Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#21 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 12.03.2009 - |15:25|

Miał mieć 9, ale nie dokręcili i teraz zaczynają z nowym, 13-odcinkowym sezonem. ;)

Serial, jak dla mnie, trzyma swój mistrzowski poziom.
Tak jak napisał blinkkin, dla mnie to najlepszy emitowany obecnie serial, może jeszcze obok TAAHM i Lost.
  • 0

#22 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 14.03.2009 - |11:06|

2x01

Cisza przed burzą. Odcinek, jakby spokojniejszy, ale zwiastujący nadchodzące kłopoty Walta ( nie tylko związane z 'pracą', ale także te w domu). Jak zwykle cała ekipa trzyma najwyższy poziom - aktorzy, scenarzyści.

Mam nadzieję, że wysoki poziom utrzyma się przez całą drugą serię.

Użytkownik Dżakas edytował ten post 14.03.2009 - |11:07|

• 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.03.2009 - |16:32|

2x1-3

Dramat na najwyższym poziomie. Mniejszy akcent na element czarnego humoru jaki był obfity w s1, choć i tutaj można poczuć ponury rechot żniwiarza :D

Ciekaw jestem jak odbudują dystrybucję po wielkiej klapie jaką okazał się psychopatyczny Tuco
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.03.2009 - |16:51|

2x04

ok, chłopaki czas się brać do roboty <_<. Kolejny odcinek z serii dramat rodzinny, a ja chcę, aby akcja ruszyła do przodu. Początkowe wstawki pokazują, że DEA wpadnie na ślady działalności naszego duetu, oby coś zaczęło się kręcić w kolejnym odcinku.

Jeśli twórcy twierdzą, że to co było w pierwszym sezonie to piaskownica w porównaniu, z tym co będzie to chcę to zobaczyć :P

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.03.2009 - |16:54|

• 0

#25 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 27.04.2009 - |18:46|

2x06
Chyba najlepszy odcinek w historii serialu ;). Wątek odzyskiwania towaru i kasy przez Pinkmana od ćpunów i jego konsekwencje miażdży i niszczy wszystko.
2x07
No chłopaki w końcu rozkręcają interes na dobre, czas najwyższy. No i wielki polew z szwagra Walta, oraz żółw :blink:
  • 0

#26 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.04.2009 - |18:54|

Breaking Bad to istna MASAKRA !! :P

2x06 odzyskiwaniem kasy od ćpunów trzeba powiedzieć za kolegą miażdżący

2x07 świetna piosenka na początku i interesujące inne wątki. Żółw i wielki panoramiczny skur@#$yn rządzi ;)
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#27 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 27.04.2009 - |19:54|

2x08

W skrócie to "Better call Saul" rozwaliło mnie na łopatki.
  • 0

#28 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 27.04.2009 - |21:34|

Dotychczas widziałem do odcinka 2x6 i serial jest d.dobry. Dziwi mnie tyko, że 1 sezon zakończono na 7 odcinkach.
  • 0

#29 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 27.04.2009 - |21:44|

Dotychczas widziałem do odcinka 2x6 i serial jest d.dobry. Dziwi mnie tyko, że 1 sezon zakończono na 7 odcinkach.

Jak się to ostatnio mówi popularnie - KRYZYS.
  • 0

#30 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 30.04.2009 - |22:58|

Jestem po 2x07. WOW! To był odcinek. Żółw był nieziemski i zdaje się, że Walt będzie musiał założyć nową wentylację w chałupie i to duuuuużo bardziej pojemną :). A motywu z plazmą nie załapałem, co on anteny nie podłączył?.
  • 0

#31 lo[ne]st

lo[ne]st

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 05.05.2009 - |18:10|

Witam wszystkich którzy, tak jak ja, zeszli na złą drogą i nie zamierzają z niej schodzić ;)

Przede wszystkim chciałbym podziękować pionierom którzy odkryli ten fenomen i go tutaj opisali, dzięki Waszemu przetraciu szlaku m.in. moja skromna osoba może obcować z tym świetnym kawałkiem popkultury...Oglądam(łem) różne seriale ale ten obok LOST bez wątpienia zaliczam do najlepszych jakie w życiu widziałem, choć obiektywnie patrząć to nie mam takiego przebiegu jak co niektórzy tu piszący. Mimo to mogę się wypowiadać tylko w samych superlatywach, to coś więcej niż serial, raczej bardzo dobry film pocięty na kawałki i kolejny dowód na to że w obecnych czasach w TV można znaleźć dużo ciekawsze produkcje aniżeli w kinie. Nie będę wymianiał tu składowych bo szanowni przedmówcy już to uczynili, chciałbym tylko dodać coś w moim mniemaniu bardzo ważnego - jest to serial który nie traktuje widza jak idioty, co w amerykańskim światku telewizyjnym jest chyba rzadkością (i czego, niestety!, o LOST już powiedzieć się nie da). No i jak na dramat ma zabójcze wątki humorystycznie, przy niektórych akcjach i dialogach głównych bohaterów idze boki zrywać :D Sumując dla mnie to rewelacja, która biję na głowę cześć "hitowych seriali" razem wziętych, chwała AMC!

Obecnie jestem na samym początku drugiej serii, dam znać jak już będę na bieżąco, joł ;)

Użytkownik lo[ne]st edytował ten post 05.05.2009 - |18:12|

• 0
"Everything happens for a reason"

#32 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 05.05.2009 - |18:59|

Wczoraj powinien pojawić się odcinek 2x09 ale nie było go (podobno coś AMC nagrzebało w sygnale podczas emisji). Dziś odcinek ten już pojawił się. Wraz z 2x09 do końca drugiego sezonu pozostało 5 odcinków :(
  • 0

#33 Firestarter

Firestarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoPabianice

Napisano 07.05.2009 - |08:14|

Wydawał się ciekawy z początku, ale później ciągnie się jak flaki z olejem. Odpuściłem po S1.
  • 0

#34 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.05.2009 - |11:18|

Wydawał się ciekawy z początku, ale później ciągnie się jak flaki z olejem. Odpuściłem po S1.

Żałuj, bo dobrze się rozkręcił B)
  • 0

#35 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 07.05.2009 - |13:21|

Wczoraj obejrzałam dopiero 2 pierwsze odcinki i coś chyba drgnęło :)

edit/
1 sezon ma tylko 7 odcinków ?

Użytkownik Jara71 edytował ten post 07.05.2009 - |13:26|

• 0

#36 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.05.2009 - |14:20|

1 sezon ma tylko 7 odcinków ?

Dokładnie tak. Miało być ich więcej ale stwierdzili, że serial jest słaby i dostał "Cancel" :angry: W porę jednak się opamiętali i mamy 2 sezon :D
  • 0

#37 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 07.05.2009 - |15:12|

Dokładnie tak. Miało być ich więcej ale stwierdzili, że serial jest słaby i dostał "Cancel" :angry: W porę jednak się opamiętali i mamy 2 sezon :D

Co Ty za głupoty wypisujesz?! Przez strajk scenarzystów miał tylko 7 odcinków.

#38 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.05.2009 - |19:41|

Co Ty za głupoty wypisujesz?! Przez strajk scenarzystów miał tylko 7 odcinków.

Rzeczywiście mój błąd. Znajomy mi tak powiedział więc tak tu napisałem. Już przeczytałem, że znów to wina scenarzystów.
  • 0

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.05.2009 - |18:35|

Przestać bredzić i porównywać rewelacyjne produkcje kablowe z badziewiem serwowanym przez duże stacje.
  • 0

#40 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 11.05.2009 - |21:31|

2x10

Beast is back :P. Świetna końcowa scena odcinka i następne odcinki zapowiadają się świetnie. Początkowa scena odcinka sugeruje, iż końcówka sezonu to będzie coś mocnego.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 11.05.2009 - |21:32|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych