Skocz do zawartości

Zdjęcie

Shrek 2 (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.08.2004 - |21:17|

Shrek 2 - wrażenia po długich przemyśleniach :) . Po pierwsze był to film animowany (nie dla dzieci , tylko animowany ) , chociaż dzieci też mogły go obejrzeć ,ale wątpię by zrozumiały cokolwiek .
Po drugie , słabszy niż Shrek , ale nie znaczy że kiepski , po prostu niezła komedia ,ale typu obejrzeć , pośmiać się i (niestety) zapomnieć.

PS. Smoko-osły były rewelacyjne :D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 17.08.2004 - |15:51|

Film mi się podobał był tak dobry jak jedynka. Warto obejrzeć nie zawiodłem się idąc na niego do kina. Mam jednak nadzieje że nie powstanie jeszcze trójka. Najbardziej podobały ni się młode osła. Jak je nazwać??
  • 0

#23 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.08.2004 - |16:01|

Film mi się podobał był tak dobry jak jedynka. Warto obejrzeć nie zawiodłem się idąc na niego do kina. Mam jednak nadzieje że nie powstanie jeszcze trójka. Najbardziej podobały ni się młode osła. Jak je nazwać??

W całości popieram, włąściwie po miesiącu już niewiele pamiętam w szczegółach po prostu był śmieszny co innego 1 część to było coś świetnego. Ponieważ robiona jest już 3 obawiam się że bedzie gorsza od drugiej części, obym się mylił. :D
  • 0

#24 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 17.08.2004 - |16:45|

Dzieci osła proponuję nazwać osłosmoki. (ale twórcze! :D ). A tekst na koniec, że osioł będzie musiał poszukać roboty był świetny.

Zgadzam się jak najbardziej, że dwójka była śmieszna. Ale nie wywarła na mnie takiego wrażenia, jak jedynka. Ale za to animacja, w porównaniu do jedynki była o wiele lepsza.

A z całej dwójki najbardziej utkwiły mi:
-piosenka osła jak jechali do zasiedmiogrodu. ("Rolnik, rolnik, rolnik..."),
-niewinny wyraz twarzy kota w butach,
-relacja telewizyjna (w zasadzie lusterkowa) z aresztowania,
-akcja ratunkowa z pinokio,
-motyw jak pinokio się cieszy, że jest chłopcem. A tu... bum. I znowu jest z drewna.

Warto oglądnąć ten film.
  • 0
VeeDee

#25 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 19.08.2004 - |10:51|

Ogólnie mniej śmieszny niż pierwsza część, szczególnie dlatego, że składa się głównie z zapożyczeń. Nie chce mi się wymieniać wszystkich, zresztą nie pamiętam (obejrze drugi raz, spisując na gorąco), ale naliczyłam z piętnaście filmów. Nie tylko mało odkrywcze ("Kosmiczne Jaja", "Czy leci z nami pilot" i tak dalej... ), ale w sumie Wierzbieta poszedł na całość i przedobrzył. "Bo zupa była za słona" - :censored: Nie mam nic przeciwko zamianom niektórych odniesień do mniej znanych bajek na nasze, bardziej znane, ale proszę bez przesady. Podobnie, jak w pierwszej części "Zali wżdy?" No wszystko to znaczy, ale nie "Ale dlaczego?".
Kot doskonały, ale dla mnie kot zawsze będzie doskonały. A tekstu piosenki nie pamietam.
Za to "Puszek-okruszek" to był piesek. :/
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#26 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 28.08.2004 - |18:26|

Świetny filmik jednakże...1 część bardziej przypadła mi do gustu.Oglądałem film po angielsku i po polsku i muszę przyznać że polska wersja jest o wiele lepsza. Zdaje się, że ludzie przyszli na ten film tylko z powodu chęci usłyszenia zabawnych tekstów, typu: "Stary, rola irytującego zwierzaka już dawno obsadzona". Najśmiejszniejszą dla mnie scenką był wątek filmu "Mission: Impossible", kiedy to Pinokio zostaje spuszczony na linach, po to, by uratować Shreka, osła i kota w butach. Wychodzi na jaw, że Pinokio nosi stringi. Podsumowując, na ten film warto wybrać się całą rodziną. Jest bardzo śmieszny, a chyba każdemu w naszych czasach przyda się trochę dobrego humoru.

pzdr
  • 0

#27 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 03.09.2004 - |09:28|

Ale mnie jakoś te teksty mniej śmieszyły, niż w pierwszym filmie. Chyba chciałabym poznać wersję angielską. No, przyjdzie mi czekać do 7 listopada, ale chyba warto...
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#28 rafip

rafip

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 04.09.2004 - |18:27|

Obejrzalem i sie usmialem :) Fakt pierwsza czesc wymiatala ale ta tez trzyma poziom. Podobnie z polskim dubbingiem w 1 bylo lepsze ale tu tez nie jest zle. Spedzilem milo czas i sie posmialem czego wiecej mozna chciec. Z tego co wiem maja byc nastepne czesci wiec miejmy nadzieje ze bedzie rownie smiesznie.

ps. do tlumaczenia mozna sie zawsze doczepic, zreszra jak do wszystkiego w naszym zyciu. a ja mowie jest dobrze.

Pozdrawiam
  • 0
"Miej odwagę być mądrym..."

#29 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 10.09.2004 - |11:05|

Popieram to ze 1 czesc byla lepsza.
2 czesc troche przereklamowali zeby zachecic ludzi do ogladania.
Sam sie dlugo wybiertalem do kina i jakos tego nie zrobilem i powiem szczerze ze nie zaluje tego ze obejzalem go w domu na kompie.
Byla kilka nascie scenek ktore mnie rozwalily ale jakos do mnie ta 2 czesc nie przemawia moze dlatego ze za duzo wsyzstkiego tam naladowali. Przeciez to jest film dla dzieci i skad taki dzieciak moze wiedziec o co chodzi w scenie " zbieram suchy chleb dla konia" czy jakos tak.
Zeby dobrze zrozumiec te gagi to trzeba miec okolo 20 lat albo i wiecej

FILM jak dla mnie bomba ale 1 czesc byla 2 razy lepsza
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych