Odcinek 026 - S02E03 Kindred
Napisano 10.10.2007 - |20:46|
Według mnie Sylar złapał tego wirusa i nie może używać swoich mocy. Pewnie firma będzie chciała by Mohinder go uzdrowił, ale ja jakoś tego nie nie widzę. Sylar chyba zginie... No i głupio zrobił, że ją od razu zabił. Mógł się zabawić...
Wątpię też że West zabije HRG. Nie wygląda na takiego. No i Haitańczyk obroni ojca Claire...
Można byłoby się domyślić otwarcia pudełka. Ale czyżby nasz pielęgniarz nagle się zrobił zły ??? Nie miał skrupułów, by udusić tego władka, a poprzednio by nawet o tym nie pomyslał... A w ogóle Peter nie powinien móc używać swoich mocy, skoro stracił pamięć. Przecież sam mówił, że musi pamiętać ludzi od których przejmie moc. I dlaczego nie ma wszystkich mocy Sylara ??? Ja na jego miejscu, bym się poprzenosił w czasie i poszukał ludzi z mocą, dzięki czemu stałbym się niepokonany... Przydatna byłaby moc Molly...
Jak nasz już detektyw skrada się po domu, to czemu nie użyje swojej mocy, by poznać kto tam jest... Nie, lepiej wyskoczyć z gnatem... :/
Nudne jest to z tymi obrazami. Po co to ciągle powracanie do sprawy Izaaca. Jeszcze się okaże, że namalował losy każdego człowieka... :/ No i po co szukać, jak wystarczy Peter by namalował je jeszcze raz, lub Hiro by się przeniósł w czasie i zrobił ich zdjęcia...
Hiro raczej nie że nie chce wrócić, ale nie może, bo się zakochał w tej japonce. Tak samo jak się zakochał w tej kelnerce... Tylko jak tam czekał te 6 miesięcy, to przecież nie będzie chyba czekał 600 lat... Notatki głupia sprawa... Jeszcze takie proste zdanie: "Ando, otwórz". Sie wysilił... :/
Napisano 10.10.2007 - |21:37|
Napisano 11.10.2007 - |09:00|
Pierwsze o tym slysze.czy czasem w 1 sezonie nie było powiedziane że Peter może używać 1 mocy naraz?
Napisano 11.10.2007 - |14:51|
wpadl mi do glowy taki pomysl ze moze on moze leczyc po prostu z roznych chorob czy cos w tym stylu i moze cofac ich efekty
Napisano 11.10.2007 - |16:45|
Ciekawe czy Sylar odzyska swoja zdolność pochłaniania mocy i jak potoczy sie jego wątek.
Jak dla mnie odcinek dobry chociaż nie rewelacyjny tak na 8/10
Napisano 11.10.2007 - |17:30|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 11.10.2007 - |18:43|
Durne? Dlaczego? Oni sa bliźniakami, jeden zabija tą moca, druga osoba leczy skutki mocy tej drugiej osoby. Proste:) Dlatego są oni bliźniakami, aby siebe uzupełniali.caly czas zastanawiam sie nad moca alejandro - to nie moze byc zwykle cofanie mocy swojej siostry, imho byloby to troche durne
Napisano 11.10.2007 - |20:31|
Kufa za pierwszym razem dobrze napisalem puzniej dalem edit bo sprawdzilem obraz ale nie do konca heh
.... z kims sie tam caluje... wiec to nie moze byc tatus bo by sie tak nad jego zwlokami nie calowala ^^ a watpie zeby sie okazal takim zlym typem, ktorego by Clair tak bardzo znienawidzila :/
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 11.10.2007 - |20:41|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 12.10.2007 - |10:15|
Faktycznie z tą ukrytą wiadomością dla Ando trochę naiwni byli ci scenarzyści. Dlaczego Hiro nie wrócił? Mnie się wydaje że po prostu nie mógł wrócić. Widocznie jeszcze po coś ma się przydać w tej historii.Hehehe, Hiro ukryl wiadomosc dla Ando I nikt przez 400 lat tego nie znalazl Zaden z historykow czy kustoszy badajacych miecz nie przeczytala wiadomosci? Jak to mozliwe?
I ciekawe dlaczego Hiro nie chcial wrocic? Kurcze, zabawia sie w ukladanie przeszlosci jak to terazniejszosc musi byc ulozona, zaczynajac od Petera ktory nie otworzyl szkatulki konczac na "Save the HRG save the world" .
Co do odcinka to całkiem ciekawy no i pojawił się Sylar tyle że bez mocy .
Nie jest źle jak już zaczynałem się tego obawiać po dwóch pierwszych epizodach. Ocena 8/10.
Napisano 13.10.2007 - |04:25|
Bardziej stawiał bym na to, że Ona ma moc "śmierci" a on "życia" Dlatego razem się neutralizują. Ona od zawsze zabija jak jest sama, więc się właściwie nie rozdzielali:) Ciekawe by było gdyby się rozdzielili a On zaczął by wskrzeszaćOn tylko może odebrać tą klątwe May'u, ponieważ oni sa bliźniakami. Ona zabija tą klątwą, on potrafi tą klątwe zdjąc. To jest pewne w 99.9%
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 13.10.2007 - |09:27|
Nie, no może być też i tak. To nie ma znaczenia jaką ona ma moc, czy ta klątwa, czy śmierc. Chodzi o to, że są oni bliźniakami i wprowadzają taką równowage. Ale fakt faktem moc 'smierci' i moc 'życia'. Fajnie to brzmiBardziej stawiał bym na to, że Ona ma moc "śmierci" a on "życia" Dlatego razem się neutralizują. Ona od zawsze zabija jak jest sama, więc się właściwie nie rozdzielali:) Ciekawe by było gdyby się rozdzielili a On zaczął by wskrzeszaćsmile.gif
Zastanawia mnie jedno, dlaczego The Company się jeszcze nimi się nie zainteresowała? (tak przynajmniej mi się wydaje).
Napisano 13.10.2007 - |11:05|
Ogólnie spoko ale bez rewelacji 8,5
Napisano 13.10.2007 - |13:49|
juz 3 odcinki a nadal tak naprawde nie wiadomo, o co chodzi, na razie mamy jako-taka kontynuacje 1go sezonu, a podobno mialo byc inaczej...
"Ando, otworz" - nooo, bez przesady. zwlaszcza, ze juz tyle osob, tyle razy, trzymalo ten miecz w dloniach...
motyw z obrazem - nie jestem pewna, czy Claire sie caluje z kims, czy jest przytrzymywana tylko.
Sylar raczej nie przejmi mocy Candice... no i jak ktos dobrze kombinowal - rzeczywiscie byla gruba Bardzo glupio dala sie podejsc, moim zdaniem - to bylo przeciez do przewidzenia, ze Sylar bedzie chcial nadal zdobywac nowe moce.
motyw Petera i Irlandczykow tez taki sobie. i ten tatuaz ... :/
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 13.10.2007 - |21:06|
Jesli Peter w nastepnym odcinku nie otworzy skrzynki to bedzie dla mnie bardzo niewiarygodne. Nie znam normalnego, zdrowego czlowieka, ktory by tego nie zrobil a co dopiero czlowieka, ktory nie zna swojej przeszlosci.
Napisano 13.10.2007 - |22:13|
Widze, że nikt z was nie oglądał, a raczej czytał graphic novel :/ O tym, że jest ona gruba wiedziałem juz po epizodzie, kiedy ja poznaliśmy. Graphic Novel nie zawiera spoilerów, ale fajnie uzupełnia fabułe, a czasami wprowadz nowy watek, jak np Lindermana.Sylar raczej nie przejmi mocy Candice... no i jak ktos dobrze kombinowal - rzeczywiscie byla gruba
Nie znam normalnego, zdrowego czlowieka, ktory by tego nie zrobil a co dopiero czlowieka, ktory nie zna swojej przeszlosci.
Budzisz się... nie wiesz gdzie jestes... z reki wystrzeliwujesz jakis "promień". Nie wiesz co sie dzieje. Przywiązuja cię do krzesła, biją, toruturia. Później się okazuje, że używasz jakieś moce ... mówisz sobie WTF?... A później dusisz człowieka i to z pewna satysfkacja, a później otwierasz puszke i się dowiadujesz, że np. zostałes przecwiczony do zabijania ludzi itd. Naprawdę, niechciałbym tak zaczynać od nowa swojego zycia.
Oczywiscie, Peter nie jest morerca, ale tak naprawdę skąd on to ma wiedziec? Moim zdaniem skrzynka zostanie otwarta w epizodzie 7, przed epizodem Four Months Ago.
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 13.10.2007 - |22:17|
Napisano 13.10.2007 - |22:27|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 14.10.2007 - |03:38|
Nikt nie znalazl wiadomosci na mieczu bo pojawila sie dopiero jak Hiro zawedrowal do przeszlosci.
pfff.... "Damn" tak czy siak musiala przesiedziec w tym mieczu te 400 lat omg
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 14.10.2007 - |07:05|
Co do listów Hiro przechowanych w mieczu - w Heroes, jak i w wielu innych serialach, przy grzebaniu w "czasie" są błędy i brak logiki. Można się na to wnerwiać (tak reagowałem w 1 serii) a teraz po prostu to ignoruję bez analizowania, bo podróże w czasie w przeszłość bardzo ciężko zgrać i scenarzyści przeważnie idą na łatwiznę.
Bliźniacy - uzupełniają się, jedno zabija, a drugie potrafi cofnąć tą śmierć. Z tym, że to co do tej pory pokazano, to brat potrafi tylko cofnąć zadaną śmierć przez siostrę, a nie, że potrafi wskrzeszać wszystkich zmarłych.
Sylar - widać to jest gościu, którego przebicie kataną nie potrafi zabić, trzeba przyjąć to do wiadomości i czekać, co tam scenarzyści wymyślili.
No i najbardziej badziewiastą scenę zostawiłem na koniec - latani a'la Superman, wyglądało to kretyńsko, a wymuszony uśmieszek Claire to już przegięcie. Nigdy więcej takich scen.
EDIT: zapomniałem o niebieskim pudełku Petera, mam nadzieję, że to co w nim jest będzie czymś na miarę pudełeczka z Mulholland Drive
Użytkownik sibum edytował ten post 14.10.2007 - |07:35|
Napisano 14.10.2007 - |07:51|
Oczywiscie, Peter nie jest morerca, ale tak naprawdę skąd on to ma wiedziec?
No wlasnie. Skad ma to wiedziec? Musi otworzyc skrzynke - jesli jest tam wyjasnienie to dopwie sie.
Napisano 14.10.2007 - |10:06|
On się boi... ja też bym skrzynki nie otworzył. Masz nowe zycie, masz nowa 'rodzine', dziewczyne, a tu nagle bah -> byłes skazany załózmy za morderstwo 300 osób. I co teraz? Zostać i zyć z swiadomością, że jest się morderca, czy uciekać i zyć jako outcast ?No wlasnie. Skad ma to wiedziec? Musi otworzyc skrzynke - jesli jest tam wyjasnienie to dopwie sie. smile.gif
Co do listów Hiro przechowanych w mieczu - w Heroes, jak i w wielu innych serialach, przy grzebaniu w "czasie" są błędy i brak logiki. Można się na to wnerwiać (tak reagowałem w 1 serii) a teraz po prostu to ignoruję bez analizowania, bo podróże w czasie w przeszłość bardzo ciężko zgrać i scenarzyści przeważnie idą na łatwiznę.
Zgodzę się. Ale mam zamiar napisać mały 'felietonik' odnośnie Mocy Hira. Jednym z wątków bedzie taki, że każda podróż w czasie zmieni bieg wydarzeń. Reszte dowiecie się niedługo ;p
No zgodzę się. Trochę tandetne efekty, ale nie ma co się dziwić. W dzisiejszych czasach sceny miłosne są jakies nijakie. Dla mnie najlepszy watek miłosci do pomiedzy Hanem i Leią w Gwiezdnych WojnachNo i najbardziej badziewiastą scenę zostawiłem na koniec - latani a'la Superman, wyglądało to kretyńsko, a wymuszony uśmieszek Claire to już przegięcie. Nigdy więcej takich scen.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych