Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gossip Girl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#21 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.02.2009 - |08:26|

I dzięki tym notowaniom serial otrzymał światło dla następnego sezonu. Info: Klik
  • 0

#22 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.02.2009 - |11:44|

Co ty sobie ywobrażasz gówniarzu? Padłem :D.

Napisano 26.03.2009 - |01:39|

I odcinek z krótką polską wstawką już obejrzany. Ach, cóż to za piękny język mamy :D. Mina Chucka i Blair świetna, choć nie pomyślałem o tym, że oni jej nie zrozumieli przecież :P :P :P.

Użytkownik johnass edytował ten post 23.04.2011 - |13:46|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#23 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 16.04.2009 - |13:55|

TVN7 już informuje, że wyemituje 2 sezon "Plotkary" jesienią tego roku. (Chuck już od 26.04)
  • 0

#24 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.04.2009 - |18:19|

GG 219 0:20:35 ROTFLMAOWTIME!!! Ale Dorota wystrzelila, spadlem normalnie z krzesla, nigdy by mi nie wpadlo do glowy ze ona jest polka ...
  • 0

#25 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.04.2009 - |18:42|

W serialu dużo polskich smaczków ogólnie jest, komentarz Chucka o Polańskim mnie rozwalił osobiście.
  • 0

#26 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.08.2009 - |09:45|

Od 27 września TVN7 rozpocznie emisję 2 sezonu serialu PLOTKARA!!! Emisja w każdą niedziele ok 12!
Czyli serial zajmie miejsce dotychczas zajmowane w niedziele przez 2 sezon CHUCKA. Już 20 finał 2 sezonu CHUCK!

Napisano 22.02.2010 - |20:34|

Tydzień po zakończeniu 2 sezonu serialu "Plotkara" na TVN7, stacja ta rozpocznie emisje 3 sezonu tego serialu!!! Emisja w niedziele trochę przed lub po 12. Finał 2 sezonu 21 marca, a premiera 3 sezonu 28 marca. Chociaż niektóre źródła mówią, że 3 sezon będzie emitowany od 4 kwietnia. Ale to by oznaczało tygodniową przerwę zobaczymy jak to będzie...

Napisano 18.03.2010 - |15:56|

No to oficjalnie 3 sezon serialu "Plotkara" zagości na ekrany polskiej TV już 11 kwietnia w niedziele!!! Emisja w TVN7 trochę przed lub po 12.

Napisano 10.04.2010 - |20:03|

Ze względu na żałobę narodową PREMIERA 3 sezonu "Plotkary" na TVN7 18 kwietnia o 12:20... :(

Napisano 16.04.2010 - |14:22|

Tym razem z powodu uroczystości pogrzebowych PREMIERA 3 sezonu "Plotkary" na TVN7 została przeniesiona na 25 kwietnia o 12:35.

TVN7 promuje serial już w telewizji od końca marca, poniżej zwiastun:

http://www.tvn7.pl/program/1711/view#

Użytkownik johnass edytował ten post 03.12.2010 - |23:10|

• 0

#27 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 17.04.2010 - |14:32|

Gossip Girl 3x18

Jak dotąd chyba najwięcej polskich motywów w jednym odcinku :D Ale nie mogło być inaczej skoro na Uper East Side działo się w związku z Dorotą :D

btw. szkoda, że nie ma szans, że Plotkara pojawi się na Uper East Side w swojej własnej osobie , przydałoby się jakby Kirsten Bell ( Veronica Mars :) ) rozwiązała jakąś kryminalną sprawę :D
  • 0

#28 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.04.2010 - |21:45|

Zdecydowanie najsłabszy ze wszystkich seriali, jakie oglądam w tym sezonie. Jest po prostu nudny. Nawet polskie akcenty nie ratują, bo 1) to tylko jeden odcinek, 2) jak dla mnie były bardziej rosyjskie niż polskie.

To jeden z nielicznych świeżych seriali dość łatwo dostępnych w polskiej telewizji i należałoby się cieszyć, niestety wolałabym zobaczyć inne.
Może mieli zniżkę na zakup w pakiecie z Supernatural ;)
  • 0

#29 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 24.04.2010 - |17:08|

Niestety, po dobrych dwóch pierwszych sezonach poziom drastycznie się obniżył.
Ewidentne zmęczenie materiału i brak ciekawych pomysłów.
Ale cóż, to właśnie oddziela dobre seriale od słabszych - kolejne sezony.
Nie jest tajemnicą, że w większości przypadków twórca serialu ma pomysł na jeden sezon, a potem to już wymyślanie fabuły z odcinka na odcinek...
Dokładnie to samo stało się z O.C. tego samego twórcy, który świetny poziom odzyskał dopiero w czwartym sezonie.

Wydaje mi się, że GG straci sporą część widowni w czwartym sezonie i ewentualny piąty będzie ostatnim.
  • 0

#30 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 25.04.2010 - |00:58|

mnie ostatnie 3-4 odc. w miarę zainteresowały, bo wcześniejsze z tego sezonu strasznie nudziły. Niestety prawdą jest, że nie mają trochę pomysłu na fabułę, która przeważnie opiera się na tym, że każdy z każdym jest w związku lub przynajmniej romansie..., a same wątki poboczne aż tak nie wciągają... dla porównania 90210 zaczynał od żenująco słabych odcinków a teraz imo jest naprawdę ciekawie :)
  • 0

#31 Gość__*

Gość__*
  • Gość

Napisano 14.09.2010 - |20:43|

zagubiony4

Słaby wynik PREMIERY 4 sezonu "Plotkary" na CW. Pierwszy odcinek obejrzało zaledwie 1.87 mln.

Napisano 20.09.2010 - |14:28|

Mimo słabego wyniku odcinek dobry. Głównie zostały powyjaśniane pytanie, które dostaliśmy w finale 3 sezonu otóż:
JEŻELI NIE OGLĄDALIŚCIE FINAŁU 3 SEZONU NIE CZYTAJCIE DALEJ!!! Nie wskazane

Blair I Serena
Spoiler
. Czy Dan jest ojcem dziecka Georginy?
Spoiler
. Co z Jenny?
Spoiler
I Chyba najważniejsze co z Chuckiem?
Spoiler

I Pojawiła się nowa postać Juliet grana przez Katie Cassidy (Harper's Island, i nowa wersja Melrose Place), miejmy nadzieję, że zagości na dłużej :)

Ogólnie odcinek 1 jak najbardziej ciekawy.

Napisano 11.10.2010 - |18:01|

2 i 3 odcinek dobry. Georgina jak wyjechała bez dziecka, tak szybko wróciła i zabrała dziecko od Dana
Spoiler
i wyjechała. 4 odcinek kłótnie, kłótnie i kłótnie. Wszyscy prawie się kłócą, ale najbardziej Chuck z Blair. I teraz tylko czekać jak będzie wyglądać wojna Chuck vs Blair!

Napisano 26.10.2010 - |17:02|

Po 5 odcinku. Odcinek dobry i nie wieje nudą jak niektórzy uważają.

PS Od dziś (26.10.10r.) na TVN7 można oglądać powtórki 1 sezonu "Plotkary" od poniedziałku do piątku o godzinie 16:00, z powtórką dnia następnego o 7:25.

Napisano 29.10.2010 - |17:13|

No i odcinek 4x06 pokazuje jak serial może wrócić do świetnej formy!!! Wróciły wielkie skandale, wojna Blair i Chucka do której dołączyła na jeden odcinek
Spoiler
.
Dawno nie oglądałem "Plotkary" z aż takim zapałem! Chyba najlepszy odcinek 4 sezonu jak na razie! Miejmy nadzieję, że odcinki utrzymają poziom dalej. Nawet oglądalność wzrosła chociaż tego za bardzo nie widać, do 1,92 mln.

Napisano 06.11.2010 - |12:44|

Po przerwie "Plotkara" wraca z dobrym odcinkiem. Traktat pokojowy Blair i Chucka nie potrwał długo i będzie się znowu działo. Kolejnym i coraz ciekawszym faktem w serialu jest motyw Juliet i jej brata Bena. Ciekawe co takiego zrobiła Serena, że chcą ją zniszczyć. Juliet może i jest suka, ale za to super dziewczyna! xD

Napisano 03.12.2010 - |17:50|

Po 2 tygodniowej przerwie serial powrócił ponownie w dobrym stylu. W odcinku 4x10 Sprawa z Serena ciut przesadzona chyba, ale dzieje się coś, a to jest ważne. Szkoda mi Jenny, że to wszystko spada na nią. Ale co będzie z Juliet? Jak Ją znajdą? To jest ciekawe!
Ponadto odcinek z polskimi smaczkami od Doroty, co było fajne bo dawno ich nie słyszeliśmy! "Zawracanie głowy" :), "Opłatek", "kolędy". Tyle wyłapałem xD.

PS Czy już nikt nie ogląda "Plotkary"? Ostatnimi czasy prowadzę monolog :)

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2011 - |10:50|

• 0

#32 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.12.2010 - |22:34|

Prowadzisz monolog bo to chyba raczej z całym szacunkiem, ale serial dla bab:) A że kobit nie za wiele na forum to nie masz z kim dyskutować:) To tak żartem, a na poważnie - nigdy nie myślałem o tym serialu żeby go zacząć oglądać, jakoś wygląda mi na mydlaną operę, pełną dziwnych wstawek rodem z Wenezueli, ale może się mylę?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#33 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 03.12.2010 - |23:00|

Dało się oglądać w pierwszym sezonie, potem gniot. Niestety, ale w kategorii seriale młodzieżowe to w ostatnich latach coś nowego do gatunku to wprowadziły seriale brytyjskie z E4, reszta to jest mielenie tych samych schematów.
  • 0

#34 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 04.12.2010 - |11:02|

Ja się kwalifikuję do bab, ale tu nie ma o czym dyskutować. Każdy następny sezon jest gorszy. Dotrwałam do 4x01 i cancel (o wiele za późno). Wątek Blair & Chuck jako jedyny dawał radę, do momentu kiedy scenarzyści zaczęli kombinować. Szkoda czasu.
  • 0

#35 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.12.2010 - |14:32|

Nie zgadzam się do końca. Fakt, że poziom opadł, ale ostatnimi czasy wraca do formy! A fajnymi momentami w serialu są Polskie teksty od Doroty :).

Napisano 08.12.2010 - |19:29|

No to muszę powiedzieć, że jest super! Odcinek 4x11 po prostu był genialny! Cały czas ostatnio piszę, że serial wraca do formy z poprzednich sezonów (1 i 2) itp. co jest jak najbardziej prawda i kolejnym dobrym dowodem jest odcinek 4x11!

W odcinku dowiedzieliśmy się co robiła Serena jak wyjechała do szkoły z internatem i w jaki sposób Serena jest powiązana z Juliet i jej bratem Benem. Ponadto okazało się, że prawdziwym winowajcą kłopotów Seriny jest
Spoiler

Ponownie to mówię, ale 4x11 był zdecydowanie najlepszym odcinkiem sezonu 4!

Odcinek z czystym sercem ocenić mogę czego nie robię często na 9/10.

Napisano 01.02.2011 - |22:10|

"Plotkara" i odcinek 4x12 po przerwie. Dużo się działo, lecz niestety rewelacji nie było. Wygląda trochę jak by serial szedł ku końcowi, chociaż ponoć już są duże szanse na 5 sezon, mimo iż oglądalność nie zachwyca i plasuje się na poziomie ok 2 mln. W sumie obejrzał bym 5 sezon, ale on powinien być chyba ostatnim. Po tym odcinku tak stwierdzam.

7/10

Napisano 16.03.2011 - |19:55|

Kolejne odcinki były dobre lecz nie zachwycały. Lecz 4x17 to było już coś. Działo się bardzo dużo. Odcinek niezmiernie ciekawy. Kilka spraw się powyjaśniało m. in. do wiedzieliśmy się kto jeszcze zginął w pożarze hotelu, za który był odpowiedzialny Bart Bass. Ponadto Lily
Spoiler
oraz ma przyjechać Cece i pomóc. I do tego chyba największe OMG xD w odcinku było na koniec
Spoiler
będą razem! xD
W kolejnym odcinku wyjaśni się więcej i co będzie z Lily. Ale nowe odcinki dopiero w połowie kwietnia.

Napisano 23.04.2011 - |14:42|

"Plotkara" powróciła z odcinek 4x18. Odcinek głównie dotyczył Lily. Wątki poboczne to Dan, Blair, Chuck i Vanessa. Fajny odcinek. I Ciekawe jak to się wszystko potoczy. fajny odcinek i tutaj też oglądalność nieco wzrosła.

Napisano 27.04.2011 - |15:33|

Właśnie przeczytałem, że "Plotkara" dostała od The CW zamówienie na 5 już sezon!

Użytkownik johnass edytował ten post 28.04.2011 - |15:34|

• 0

#36 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 27.04.2011 - |17:19|

Pewnie ostatni bo były plotki ze Blair i Chuck koniecznie chcą już się z serialem rozstać, poza tym wszystkim się kończą kontrakty po następnym sezonie.
  • 0

#37 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.04.2011 - |15:32|

No i w sumie powinni ogłosić to, że 5 sezon będzie ostatnim. Zakończyć wszystko jak należy.

I tak 4x19. Lily dostaje wyrok... bez komentarza. U Nas za takie coś kilka ładnych lat, ale ok. Na początku 4 sezonu byliśmy w Paryżu, a teraz Paryż przyjechał do Blair. Zjawił się książę z butem, który zostawiła Blair w Paryżu. Akcja z Danem i Blair tez niezła, nieźle można było się uśmiać z tego xD. Odcinek fajny.

Napisano 04.05.2011 - |12:09|

4x20 w tym odcinku działo się dość dużo. Naprawdę odcinek nie przynudzał, jak to się czasami zdarzało w tym serialu, niestety. Blair i Louise
Spoiler
. Chuck zaczął posuwać się za daleko, a Blair się wkurzyła. Serena chciała przeszkodzić Blair, lecz jej tylko pomogła. Vanessa jest aktualnie jedną wielką poszkodowaną w serialu. Prawie wszystko co, złe dzieje się jej... A to za sprawą Charlie, kuzynki Sereny, która kręci z Danem... Coraz bardziej interesująca zaczyna być sprawa dotycząca, poszukiwań matki przez Rainę. Dużo spraw z przeszłości głównych bohaterów powoli wychodzi na jaw. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Miejmy nadzieję, że finał zaskoczy nas niesamowicie, gdyż serialowi przyda się porządny kop, tragedia czy wielka intryga. Widzowie powinni być zaskoczeni i z wielką nie cierpliwością oczekiwać PREMIERY 5 sezonu. Który, po raz kolejny mówię, powinien być ostatni. Oglądalność ostatniego odcinka jasno pokazuję, że coś jest nie tak. Wyniosła ona zaledwie 1.266 mln przy ratingu 0.7.

Napisano 13.05.2011 - |17:12|

4x21. Odcinek jeszcze lepszy niż poprzedni! Działo się co nie miara. Wszystko zaczyna się komplikować. Jedna rzecz mnie zdziwiła jakim cudem Lily w odcinku nie pojawiła się ani razu? (skoro w jej domu nie jedna scena była) Ale ok. Do tego mamy szokujący koniec odcinka. Charlie odwala na punkcie Dana, Serena i Vanessa łączą siły. I Do tego Blair dostaje wiadomość, że Chuck chcę się zabić (znów). Po przyjściu na dach, na którym miał być Chuck spotykamy
Spoiler
. W finale powróci m. in. Georgina. To dużo zamiesza. I to wszystko zapowiedziało nam mocny finał sezonu 4!

Napisano 19.05.2011 - |21:23|

4x22 i finał sezonu.

Odcinek był mocny, dużo się działo. Ogółem nieźle w odcinku chciała namieszać i poniekąd jej się udało, mowa o Georginie. Ostatecznie Blair i
Spoiler
są razem, a Blair
Spoiler
Wyjeżdżają razem na wakacje. Serena wyjeżdża do Cece na wakacje, aby spędzić je w samotności. Dan planuje wyjazd z Erikiem do Hamptons. Lily i Rufus wakacje spędzą wspólnie. Lily w domu przez areszt, a Rufus jest menadżerem więc będzie mieć zajęcie też i po za nim. Nate i Raina ostatecznie nie są razem, ona chcę wyjechać do Chicago. Vanessa, co ciekawe po przeczytaniu książki Dana poszła do
Spoiler
I na koniec chyba jedno z największych zaskoczeń. (ja byłem w kompletnym szoku xD). Charlie
Spoiler
Chyba, bo nie wiem w końcu po co jej te pieniądze były.

Ciekawi mnie jak potoczą się losy głównie Charlie, Sereny i Vanessy. To były najciekawsze wydarzenia tego odcinka. Blair i Louise, ta historia jakaś taka... dziwna xD

Czekam na 5 sezon!

Napisano 28.05.2011 - |10:47|

Już od 16 czerwca "Plotkarę" będzie można oglądać w ogólnodostępnej TV! Otóż serial będzie emitowany przez TVN, od poniedziałku do piątku o godzinie 14:55!
Mogę serial polecić. :)

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2011 - |10:45|

• 0

#38 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 28.05.2011 - |10:39|

Od nowa czy czwarty sezon?
  • 0

#39 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.05.2011 - |11:55|

1 sezon. TVN nie emitował jeszcze "Plotkary" więc nie zacznie emisji serialu od 4 sezonu. Tylko TVN7 wyemitował 3 sezony i tam najprawdopodobniej obejrzymy 4 sezon szybciej.

Napisano 20.08.2011 - |07:21|

Od 6 września "Plotkarę" (a dokładniej od odcinka 13 sezonu 3) na TVN, będzie można obejrzeć od wtorku do piątku o 12:40...

Użytkownik johnass edytował ten post 17.03.2012 - |11:04|

• 0

#40 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.09.2011 - |19:34|

5x01Możliwe spoilery.
"Plotkara" powróciła w ciekawym stylu. Jak to zawsze wszystko w tym serialu było niezłe. Fajnie się oglądało i bez nudy. Długie wyczekiwanie na Premierę 5 sezonu podsyciły apetyt na 1 odcinek nowej serii. No i ponownie mamy do czynienia z Polskim smaczkiem. Ale tym razem w wykonaniu Blair.
I tak.

Ciekawi mnie jak potoczą się losy głównie Charlie, Sereny i Vanessy. To były najciekawsze wydarzenia tego odcinka. Blair i Louise, ta historia jakaś taka... dziwna xD

Więc tak. Charlie w swojej nowej roli myślałem, że już się nie pojawi, aż do ostatnich sekund odcinka. Pracuje ona w jakiejś kawiarence w LA, gdzie tuż przed rozpoczęciem zmiany spotyka Serenę. I jak gdyby nigdy nic, Charlie udaje, że tam nie pracuje i wychodzą razem.
Serena jakoś ciekawych wakacji nie miała. Pracowała jako służba przy produkcji filmu. Nuda w sumie.
A Vanessy nie zobaczymy w 5 sezonie prawdopodobnie, bo aktorka nie podpisała umowy na 5 sezon. Więc V siedzi w Barcelonie.
Blair i Louis zapowiedzieli ślub. Dan jakby próbuje coś w nim namieszać.
Nate i Chuck balują całe lato.
A Erik po wyjechaniu na wakacje z Danem, chyba został w Hamptons (gra teraz w nowym serialu "Revenge", którego akcja dzieje się w Hamptons xD).
Do tego 2 osoby z Uper East Side są w ciąży.

Zobaczymy jak pociągną ten sezon. Patrząc na oglądalność (1.40 mln i rating 0.8) i to, że kontrakty niektórym aktorom się kończą, CW powinno ogłosić, że ostatni 24 odcinkowy 5 sezon "Plotkary" będzie zarazem ostatnim. Bo chcę mieć zamknięta historię, a nie urwaną nie wiadomo gdzie.

Napisano 23.12.2011 - |15:18|

5x10 W końcu coś się działo. Trzeba przyznać, że aż tyle to dawno się w "Plotkarze" nie wydarzyło. W końcówce zostaliśmy poczęstowani ogromnym cliffem. Wypadek, nie wiadomo czy 1 z 2 osób przeżyje.

No i nasz kochany język Polski wciąż w serialu jest. Smaczki kolejne w wykonaniu Doroty: "Uciekaj stąd. Co ty sobie wyobrażasz... Ja ci dam zobaczysz" hahahah.

Napisano 01.02.2012 - |18:06|

5x13 i nasz "Royal Wedding", nie kończy się happy endem.
Działo się sporo. A nasz super zarąbisty książę, nie jest już taki genialny i super. Okazał się inny niż się można było spodziewać. Bum na koniec na zrobił i życie Blair nie będzie królewskie jak chciała (chyba).
No i oczywiście miło było znów Zobaczyć Georginę i jej zagrywki "Jezus mi wisi przysługę" xD, to było dobre. I ostatnia scena jakby coś sugerowała?
Upragniony przeze mnie koniec telenoweli?!
Czyżby Georgina okazała się być
Spoiler
To jest dopiero ciekawe. I to być może powadzi do zakończenia serialu.

Napisano 03.03.2012 - |15:49|

Kolejne odcinki dobre. Jednak w 5x16 znów dzieje się bardzo dużo i uzyskaliśmy kolejne odpowiedzi. Głównie odcinek dotyczył odejścia Cece i wyjawienia jednej z największych tajemnic obecnego sezonu, lecz sądziłem, że skończy się to bardziej wybuchowo.
Spoiler
Ale końcówka znowu pokazuje, że jednak może nie być tak super. xD

Użytkownik johnass edytował ten post 17.03.2012 - |11:03|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych