Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podsumowanie roku 2007

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.12.2007 - |00:26|

Przepraszam za pomyłkę, serial Chuck jest najlepszym debiutem tej jesieni, potem Life.
  • 0

#22 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 18.12.2007 - |02:21|

Taaa... To był dobry rok. A jesień jeszcze lepsza. A że lubię podsumowania i rankingi wszelakiej maści, to dorzucę i swoje trzy grosze. Ograniczę się jednak tylko do sezonu letniego i jesiennego (latka lecą, pamięc już nie ta).

W GÓRĘ (czyli było dobre i jest dobre, albo było dobre i jest lepsze)
1. Supernatural - trzecia seria to jak na razie czysta maestria. Oj dzieje się, dzieje. Zdecydowanie "numero uno" wspólnie z
1. House - myślałem, że nie może być jeszcze lepiej. A jednak...
3. HIMYM - Swarley i spółka na początku trochę w dół, ale później poszybowali w kosmos
4. Monk - detektyw nadal w świetnej formie. Dzięki niemu nie marnowałem w wakacje dni leżąc bykiem na plaży. Spędzałem przed ekranem.
5. SGA - w końcu w górę. Bo wcześniej to słabiutko było...
6. 4400 - zdecydowanie najlepszy sezon, ale IMHO nadal nie wykorzystany potencjał.
7. Eureka - szeryf i spółka trzymają solidny poziom. Bez rewelacji, ale i bez wpadek.

W DÓŁ (no w dół, po prostu)
1. Heroes - spada na łeb i pewnie niestety w końcu pysk sobie obije i zemrze.
2. Prison Break - jeszcze gorzej niż z herosami. A myślałem, że po drugim sezonie może być tylko lepiej...
3. Kyle XY - stracił świeżość i humor z pierwszej serii. Ale nie tracę nadziei.
4. The Dead Zone - niestety już kolejny coraz słabszy sezon. Szkoda, bo lubię.

Z WYSOKIEGO C (czyli pramiery warte obejrzenia)
1. Life - absolutny hit sezonu.
2. Journeyman - za wcześnie zabity, miał potencjał.
3. Californication - Duchovny reanimowany. I to w dobrym stylu.

WYSYPISKO (czyli gnioty o których trzeba zapomnieć)
1. Flash Gordon - zgadzam się z jooboo - zdecydowanie gniot roku.
2. Reaper - trzy odcinki, a po każdym myśli samobójcze (zaraz po chęci zamordowania scenarzystów).

Pewnie jeszcze coś dorzucę z czasem, bo dopiero zaczynam nadrabiać jesienne zaległości.
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#23 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 18.12.2007 - |10:50|

....tyle było tych seriali, że niektórych nie mogłam sobie przypomnieć tytułu. Ale było co oglądać ;) ciekawe czy przyszly rok też nam tyle przyniesie....
W przeciwieństwie co do innych, podobał mi sie serial Heroes, mimo niedociągnięć :P

SGA - (patrz, mój avatar ;) )
Dexter - oczywiscie podzielam wasze zdanie "wyniata"
Heroes - to dzięki Hiro i Adamowi, chociaż głupota Petera w ostatnich odcinkach raziła po oczach
Supernatural - nadal się kręci i ciekawi
Chuck - ehh, Casey :P
The Dresden Files - czyzbyście o nim zapomnieli? Taki sympatyczny duch tam grał...
Eureka - wystarczy troche fantastyki+ zabawny bohater = udany serialBSG
BSG - już dawno nic nie szło, więc jakoś wypadło z obiegu
Primeval - tego też nikt nie pamięta?..... ok, ja szczerze mówiąc też zapomniłam nazwy tego serialu i musiałam się sporo naszukać.
Regenesis - jeszcze nie widzialam końcówki serialu, za duzo tam medycznych zwrotów, żeby oglącać po angielsku ;) lubie tego typu seriale
Kle XY - fajnie zrobili, że nie było wiadomo czy ten....no....Nicolas Lea był zły czy nie. Bozie, jak to dawno było, już nawet nie pamiętam końcówki...
Prison Break - pierwszy sezon zdecydowanie lepszy,
Lost - myślałam że on sie już skończył :huh:
4400 - przyzwoity...w końcu nakręcili 3 sezony
Bionic Woman - teraz ubogo z serialami, coś trzeba oglądać
Painkiler Jane - nie wiem czy to ja przestałam oglądać, czy wstrzymamo produkcje...
Traveler - dało się oglądać, nawet lubie takie seriale

a teraz całkowita porażka. Nie wiem kiedy to kręcili, ale oglądnęłam w tym roku chyba 3 odcinki i więcej nie mogłam --> LEXX
  • 0

#24 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.12.2007 - |11:18|

a teraz całkowita porażka. Nie wiem kiedy to kręcili, ale oglądnęłam w tym roku chyba 3 odcinki i więcej nie mogłam --> LEXX

Całkiem dawno, pierwszy sezon chyba z '97 roku. Także wybitnie nie jest to temat na ten jak dla mnie jeden z najbardziej pozytywnie zakręconych seriali sci fi. Chociaż niestety niektóre odcinki przekombinowane (ale 2x18 Brigadoom rządzi :D).

Ja muszę dodać jeszcze coś o Dexterze bo wszyscy się nim zachwycają więc i ja postanowiłem zacząć oglądać. Ale niestety na razie po pierwszych odcinkach nie specjalnie mnie ten serial wciągnął. Ot troszkę powyżej średniej dzięki oryginalnej tematyce. Na razie zostawiam Dextera i kontynuuje drugi sezon Rescue Me - moim zdaniem jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały.

Użytkownik Pawel edytował ten post 18.12.2007 - |11:21|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#25 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.12.2007 - |14:39|

Debiuty:
- Moonlight:
Serial niczym mnie w sumie nie zaskoczył, bo w sumie wiedziałem czego od niego oczekiwać po tym jak obejrzałem prekursor tego serialu, serial Forever Knight zapoczątkowany także przez CBS, choć później przejętego przez 2 już inne.
CBS w sumie nie zmieniło zawiele z konstrukcji FK w tym serialu, nadal mamy podobny wątek i podobne postacie.
W ML jednakże cała historia została odświeżona i wprowadzona na choć podobny to i w jakiś sposób nowy tor honorując w ten sposób dziedzictwo i legendę FK.
I za to uwielbiam ten serial i stację CBS.
Ocena: 10/10
- Chuck:
Cóż, Chuck serial na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło taki przeciętny i nijaki fabularnie, ale wciąga jak cholera, dobra gra aktorska, humor, ciekawe odcinki, szkoda, że wyszło tak mało odcinków a decyzja co do dokończenia sezonu stoi narazie pod znakiem zapytania.
A i zapomniałbym o Yvonne Strahovski (Jak nie podoba ci sie serial, to i tak oglądaj go tylko dla niej :P).
9,5/10
- Californication:
Krótko i na temat - Serial niestety nie dla mnie :P
Oceny nie daje bo ktoś mnie zaraz zabije :P
- Life:
Średnio na jeża i j.w.
I drugie j.w.
- Flash Gordon:
Nie jest wcale taki beznadziejny i tragiczny jak to wielu określa słowami: gniot roku.
Serial da się obejrzeć choć od biedy, ale da ;)
Co do oceny nie wiem, może 5, albo 6 ?
- Journeyman:
Pilot obiecujący, podróże w czasie to coś co lubię :)
Trochę mało wykorzystany potencjał i co gorsze serial został zabity :/
Ogólnie 8/10
- Masters of Science Fiction:
Serial dobry, ale krótki, więc moja ocena to tylko 7,5/10

Kontynuacje:
- Life on Mars:
Koncówka sezonu genialna, serial genialny, dwoma słowami wszystko genialne.
Ocena więc 10/10
- Doctor Who:
Minimalny spadek formy co do poprzednich dwóch serii, ale nadal trzyma formę, czekam na 4 sezon :)
9/10
- Lost:
3 sezon według mnie trochę gorszy od poprzednich, niektóre odcinki średnie i odbiegające daleko od głównego wątku, ale serial nadal wciąga co powoduje, że chce się wreszcie dowiedzieć co jest tu cholera grane i poznać wszystkie tajemnice.
8,5-9/10
-Prison Break:
3 sezon tu już zupełnie inna bajka. W
yszło narazie 8 odcinków i uważam, że serial tak naprawdę nie jest aż tak zły jak to wszyscy mówią, to kolejny dobry sezon już osławionego serialu :)
8,5/10
- Stargate SG-1:
Serial skończony, teraz tylko czekać na 2 kończące filmy, zakończenie serialu ciekawie przemyślane i zajmujące.
10/10 ponieważ serial uważam już za kultowy, 10 sezonów i serial wciąż trzymał klasę, choć przyznać muszę, że niektóre odcinki 9 i 10 serii były trochę nudnawe i omało na nich nie usnąłem.
Ale może to nie wina odcinków, a masakrycznie późnej pory, o której je oglądałem, bo przy tym serialu można naprawdę zapomnieć, która jest w ogóle godzina.
- Jericho:
Końcówka 1 sezonu, no cóż im dalej było lepiej, końcowe odcinki bardzo dobre, więc...
8/10 za całokształt.
- Dexter:
Tak, to serial, którego forma nigdy się nie skończy.
Świetna historia, dobrze wykreowani bohaterowie i dobra gra aktorska.
Co tu więcej gadać, po prostu 9/10
- Heroes:
Serial trzyma poziom, cóż przyznam scenariusz trochę kulał, ale to wszystko przez ten strajk i trzeba było nadrabiać :P
Wierzę, że 3 sezon zaskoczy nas pozytywnie i heroes powróci do czołówki najlepszych seriali.
Za drugi sezon 8/10
- 24:
Wiele osób mówiło i pisało, że sezon słaby i w ogóle spadek formy, że aż bałem się do niego podejść, aby nie zepsuć sobie ogólnej opinii o tym serialu.
Sezon jednak bardzo dobry, było kilka niedociągnięć, ale Jack Bauer wciąż daje łupnia.

Co do innych seriali, to albo o nich zapomniałem, albo po prostu były tak kiepskie, że naprawdę wolałem o nich zapomnieć.

Użytkownik Dontlk edytował ten post 29.12.2007 - |14:52|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych