Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolekcje SF od różnych wydawców.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#21 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 07.09.2007 - |21:12|

Jeśli następne płyty będą bez polskich napisów a lektor 2.0 to nawet nie mam zamiaru oglądać. Za kino domowe w 2.0 to ja bardzo dziękuję.

@biku1 mógłbyś jeszcze podać jakie to wersje były :?: tzn czy miały napisy pl ;)

ps.
dziękuje biku1.

Użytkownik typcio edytował ten post 07.09.2007 - |21:30|

• 0

#22 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.09.2007 - |21:28|

@biku1 mógłbyś jeszcze podać jakie to wersje były :?: tzn czy miały napisy pl ;)

To są standardowe wydania czyli najczęściej pl napisy i czasami pl lektor.
Wszystko zależało z którego roku było wydanie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#23 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.09.2007 - |22:43|

Sprawdzałem w siedmiu sklepach ,wybrałem najniższe obcinając końcówki groszowe jeśli były a oto te ceny:

Często oglądam gazetki z marketów i zdarzały się te filmy po o wiele lepszych cenach. 10, 15, 20zł :) Więc jak ktoś jest cierpliwy to w końcu znajdzie co chciał.
  • 0
VeeDee

#24 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 08.09.2007 - |13:32|

Ostatnio jestem tak zalatana, ze nie mam czasu zwyczjnie na nic.Moja obecnosc na forum jest rowniez bardzo nieregularna. Zwiazane jest to z moja nowa praca. Kupilam sobie tego Terminatora, aczkolwiek niestety nie zdarzylam go jeszcze ogladnosc. Nabralam ochoty do zakupienia calej kolekcji,ale tak jak juz ktos tutaj powiedzial,, Szkoda,ze zapomnieli o SG '' ;)
  • 0

#25 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 08.09.2007 - |15:59|

Zmieniła się w końcu ich strona internetowa. Ładny kwiatek od razu na dzień dobry nas wita: "Hermonogram" :lol:
Nadal mnie korci prenumerata, pomimo nie zawsze trafnego wyboru "The best ...", ale poczekam na drugi numer zobaczyć, jak okroili te wydanie.
  • 0

#26 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 30.09.2007 - |21:36|

A wracajac do kolekcji, nie bardzo rozumiem,dlaczego wybrali tylko Obcego 1. A gdzie sa dalsze czesci?. Przeciez wiadomo,ze jak ktos lubi Weaver i Aliena, to predzej zakupi full boxset ze wszystkimi czesciami. :(

Użytkownik seven of nine edytował ten post 30.09.2007 - |21:37|

• 0

#27 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.10.2007 - |08:46|

A wracajac do kolekcji, nie bardzo rozumiem,dlaczego wybrali tylko Obcego 1. A gdzie sa dalsze czesci?. Przeciez wiadomo,ze jak ktos lubi Weaver i Aliena, to predzej zakupi full boxset ze wszystkimi czesciami. :(

Taka już specyfika takich kolekcji. Szczerze mówiąc osobiście nie przebadam za Obcym tak żeby mieć wszystkie części tego filmu, więc akurat mnie to nie przeszkadza. Terminator też w tej kolekcji jest tylko część 1 i 3 a drugiej nie ma. Całe szczęście jakiś czas temu Terminator 2 był w wybiórczej :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#28 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 04.10.2007 - |21:41|

Moze ktos napisac czy mozna odpalic film z orginalna sciezka dzwiekowa (czyli bez lektora PL)??
  • 0

#29 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 05.10.2007 - |08:33|

O który film dokładnie Ci chodzi ?
  • 0

#30 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.10.2007 - |12:15|

Może kogoś zainteresuje informacja, że odnośnie "Dnia Niepodległości" pojawiło się w wydawnictwie mnóstwo reklamacji z nim związanych. Poniżej cytuję treść maila wewnątrzwydawniczego:

Problemy z "zanikającym podczas filmu polskim lektorem" wynikają z faktu, iż na DVD została nagrana wersja rozszerzona filmu, wzbogacona dodatkowymi scenami (łącznie ponad 10 minut extra) natomiast lektor pozostał z wersji podstawowej. Stąd przy niektórych scenach, tych dodatkowych właśnie - lektora nie ma. Jak zapewnia nas nasz licencjodawca jest to jedyna dostępna wersja filmu na polskim rynku.

Krótko mówiąc nawet producent permanentnie olewa klienta a wydawca wiedząc o tym czy nie wiedząc przyczynia się do tego.

A miało być tak pięknie. Najpierw problem z brakiem napisów do angielskiej ścieżki dźwiękowej filmów, teraz brak lektora w polskiej wersji językowej. Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczą?

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 05.10.2007 - |12:16|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#31 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.10.2007 - |13:01|

W takim razie ja bym żądał zwrotu pieniędzy za towar od dystrybutora. Produkt jest niekompletny i niezgodny z opisem na opakowaniu. W razie problemów można oddać to do Rzecznika Praw Konsumenta przy Urzędzie Miasta. Może czasowo nie warto, ale ogólnie, jak wiele osób tak zrobi, to może w końcu zaczną szanować klienta.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.10.2007 - |13:02|

• 0
VeeDee

#32 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.10.2007 - |13:06|

Wcześniej nie ujawniałem drugiej części maila ale co tam, trzeba walczyć z systemem:

Przyjmujących reklamację proszę o informowanie o przyczynach zaistniałej sytuacji.
Jeśli klient będzie żądał wymiany produktu na nowy bądź zwrotu pieniędzy, proście o odsyłanie egzemplarzy.
Każdorazowo zbieracie wszystkie dane teleadresowe łącznie z numerami telefonów i krótką notatką na temat czego żąda od nas klient.
Wszystkim składającym reklamacje będziemy wysyłać dodatkowy film SF w ramach zadośćuczynienia i przeprosin.

Ale pamiętajcie. Jakby co, to nie ja nic nie wiem.
Spoiler

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 05.10.2007 - |13:08|

• 0
Dołączona grafika

Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.10.2007 - |13:20|

ale to nadal nie zmienia sytuacji, że film jest nie kompletny i nie można tego zmienić...

#34 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.10.2007 - |13:28|

Zgadzam się, ale jeśli nawet dystrybutor nie ma na to wpływu, to można spróbować ugrać dla siebie coś więcej za straty moralne :)

Pewnie wszyscy z forum widzieli Gwiezdne Wrota w wersji reżyserskiej. Fragmenty dołożone do filmu są kiepskiej jakości (niższej rozdzielczości, zaszumione, z pokręconymi kolorami, krótko mówiąc prawie jak z kasety VHS), mimo tego jest tłumaczenie. Rozumiem, że innego materiału nie było, bo nie zachował się w odpowiednio dobrej jakości, bo nikt nie myślał, żeby kiedyś go wykorzystać. Do czasu oczywiście.
Jednakże jeśli w przypadku Dnia Niepodległości wszystko z wizją jest OK a producentowi nie chciało się dotłumaczyć i udźwiękowić po polsku 10 minut filmu, to jest to już przegięcie. Na miejscu tych, którzy to kupili dzwonił bym do wydawnictwa. A co tam. Zawsze można zmniejszyć swój "ból".

Kiedyś wypożyczyłem z wypożyczalni wersję rozszerzoną Dnia Niepodległości, ale oglądałem film z napisami, więc nie wiem jak wyglądał kwestia polskiego dźwięku. Nie wiem więc czy producent wciska lipę z brakiem poprawnej wersji filmu, czy faktycznie jest to prawda.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 05.10.2007 - |13:30|

• 0
Dołączona grafika

*

#35 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 05.10.2007 - |16:24|

Hmm, a ja wlasnie kupilam Dzien Niepodleglosci i zaraz bede ogladac.. :unsure:
  • 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.10.2007 - |19:23|

O który film dokładnie Ci chodzi ?

Ogolnie wszystkie ktore sie pojawily, nie lubie lektora a napisy napewno sa slabej jakosci wiec chialbym ogladac w wersji orginalnej (angielskiej). Dlatego pytam sie o to czy na kazdej jest taka mozliwosc (bo wiem jak bywa z filmami dodawanymi do czasopism).
  • 0

#37 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 05.10.2007 - |20:08|

Terminator na pewno możesz oglądać tylko po eng, bo nawet napisów pl tam nie ma.
A co do pozostałych zajrzyj pod te adresy ;)
http://www.dodatkidogazet.pl/?p=1256
http://www.dodatkido...69#comment-1722
W tych co dotąd wydali jest możliwość wyboru dzwięku.
  • 0

#38 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 11.10.2007 - |12:06|

Moze ktos napisac czy mozna odpalic film z orginalna sciezka dzwiekowa (czyli bez lektora PL)??

AFAIK wszystkie mozna - na pewno Terminatora i Dzien Niepodleglosci, bo te na razie kupilam, a zwyczajowo ogladam filmy bez lektora/napisow, z oryginalnym dzwiekiem.

Co do Dnia Niepodległości, to mi na razie idzie OK (nie oglądałam jeszcze całego, sprawdziłam kilka scen), jedyny zarzut jak na razie do wydania, to krzywo wklejony plastik z plytą.
  • 0

#39 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.03.2008 - |23:52|

Następna wpadka w filmowych kolekcjach.

Wydawnictwo wydające Kolekcję Filmów Jamesa Bonda, to samo które wydawało kolekcję S-F, zaliczyło poważną wpadkę. Kolekcja składała się z 20 części wydawanych co dwa tygodnie. Fanów superszpiega być może zainteresuje fakt, że część pod tytułem "Spy who loved me / Szpieg, który mnie kochał", mimo odpowiedniej okładki i nadruku na samej płycie jest faktycznie koleją częścią czyli filmem "Moonraker". Jeżeli ktoś jest w posiadaniu całej kolekcji (ostatni film był na rynku od 11 stycznia 2008), a nie oglądał ich jeszcze, może liczyć na to, że będzie miał dwa razy ten sam film pod numerami 10 i 11.
Niestety nie wiem, czy wadliwa była cała partia płyt, czy jedynie część, ani tego, w jaki sposób problem ten był rozwiązywany. W końcu jak kolekcja, to kolekcja. Wiem natomiast, że wiele egzemplarzy wycofano ze sprzedaży. Nie wiem czy zastąpiono je poprawnymi wersjami.

Tak czy inaczej lepiej sprawdzić swoją kolekcję jeśli jeszcze się jej nie oglądało, żeby potem nie było zaskoczenia.
  • 0
Dołączona grafika

*

#40 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.03.2008 - |09:25|

A propos kolekcji s-f. Do tej pory nie dotarły do mnie numery 12-13, przy których miała być pobrana druga część kasy. Wiem że wtedy przesyłkę dostarcza jakiś inny gość z poczty (te normalne opłacone numery dostarczał listonosz i zawsze były na czas). Chyba czas zadzwonić do tego wydawnictwa albo wysłać mejla i się upewnić kiedy te numery do mnie dotrą.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych