Hellboy (2004)
Rozpoczęty przez
teperek
, 06.07.2004 - |17:16|
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13.09.2004 - |23:36|
a ja sie wlasnie rozczarowalem. myslalem ze to bedzie jakis super filmik a tu po prostu czerwony i to na dodatek zakochany potwor ktory ratuje ludzkosc przed innymi potworami. nie uwazam tego filmu za totalna tandete ale blisko mu do niej. jedyny motyw z filmu ktory bardzo mi sie spodobal to ten niesmiertelny Robochłop czy jak on tam sie zwal
co on z ta szabelka robil to masakra. tylko mial jedna wade - byl strasznie brzydki, nie to co hellboy :hyhy:
Napisano 01.10.2004 - |20:44|
Czytając Hellboya , nigdy niemyślałem o tym komiksie jako komedi i myślę że Migola też niemiał takich pomysłów. Zgodzę sie że momętami w komiksie występuje humor , natomiast w filmie jest na odwrót . Mometami humoru niema . Zasadniczo wygląda to jak komedia na podctawie dobrego komiksy gdzie kilka osób na planie miało niesamowity ubaw z tego co robią . Chociaż powiem szczeże że wole taki film niż kolejną prubę ekranizacji X-Men czy Spidermana .
PS . Zastanawiam sie co bedzie dalej , czy zrealizują Hellboya 2 czy też wezmą się za kogoś innego ?
PS . Zastanawiam sie co bedzie dalej , czy zrealizują Hellboya 2 czy też wezmą się za kogoś innego ?
Napisano 21.03.2005 - |13:01|
Głowna postać sympatyczna tylko szkoda że nie mam porównania do komiksu film mi sie podobał.
Napisano 15.09.2005 - |11:08|
z poczatku uważałem,że każda ekranizxacja komiksu może wyjść całkiem nieźle. Szczególnie po Dicky Trace chyba dobrze napisałem) czy Sim City, ale okazuje się, że nie do końca. POwiem tak, film dobry do obejrzenia w przypadku lekkiego objawu nudy, ale z większymi opdstępami. Jedynie co dobre: gra aktora pierwszoplanowego i .... efekty.
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 10.04.2006 - |18:24|
Nie miałem do czynienia z komiksem, nie mam więc porównania.
Ale film mi się podoba.
Hellboy to sympatyczna postać choć może on przestraszyć co niektórych samym wyglądem.
---------------
Alfa
Ale film mi się podoba.
Hellboy to sympatyczna postać choć może on przestraszyć co niektórych samym wyglądem.
---------------
Alfa
Napisano 16.04.2006 - |00:06|
A mnie sie film nie podobał - jakis taki głupawo naiwny. W dodatku dylematy natury moralnej głownego bohatera przelały kielich rozpaczy. Spodziewałem się czegos bardziej mrocznego, z pogranicza horroru, a zobaczyłem bajeczke z małym diabełku, ktory po kilku latach jest juz duzy i musi piłowac sobie rogi 
Film kompletnie nie trzyma w napieciu, jest nijaki - szkoda czasu.
Film kompletnie nie trzyma w napieciu, jest nijaki - szkoda czasu.
Użytkownik DanielP edytował ten post 16.04.2006 - |00:06|
Napisano 16.04.2006 - |09:14|
No cóż. To tylko kolejna rozrywka dla zmęczonego człowieka, bez zmuszania go do wysiłku umysłowego.
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 19.04.2006 - |12:06|
Mi się on nawet podobał ale zdecydowanie jest to film na jeden raz.No to fakt film ten nie zmusza widza do myślenia ale czasami fajnie jest obejrzeć taki film dla relaksu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »