Life
Napisano 15.12.2007 - |15:36|
Dobre scenariusze, świetni aktorzy (pamiętacie Arkina z roli Adama w "przystanku Alaska"?) i dużo humoru. Do tego całkiem niezła muzyka - jakby nie pasująca do całej konwencji dramatu kryminalnego, chwilami bardzo zaskakująca.
Każde z bohaterów jest zdrowo uszkodzone przez życie, każdy ma swoje demony. Postacie, ich historia i profile psychologiczne to naprawdę bardzo mocna strona serialu. Swoja drogą, to dziwię się, że w USA jeszcze nie uznano "Life" za mocno przeintelektualizowany. Już same odniesienia do filozofii zmuszają do pogłówkowania przez moment, a jak wieść niesie przeciętny Amerykanin raczej za tym nie przepada.
Sezon zakończony zupełnie sensownie - rozwikłanie jednej tajemnicy rodzi nowe pytania i zdecydowanie zachęca do obejrzenia kolejnej serii.
Ode mnie pierwszy sezon dostaje 8+/10.
Polecam wszystkim, bo jak powiada Charlie "you don't have to understand here to be here".
John Crichton
Napisano 15.12.2007 - |17:45|
BTW. Damian Lewis zasługuje na duuże brawa!
[/quote]
Rzeczywiscie wielkie brawa dla Lewisa! Wykreowal niesamowita postac - pelna czaru ( az nie podobne do konwencji serialu kryminalnego o policjantach
Hm... "owocowy glina" - ma jednak tajemnice do rozwiklania .... Nie moge sie doczekac, ale mam wrazenie ze serial ma dluzsze przerwy w emisjach?
Napisano 16.12.2007 - |12:30|
Napisano 16.12.2007 - |16:52|
Przebaczenie jest na końcu mojego słownika
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 16.12.2007 - |19:12|
Napisano 16.12.2007 - |19:49|
Z radością wyrwał bym takiemu serce.
Poza tym im bardziej mroczny, nie jednoznaczny bohater tym lepiej
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 18.12.2007 - |13:36|
Bohater nie standardowy, policjant niesłusznie oskarżony i przesiedział w więzieniu 12 lat.
Niezły pomysł.
Mnie osobiście brakowało trochę więcej humoru i bardziej niestandardowych posunięc głównego bahatera ale za to ta jego partnerka!Po prostu miodzio
Po cichu liczę na drugi sezonik ale przy strajku scenarzystów(a może już się skończył???)to różnie może byc
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 19.12.2007 - |10:10|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 22.12.2007 - |21:44|
Cieszę się, że Damian Lewis w końcu zagrał w czymś porządnym bo po Kompanii Braci grywał w niezłych filmach ale mało popularnych .. a ten serial może to zmienić i pewnie tak będzie
Bo Damian Lewis to aktor który zasługuje na dużą większą popularność. Jego aktorstwo jest niesamowite i widać, że to nie byle kto .. ma bardzo duże doświadczenie zwłaszcza widoczne w roli w Life .
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 24.12.2007 - |16:42|
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 28.12.2007 - |22:10|
Napisano 30.12.2007 - |21:09|
Napisano 31.12.2007 - |10:56|
nie, sezon I już się zakończyłWychodzą jeszcze odcinki tego serialu? bo nie wiem czy oglądać a po pilocie mnie zaciekawił...
Napisano 20.02.2008 - |19:09|
Serial bardzo miło się ogląda, nawet mnie wciągnął
Pozdrawiam
8+/10
Napisano 05.04.2008 - |09:46|
Napisano 05.04.2008 - |09:58|
Pozatym nawet jesli by byla napisana data premirery drugiego sezonu to znajac zycie do emisji by sie jeszcze kilka razy zmienila.
Napisano 01.10.2008 - |21:04|
2x01
odcinek bardzo dobry, ciekawa sprawa z tymi skrzyniami, powracając do głównego wątku to myślałem, że poszukiwania tej dziewczyny będą trwać kilka odcinków, a tutaj małe zaskoczenie na koniec. Odcinek podtrzymuje poziom sezonu pierwszego, miło upłynęło to 40 min
pojawił się nowy porucznik, mam nadzieję że będzie w coś umoczony
5/6
Napisano 04.10.2008 - |12:17|
Kolejny odcinek na niezłym poziomie. Osobiście bardziej przypadł mi do gustu odcinek poprzedni. Odcinki przypominają te z poprzedniego sezonu tylko troszkę opowiadają o wątku pobocznym czyli kto wrobił Crewsa. Mam nadzieję że w następnym odcinku trochę więcej czasu poświęca na tą sprawę. Jeśli chodzi o odcinek drugi to sprawa zabójstwa tak średnio mnie zainteresowała, choć kilka scen na + (Damian Lewis rządzi
4+/6
Napisano 05.10.2008 - |11:05|
Dobry początek bardzo dobrego serialu, choć niestety nie związany z wątkiem głównym
Napisano 05.10.2008 - |15:28|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »