nie jest ta dobra a kazda jedynie chce osiagniecia wlasnych celow. A w szczerosc dzialania Michaela tez bym raczej nie wierzyl...

Sprawa ze skrzynka- oficjalna wersja jest taka ze ludzie Bena podlozyli falszywy statek, prawdopodobnie z czarna skrzynka, ktora zawierala zapis lotu tego podstawionego samolotu. Dlatego tez ludzie Widmore'a musieli wydobyc skrzynke- dzieki niej potwierdzilo sie ostatecznie, ze to nie prawdziwy wrak 815- bo zapis ze skrzynki pochodzil z zupelnie innego lotu.

@up
gdyby zginal w FW Sun, najprawdopodobniej na grobie nie widnialaby data smierci 22.09.2004;)

Użytkownik lead edytował ten post 14.03.2008 - |15:25|

• 0

Dołączona grafika

#33 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.03.2008 - |15:25|

tak sobie myślę czy aby napewno Michael jest szpiegiem Bena, moze pomaga Desowi i Sayidowi ale jak tak się zastanowić to czy ktoś kto sprząta pokłady miałby dostęp do takich dokładnych informacji o Charlotte? moze jeszzcze się okaże że człowiekiem Bena jest Miles :D
  • 0

#34 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.03.2008 - |16:04|

Panowie czy Desmond odzyskał swoją pamięć czy nie? bo już mi sie myli
  • 0

#35 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 14.03.2008 - |16:13|

nie zostalo to w jasny sposob pokazane, ale najprawdopodobniej tak
  • 0

Dołączona grafika

#36 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.03.2008 - |16:17|

Zginąl na wyspie to może być bajeczka dla normalnego świata.

Właśnie o tym mówie, zginal moze we flashforwardzie, ale skad wiecie czym sa flashforwardy ? :> Ja stawiam, ze to nie sa wydarzenia z przyszlosci chociazby dlatego, ze serial nosi tytul Lost i widzowie maja tak wlasnie myslec :> Tego nikt nie wzial pod uwage. Przyklad z Jackiem w ostatnim odcinku trzeciego sezonu. Uwazacie, ze bylby az tak zdesperowany by chciewc wrocic na wyspe po tym jak na samej wyspie twierdzil, ze chce sie stamtad koniecznie wydostac ? :> Zastanawcie sie nad tym. Wg mnie one maja jakies inne wazne znaczenie, ktore nam Lost z czasem wyjasni, ale go teraz nie znamy

Zapodałam tą teorię po finale 3 sezonu. Jednak zktóregos podcastu wynika, że
Spoiler

Panowie czy Desmond odzyskał swoją pamięć czy nie? bo już mi sie myli

Tak...mi się zdaje. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#37 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.03.2008 - |16:29|

Witam ponownie na forum – nie było mnie ok. tygodnia, sprawy techniczne związane ze sprzętem hihi.

A wiec tak:
- co do śmierci Jina to wydaje mi się ze on jednak przeżył i został na wyspie. Data na nagrobku to data katastrofy samolotu czyli w wersji oficjalnej dal świata zginął podczas katastrofy albo chwile po (może jeden z pozostałej 2), Sun w szpitalu prosi o skontaktowanie się z mężem – podświadomie wie że żyje i został na wyspie a z bólów porodowych majaczy, no i scena nad nagrobkiem jakoś tak mi wyglądało na to że on jednak żyje – takie moje odczucia. Chociaż z drugiej strony podali ze przeżyło 8 a 2 nie udało się przetrwać może dlatego że przywieźli ze sobą ciała pozostałej 2 (Jin i jeszcze jeden - Sawyer bo na razie o nim nic nie było), ale przywozić ciała po 3 miesiącach od chwili zgonu – jakoś mi się to nie widzi – chociaż jest możliwe.
- co to za trzecia data na nagrobku Jina – 1980.3.20?
- Statek należy do Widmore’a, a za fałszywym wrakiem stoi organizacja dla której pracuje lub pracował Ben (tak wynika na razie z tego odcinka, chociaż „nie ufajcie kapitanowi” ale po co miał by ściemniać w tej sprawie?) Ja jestem za tym ze jednak tak jest tylko skąd Widmor wiedział ze wrak jest podrobiony, na jakiej podstawie wydał kupę szmalu aby dostać czarną skrzynkę ze zwykłego samolotu który się rozbił gdzieś tam i leży sobie na dnie jakiegoś rowu oceanicznego?
- następna sprawa to ta czarna skrzynka, myślę ze jest ona z prawdziwego lotu 815 (a dostęp do niej mieli tylko ludzie Bena i Rozbitkowie). Nie wiem jak działają czarne skrzynki czy da się je tez podrobić tak żeby wskazywały ze to akurat z tego samolotu jest (może się nie da i ludzie Bena podłożyli prawdziwą dlatego) ale znowu ryzykowali by tym ze ktoś ja wydobędzie i się skapnie ze samolot rozbił się gdzieś indziej (Winmor) – chociaż po przemyśleniach to głupi pomysł musi, być ona też jest sfałszowana, ale jak już wspomniałem jakim cudem by wiedzieli ze jest sfałszowana i ze samolot rozbił się na wyspie o której nikt nie wie –zakręcone to na razie jest. Mam nadzieje ze następny odcinek nam dużo z tego wyjaśni sadząc po postaci centrycznej tego epizodu.
  • 0

#38 pchela

pchela

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14.03.2008 - |16:34|

Najlepszy motyw jak w czasie porodu, chiński lekarz sie drze.."Wize ją, wize ją" ;)
  • 0

#39 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 14.03.2008 - |16:35|

Wydaje mi się, że ostatnim z 6 ocalałych Oceanic będzie własnie Dejtukmajsan aka Kevin. Jakiś czas po uratowaniu umrze, lecz większośc pamięta jego występek z Wyspy i dlatego nikt na jego pogrzeb nie przybędzie (FF Jacka). Nie pytajcie mnie co się stało z Waltem, bo ciężko cokolwiek powiedzieć. Może został na wyspie...?

Użytkownik DHARMA Soldier edytował ten post 14.03.2008 - |16:35|

• 0

#40 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 14.03.2008 - |16:40|

Witam ponownie na forum – nie było mnie ok. tygodnia, sprawy techniczne związane ze sprzętem hihi.

A wiec tak:
- co do śmierci Jina to wydaje mi się ze on jednak przeżył i został na wyspie. Data na nagrobku to data katastrofy samolotu czyli w wersji oficjalnej dal świata zginął podczas katastrofy albo chwile po (może jeden z pozostałej 2), Sun w szpitalu prosi o skontaktowanie się z mężem – podświadomie wie że żyje i został na wyspie a z bólów porodowych majaczy, no i scena nad nagrobkiem jakoś tak mi wyglądało na to że on jednak żyje – takie moje odczucia.

no to po jaką cholerę Sun płakala przy grobie w ostatniej scenie ? przecież stała tylko przy grubasku a przy nim Sun nie ma tajemnic. A nikogo innego nie było.

Może gdyby byli obserwowani to wtedy spoko rozumiem ich udawanie na cmentarzu ale ogólnie płacz Sun nie ma sensu w takim razie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych