Skocz do zawartości

Zdjęcie

Program Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.01.2008 - |20:08|

Ech, właśnie oto chodzi. Nikt na serio nie zajmuję się tym.
Wniosek: Rząd światowy wie, że zjawiska PSI istnieja i je wykorzystuje (dlatego nikt nie udowodnił jego istnienia). Poprzez zniechecanie powarznych środowisk utrzymują ludzi w niewiedzy i w ten sposób kontrolują populację!
Proste logiczne i nie do podważenia- chyba zacznę pisać książki. ;)

Odnośnie wyeliminowania elemtów zewnętrznych- pomieszczenie o grubych ścianach najlepiej jeszcze pod ziemią. Rzadne EM nie powinno przeszkadzać- no chyba , że w grę wchodzą neutrina (ups przepraszam nintendo :lol: ). :rolleyes:

Moim zdaniem jedyny prawdziwy problem to ludzie przeprowadzający te eksperymenty, zarówno zwolennik jak i sceptyk może wpływać na sam eksperyment i analizę danych, na swoje potrzeby.
  • 0

#22 Beliskner

Beliskner

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 08.01.2008 - |21:19|

Czy dobrze mi się zdaje, że pierwsze informacje o programie podano już po jego domniemanym zakończeniu, czyli już po premierze filmu "Stargate"? Jak dla mnie to takiego projektu wogóle nie było i wykorzystano nazwę znanego filmu by zwrócić uwagę na ślepy trop, to zasłona dymna. Tak samo zresztą, jak projekt Aurora czy obecnie tarcza antyrakietowa.
  • 0

#23 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.09.2008 - |18:28|

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

"Ostatni tego typu projekt o nazwie Prometeusz był prowadzony od 2003 r. i niedawno się zakończył. W jego trakcie naukowcy starali się stworzyć reaktory atomowe, zdolne wspomóc misję na Marsa oraz sondy, badające najdalsze rejony układu słonecznego. "

Czy dziennikarka w 6x11 też nie miała czasem przecieków, że Prometeusz to jakiś rodzaj reaktora? ;)
  • 0

#24 adik182

adik182

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 19.09.2008 - |18:06|

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

"Ostatni tego typu projekt o nazwie Prometeusz był prowadzony od 2003 r. i niedawno się zakończył. W jego trakcie naukowcy starali się stworzyć reaktory atomowe, zdolne wspomóc misję na Marsa oraz sondy, badające najdalsze rejony układu słonecznego. "

Czy dziennikarka w 6x11 też nie miała czasem przecieków, że Prometeusz to jakiś rodzaj reaktora? wink.gif

Tak rzeczywiście ona miała takie info. AAA Mamy statek kosmiczny. buuu przecież go zniszczyli. łeee
  • 0

#25 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 23.09.2008 - |00:34|

Tak samo zresztą, jak projekt Aurora czy obecnie tarcza antyrakietowa.

A czego to jest zaslona dymna?

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 23.09.2008 - |00:35|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#26 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.09.2008 - |12:18|

Przychylam się do wniosku Sakramentosa odnośnie odtajnienia przez Belisknera akt dotyczących programów, których przykrywkami były "pseudoprojekty" Aurora i Tarcza Antyrakietowa. Najbardziej interesuje mnie to, co niby ma ukrywać się za projektem tarczy antyrakietowej i czy teorie spiskowe znikną kiedy ludzie zobaczą (mam nadzieję, że nie będzie trzeba sprawdzać) ten system w działaniu?

Pytanie z gatunku SPISKOWYCH.

Czy film Dżordża Lukasa - Gwiezdne Wojny został stworzony na potrzeby tak zwanego "dogodnego wyparcia się" w kwestii prawdziwego projektu Star Wars?

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 23.09.2008 - |12:27|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#27 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 23.09.2008 - |18:12|

Lucas, zdziwilbys sie, gdybys uslyszal, co ludzie potrafia wygadywac o tarczy antyrakietowej, bo akurat o tym uslyszeli (temat na topie-jak w "towarzystwie" nie ma sie zdania o tarczy, oczywiscie opinii wlasciwej, to ho ho ho! straconys) i tworza swoje wlasne teorie "na chlopski rozum" i prawia, jakie to strategiczne, podstepne plany ma USA, jak to glowice cichcem przemycaja w tych niby-antyrakietach. Problem w tym, ze nikt z tych osob nie zastanawia sie PO CO cos takiego robic, bo taki ruch nie mailby sensu. To tak samo jak z teoria, ze dlatego amerykanie ochoczo sponsorwoali projekty kosmniczne i wyscig na Ksiezyc, bo w ten sposob mogli wydac dodatkowe pieniadze na technolgie rakietowe. Niby wszystko OK, ale teza bez sensu tak naprawde. Tylko co z tego-ludzi nie przekonasz.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#28 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2008 - |10:12|

To chyba ludzka natura, że "widzi się" rzeczy, których nie widać. Obecnie jest jakaś moda na podejrzewanie każdego rządu o dosłownie wszystko. Od spisku rządu USA na temat WTC po spisek NASA w celu ukrycia istnienia kosmitów. Najlepsze jest to, że ukrywanie istnienia życia pozaziemskiego jest ostatnią rzeczą, która jest w interesie NASA, którego budżet z roku na rok topnieje. Mimo tego w sieci można znaleźć mnóstwo "dowodów" na to, że NASA ukrywa istnienie kosmitów. Co ciekawe najmądrzejsi są w tym temacie ludzie, którzy nie znają podstawowych rzeczy związanych z fizyką czy obróbką zdjęć. Na pewnej stronie znalazłem "dowody" na to, że lądowanie na Księżycu to fikcja. Jednym z "dowodów" było zdjęcie orbitera na tle ciemnego nieba. Zdjęcie, jak zdjęcie. Autor strony - domorosły laborant fotograficzny, podkręcił kontrast zdjęcia do takiego poziomu, że stały się widoczne artefakty powstające podczas kompresji jpg. Wokół orbitera pojawiła się obwódka w innym odcieniu niż całość tła i to według niego jest dowodem na to, że orbiter został tam wklejony. Nie wiem co powiedzieć. Kiedy ja "fałszuję" zdjęcia, to osoba zainteresowana nawet nie zauważa, że ją nieznacznie odchudziłem czy wręcz przeniosłem na inne zdjęcie. Jedna z koleżanek nawet nie zauważyła, że ma uszy jak Elf dopóki jej nie pokazałem palcem, a druga stwierdziła, że całkiem dobrze wygląda, bo myślała, że jest "szersza". Trudno wyobrazić sobie to, że zdjęcie z tak ważnego wydarzenia jak lądowanie na Księżycu zostałoby tak źle, nawet nie amatorsko, tylko debilnie, podrobione. Wyjaśnienie jest jak zwykle najprostsze, to nie żadna mistyfikacja, tylko akceptowalna niedoskonałość kompresji zdjęcia.

Pod poniższym linkiem znajduje się filmik, który ponoć ma być dowodem tego, że NASA ukrywa kosmitów latających wokół Ziemi. Powiem szczerze, że ja jakoś nie potrafię zmusić się do tego żeby zobaczyć tam UFOKÓW. Pytanie zasadnicze, które się pojawia, to takie, że skoro ten film jest takim poważnym dowodem na istnienie kosmitów i robi NASA koło pióra, to co on robi w Internecie? Koncerny medialne potrafią wymusić na serwisach typu youtube.com usunięcie swoich materiałów a NASA pozwala, żeby jej filmy tam się poniewierały. Bardzo dziwne.

Ja mam swoją teorię spiskową. Rządy wszystkich państw w porozumieniu między sobą ustaliły, że będą puszczać plotki i pozwalać im żyć własnym życiem po to, żeby wszelkiej maści "entuzjaści" zajęli się tropieniem nieistniejących spisów i nie przeszkadzali w spokojnym rządzeniu społeczeństwem, ale to przecież kolejna teoria spiskowa - fuj.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 24.09.2008 - |13:02|

• 0
Dołączona grafika

Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

#29 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2008 - |12:24|

Jeśli chcecie poczytać jakie ciekawe "teorie" ludzie potrafią wymyślić, wejdźcie na stronę Fundacji Nautilus i poczytajcie komentarze pod artykułami. Odkąd natrafiłem na tą stronę i poprzeglądałem posty to prawie straciłem wiarę w ludzi... Aż strach pomyśleć ilu świrów żyje wśród nas. Ostatnio np. ktoś wymyślił teorię, że awaria LHC jest tylko przykrywką. Tak naprawdę akcelerator przejęły tajne agencje rządowe, aby prowadzić własne badania. :blink:
  • 0

#30 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.09.2008 - |12:56|

Fajne hobby tak btw-tropienie swiatowych spiskow. Ale z tym ladowaniem na ksiezycu to nawet gorsze brednie slyszalem. Na przyklad, ze na zdjeciu z Ksiezyca nie widac gwiazd :blink: ze cienie sa podwojne, co oznacza ze ktos z tylu dawal swiatelka :blink: no i jest jeszcze odwrotnosc, cieni nie powinno byc :blink: Ale juz najbardziej podoba mi sie argument z flaga-ze wieje na wietrze, a na Ksiezycu wiatru nie ma... pomijajac fkat, ze to wszystko to bzdury, efekty mizernej wiedzy a przez to misinterpretacji faktow, to jeszcze dochodzi pytanie, na ktore entuzjasci spiskowych teorii nie sa w stanie odpowiedziec: jakim cudem genialna siatka spiskowcow, chcacych omamic ludzkosc, i robiaca to tak skutecznie ze do dzisiaj sie im wierzy, nie wpadla na pomysl, ze na Ksiezycu nie ma wiatru, a wy tak? Co tu duzo mowic-ludzie to debile, na przemial.
  • 0
Winchell Chung

#31 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2008 - |13:18|

Kilka razy, przy okazji poszukiwania różnych informacji trafiałem na stronę Fundacji Nautilus i przyznaję, że dziwię się jej użytkownikom. Myślę, że wystarczy napisać jakąś teorię spiskową, a oni ją tam umieszczą jako niezaprzeczalny fakt i dorobią do tego jeszcze dowody.

Pierwszy lepszy artykuł ze strony http://www.nautilus.org.pl/?i=1432 o tym, że zwykła woda może rejestrować informacje, uczucia i myśli. Wszystko zbadane przez japońskiego naukowca (jakże by inaczej, czym dalej od zainteresowanych znajduje się "ekspert" tym łatwiej wcisnąć kit), z dowodami i wynikami badań. Nic tylko uwierzyć.

Może ktoś pokusi się o "dowiedzenie" że kamienie są żywe, mają serca, tylko że one biją im raz na długi czas. Swego czasu artykuł taki przeczytałem w piśmie "Skandale".

EDIT:

Nie mogłem się powstrzymać, muszę o tym napisać. Na stronie Nautiliusa można przeczytać o tak zwanych Rods czyli szybko poruszających się stworzeniach niewidocznych gołym okiem z racji tego, że tak szybko się poruszają. Widać je dopiero na zdjęciach i na filmach. Ten link prowadzi do opisu tych stworzeń.

Posted Image
RODS

Ponoć to dość powszechne zjawisko, ale jakimś cudem na żadnym zdjęciu wykonanym przeze mnie takiego stworzenia nie zarejestrowałem. Poddałem jednak zdjęcie z strony dogłębnej analizie mentalnej i mam odpowiedź czym są rodsy. Kiedy hodowałem rybki karmiłem je między innymi artemiami - skorupiakami z gromady skrzelonogów. Małe larwy były zjadana przez ryby ale części zawsze udawało się przeżyć i dorastały do wieku dorosłego. Te rodsy właśnie kojarzą mi się z dorosłymi postaciami artemii.

Posted Image
ARTEMIA

Doszedłem do wniosku, że rodsy, to nieznana odmiana artemii, która lata w powietrzu. Myślicie, że powinienem podsunąć im ten pomysł?

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 24.09.2008 - |15:40|

• 0
Dołączona grafika

*

#32 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.09.2008 - |17:44|

Myślę, że powinieneś się tam zapisać jako redaktor i trolować ile wlezie :) Trochę to wysiłku będzie wymagać, ale jaka radocha, jak już się dostaniesz i wypuścisz pierwszy artykuł :)
  • 0
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych