Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 05 - S01E05 - Suspicion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (115 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (7 głosów [6.86%])

Procent z głosów: 6.86%

2. 9.5 (5 głosów [4.90%])

Procent z głosów: 4.90%

3. 9 (6 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

4. 8.5 (11 głosów [10.78%])

Procent z głosów: 10.78%

5. 8 (15 głosów [14.71%])

Procent z głosów: 14.71%

6. 7.5 (21 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

7. 7 (13 głosów [12.75%])

Procent z głosów: 12.75%

8. 6.5 (6 głosów [5.88%])

9. 6 (6 głosów [5.88%])

10. 5.5 (3 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

11. 5 (3 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

12. 4.5 (1 głosów [0.98%])

Procent z głosów: 0.98%

13. 4 (2 głosów [1.96%])

Procent z głosów: 1.96%

14. 3.5 (1 głosów [0.98%])

15. 3 (1 głosów [0.98%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.98%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.08.2004 - |22:23|

-Dr. Weir , za każdym razem się stara pomóc wszystkim. Być neutralna żeby nikogo nie skrzywdzić. Na jej miejscu to całą bandę od Teyli to bym wyjebał z bazy. Czemu oni tam w ogóle są , mało jest planet na których mogli by się osiedlić.

Normalnie [beeep] pomysł. Tak postępuje przecież negocjator/psycholog, jakim jest Weir. I nie ma tutaj żadnego znaczenia, że gdyby zostawili ludzi Teyli na planecie, to Wraith by ich wszystkich wybili, prawda? A czemu tam są? Bo nadejście Shepparda i grupy przywołało Wraith (teraz wiemy, że prawdopodobnie zrobił to ten wisior). Zachowujesz się tak samo jak ten murzyn, co to automatycznie uznał, że zdrajca MUSI być wśród Athosian. Bardzo to wszystko dalekowzroczne, prawda?
  • 0

#22 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 11.08.2004 - |11:49|

Moja ocena odcinka to 7,5. Nareszcie wątek Wraiths zaczyna się jakoś rozwijać (i za to duży plus) - jest szansa, że wyjdzie z tego coś ciekawego. Zastanawiam się tylko, czy 'poprawność polityczna' nie zepsuje prób wyciągnięcia ze schwytanego Wraith informacji i całego związanego z nim wątku. Bo jeżeli twórcy scenariusza postawią na zbytni humanitaryzm... :evil:
Nie podobało mi się, że odcinek był b. nierówny - pierwsza połowa nudna, ślamazarna, naciągana...Cały ten motyw śledztwa i przesłuchań - można z tego było zrobić jakiś ciekawy konflikt w grupie załogi Atlantis lub wśród Athosian, a skończyło się na kilku pompatycznych przemówieniach. Dopiero pod koniec epizodu zrobiło się trochę żywiej i ciekawiej i mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma w kolejnych odcinkach.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.08.2004 - |14:55|

Ocena :
5 - na start
+2 - za całokształt
-0,5 - za sierżanta (od kiedy sierżant mówi takim tonem do majora ?? )
-0,5 - za Przepoteżną rasę wraith

Ocena : 6
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 11.08.2004 - |14:58|

Trzeba przyznać że Wraiths są żle zrobieni pod względem fabuły, bez gwałtownego zwrotu w tym wątku serial się rozleci pod względem fabuły. Wraiths pokonali Pradawnych? JAK?
Wątek schwytania wroga znakomity-tylko czy będzie dobrze spożytkowany?Wierzyć pozostaje ;)
  • 0

#25 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 11.08.2004 - |15:56|

Po pierwszych 2 rewelacyjnych odcnikach mieliśmy 3 śerdni 4 dobry i teraz.......odcinek rewelacyjny :D
Dałem mu 10 !!!
Odcinek ciekawy z dobra fabuła...emocjami , walka,wybuchami :clap:
Kto by przypuszzczał ,że to naszyjnik Teyli jest nadajnikiem ???Nikt pewnie.Dr. Weir sprawdzila sie znowu jako przywódczyni :) .Był oczywiscie Humor :P ....Mckay rządzi,równiez Ford wydaje mi sie coraz fajnieszy.Jedynie ten szef ochrony mnie wku :censored: ,myślałem przez chwile ze to on jest zdrajaca.
Zastanawia mnie tylko jak tego potęznego Wraitha :hyhy: ...przetransportowali do bazy :>
Podsumowujac najleszpy odcinek (obok 2 pierwszych) w całym sg i sga jak narazie

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#26 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.08.2004 - |16:00|

Odcinek naprawdę fajny. A na tle 8x05 to po prostu oskarowy kawałek.
Ale poważnie, fabuła trochę linearna. Chyba każdy się domyślał, że skoro padło na Athosian jako wtyki to na pewno żaden z nich nie ma ze sprawą nic wspólnego. (jak zwykle zabił kamerdyner :D ).
Czekam aż będą tego Wraita przypiekać :hyhy:
I zastanawiam się, dlaczego nie można ich po prostu wysadzić na minie. C4 ich nie rozerwie?I jak by się regenerowali gdyby mieli każdy palec w inym lesie? :D
W sumie dałem 6,5 bo myślę o przyszłości.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#27 Visus

Visus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.08.2004 - |16:11|

Dałem 5,5

Nie porównuje SG-A do SG-1 dlaczego....

Daltego ,że to serial o czym innym w SG1 walczyliśmy ( Tauri ) z rasą która podawała sie za bogów, a ci nędzni wraith chcą sie najeść i tyle.

Każdy Goaul`d był osobliwością był inny na swój sposób, był okrutny nikczemny ale był orginalny co mianowicie nie zdarza sie w rojach, a jak widać wraith żyją w strukturze roju.

Są jak pszczoły albo mrówki, mają robotników ( czyli najniższych ) jak ci bez twarzy, ich dowódców ( tego co uprowadziliśmy ) i ta 3 w formie kobiety była najbardziej wygadana i najbardziej zkomplikowana może pełni jakąś funkcje rozrodczą...

Więc nie możemy od nich wymagać zbytniej technologii przeciez Goauld po podbiciu pradawnych zrobił by użytek z ich wiedzy a wraith phi pewnie strzelają z tego co za czasów Pradawnych.

W tej ich komnacie nie było widać zadnych ozdób... przeciez przez tyle lat mogli by zachciec czegoś więcej niz terenów łowieckich.

Czas pokarze, niemoge sie doczekać Odcinka w którym utracimy atlantyde na rzecz innej obcej rasy...
Może tamci są bardziej rozgarnięci...
Pozdrawiam

Użytkownik Visus edytował ten post 11.08.2004 - |16:13|

• 0

#28 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 11.08.2004 - |16:14|

No teraz sie na was wyżyje ;]
W ogóle sie wszystkim pojeba :censored: nie wiem z jakiego powodu daliście takie niskie oceny?????!!!!!!!!
nie wiem chyba my nie jestesmy KRYTYKAMI serialu,tylko FANAMI serialu,przynajmniej ja ..i tu o nawet kur :censored: najmniejszy szczegół sie plujecie .

Guziczek samozniszczenia - oczywiście po naciśnięciu nie wybucha od razu tylko daje czas na skuteczne odskoczenie napastnikom... żenada...

;] brak słów mi do ciebie....idac tym tokiem to samozniszczenie w bazie sg1 tez powinno odrazu rozpie :censored: baze....ale nie ma jakies minuty na wycofanie sie z tegu.....tu moze byc tak samo samodestrukacja ustawiona jest na pare sekund by dac np. czas do zrezygnowania z tego

Guziczek samozniszczenia ciekawy wynalazek tylko po co blink.gif przecież oni nie mają wrogów no dobra mają ale od niedawna

no mam !! po prostu te Wraith sa tymi wybudzonymy i maja to jeszcze z czasow walk z Pradawnymi :clap:

Wszyscy łapią Wraith, tymczasem Teyla strzela do przywódcy Wraith nieopodal ale nikt a nikt nie słyszy żadnego strzału... Przez długi czas nikt nie reaguje, obejrzyjcie to jeszcze raz, nawet z kilometra chyba słychać strzały z pistoletu, nie

znowu incorrect...w ferworze walki i wybuchow kto uslyszy pojedyncze straly z pistoleciku???

Ja już nie wspominam o tym jak oni radzą sobie tam z podstawowymi problemami sanitarnymi, jedzeniem, amunicją itd. Nie widziałem żeby brali ze sobą 3 ciężarówki sprzętu, worków ziemniaków i lampek nocnych, a mają go tam tego od groma...

znowu bład......przeciez to logiczne ze nie pokaza jak przeowa prze wrota całego żarcia!!poza tym habdluja na planetach

To lepiej pomyśl gdzie oni mają kurnik na Indyki laugh.gif przecież ciągle te kanapki z Indykiem Jedzą.

Tia a moze tam też sa Indyki nie pomyślales?

Podrzucony wisiorek, jako zasadzka - dość prymitywne.

ty moze jestes prymitywny?lTu szystko jest super pomyslane....wisiorek dawno zgubniony nie aktywny...zostaje odnazeziony

akby to powiedzieć.
Znowu się wynudziłem.
Prawie zleciałem z krzesłą.
Zasypiałem.

lol to masz w pyte ze w tym odcniku zasypiales .....to co ty robiles przy Sg8x05 albo przy Sga 1x03?

oto wielka rasa wraith, ktora pokonala pradawnych, okazuje sie ze maja zeza!

bez komentarza,tu nawet mi sie nie chce odpoowiadac

Dałem 5,5

Nie porównuje SG-A do SG-1 dlaczego....

Daltego ,że to serial o czym innym w SG1 walczyliśmy ( Tauri ) z rasą która podawała sie za bogów, a ci nędzni wraith chcą sie najeść i tyle.

Każdy Goaul`d był osobliwością był inny na swój sposób, był okrutny nikczemny ale był orginalny co mianowicie nie zdarza sie w rojach, a jak widać wraith żyją w strukturze roju.

Są jak pszczoły albo mrówki, mają robotników ( czyli najniższych ) jak ci bez twarzy, ich dowódców ( tego co uprowadziliśmy ) i ta 3 w formie kobiety była najbardziej wygadana i najbardziej zkomplikowana może pełni jakąś funkcje rozrodczą...

Więc nie możemy od nich wymagać zbytniej technologii przeciez Goauld po podbiciu pradawnych zrobił by użytek z ich wiedzy a wraith phi pewnie strzelają z tego co za czasów Pradawnych.

W tej ich komnacie nie było widać zadnych ozdób... przeciez przez tyle lat mogli by zachciec czegoś więcej niz terenów łowieckich.

Czas pokarze, niemoge sie doczekać Odcinka w którym utracimy atlantyde na rzecz innej obcej rasy...
Może tamci są bardziej rozgarnięci...
Pozdrawiam

ok tej wypowidzi w ogóle nie rozumiem ....dales 5,5 bez zadego umotyowania

Użytkownik Michał edytował ten post 11.08.2004 - |16:19|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#29 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 11.08.2004 - |16:38|

Mogę tylko powiedzieć że odcinek został wyemitowany i że go obejrzałem.
O jakiś 90% odcinka mozna zapomnieć i nie wracać do nich.
Licha 5.5 i nic więcej nie mogę dać.

Pzd ;)

Użytkownik Maxim edytował ten post 11.08.2004 - |16:39|

• 0

#30 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 11.08.2004 - |16:55|

Wyraznie widac ze "wieksza polowa" z nas od razu zostala fanami nowego serialu zas "mniejsza polowa" wrecz przeciwnie. Trudno, bywa i tak.
Zdecydowanie jednak za bardzo sie czepiacie, tak jak zauwazyl moj przed-przed-mowca ;-) jestesmy fanami (lub nie) a nie krytykami.

Sadze ze obie ekipy pracujace nad tymi serialami celowo realizuja plan znizkowy SG1 i zwyzkowy SGA by ten drugi dobrze wypadal na tle tego pierwszego. Stad te slabe ostatnio odcinki SG1 i rewelacyjne SGA.
Pewnie potrwa to tak jeszcze z kilka odcinkow, podczas ktorych porzadnie nas wynudza odcinkami SG1 (pokazujac jak Jack wprawia sie do roli dowodcy bazy itp) dajac tym samym czas fanom na polubienie spin-offu ;-)
A od polowy zacznie sie jakas wieksza akcja z Baalem, niezakonczonym watkiem Ashean, moze bedzie jeszcze cos o Noxach no i replikantach ;-D. Teraz wiec poleca wszystkie slabe odcinki by koncowka sezonu zostawila niezapomniane wrazenie ;-). Poki co jednak ewidentnie widac ze ten serial mial sie skonczyc na 7 Sezonie ;-)

Użytkownik Loco edytował ten post 11.08.2004 - |16:56|

• 0

#31 Visus

Visus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.08.2004 - |17:26|

ok tej wypowidzi w ogóle nie rozumiem ....dales 5,5 bez zadego umotyowania

Nie dałem umotywowania, bo nie musze, piszę tylko ile dałem.

Tak naprawde to nie mamy punktu odniesienia. Każdy ma swój własny system oceniania odcinków sg i wogole wszystkiego.
Ty masz swój wzór udanego odcinka sg a ja swój i w odniesieniu do niego daje ocene raz wyższą raz niższą.

Dla mnie jednym z najleprzych odcinków był, ten w którym Thor zniszczył Kinsey`a 3 zdaniami.
A mimo wszystko nie zapowiadał sie ten odcinek jakoś wspaniale.

Co do mojej wypowiedzi zaraz po ocenie chodziło mi o to ze Teksty typu SGA nigdy nie dorówna SG1.
To moja odpowiedz na nie wszystkie jest taka że mimo wspólnego tła, jakim jest klimat Star Gate to najważniejszy czynnik determinujący działania bochaterów to ich wróg i okoliczności, a róznice pomiędzy nimi wyłuszczyłem chyba pare postów wyżej. Co idze powyższym SG-A nigdy nie powinno być takie jak SG1 i nie będzie. I taką mam nadzieje...

Więc powiem tak.
Dałem 5,5 przyjmując SA-S1x01-02 jako 10 !
Choć teraz po zastanowieniu czuje ,że chyba poskąpiłem punktów należy sie raczej 7 z okładem.

Pozdrawiam.....
Visus
  • 0

#32 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 11.08.2004 - |20:07|

lol to masz w pyte ze w tym odcniku zasypiales .....to co ty robiles przy Sg8x05 albo przy Sga 1x03?

Drogi Michale.
Jeżeli masz zamiar coś pisać na temat moich ocen to zapoznaj się z tematami dotyczącymi odcnków, których numery przywołałeś.

Co to znaczy:

lol to masz w pyte

bo nie wiem czy mam się śmiać czy się zdenerwować???
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#33 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.08.2004 - |21:24|

No teraz sie na was wyżyje

Są gusta i guściki . Każdy ocenia wedłóg własnego widzimisię .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#34 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 11.08.2004 - |21:41|

o to znaczy:
lol to masz w pyte

bo nie wiem czy mam się śmiać czy się zdenerwować???

jak nierozumiesz to masz pecha......

Drogi Michale.
Jeżeli masz zamiar coś pisać na temat moich ocen to zapoznaj się z tematami dotyczącymi odcnków, których numery przywołałeś.

nie wiem nie chce mi sie szukac...pewnie im tez dales kolo 5

a jeszcze mnie ciekawi kto dał 1 ?? To musial być zart chyba ;]

Użytkownik Michał edytował ten post 11.08.2004 - |21:42|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#35 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 11.08.2004 - |21:52|

Michał-jeśli nie chce ci się szukać to nie zajmuj stanowiska w sprawie-to nieuprzejme :( . Odcinek jest taki sobie-spory zbędne zobaczymy co scenarzyści wymyślą-mam nadzieje że nic nie sknocą :wacko:
  • 0

#36 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 11.08.2004 - |22:45|

Ma być spokój i kultura. Co innego jest wyrażać krytyczne opinie i nie przyjmować innych do wiadomości, a co innego robić to NIEUPRZEJMIE. :angry: Jasne? To dobrze. Koniec dywagacji i docinków, wracać do dyskusji o odcinku.
  • 0

#37 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.08.2004 - |08:30|

hmm ale się na tym forum krytykanctwo rozszerzyło :P
Tylko krytykują i krytykują.
To jest zbawa, trzeba brać to trochę z przymrżeniem oka...

Wczoraj oglądałem ten odcinek po meczu niejakiej Wisły z Unrealem, i zrobił na mnie bardzo korzystne wrażenie, Było sporo akcji, znowu pojawiły się Upiory... same plusy
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#38 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 12.08.2004 - |09:38|

bez komentarza,tu nawet mi sie nie chce odpoowiadac

to skoro nie zrozumiales to ci wytlumacze bardziej wprost.
wraith sa rasa bardziej rozwinieta, wiec wydaje sie logiczne, ze beda miec lepsza bron z lepsza celnoscia. jest to naturalna kolej rzeczy, na ziemii wszystkie bronie maja coraz wieksza celnosc lacznie z samonaprowadzajacymi sie rakietami. natomiast wraith, ktorzy przewyzszaja ludzkosc w rozwoju o znaczna ilosc czasu, maja bron ktora nie potrafia trafic wroga. jest to bardzo malo prawdopodobne i powoduje ze serial nie jest sci/fi tylko -/fi.

jesli uwazasz, ze ludzkosc za jakies 100 lat bedzie dysponowala bronia z ktorej nie beda potrafili trafic wrogow, to obawiam sie ze jestes w bledzie.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#39 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 12.08.2004 - |10:11|

jesli uwazasz, ze ludzkosc za jakies 100 lat bedzie dysponowala bronia z ktorej nie beda potrafili trafic wrogow, to obawiam sie ze jestes w bledzie.

Niestety, dwie rzeczy uniemożliwią stworzenie takiej idealnej broni:
1. stabilność w sensie Lapunowa - uniemożliwia ona przewidzenie idealnie dokładnego wyniku (w naszym przypadku na strzał zawsze będą wpływać różne czynniki których się nie da do końca wyeliminować)
2. czynnik "ludzki" - żywa istota która strzela i tak będzie wprowadzać dodatkowy błąd

A zatem człowiek,Wraith - to nie ma znaczenia. Nie będzie czegoś takiego jak broń trafiająca za każdym razem do celu.
  • 0

#40 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 12.08.2004 - |10:23|

Daje 8 odcinek ciekawy. Nawet denerwujące pytania podczas przesłuchania musiały się pojawić aby dodać smaczku odcinkowi. Ogólnie odcinek ciekawy i nareszcie mogliśmy zobaczyć pewne umiejętności Teyli :o . Mam nadzieję (jak już było powiedziane), że w następnych odcinkach nie zapomną o swoim więźniu i pociągną ten temat.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych