Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ashes to Ashes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#21 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.04.2009 - |00:52|

No kurcze, a poza tym jak inaczej można poznać i zgłębić genialnego Gene'a Hunta? W drugiej serii A2A jest tak samo boski jak w pierwszej (i w obu LoMach rzecz jasna), btw ;).

A już cena w knajpie pod koniec najnowszego odcinka - bezcenne.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 26.04.2009 - |00:54|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

#22 przemko46

przemko46

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26.04.2009 - |11:12|

Dzięki za rade, przekonaliście mnie, już biorę się za ściąganie
  • 0

#23 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 26.04.2009 - |14:58|

No kurcze, a poza tym jak inaczej można poznać i zgłębić genialnego Gene'a Hunta? W drugiej serii A2A jest tak samo boski jak w pierwszej (i w obu LoMach rzecz jasna), btw ;).

A już cena w knajpie pod koniec najnowszego odcinka - bezcenne.

BTW. na początku odc. pierwszego drugiej serii pewien osobnik leży w szpitalu...
Spoiler

W czasie rzeczywistym minęła dopiero jedno godzina od zniknięcia Alex, widać na zegarze godzinę 11 - jakie ma to znaczenie? No i dlaczego paski od płaszcza pokazane są jako przytrzaśnięte podczas jazdy samochodem? Taki przypadek, czy oznaczają np. pasy na łóżku szpitalnym/psychiatrycznym?

Jakieś pomysły?
  • 0

#24 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.04.2009 - |15:11|

2x01

Dobry początek s2 spadkobiercy świetnego Life on Mars.

Niezapomniana legenda samochodowa lat 80tych czyli Audi Quattro (napęd na 4 koła i smoczy apetyt na paliwo)

Użytkownik Quendi edytował ten post 26.04.2009 - |15:11|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.05.2009 - |19:47|

Po 4 odcinkach można powiedzieć że s2 AtA trzyma poziom i klimat.

Dodatkowo mamy ciekawy wątek główny.

P.S. Ze swojej strony zafundowałem sobie ostatnio powrót do lat 80tych w kwestii nieśmiertelnych gier z automatów. Aż się łezka w oku kreci.

Nieśmiertelny Metal Slug
http://www.youtube.c...feature=related

Teraz można pograć w to na kompie nie tracąc przy okazji masy monet :rolleyes:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#26 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.05.2009 - |08:35|

Drugi sezon podoba mi się bardziej niż pierwszy. Jakby nagle wrócili do poziomu z Life on Mars.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#27 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.05.2009 - |13:21|

Drugi sezon podoba mi się bardziej niż pierwszy. Jakby nagle wrócili do poziomu z Life on Mars.

Też mam takie odczucie że s2 jest lepszy od s1 choć do LoM troszkę brakuje.
  • 0

#28 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.05.2009 - |15:53|

Potwierdzam nawet Alex jakoś bardziej znośna jest.
  • 0

#29 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.05.2009 - |17:53|

Według mnie dwójka po prostu trzyma świetny poziom jedynki, no ale ja zakochałam się w tym serialu po pierwszym odcinku, więc pewnie jestem nieobiektywna ;). Alex zawsze bardzo mi się podobała, a Gene Genie to chyba się rozumie sam przez się :). Tęskni się za klimatem z LoM i za Samem Tylerem, wiadomo. Ale A2A jest jednocześnie orzeźwiająco odmienne i satysfakcjonująco podobne. Kapitalna kombinacja, jak dla mnie.
  • 0

#30 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.05.2009 - |16:53|

- You think he drowned, then?
- No, Christopher. I think he tried to drink the entire river for a bet and failed.

(- Znaczy się co, sądzi pan, że utonął?
- Nie, Krzysiu. Sądzę, że spróbował dla zakładu wypić całą wodę z rzeki i po prostu mu się nie udało.)

Nakryłam się nogami :lol:.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 28.05.2009 - |16:56|

• 0

#31 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.06.2009 - |04:40|

No nie wierzę, jeszcze nikt o tym nie napisał? Wstyd :)!

Posted Image

Użytkownik owczarnia edytował ten post 06.06.2009 - |04:41|

• 0

#32 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.06.2009 - |23:05|

No i zakończenie sezonu mamy za sobą... Dla mnie rewelacja, wiedziałam że trzecia seria będzie na pewno, więc spodziewałam się co najmniej dwuznacznego rozwiązania, chociaż trochę się obawiałam, że mogą po prostu w ogóle nie zakańczać, zostawić wszystko otwarte jako że kolejne odcinki w przygotowaniu... Ale nie, jednak stanęli na wysokości zadania i nie zawiodłam się :).
  • 0

#33 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.06.2009 - |15:26|

Nie wiem, czy większość z Was już wie, ale od zeszłego czwartku (18 czerwca) Ashes to Ashes można oglądać na BBC Entertainment (pod wiele mówiącym i jakże trafnym tytułem "Powstać z popiołów"...). Jeśli jednak mogę coś doradzić, to niestety nie polecam - szkoda nerwów. Można powiedzieć, że BBC Entertainment przeszło samo siebie, tyle że, niestety, w najgorszym możliwym sensie. Odcinek był beznadziejnie (i z błędami) przetłumaczony, co zresztą i tak niewiele zmieniało, bo już sam lektor praktycznie uniemożliwiał normalny odbiór, tak dennie był dobrany. A żeby już całkowicie dobić widza, serial został pocięty. Z odcinka zniknęło około pięciu do ośmiu minut, bez żadnego logicznego powodu, poza jednym - musieli jakoś wcisnąć reklamy, nie wydłużając jednocześnie czasu emisji...

Osobiście postanowiłam zrezygnować z oferty BBC na Polskę. Nie lubię być traktowana jak klient z jakiejś gorszej podkategorii, w dodatku za wcale nie takie znów małe pieniądze. A tu z przerażającą konsekwencją robi się z nas balona (bo Ashes to Ashes to nie pierwszy już przypadek takiego postępowania).
  • 0

#34 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.06.2009 - |10:50|

Cały pomysł z powrotem do PRAWDZIWIE pokazanych minionych dekad to ostatnio jeden z lepszych pomysłów TV.

Świadczy o tym cała angielska seria Life on Mars i Ashes to Ashes oraz amerykański Mad Man, masa nagród i nominacji oraz naśladownictwa np wersja USA LoM.

Co do całej serii mogę powiedzieć chyba za większością, Gene Hunt !!! :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 21.06.2009 - |10:51|

• 0

#35 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.06.2009 - |10:03|

Powstaje także hiszpańska, nie wiem czy już o tym tutaj było. :) Ale chyba będzie tak jak amerykańska dość wierną kopią, tylko słabiej zrealizowaną.
  • 0

#36 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 22.06.2009 - |20:46|

Nie wiem, czy większość z Was już wie, ale od zeszłego czwartku (18 czerwca) Ashes to Ashes można oglądać na BBC Entertainment (pod wiele mówiącym i jakże trafnym tytułem "Powstać z popiołów"...). Jeśli jednak mogę coś doradzić, to niestety nie polecam - szkoda nerwów. Można powiedzieć, że BBC Entertainment przeszło samo siebie, tyle że, niestety, w najgorszym możliwym sensie. Odcinek był beznadziejnie (i z błędami) przetłumaczony, co zresztą i tak niewiele zmieniało, bo już sam lektor praktycznie uniemożliwiał normalny odbiór, tak dennie był dobrany. A żeby już całkowicie dobić widza, serial został pocięty. Z odcinka zniknęło około pięciu do ośmiu minut, bez żadnego logicznego powodu, poza jednym - musieli jakoś wcisnąć reklamy, nie wydłużając jednocześnie czasu emisji...

Osobiście postanowiłam zrezygnować z oferty BBC na Polskę. Nie lubię być traktowana jak klient z jakiejś gorszej podkategorii, w dodatku za wcale nie takie znów małe pieniądze. A tu z przerażającą konsekwencją robi się z nas balona (bo Ashes to Ashes to nie pierwszy już przypadek takiego postępowania).

Zawsze można wyłączyć lektora w BBC Entertainment i słuchać oryginału :)
  • 0

#37 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 22.06.2009 - |20:51|

Oby był trzeci sezon:)

Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego i ten koniec.
Bardzo podobał mi się motyw z przeplataniem się 2 umierających osób.

Oby do pisania za rok o 3 serii:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#38 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.06.2009 - |21:31|

Zawsze można wyłączyć lektora w BBC Entertainment i słuchać oryginału :)

Po to płacimy abonament, żeby mieć ulubione seriale BBC w dobrej jakości i z dobrym lektorem. Z napisami to ja mogę z komputera puścić, chodzi o to żeby rodzina w komfortowych warunkach miała szansę obejrzeć, a już zwłaszcza mąż, który nienawidzi wręcz czytania na ekranie (i w sumie go rozumiem). Dla mniej jednej to bez sensu, ja sobie oglądam na lapku w oryginale, a nawet zresztą - w czym mi wyłączenie lektora pomoże jeśli chodzi o brakujące sceny?...

Oby był trzeci sezon:)

Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego i ten koniec.
Bardzo podobał mi się motyw z przeplataniem się 2 umierających osób.

Oby do pisania za rok o 3 serii:)

Ależ trzeci sezon będzie na pewno, został oficjalnie klepnięty już dawno :). Mówi się nawet o tym, że któryś z odcinków ma zostać zrealizowany w 3D (nie wiem tylko po co, ale mniejsza z tym).
  • 0

#39 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.06.2009 - |08:52|

Ależ trzeci sezon będzie na pewno, został oficjalnie klepnięty już dawno :).

Podobnie jak czwarty sezon Primeval, tymczasem wygląda na to, że go anulowali. Ale trzymam kciuki, że z AtA nic podobnego się nie stanie.
  • 0

#40 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.06.2009 - |14:47|

1
2 :)

Tutaj sytuacja jest specyficzna o tyle, że druga seria była niejako uzależniona od trzeciej - innymi słowy, od początku było wiadomo, że jeśli 'Ashes to Ashes' się przyjmie i otrzyma zielone światło na drugi sezon, będzie automatycznie i trzeci, ponieważ scenarzyści tak skonstruowali całą historię, że dwójka i trójka ma tworzyć całość.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 23.06.2009 - |14:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych