Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E08 Four Months Ago

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (50 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (10 głosów [20.83%])

Procent z głosów: 20.83%

2. 9.5 (8 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

3. 9 (19 głosów [39.58%])

Procent z głosów: 39.58%

4. 8.5 (4 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

5. 8 (5 głosów [10.42%])

Procent z głosów: 10.42%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

8. 6.5 (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 13.11.2007 - |23:06|

Mniam mniam zupełnie jak gdyby scenarzyści czytali w moich myślach :D (Parkman? :P)
4 Months Ago czyli historia jak kontener iPodów zamienił się w gościa bez koszulki - w dodatku nie pamiętającego jak się nazywa :P Gdyby Haitańczyk zamknął go już z iPodami to przzynajmniej mógłby sobie przypomnieć jak zginęły skoro przypomniał sobie całą reszte :P Dziwnie mi się zrobiło jak zobaczyłem, że pracuje z Firmą... Z jednej strony pomaga przetrzymywać Peter, z drugiej pomaga "Okularnikowi" rozpracować Firmę, no ale skoro "pomógł" Peterowi to jest na plus :P ( na swój co prawda jak zwykle specyficzny sposób ) - przynajmniej tak wywnioskowałem, na dodatek "skoro to wszystko przeznaczenie"... Ja na miejscu Petera chyba bym ześwirował siedziąc trzy miechy w jednym miejscum, na dodatek codziennie wpada do Ciebie taka dziewczyna z lekami i przy okazji daje Ci niezłego "psztyczka" :D Co do samej Elle... HMMM :D Żeby jeszcze nie miała tej "socjopatii z paranoicznymi urojeniami"... :P Ale z drugiej strony nie ma ludzi idealnych :D

Kolejny dobry odcinek. Miły zabieg scenarzytów, czyli kto jest naprawdę tym złym? The Company czy Adam? Myślę, że troszkę się wyjaśni jak Adam spotka sie Hiro...

Najprawdopodobniej... Chociaż na to będziemy musieli pewnie jeszcze poczekać ;) W każdym razie Hero na pewno się nie ucieszy jak dowie się (o ile) że Adam zabił mu ojca, niezależnie od tego jaki jest teraz, a coś mi mówi że jednak te czterysta lat go nie zmieniło... :) Na dodatek co to za tekst w stylu "chodźmy uratować świat"? Co to będą jeździć po szpitalach i leczyć nieuleczalnie chorych? :blink: Ciekawe jaki plan ma nasz 400letni Samuraj <_< Co do "Company" to z jednej strony są fer, ale z drugiej...? To raczej niemożliwe żeby "Bob" nie miał w tym wszystkim ukrytego interesu ;)
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#22 Doomsday

Doomsday

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoKielce/Nowy Sącz

Napisano 14.11.2007 - |02:32|

Przede wszystkim brawo za Elle, udała się twórcom ta postać nie powiem :P. Niby sadystyczne zapędy ale w gruncie rzeczy sympatyczna na swój sposób.

Ponadto brawa za efekty specjalne na początku. Zdaję się że to najlepsza sekwencja w całej serii, lot, fizyka i przypalony Nathan ( swoją drogą niezła charakteryzacja i jeszcze to oko :P jak z zombie-movie ).

I jeszcze tak na marginesie to mam teorię że Company produkuje wirusa który a) zabija B) zabiera moce, teraz poszukują szczepionki z czego rozwiązaniem jest krew Claire lub Adama - czy to nie jest idealna sytuacja by powiększyć władzę (kwestię kasy mają z głowy) i kontrolę? Wypuszczenie wirusa i produkcja szczepionki, coś vide MI2.

Cieszę się że się sporo wyjaśniło, jednakże do końca sezonu mamy 4 odcinki i z powodu strajków wiele może zostać pominięte albo upchane na odczep się. Oby chociaż tajemnica
Spoiler
została wyjaśniona :P
  • 0

Dołączona grafika

#23 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 14.11.2007 - |10:05|

Hmmm, a może to właśnie Hatianczyk dał trafne info odnosnie iPODów, aby ktoś mógł odnaleźć Petera?
  • 0

#24 River

River

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 14.11.2007 - |10:47|

a może haitańczyk zamknął Petera w pierwszym lepszym otwartym kontenerze po czym np. zamienił list przewozowy z kontenera z iPodami (stojącego w pobliżu kontenera z Peterem) i tym sposobem zamiast iPodow do Irlandii trafił Peter
tak tylko gdybam :P

Użytkownik River edytował ten post 14.11.2007 - |10:48|

• 0

#25 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.11.2007 - |10:57|

Hmmm, a może to właśnie Hatianczyk dał trafne info odnosnie iPODów, aby ktoś mógł odnaleźć Petera?

Mozliwe, w koncu ktos musial go znalezc, bo by zginal.
  • 0

#26 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.11.2007 - |11:06|

Zajęliście sie iPodami a umyka wam ważniejsza informacja :)
Pamięć - usuniętą przez Haitańczyka - można odzyskać !!
Jak do tej pory wmawiano nam, że to nie możliwe.
Ergo moc Haitańczyka nie jest tak skuteczna jak nam się wydawało. :)

::. GRUPA TARDIS .::

#27 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 14.11.2007 - |12:18|

A moze on nie chcial calkowicie wymazac jego pamiec. W koncu chyba sa po tej samej stronie a Peter to potezny sprzymierzeniec. Moze czesciowo mu wymazal, tak zeby sobie za jakis czas przypomnial co i jak.
  • 0

#28 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.11.2007 - |12:34|

Peter ma moc regeneracji więc zregenerował sobie te częsci mózgu odpowiadające za wspomnienia i odzyskał je zrobił sobie przywracanie systemu i zadziałało
  • 0

#29 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 14.11.2007 - |12:45|

hehe i kto tu jest teraz BOGIEM
jak nic PP

niesmiertelny moze latac czyta mysli itd itp
gdyby mial jeszcze radar na mutantow to by ich wszystkich odwiedzil i sciagnal sobie ich moc

najlepiej dla Heroesow byloby gdyby Peter stal sie wlasnie tym zlym, z boskimi aspiracjami
  • 0

#30 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 14.11.2007 - |14:57|

Zastanawiam się nad domniemanym darem przekonywania matki Petera... w pierwszym sezonie przekonała jego brata, żeby pozwolił rozwalić całe miasto...

Użytkownik Magnes edytował ten post 14.11.2007 - |14:57|

• 0
http://magory.net - moja strona

#31 River

River

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 14.11.2007 - |15:42|

Zastanawiam się nad domniemanym darem przekonywania matki Petera... w pierwszym sezonie przekonała jego brata, żeby pozwolił rozwalić całe miasto...

to jak 'przekonywanie pijaka żeby się napił', Nathanowi bardzo zależało na władzy, przecież startował w wyborach na gubernatora/kongresmena (poprawcie mnie jeśli się mylę) a jego matka powiedziała mu że będzie prezydentem co było czymś więcej niż oczekiwał, tak bardzo mu zależało ze nawet zapłacił matce(tej piromance) Claire żeby nikt się o niej nie dowiedział
  • 0

#32 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 14.11.2007 - |15:56|

Odcinek ciekawy ... rodzacy kilka watpliwosci/przemyslen :

- w sumie Peter przy spotkaniu z Haitanczykiem ( po ucieczce ) powinien juz umiec go zablokowac - i teraz pytanie - czy jak blokuje to blokuje tez siebie - chyba nie - bo pozniej inne dziwne rzeczy robil - wiec dlaczego nie zablokowal ? ( Peter nie do konca musi sobie zdawac sprawe ze swoich mozliwosc - spotykajac Parkmana - od razu czytal mysli nawet si enei wysilajac )

- Dlaczego Hawkins - czy jak mu tam - ten od scian - nie przepuscil pocsiku ? w sumie guna widzial ... mogl sie przygotowac ?

- Skoro krew Adama leczy - sama z siebie sie regeneruje - To Piter w sumie moze juz to samo - w zwiazku z tym krag osob mogacych urtatowac swiat sie poszerzyl

- I jak do calej zarazy maja sie Maya i brat ? czyzby kolejna plaga do wyleczenia w 3 sezonie ? - bo rozumiem ze w drugim wirusa pokonaja ... a tzreci trzeba zrobic ... chyba ze plaga w 2 sezonie to wirus Firmy rozprzestzreniony przez mozliwosci mayi ( cos w tym stylu ) ... hm

Ogolnie scenarzysci lepiej kombinuja niz Ci z Prisona majac do wyboru 8 odcinek Herosow i * Prisona - wybralem Herosow i nie zaluje :)
  • 0

#33 dkai2218

dkai2218

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.11.2007 - |16:26|

Odcinek dla mnie 9+/10.
Dużo się wyjaśniło, i czuję, że Adam to moja najlepsza postać póki co :]
Na początku jak dowiedziałem się o mocy Adama, pomyślałem , że to to samo co Clare. Może to jakaś rodzinka?? :P
  • 0

#34 Doomsday

Doomsday

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoKielce/Nowy Sącz

Napisano 14.11.2007 - |18:40|

Skoro krew Adama leczy - sama z siebie sie regeneruje - To Piter w sumie moze juz to samo - w zwiazku z tym krag osob mogacych urtatowac swiat sie poszerzyl

Chyba nie bardzo, Peter posiadł umiejętność Claire i Adama ale to nie znaczy że zmienił się jego kod genetyczny i struktura krwi. Innymi słowy wątpię żeby jego krew kogoś uratowała :P
  • 0

Dołączona grafika

#35 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.11.2007 - |18:49|

Chyba nie bardzo, Peter posiadł umiejętność Claire i Adama ale to nie znaczy że zmienił się jego kod genetyczny i struktura krwi. Innymi słowy wątpię żeby jego krew kogoś uratowała :P

No tak.
Co to znaczy "posiadł umiejętności" ?
Jeżeli Adam i Claire leczą się dzięki zmienionej krwi a Peter "posiadł" zdolność leczenia - to musiała zmienić mu się krew :)
No bo cóż innego mógł "posiąść" Peter ?

::. GRUPA TARDIS .::

#36 Doomsday

Doomsday

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoKielce/Nowy Sącz

Napisano 14.11.2007 - |18:59|

Chodzi mi o to że wszystkie umiejętności nabywa jego mózg a nie ciało. Bo dlaczego niby Sylar "zjadał" mózgi - po prostu tam był źródło mocy. Moim zdaniem moce Claire i Adama są o tyle specyficzne gdyż urodzili się z nimi( mała Claire nie spłonęła a Adam/Takezo nie był wcześniej śmiertelnie ranny vide strzały w klatkę) i nie mieli dalszego rozwoju mocy( przynajmniej u Claire, nie wiem co tam Adam jeszcze wykombinował). W przypadku innych herosów ich umiejętności ujawniły się w czasie.

Poza tym czemu Peter nie użyczył swojej krwi jak ma zdolność Adama - przecież Nathan to brat i jeszcze mają więzy krwi? To chyba dobry dowód.

Użytkownik Doomsday edytował ten post 14.11.2007 - |19:01|

• 0

Dołączona grafika

#37 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 14.11.2007 - |19:25|

Chodzi mi o to że wszystkie umiejętności nabywa jego mózg a nie ciało. Bo dlaczego niby Sylar "zjadał" mózgi - po prostu tam był źródło mocy. Moim zdaniem moce Claire i Adama są o tyle specyficzne gdyż urodzili się z nimi( mała Claire nie spłonęła a Adam/Takezo nie był wcześniej śmiertelnie ranny vide strzały w klatkę) i nie mieli dalszego rozwoju mocy( przynajmniej u Claire, nie wiem co tam Adam jeszcze wykombinował). W przypadku innych herosów ich umiejętności ujawniły się w czasie.

Poza tym czemu Peter nie użyczył swojej krwi jak ma zdolność Adama - przecież Nathan to brat i jeszcze mają więzy krwi? To chyba dobry dowód.

Prochy mogły osłabić jego moce, w tym "przejmowania mocy", albo chodziarz spowolnić. (ile się "napocił" zanim przeszedł przez ścianę) Poza tym poco ryzykować? -> ma tą moc albo jej niema (póki nie próbuje póty się nie przekona), Adam ma na pewno.
Stawiał bym, że to co ma nasz biały samuraj w krwi (komórki macierzyste?) to jedyne źródło jego mocy leczenia. Nie rozdzielał bym źródła jego mocy na "krew" i "mózg"

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 14.11.2007 - |19:37|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#38 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 14.11.2007 - |20:13|

Znowu rozmazali strony i w sumie nie wiadomo, ktorzy sa ci glowni zli :)
Czy to Firma, czy Adam, a moze jakas swoja gre prowadzi ojciec Clair i on bedzie ten super zly koles :)
  • 0

#39 anik5

anik5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.11.2007 - |21:44|

Moc Adama i Clair to raczej nie ta sama moc. Clair regeneruje tylko siebie i na razie nic nie wiemy o tym by jej krew mogła kogokolwiek leczyć. Adam przestał się starzeć po pierwszej "śmierci", natomiast Clair "umierała" wiele razy i nadal się starzeje. Można oczywiście przyjąć, że moc Clair dopiero się rozwija i po jakimś czasie będzie ona potrafiła to samo co Adam, ale wątpię. Zobaczymy co wymyślą scenarzyści, jeśli wrócą do pracy :unsure:
Zauważyliście, że krew bohaterów odgrywa teraz bardzo ważną rolę. Najpierw krew Mohindera - leczy wirus i jednocześnie po modyfikacji tworzy nowy, krew Clair jako antidotum na nowy wirus i teraz krew Adama. Jest jeszcze Peter. Teraz jego krew to już chyba jakaś super mieszanka.
Odcinek bardzo mi się podobał i nie mogę doczekać się następnego :rolleyes:
  • 0

#40 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 14.11.2007 - |22:16|

Moc Adama i Clair to raczej nie ta sama moc. Clair regeneruje tylko siebie i na razie nic nie wiemy o tym by jej krew mogła kogokolwiek leczyć. Adam przestał się starzeć po pierwszej "śmierci", natomiast Clair "umierała" wiele razy i nadal się starzeje.

Rozwijanie się (nie wiem jak to lepiej nazwać), a starzenie się. Starzenie się to zużycie komórek, zapychanie się żył, awarie różnych mechanizmów. Rozwijanie się to rośnięcie nam włosów, paznokci, kości, skóry itd.
Więc można powiedzieć że Clair się nie starzeje:) Tak samo jak Adam. (przynajmniej póki scenarzyści nie pokarzą że jest inaczej)

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 14.11.2007 - |22:18|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych