Odcinek 013 - S01E12 - Fire and Water
Napisano 18.06.2004 - |18:10|
Moment: O'Neill wymierza sprawiedliwość na furze Hammonda
Ocena: 5
Napisano 15.08.2004 - |15:35|
Nie za dobry ten odcinek był w moim odczuciu. Ciekawa rasa, to prawda. Jak dla mnie trochę nudny
Napisano 18.11.2004 - |20:28|
Scenarzyści zbytnio się nie wysilili, a ciekawym wątkiem jest tylko przedstawienie kolejnego przedstawiciela starej rasy - tym razem żyjącej w oceanie(wodzie).
Ocena 7/10
Napisano 19.11.2004 - |04:22|
Moja ocena to 4.5
Poprostu slaby.
Napisano 01.08.2005 - |18:23|
Plusy - fajna historia i konstrukcja odcinka, poza tym szczególiki - kapelusz Teal'c'a (fajnie w nim wyglądał ), rozwalenie przez Jack'a szyby w wozie Hammond'a.
Użytkownik Miriell edytował ten post 01.08.2005 - |18:23|
Ja już znalazłam!!!
Napisano 02.08.2005 - |12:30|
Napisano 24.09.2005 - |11:07|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 24.03.2006 - |18:11|
+ Różnica w "stypie" między ziemią a Chulak "Dwa dni i dwie noce poszczą"
Minusy jest w zasadzie tylko 1 ... za to krytyczny
- Debilne zachowanie obcego psujące nastrój całego odcinka.
------------------------------------------------------------------------
Dorwałem moje SG-1 Oglądam całość od początku jeszcze raz
Napisano 15.06.2006 - |16:02|
Ocena: 6
Napisano 08.07.2006 - |19:23|
Napisano 12.07.2006 - |12:00|
Dałem mu 9.
Napisano 15.08.2006 - |10:01|
Napisano 17.11.2006 - |21:42|
ja natomiast nie zgadzam sie z osobami, krytykujacymi pomysl, ze Daniel ma pamiec jak biblioteka.
tzn, on przeciez nie mogl sobie nic przypomniec "naturalnie", sam z siebie - dopiero skorzystanie z obcej technologii pozwolilo mu dotrzec do wiedzy, ukrytej gdzies w zakamarkach mozgu.
a mozg ludzki ma niezwykle zdolnosci. nie pamietamy wielu rzeczy z dziecinstwa, czy nawet spreed kilku lat, ale czasem jakis bodziec moze przywolac bardzo odlegle wspomnienia. Daniel cos kiedys czytal o mitologii Babilonu, zapomnial szczegoly, ale obcy pomogl mu sobie przypomniec. to wszystko.
odcinek nie jest fascynujacy, mozna jednak obejrzec go z przyjemnoscia. ode mnie 6.5 / 10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 12.02.2007 - |15:51|
Napisano 04.04.2007 - |18:35|
Ode mnie 8,5. Mi się podobał. Trzyma formę
Nie wiem, dlaczego się czepiacie Daniela. Czytałam kiedyś, że jeśli człowiek przeczyta jakąś książkę i natknie się przypadkowo na jakieś informacje, to nie uciekają mu z głowy, tylko kryją się gdzieś tam głęboko w mózgu. Wiadomo jest, że Daniel kiedyś czytał o Babilonie i mógł spotkać imię Omoroca. Ale, jak sam powiedział, nie zna na pamięć treści każdej książki historycznej i sam z siebie nie potrafił tej ukrytej głęboko informacji odtworzyć. Więc Nem mu pomógł i tyle! Naprawdę, nie wiem, o co wam chodzi...
Ładnie, ładnie... Ciekawy pomysł. Po raz pierwszy ktoś grzebie SG-1 w główkach (co jeszcze nie raz ich spotka). Podziwiam czujność dr. Fraiser. Przeczuwała od początku, że coś jest nie tak. A ten ich psycholog wcale nie jest taki zły, w końcu gdyby nie zahipnotyzował Sam, to nie miałaby pewności, że zostawili na tej planecie Daniela.
I znowu widać, jak bardzo Hammond lubi SG-1. Zawsze patrzy na ich wybryki z przymrużeniem oka (ja bym się trochę zdenerwowała, gdyby ktoś wybiłby mi szybę w samochodzie ) i pozwala na większość zwiadów, nawet, jeśli przedtem nie było ich w planie. [SGTokar mowi spoiler do s9-10]
Ach, ci Goa'uldowie... Mieszają w miłościach i porywają ukochane różnych ras... Mamy też małe nawiązanie do mitologii. Zastanawia mnie tylko fakt, że skoro Omoroca była tej samej rasy, co Nem, to jak chodziła po Babilonie? Chyba nie w swojej naturalnej postaci, tylko zmieniała się w człowieka? Nie wiem, ale trochę śmieszna wydaje mi się wizja takiej niebieskiej humanoidalnej rybki kroczącej po wiszących ogrodach Semiramidy :bag:
Ogólnie odcinek ma dość przyjemny i łatwy klimat, fabuła też jest znośna, pokazane jest przywiązanie do siebie członków SG-1 i ich wielka przyjaźń. I te oczy Daniela... Matko, zabijcie mnie, jeśli w tym odcinku, kiedy kamera zbliżała się do jego twarzy i tych niebieskich oczu, nie powiedziałam, że jest piękny. Jest i to bardzo! To bezsprzecznie najprzystojniejszy mężczyzna w SG-1. :sam4:
Użytkownik SGTokar edytował ten post 05.02.2008 - |16:53|
Napisano 04.04.2007 - |23:24|
I te oczy Daniela... Matko, zabijcie mnie, jeśli w tym odcinku, kiedy kamera zbliżała się do jego twarzy i tych niebieskich oczu, nie powiedziałam, że jest piękny. Jest i to bardzo! To bezsprzecznie najprzystojniejszy mężczyzna w SG-1. :sam4:
Rozumiem Cię dziewczyno w 100%. Mnie nachodziły podobne uczucia. Daniel ma przepiękne, intensywnie niebieskie oczy. W moim rankingu też zajmuje pierwsze miejsce
Podobało mi się przemówienie Jacka, mówił o Danielu w tak piękny i wzruszający sposób^^.
Napisano 05.04.2007 - |14:48|
Widzę, że mam w tobie sojuszniczkę, Tess . Musisz przyznać, że w tym odcinku wyglądał naprawdę wyjątkowo uroczo. Jego oczy i uśmiech są tak hipnotyzujące (męska Hathor )!
Rzeczywiście, przemowa Jacka była ładna. Widać już, że w SG-1 nawiązały się prawdziwe przyjaźnie.
Napisano 07.04.2007 - |10:16|
Widzę, że mam w tobie sojuszniczkę, Tess .
Jak najbardziej . Masz racje niebieskie oczy Daniela w tym pomieszczeniu przepełnionego niebieską poswiatą i z wodą tle prezentowały się wyjątkowo hipnotyzująco. Aż ściągnęłam sobie kilka screenów z tego odcinka, żebym mogła je oglądać kiedy tylko przyjdzie mi ochota
Daniel jako męska Hathor? Interesujące, w końcu wiele dziewczyn spotkanych przez te 10 lat aż sie do niego garnie
Przemowa Jacka to był taki przedsmak tej pieknej przyjażni Jacka i Daniela, która się jeszcze bardziej rozwinie w kolejnych latach.
Napisano 07.04.2007 - |10:29|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 07.04.2007 - |11:16|
A ty wciąż z tym Ba'alem To jakaś obsesja, jak mniemam. Ale nie martw się - ja za to mam obsesję na punkcie naszego doktorka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych