Odcinek 076 - S04E06 - The Other Woman
Napisano 07.03.2008 - |14:56|
Napisano 07.03.2008 - |15:10|
Jonasz, nie do końca - banalne. Ben nawija coś o jakich "objawieniach" na Florydzie - plamie w kształcie Matki Boskiej. A potem pyta, ile osób wie o tym, że Łysol przedtem jeździł na wózku i dopiero wyzdrowiał na Wyspie.Wytlumaczenie zas czemu jest banalne. By organizowac supersanatorium! To malo orginalne i tak naprawde odbierajacy calej sprawie aure tajemniczosci, ktora od poczatku byla najmocniejszym punktem Lost.
Skąd Widmore może wiedzieć o uzdrawiających właściwościach Wyspy - z dziennika "Black Rock" raczej tego nie wyczytał? Co więcej, uzdrawianie w ten sposób nie do końca podlega pod "klasyczną" (uznawaną do pewnego stopnia za naukową) parapsychologię - czyli teoretycznie nawet i Dharma nie powinna mieć o tym pojęcia. Bioenergoterapia - przy wykorzystaniu metafizycznej "Mocy" miejsca - jest z pogranicza religii i filozofii (choć współczesna fizjoterapia stosuje urządzenia działające w identyczny sposób - np. laser biostymulacyjny, wykorzystywany w fizjoterapii sportowej, czy metody medycyny orientalnej, łącznie z treningiem psychologiczno-mentalnym).
Hmmm, Jacob w tym momencie "załapał", że nie jest jedynym, co potrafi posługiwać się właściwościami Wyspy, stąd ta dramatyczna próba obrony?
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 07.03.2008 - |15:13|
Napisano 07.03.2008 - |15:22|
Lock powinien oklamac Bena i zamknac go znowu w piwinicy. Albo wyciagnac wszystkie informacje jakie chce.
A do czego ta stacja. Jakies pomieszczenie z gazem? I co oni ten gaz spuscili gdzies? Po co? Co to za gaz? W jakim celu jest ta stacja?
Napisano 07.03.2008 - |15:24|
Napisano 07.03.2008 - |15:29|
-Miles dalaj z granatem w zębach?
-Locke uwalnia człowieka który go postrzelił i zostawił na pewną śmierć
-motyw z gazem(kto aktywował procedure?,skąd Faraday wiedział że ktoś ją uruchomił itd)
-co z innymi,Jacobem,dymkiem bo nagle wyparowali jak woda z czajnika
Napisano 07.03.2008 - |15:43|
Napisano 07.03.2008 - |15:45|
-Miles dalej z granatem, byla o nim mowa- nie ma tu zadnego niedopowiedzenia
-Locke nie ma pojecia co ma robic, wiec uwierzyl Benowi
-procedure aktywowal sam Faraday prawdopodobnie, mozliwe ze zeby wylaczyc ja calkowicie musial najpierw ja aktywowac
-a ostatniego punktu to juz zupelnie nie rozumiem zobacz jeszcze raz odcinek moze, co?;> a Jacob byl w 1 odcinku, skakal sobie domkiem po wyspie. moze to rowniez byl tak malu szczegol ze nie raczyles go w ogole zauwazyc?
Napisano 07.03.2008 - |15:59|
Czy nikt nie zauważył dziwnej rzeczy podczas jak Julliet podążała w czasie deszczu za Faradayem i Szarlotką to usłyszała głosy znów te głosy i nagle z tyłu staneła psycholog i po chwili wpadł Jack gadali w czasie deszczu i nagle znów zaczęły odchodzić głosy z głąb lasu i nagle zniknęła ta Pani Psycholog. Dla mnie to bardzo dziwne !
Czyżby tylko ona wykorzystała okazję jak się Jack i julliet odwrócili czy jednak te Szepty to są INNI ?
Rozmowa Bena z Locke super !!
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 07.03.2008 - |16:02|
Napisano 07.03.2008 - |16:05|
Jak dla mnie i nie tylko, te cale szepty, wizje itp itd. To wszystko jest imaginary a nie real.... Byc moze Jacob czy jakies inne cudo z wyspyCzy nikt nie zauważył dziwnej rzeczy podczas jak Julliet podążała w czasie deszczu za Faradayem i Szarlotką to usłyszała głosy znów te głosy i nagle z tyłu staneła psycholog i po chwili wpadł Jack gadali w czasie deszczu i nagle znów zaczęły odchodzić głosy z głąb lasu i nagle zniknęła ta Pani Psycholog. Dla mnie to bardzo dziwne !
Czyżby tylko ona wykorzystała okazję jak się Jack i julliet odwrócili czy jednak te Szepty to są INNI ?
Tzn real jak sie pojawi czy slyszalne glosy ale w sensie "hokus pokus" pojawia sie i znika. Nie prawidziwi ludzie...
A co do tego, ze Lock musial usiasc zeby uslyszec kogo Ben ma na statku....
Albo Michael "ktory ma sie pojawic" albo "zly blizniak (klon)" Ben, co by naprawde bylo mega zaskoczeniem....
wiem, wiem "blizniak"
Pozyjemy - zobaczymy
EDIT:
A co do nazwy stacji...
To nie jest Orchidea ??
Taki sam znaczek wiec jak wkoncu ?
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 07.03.2008 - |16:14|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 07.03.2008 - |16:16|
Napisano 07.03.2008 - |16:17|
http://pl.lostpedia....Stacja_Orchidea
w sumie pisze tam cos takiego na dole:
W kilku momentach filmu słychać śmiech co może sugerować, iż film może być bardziej parodią niż prawdziwym elementem kanonu Lost. Nie ma jednak żadnych oficjalnych źródeł mówiących czy jest to jedynie dowcip czy prawdziwy instruktaż.
Kij wie
Pewnie ten filmik to jakas sciema dla picu :/ Bo ten znaczek ma sie nijak do orchidei
@lead
no w sumie moze tak byc...
Nakrecilem sie na jakas lepsza stacje a tu takie g... nam zapodali :/
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 07.03.2008 - |16:27|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 07.03.2008 - |16:20|
hmm... nie nazywalbym stacji ktora przyczynila sie do zniszczenia dharmy [beeep]
Użytkownik lead edytował ten post 07.03.2008 - |16:32|
Napisano 07.03.2008 - |16:27|
beznadzieja.. odcinek typu "trust me, you don't wanna know", "you need to help me", "you need to trust me", "you have my word".
w takich chwilach tęsknię za sawyerem, który zaraz po pociągnięciu spustu oznajmił "I didn't believe him". no ale gdyby wszyscy na wyspie wykazywali się taką nieufnością i zniecierpliwieniem, na wyspie zostałby po tylu odcinkach tylko nieśmiertelny cyklop michaił.
Napisano 07.03.2008 - |16:41|
Ze względu na Juliet, nie ukrywam.
No i wyszło szydło z worka nt. masek ppgaz.
Napisano 07.03.2008 - |17:19|
Szkoda że nie dowiedzieliśmy sie kim jest ten szpieg Bena. Trochę dziwi mnie Locke który wypuszcza Bena. Ja bym tego chama i manipulatora zamknął w lochach. Dowiedzieliśmy się że Widmore jest zły sratata. Obaj z Benem są sobie równi.
Znowu Daniel i jego tekst że nie wie czy da rade a później zapierdziela w klawisze z prędkością światła niczym jakiś hacker. Charlotte jest jakaś nieprzyjemna ruda wredna. Obiła buźkę Julce. No i mam nadziej że doktorek Jacko wreszcie się weźmie porządnie za Julietke i oleje głupią sKate. pozdro
Napisano 07.03.2008 - |17:28|
mam male pytanie- jak przetlumaczylibyscie nazwe nowej stacji The Tempest? Wg translate.pl to nawalnica... ale to raczej kiepska nazwa dla stacji ;P Co powiecie na Burza? Albo Sztorm...bardziej pasuje do logo
burza albo blyskawica
(byl taki dodatek w grze karcianej M:tG - tempest - i tam byl znaczek chmurki z piorunem:) taki maly offtop)
Napisano 07.03.2008 - |17:32|
The Tempest - tytul sztuki Szekspira przetumaczona na Burza. Wydaje sie, ze jest to tak gleboko zakotwiczoeb w jezyku polskim, ze nie wypada tlumaczyc inaczej.burza albo blyskawica
(byl taki dodatek w grze karcianej M:tG - tempest - i tam byl znaczek chmurki z piorunem:) taki maly offtop)
Genesis
Napisano 07.03.2008 - |17:37|
Napisano 07.03.2008 - |18:00|
Jeszcze jedna hipoteza jackob potrafi jakoś kierować zmarłymi lub robią to z własnej inicjatywy.Lecz jest to mało prawdopodobne zjawa-brat eko mówi "rozmawiasz ze mną jak z bratem" a głosy przy pojawieniu sie matki bena "powiedz mu że jesteś jego matką".
no nic trzeba poczekać do odcinka "Ghostbaster vs Jacob Last Blood" żeby sie w tej kwestji wiecej dowiedzieć.Swoją drogą jak sie chinczykowi szczęka zastoji to jak wypluje granata ciekawe po jakim czasie będzie mógł ją zamknąć .Dla jaj lock mógł by mu owoc granat przynieść jak by znalazł na wyspie przy następnym spotkaniu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych