Skocz do zawartości

Odcinek 049 - S03E05 - Interference

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 049 - S03E05 - Interference (42 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka "Interference"

1. 10 (2 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

2. 9,5 (2 głosów [6.06%])

3. 9 (5 głosów [15.15%])

Procent z głosów: 15.15%

4. 8,5 (6 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

5. 8 (4 głosów [12.12%])

Procent z głosów: 12.12%

6. 7,5 (5 głosów [15.15%])

Procent z głosów: 15.15%

7. 7 (1 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

8. 6,5 (4 głosów [12.12%])

Procent z głosów: 12.12%

9. 6 (2 głosów [6.06%])

10. 5,5 (1 głosów [3.03%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [3.03%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 25.10.2007 - |22:32|

Microwave ovens may be a problem for urban ISM-links if a line-of-sight (LOS) connection is established

no,a mikrofala była za ścianą;

Ale przy sprawnosciach magnetronow i porownujac je z komorkami, ktore potrafia nadawac z
tymi swoimi nadajnikami przez sciane. Nie widze to az tak nieprawdopodobnie.(...)
A po drugie mikrofale to zadna rewelacja, od dawna mamy MASERy i inne cuda, plus pomysly o transmisji energii slonecznej z kosmosu.

tak, ale magnetron promieniuje izotropowo(znaczy tak samo w każdą stronę), masery mają skierowany strumień w ściśle określoną stronę; więc strumień energii będzie o wiele mniejszy leciał w daną stronę niż znamionowa moc mikrofali, co więcej nawet ta część strumienia zostanie osłabiona przez ścianę; co więcej krótkofalówki nadają ze znacznie większą mocą niż komórki tym samym SNR(gdzie oczywiście szum to energia z mikrofali) będzie większy i najprawdopodobniej zakłócenie zostanie odfiltrowane; co do wzorów to mogę poszukać, co prawda minęło od tego trochę czasu, ale notatki pewni gdzieś mam;

Użytkownik inwe edytował ten post 25.10.2007 - |22:32|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#22 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 25.10.2007 - |22:40|

Wlasciwie mozna te wzory olac, mikrofalowka moze by zadzialal bo to duza moc naprawde (ale ja bym tam nie stal )
Co do LOS "U.S. Federal standard limits microwave leakage from an oven, for the lifetime of the device, to 5 milliwatts per square centimeter when measured 2 inches from the surface of the oven". Wiec patrzac na sprawnosc 64% magnetronu to malo wycieka.

W kazdym razie ten serial danwo jest juz oderwany od rzeczywistosci (co najmniej od 2 serii).

Np. z ta Sara, czemu np. nie odrabali reki/ nogi/ oka. Byloby to lepsza motywacja IMO niz glowa (z adnotacja wybierz czesc synka, i czy glowa Sary ma byc z lodem czy bez).
Przeciez szansa ze Michal sie tego domysli (po bracie marnym aktorze) i zwiazane z tym strasznie przewyzsza potencjalny zysk.
  • 0

#23 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2007 - |01:54|

odcinek sredni, poprzednie byly lepsze :) nastepny za to moze byc ciekawy bo chyba bedzie o ucieczce.

Co do lodowki mysle ze bedzie tam cos do plywania (ponton lub cos) a i ciekawe czy sama ucieczka przebiegnie gladko ... raczej nie :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#24 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 26.10.2007 - |09:46|

Chyba to jednak nie baseball. Po 4 odcinku piaty byl po dwoch tyg. teraz 6 ma byc znowu po dwoch tygodniach. I wydaje mi sie ze czytalem wlasnie gdzies ze ma byc teraz co 2 tygodnie PB caly czas.

Po 4 odcinku był tydzień bez Prisona właśnie przez baseball.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#25 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.10.2007 - |10:47|

Powstanie żeńska wersja "Skazanego na śmierć"

Moim zdaniem spalony pomysl.. PB nie jest super hitem był to dobry serial, teraz jest przeciętny i robic jeszcze spin offa.? Na co oni licza jak im ogladalnosc 7 milion nie wystarcza, a ten Chery Hill nie bedzie mial wiecej niz 2 miliony. Takie flaki z olejem moim zdaniem wyjda.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 26.10.2007 - |10:48|

• 0

#26 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.10.2007 - |11:07|

Błędy były, niekonsekwencja, ale jakoś akcja się posuwa. Całkiem dobry ten odcinek, ale to już nie to co kiedyś.

Ocena: 7,5

PLUSY:

+ nowy lokator w Sonie przyniesie na pewno nowe ciekawe informacje, tak jak w tym odcinku o Whistlerze. Jelsi się to potwierdzi (i ja liczę na to), to okazuje się, że Whistler nie jest tylko przypadkowym odkrywcą czegoś na morzu, ale zapewne jakimś agentem służb specjalnych
+ pani zakonnica w przebraniu ;)
+ wreszcie ucieczka z więzienia jest w zasięgu ręki
+ po raz kolejni scenarzyści zostawiają nas z pytaniem "co ma Lincoln w pudełku?" Wydaje mi się, że jest to ponton, a można tak myśleć, dlatego iż chwilę wcześniej Lincoln pytał się o wody terytorialne

MINUSY:

- z tym impulsem to przesadzili. Na taką odległość to Scofield sobie może próbować :/ Jak zwykle jednak, scenarzysci wyszli z założenia, że przeciętny zjadach hamburgerów w Ameryce i tak to kupie więc po co się wysilać
- ee chyba coś ze mną nie tak, ale ja jakoś nie odgadłem toku myślenia Scofielda odnośnie kubka i strażnika z końcówki odcinka. Po raz kolejny genialny Michael wpada na pomysł za pięć dwunasta i jak zwykle nie wiadomo o co mu chodzi
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#27 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 28.10.2007 - |20:35|

+ po raz kolejni scenarzyści zostawiają nas z pytaniem "co ma Lincoln w pudełku?"

w 1 sezonie to prawie pod koniec kazdego odcinka to czekał nas taki zwrot akcji ze nie wiadomo było czy ktos zginie albo kogos nakryją i ucieczka z wiezienia nie wypali
i kazdy z niecierpliwoscie czekał na nastepny odcinek

a teraz... jedyne co zacheca do obejrzenia nastepnego odcinke to co Lincoln miał w przenośnej lodówce...

a tak apropo
podczas wejscia strazników do wiezienia mozna sie przekonać jaka ta Sona jest mała...
wielkośc tego dziedzińca to gdzie 1/2 powierzchni do gry do kosza
stastystów tez jak na lekarstwo
wszyscy biegli i klękali bo wojsko wchodzi
a jak klękli to okazało sie ze w wiezieniu to moze jest góra 50 osób....
teraz niech kazdy to sobie porówna z więzieniem w 1 sezonie...
  • 0

#28 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.10.2007 - |00:43|

i do obrazu kreowanego w ostatnim odcinku poprzedniej serii i na początku trzeciej... miejsca gdzie wojsko boi się zajrzeć, siedliszcza zła i przemocy... a tu nagle się okazuje że to trochę większy karcer a bandyteria potulna jak baranki... w ogóle nic się kupy nie trzyma w tym serialu obecnie :(
  • 0

#29 pietrasw

pietrasw

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 06.11.2007 - |11:54|

Bardzo możliwe że chodzi tutaj nie o "pojazd ucieczkowy" jak to zostało przetłumaczone a "sposób na wolność", nie bez powodu jest to lodówka a nie zwykłe pudełko, bardzo mozliwe ze jest tam glowa Sary(albo cos co Lincoln mial wziasc za glowe Sary - bo przeciez dalej nie mamy gwarancji ze ona nie zyje:])
  • 0

#30 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.11.2007 - |12:08|

Bardzo możliwe że chodzi tutaj nie o "pojazd ucieczkowy" jak to zostało przetłumaczone a "sposób na wolność", nie bez powodu jest to lodówka a nie zwykłe pudełko, bardzo mozliwe ze jest tam glowa Sary(albo cos co Lincoln mial wziasc za glowe Sary - bo przeciez dalej nie mamy gwarancji ze ona nie zyje:])

O czym ty mowisz? Glowa Sary to chyba najlepsza gwarancja! Najlepsi sa ludzie, co spiskuja i szukaja sensacji. Scena z glowa Sary trwala moze 2 sekundy i tu nie chodzi o to, zeby robic stop klatke i doszukiwac sie czy to rzeczywiscie ona. W momencie podczas filmu, widzimy faktycznie Sare.
  • 0

#31 pietrasw

pietrasw

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 06.11.2007 - |12:20|

ja nie mowie o doszukiwaniu sie czy to ona bo to wiemy, przeciez Linc by ja rozpoznal :P chodzi mi tylko o to ze nie bez powodu jest to próżniowa lodowka, po co w lodowce trzymac ponton czy inne badziewia ktore tu zostaly wymieniane ? :> nikt tu nie spiskuje...
  • 0

#32 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.11.2007 - |12:29|

ja nie mowie o doszukiwaniu sie czy to ona bo to wiemy, przeciez Linc by ja rozpoznal :P chodzi mi tylko o to ze nie bez powodu jest to próżniowa lodowka, po co w lodowce trzymac ponton czy inne badziewia ktore tu zostaly wymieniane ? :> nikt tu nie spiskuje...

To najpierw mowisz, ze nie mamy gwaracji, teraz wiesz, ze nie zyje bo Linc ja rozpoznal zdecyduj sie :)
A dlaczego akurat lodowka cholera wie, pozostaje czekac na napisy do obu odcinkow :)
  • 0

#33 pietrasw

pietrasw

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 06.11.2007 - |14:26|

co innego wie Linc (wie ze to Sara bo przeciez widzial glowe) a co innego wiemy my(przeciez ta glowa moze okazac sie spreparowana - taka tylko sugestia).... producenci moga zrobic co chca nam sie to nie musi zgadzac bohaterom tak...

btw - proponuje obejzec 6 i 7 odcinek to bedziecie wiedzieli co i jak ja juz wiem :P
  • 0

#34 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 06.11.2007 - |16:32|

co do tej lodówki.... zastanawi mnie czy oby napewno będzie tam ponton. Dlaczego miałby go trzymać w przenośnej lodówce? to musi być cos innego....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych