Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 06 - S01E06 - Childhood's End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (111 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [9.18%])

Procent z głosów: 9.18%

2. 9.5 (4 głosów [4.08%])

Procent z głosów: 4.08%

3. 9 (16 głosów [16.33%])

Procent z głosów: 16.33%

4. 8.5 (4 głosów [4.08%])

5. 8 (13 głosów [13.27%])

Procent z głosów: 13.27%

6. 7.5 (16 głosów [16.33%])

Procent z głosów: 16.33%

7. 7 (17 głosów [17.35%])

Procent z głosów: 17.35%

8. 6.5 (9 głosów [9.18%])

Procent z głosów: 9.18%

9. 6 (2 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

10. 5.5 (4 głosów [4.08%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.02%])

Procent z głosów: 1.02%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (2 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [1.02%])

Procent z głosów: 1.02%

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 17.08.2004 - |21:03|

a wtedy w ogólne by sie nie zorientowalie ze cos nie jest tak,sonda znika i nie odpowiada a tu po paru dniach,tygodniach wraca :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#22 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 17.08.2004 - |21:05|

właśnie sobie obejrzałem i jak dla mnie odcinek bardzo ciekawy. w pełni akcja dzieję się poza miastem a tego mi najbardziej brakowało, eksploracjia planet i tak powinno byc dalej. ocenę podnosi pare śmiesznych momentów - zabawny McKay - przekomarzanie się z dzieciakami. Ciekawa fabuła chociaż troche powtórzona z SG1(nie pamiętam dokładnie , z którego ocinka), brakowało mi jednak trochę dramatyzmu, Keris powinien jednak popełnić samobójstwo.
Dobrze, że tak mało pokazali Weir (jakoś nie mogę jej zakceptować - jej płytka i mało charakterystyczna gra :( )
co do sony Wraith, z pewnością orbitowali gdzieś na orbicie statkiem i pewnie odlecieli jak stracili kontakt z sondą. nie było pokazane czy sonda zostaje czy też Shepard ją zabrał ale jak znam życie więcej się o niej nie dowiemy.

generalnie oceniam odcinek na 7.5 bo pokazał coś nowego i według mnie interesującego
  • 0

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 17.08.2004 - |21:12|

Taka sonda mogłaby wiele powiedzieć na temat technologii Wraithów.

Albo się włączyć i nadawać cały czas informację o tym gdzie jest i gdzie leży atlantis .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.08.2004 - |22:00|

Albo się włączyć i nadawać cały czas informację o tym gdzie jest i gdzie leży atlantis .

0dokładnie takie same miałem przemyslenia na temat sondy, zwłaszczas, że jak wynika z tego co sie stało z krótkofalówkami, nadajnikiem Upiorów, skoczkiem to pole to nie niszczyło urządzęń (tak jak impuls eloktromagnetyczny przy wybuchu bomby atomowej) tylko je wyłączało. Więc istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo , że bez działania pola ożyłoby i mogło dać namiary na Atlantis (zwłaszcze, że nie znając technologii Upiorów, mogli nie byc wstanie ekranować/wyłączyć). Już raz wzieli wisiorek i jak to się skończyło...???
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#25 nefrau

nefrau

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17.08.2004 - |23:35|

Wow wow wow ... no jestem pozytywnie zaskoczony odcinkiem
Ale do konkretow , bo one sa najlepsze.
Ocena 9.
Łaj ?

Zalety:
+ Humor McKay'a - ten gosciu mnie normalnie rozbraja , O'Neill w ciele naukowca :D. Poczatkowa jego wstawka o Sam z SG1 hihihi i ta jego nostalgia , normalnie bomba :)
+ McKay vs Dzieci - ye ye takie dwa biegajace male-anihilatory-spokoju moga kazdego o furie doprowadzic :) a i jakie slodkie...Relacje jego z dziecmi , szczegolnie przy urzadzeniu , -dostaniesz batonik i masz siedziec cicho- i czego w tych filmach ucza dzieci ?! hehe
+ Caly zespol w terenie !!!! to pierwszy odcinek kiedy wszyscy sa jako jedna ekipa , ktora eksploruja nowy swiat. Juz sie nie moge doczekac kolejnych odcinkow , w ktorych bedzie rozwiniety watek relacji pomiedzy nimi
+ Przewyzszenie(jest ladniejsze slowo,ale jest noc i niechce mi sie myslec) tresci nad forma - no brawo panowie, kocham takie odcinki , w ktorych poznajemy relacje Ziemian z Obcymi Rasami i ktore wnosza duzo nowego w fabule .
+ Ludnosc nadrzewna - ye przypomina mi to troche elfia spolecznosc :) Bardzo dobrze jak w odcinku jest ukazana rasa tak odmienna od naszej - intelekt na tym samym poziome , ale sposob egzystencji rozniacy sie zupelnie za to chwala
+ Nowe urzadzenie Wraith - ladna sferyczna sonda wyslana na rozpoznanie , i ten jej scaning , bardzo fajny motyw - to wiadome ze najpierw wysyla sie zwiadowce , ktory ma zbadac teren na ktorym "cos" w nieoczekiwany sposob zostalo zmienione , anizeli wysylac caly batalion jak tu ktos zasugerowal , troche logiki :P
+ spokoj i opanowanie Teyl'i - widac strong woman i oto chodzi. W zespole gdzie sami faceci idealnie sie wpasowuje silna kobieta , ktora porafi zachowac zimna krew w najbardziej niezywklych okolicznosci a przy tym trzezwo myslec (w naszych czasach ten rodzaj kobiet ulega wymarciu hyhy :D )
+ sam niwiem czy to plus - dziecinnosc Ford'a - z jednej strony zostal ukazany jako dziecinny i troskliwy w relacjach z dziecmi , a z drugiej kiedy byl gotowy do obrony przed tubylcami przy statku. To dobrze ze w odcinku pokazuja bohaterow od roznych stron osobowosciowych,
+ rozne ZPM ! - newiem dlaczego inni widza w tym same minusy - dla mnie jest to w pelni logiczne i bardzo pomyslowe rozwiazanie. To jak z bateriami u Nas - do jednych urzadzen sa paluszki i te urzadzenia dzialaja , a do innych potrzeba batonow R6 (czy 12 ... czy jak im tam jest :D ) . Rozne ZPM sluza do innych celow i bardzo dobrze
+relacje Sheppard'a z przedstawicielem plemienia - szczera i konkretna gadka o zyciu typowa konwersacja ktora wiele ukazuja z charakteru i sposobu zachowania sie Sheppard'a.

Uhhh no to moze teraz jakies minusy...
Wady:

- przedewszystkim nie widzialem Wrot !!! Ehh udalo im sie z motywem wybierania adresu i aktywacji szefronow - chce to widziec w kazdym odcinku
- ten szkielet taki dziwny - szczegolnie czaska , ktora jest identyczna jak pokrywa skorno-miesniowa twarzy. Malo prawdopodobne jest aby wyglad twarzy z zewnatrz byl identyczny jak ksztalt czaski - zreszta wydaje sie ona bardzo obszerna i nieproporcjonalna do reszty szkieletu.
- makijaz plemienny - niewiem dlaczego , ale dla mnie to ci wojownicy jedynie na poczatku jak spotkali SGA byli umalowani , potem to juz ladnie umycii. A przeciez nie mieli pojecia , ze ktos nadleci - a zrobic taki makijaz w kilka chwil to troche maloprawdopodobne.
- sonda wylaczyla sie , spadla i slad po niej zaginal ... jak kamfora... :P
- Weir jak zawsze denerwuje mnie - ta kobieta nie pasuje zupelnie mi w tym serialu . sprawia wrazenie biednej i pokrzywdzonej , ktora niewie niekiedy co ma zrobic. W jej roli idealnie pasowala by mi Teyl'a ktora ma do tego predyspozycje

To chyba na tyle . Odcinek powiem bardzo mi sie podobal . Zero nudy , zero lezenia z zamknietymi oczami z myslami "niech to sie juz wreszcie skonczy" . Maximum intrygi , maximum dobrej zabawy :D . Szkoda , ze Wraith nie byli pokazani (lubie jak gina :> ). Odcinek zasluguje na mocna 9 :)

Offtopic:
"Użyłeś więcej emotikonek niż na to pozwala forum. Prosimy zmniejszyć ich ilość."
Strasznie mnie to ogranicza , wredne reguly....
UPDATE:
+ Scena gdzie McKay sprzecza z ta dwojka dzieci i doprowadza jedno z nich do placzu a drugie sie na niego rzuca - hehehe ta jego mina i zdanie "ojj nieee! tylko nie to !" dla mnie bylo to szczegolnie smieszne :)))

Użytkownik nefrau edytował ten post 18.08.2004 - |09:03|

• 0

#26 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 18.08.2004 - |07:51|

Ne wiem co ty byś chcial ,żeby w 1 sezonie serialu watkek główny lecial na łeb na szyje.....

tak wlasnie tego bym chcial :D sgA traktuje jako w pewnym sensie kontynuacje sg1. exploracja planet itd - to juz wszystko bylo! nuuuudyyy

weż sie otrząsnij chłopie...masz prestensje ze watek wieznia nie zostal rozwiniety    i  bardzo dobrze na to przydzie kolej pożniej ;]

no ja tylko mowie ze to troche glupie i cukierkowe. tak sie nie postepuje jak sie ma wieznia od ktorego moze zalezec los calej bazy (a wlasciwie wszystkich ludzi w tej galaktyce :P). tak jak napisalem - taka sobie bajeczka.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#27 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 18.08.2004 - |15:51|

Odcinek mi sie podobal ,fajna sada, troche wiecej juz wiemy o Wrights , mozne McKenzy (chyba tak sie pisze ) wymysli jakas skuteczna bron??
Pozyjemy zobaczymy
Odcinkowi daje 7 :)
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#28 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.08.2004 - |16:02|

dlaczego uważasz, że McKay (to się tak pisze) jest mądrzejszy od pradawnych i wymysli skuteczną broń przeciwko Upiorom??? Na czym opierasz swoje przekonanie?
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#29 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 18.08.2004 - |22:22|

Ciekawe w jaki sposób odlecieli na końcu tym Skoczkiem. Czyżby nauczyli miejscowych wyłączać i włączać pole???
I jeszcze jedno, albo w tym albo w poprzednim odcinku padło takie zdanie, że tylko wrota na Anlantis z całej galaktyki potrafią połaczyć się z ziemią. Ciekawe czy to kolejna informacja wyszperana z komputera pradawnych???.. No może troche sie czepiam, ale reszta nie jest zła.
  • 0

#30 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.08.2004 - |22:27|

Ciekawe w jaki sposób odlecieli na końcu tym Skoczkiem. Czyżby nauczyli miejscowych wyłączać i włączać pole???
I jeszcze jedno, albo w tym albo w poprzednim odcinku padło takie zdanie, że tylko wrota na Anlantis  z całej galaktyki potrafią połaczyć się z ziemią. Ciekawe czy to kolejna informacja wyszperana z komputera pradawnych???.. No może troche sie czepiam, ale reszta nie jest zła.

Ad. 1 McKay powiedział, że jak wrócił z Atlantis, to wylądował poza obrębem działania pola.
Ad.2 W S01E01-02 "Rising" hologram mówi, że Wota w mieście są jedynymi, przez które można wrócić na Ziemię.
  • 0
Master of possimpible ;)

#31 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 19.08.2004 - |06:35|

hmmm. odcinek ciekawy ale kilka rzeczy mnie denerwowało. Rozumiem, że nie chcieli robić krzywdy młodym i naiwnym dzieciom ale aż się prosiło żeby któremuś dać na uspokojenie "klapsa"(np następca najstarszego). Poza tym, rozumiem, że wraiths mieli kiepski sprzęt, który padał w takim polu (za mocno naciągane) ale czy nie można po prostu wejść w to pole i wyłapać rozbieganą dziatwę. Czyżby byli aż tak leniwi żeby nie sprawdzić co jest grane wewnątrz pola? Dlatego daję 6,5 za odcinek.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#32 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 19.08.2004 - |07:10|

Poza tym, rozumiem, że wraiths mieli kiepski sprzęt, który padał w takim polu (za mocno naciągane) ale czy nie można po prostu wejść w to pole i wyłapać rozbieganą dziatwę. Czyżby byli aż tak leniwi żeby nie sprawdzić co jest grane wewnątrz pola?

A może Wraithom w tym polu również mózgi przestają funkcjonować? :) Jeśli chodzi tylko o sprzęt to rzeczywiście Wraithowie mogli być bezbronni, wpadali w pułapki zastawiane przez znających doskonale teren tubylców i wreszcie zrezygnowali i się wycofali.
  • 0

#33 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 19.08.2004 - |07:31|

Pozwolicie Szanowni Foroumowicze, że teraz ja się wypowiem na temat tego odcinka ^_^

Jest to pierwszy tak dobry odcinek Atlantis od czasu"Rising". Pozostałe były poprostu nieciekawe i chwilami wręcz nudne.
Oczywiście wielu Forumowiczów ma skojarzenia z SG-1 ale to skojarzenie jest dla mnie co najmniej dziwne:

W zasadzie fajny odcinek, ale główny wątek podobny i to bardzo do tego z SG1 105 - The First Commandment. Mam nadzieje że nie bedziemy oglądać Atlantis jako remaku SG-1...

W związku z tym mam prośbę do sidi aby wytłumaczył co takiego jest w tych odcinkach podobne (oczywiście poza Wrotami itp rzeczami, które są oczywiste)
Wracając do "Childhood's End" - odcinek spodobał mi się i to dzięki temu, że Sheppard i McKey szaleli znowu (McKey w szczególności - bez wątpienia moja ulubiona postać serialu).
Ciekawym akcentem było pojawienie się aktora, którego znamy z odcinków Stargate SG-1 ("Proving Ground" "Summit" "Last Stand") czyli Courtenay J. Stevens. Postać porucznika Elliot'a, którą wtedy grał bardzo mi się podobała i nie byłem uradowany kiedy porucznik zginął (choć chwalebnie i z honorem). Można było tę postać jeszcze długo eksploatować (przepraszam za wyrażenie) i to z dobrymi wynikami.
Za plus muszę tutaj uznać krótka obecność na ekranie dr. Weir, z postacią której wiązałem wielkie nadzieje jednakże jestem bardzo rozczarowany jej zachowaniem w poprzednich (ale mam nadzieję na poprawę).
Porucznik Ford jest dla mnie postacią dalej nietrafioną przez osobę Słoneczka Francks'a, choć muszę przyznać, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Jednakże jeżeli jeszcze raz zobaczę jak w obecności oficera wyższego stopniem będzie nosił czapkę w ten denerwujący skejtowski sposób (teraz bardzo modny) i zachowywał się jak szczeniak, który dopiero co wyszedł z podstawówki to będe musiał skontaktować się z rexusem i poprościc go o radę w sprawie odpowiednich kropelek.
Ciekwymi pomysłami była tutaj oczywiście sonda Wraith, naręczny nadajnik, oraz generatort pola EM, który osłaniał wioskę.
Jeżeli chodzi o akcję - wszystko na dobrym poziomie - spać mi się nie chciało, choć ostatnimi czasy miałem trudności z utrzymaniem uniesionych powiek - zwłaszcza podczas oglądania Atlantis.
Generalnie odcinek dobry i dlatego wystawiłem ocenę 7.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#34 Indoctrine

Indoctrine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 19.08.2004 - |10:33|

Napiszę tylko, jak według mnie ciekawie mogłoby się to skończyć :)

Udaje się McKayowi szybko uruchomić pole, zanim przyszła reszta plemienia, ale nie ma mowy o zwiększeniu jego zasięgu.
Więc by nie sprowadzić zagłady na lud, Kerris nic nie mówi o tym co się dowiedział i popełnia to samobójstwo kontynuując tą potrzebną niestety tradycję...

Byłoby bardziej dramatycznie :)

Ogólnie jednak pomysł ciekawy, tylko zastanawia mnie czyja to robota wprowadzenie tej tradycji? Nie podejrzewam Pradawnych, ci raczej znaleźliby inny sposób (może medyczny jakiś na mniejszą płodność czy coś w tym guście).
  • 0

#35 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.08.2004 - |21:00|

Dziś właśnie odrabiam zaległości. I powiem tak, ten tydzień wydał dużo lepszy owoc niż poprzedni.
Ale do rzeczy.
Odcinek dostał 6.5. Ale gdybym oglądał go PRZED SG1 8x06 pewnie by z pół oczka więcej zarobił.
Nie wiem czemu ale cały ten świat bardzo przypominał mi Evoki ;)
A pomysł połączenia humoru a'la O'Neil z zawodem naukowca jest super, ta postać nabiera rumieńców z odcinka na odcinek.
Jeszcze jedno, czy ktoś odniósł wrażenie , że strzałka kompasu bujała się jakby w takt ludzkiego tętna?

Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#36 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 20.08.2004 - |14:18|

no to dalem mu 7 ale to chyba troche zawysoko w zeszlym tygodniu to sga podciagal poziom a sg1 troche zawiodl a wtym tygodniu jest odwrotnie czekam na nastepne odcineczki nio i zobaczymy ktory serialek bedzie lepszy w nastepnym tygodniu
  • 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#37 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 20.08.2004 - |18:28|

Moja ocena odcinka to 7/10. Mogło być lepiej gdyby nie przewidywalne do bólu zakończenie, które w dodatku niezbyt mi się podobało. Po prostu nie lubię cukierkowych, hollywoodzkich zakończeń. Poza tym mankamentem był to całkiem dobry epizod, w którym pojawiło się kilka ciekawych pomysłów m.in. pole energetyczne, sonda wraiths, nadająca sygnał lokacyjny bransoleta, całkiem ciekawa kultura obcych... No i powalająca dawka humoru. :lol: Jedyny (oprócz zakończenia) minus jaki przychodzi mi do głowy, to sposób w jaki McCay i dr Weir postępowali z ZPM. O ile po McCayu można się jeszcze było spodziewać, że zachowa się jak samolub i zupełnie nie będzie się przejmował bezpieczeństwem nowopoznanych tubylców, to postawa Weir trochę mnie rozczarowała. Pozwoliła McCoyowi na badania i zastanawiała się czy oddać ZPM. I to ma być ta wytrawna psycholog i negocjator o kryształowych zasadach? Coś mi tu trochę nie gra.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#38 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 22.08.2004 - |22:30|

Kolejny fajny odcinek, może faktycznie trochę przewidywalny, ale fajny.Trochę się dzieje, cały team działa w terenie (tego mi do tej pory w SGA brakowało). Szczerze mówiąc Atlantis coraz bardziej mi się podoba. Mam nadzieję, że tendencja się utrzyma i kolejne odcinki będą równie dobre/lepsze. Z czystym sumieniem daję 8.
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#39 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 31.08.2004 - |17:44|

Odcinek oceniam na 7.0 i jest to ocena nawet troche zawyżona.
Jak dla mnie zbyt dużo przypomina mi kilka odcinków z SG1

:D
  • 0

#40 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 30.10.2004 - |17:36|

Odcinek całkiem, całkiem. Jak narazie jeden z lepszych. :clap: :D

Plusy odcinka:
+ Sheppard idealna osoba na idealnym miejscu :rolleyes:
+ MacKay! B) jest poprostu wyrąbany w kosmos! jego postać w sg1 wkurzała mnie, ale tutaj jest poprostu niezastąpiony :D :lol: :D
+ pole siłowe (jest szansa że kiedyś znajdą działające ZPM, a to znaczy że można by połączyć sg1 z sga)
+ pomysł "świata" dzieci

Minusy odcinka:
- tematy rzeczywiście są duplikacją tego co było widać w sg1 w np.The First Commandment, Demons itp. <_<
- dr. Weir zupełnie nie pasuje mi na kogoś kto jest w stanie dowodzić taką misją :angry: (mam nadzieje że się rozkręci) :rolleyes:
- co z tą sondą? wyparowała? zabrali ją czy co?
- stały (niestety :/ ) motyw jak u większości filmów-bohaterowie ratują się w ostatniej chwili (chyba tylko po to żeby było więcej dramatyzmu

Moja ocena: 7 (byłoby 0.5 więcej gdyby poazali więcej wraith)

PS. Pierwszy sezon sga jest zupełnie inny niż to było w sg1. W stargate najpierw było zwykłe odwiedzanie planet
i różne przygody tutaj odrazu cała akcja toczy się wokól głównego wątku jakim są wraith. Oby to wyszło serialowi na dobre! B)

Czy ta sonda nie przypominała wam troszeczkę latającej kuli treningowej jakiej używał Obi Wan Kenobi ternując Luka?   Tak samo ładnie się kręcą

Tak jakby :P

Szykował by się wtedy temat na więcej niż jeden odcinek stargate atlantis :rolleyes: :P

Użytkownik afik edytował ten post 30.10.2004 - |17:39|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych