Big Love
Napisano 23.11.2009 - |18:38|
Widzę też że powoli jest aktualnie tłumaczony i nie omieszkam przypomnieć kiedy pojawią się napisy do całego s1.
Poza tym BL ma jedno z najlepszych intro w serialach.
Co do HBO to nie wiem jak jest z oglądalnością ale skoro tuż po rozpoczęciu s3 dostał s4 więc musi być dobrze. Dodać należy świetną ekipę od scenarzystów do aktorów, ciągłe nominacje i mamy cały obraz tego znakomitego serialu.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 11.01.2010 - |22:31|
Pierwsze wrażenie: Co oni zrobili z czołówką
Sprawa z Romanem, to mnie raczej rozbawiła, ale później scena rozklejenia Nicky i uświadomienia sobie była potrzebna. Ogólnie ciekawie się zapowiada sezon.
Dlaczego tylko 9 odcinków w 4-tym sezonie
Napisano 11.01.2010 - |23:41|
Nowa czołówka bardzo dobra ale do starej nie ma porównania bo tamta to była jedna z najlepszych.
Bardzo dobry początek s4. Dużo się dzieje, wiele wątków a każdy ciekawy.
Serial nadal pokazuje jak się robi dramat obyczajowy z klasą i niezapomnianym klimatem.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 12.01.2010 - |10:35|
Napisano 18.01.2010 - |23:48|
Znakomity odcinek.
Masa wyśmienicie poprowadzonych wątków bez ani sekundy nudy.
Do tego muzyka i niepowtarzalny klimat
Obecny sezon zapowiada się na najlepszy choć trzeba powiedzieć że każdy był najwyższej klasy.
Użytkownik Quendi edytował ten post 18.01.2010 - |23:50|
Napisano 19.01.2010 - |08:16|
Cholera, jak oni chcą upchnąć tyle wątków w 9 odcinków? Chyba, że kontynuacja wątków będzie w kolejnym sezonie, no ale mimo to...
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 19.01.2010 - |08:17|
Napisano 08.02.2010 - |08:46|
Zapowiada się ciekawie.
Napisano 08.02.2010 - |23:38|
Absolutnie POWALAJĄCY odcinek.
Mistrzostwo napięcia, prowadzenia akcji, świetnego dialogu i znakomicie opowiedzianej historii.
Big Love s4 staje się najściślejszą czołówką obecnego sezonu, miejsce na podium.
Napisano 09.02.2010 - |14:24|
Napisano 23.02.2010 - |21:38|
Produkcje HBO zawsze stoją na wysokim poziomie i ten serial jest tego przykładem. Nietypowi bohaterowie, oryginalne problemy, dopieszczony każdy szczegół, postacie drugoplanowe - każda świetnie zagrana, perełka.
Jedyne czego mi brakuje, to miejsca, żeby podyskutować o najnowszych odcinkach. Czy jest jakieś forum poświęcone serialowi? Na Filmwebie pojawiają się tylko prośby o przetłumaczenie kolejnych odcinków (uczcie się angielskiego, ludzie!!!). Naprawdę tak niewiele osób go ogląda w Polsce? Uważam, że serial jest genialny i bardzo pozytywnie wyróżnia się na tle tej masówki, którą karmią nas inne stacje, typu: sitcomy z podkładanym śmiechem, brzydule, wspaniali medycy itp.
Może tutaj ktoś zagląda?
Bo właśnie obejrzałam odc. 4x07 i chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś wpadł na pomysł, co knuje JJ z kliniką leczenia bezpłodności?
Oto poszlaki:
- podstarzała Adaleen zaszła w ciążę i czuje się kwitnąco, jeśli dawałby jej hormony, nie miałaby takiego wspaniałego samopoczucia;
- Wanda, kiedy się o tym dowiedziała, idzie do niego i przypomina mu, że obiecał już tego nie robić (czego i co było w tych pudełkach?);
- JJ kilka odcinków wcześniej mówił Wandzie, że ma coś, co do niej należało (co?);
- rodzina Wandy ewidentnie molestowała ją w dzieciństwie;
- w pierwszym sezonie, kiedy Wanda rodziła, matka Joeya mówi coś o tym, że to dziecko jest zdrowe i przeżyje (czyli rodziła wcześniej i dzieci zmarły?);
- czy kazirodcze stosunki klanu z Kansas spowodowały wadę genetyczną Wandy i JJ’a – oboje nie mają paznokci;
- czy syn JJ’a z kliniki jest w ogóle lekarzem i w jaki sposób pomoże Nicki?
Jakie macie pomysły?
PS. Sezon 4 ma tylko 9 odcinków, bo HBO nie wyrobiło się z produkcją. Zamówiono 12 odcinków, których emisja miała się zacząć w marcu 2010, z produkcją wystartowali w połowie zeszłego roku i wtedy stacja przesunęła premierę na styczeń. Nie skończyliby kręcić, więc musieli upchnąć wszystkie wątki w 9 odcinków. Sezon piąty ma mieć niestety tylko 10 odcinków i trzeba będzie poczekać na nie cały rok.
Jeszcze jedno, czym dokładnie zajmuje się postać grana przez Sissy Spacek?
Jest lobbystką, ale na co podpisała umowę z kasynem?
Napisano 23.02.2010 - |22:28|
Ogląda pewnie więcej niż "niewiele" osób w Polsce bo w końcu serial leci w HBO Polska.Naprawdę tak niewiele osób go ogląda w Polsce?
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.02.2010 - |23:13|
Co, do spraw organizacyjnych HBO, to śmiesznie się to czyta. HBO wiedziało od roku, że Pacific wejdzie za Big Love w ramówkę i mimo tego dali ciała? Coś mi się wierzyć nie chce.
Napisano 24.02.2010 - |02:27|
No i oczywiście o to ze to produkcja kablówkowa czyli mniej znana.
Jak widać promuję Big Love, choć by nie było że rozmawiam sam z sobą czy tylko z cliffhanger, wypowiadam się przy ważnych, przełomowych, świetnie zrobionych odcinkach oraz przy podsumowaniu sezonu.
Co do s4 to jest znakomity a sam serial to najlepszy dramat obyczajowy jaki powstał.
Bardzo pasuje mi familijny ciepły charakter.
Napisano 24.02.2010 - |12:08|
Masz rację, obejrzałem pierwsze dwa odcinki (fajne) i do obejrzenia następnych zniechęca mnie brak napisów (są chyba do 1x10 włącznie, a tu już 4S), a niestety taki dobry żeby łapać ze słuchu to nie jestem - mogłech siech w szkole uczyć ang. a nie niem.Osobiście uważam że wszystko rozbija się o napisy...
Napisano 24.02.2010 - |13:28|
Co, do spraw organizacyjnych HBO, to śmiesznie się to czyta. HBO wiedziało od roku, że Pacific wejdzie za Big Love w ramówkę i mimo tego dali ciała? Coś mi się wierzyć nie chce.
Może powtórzyłam za kimś tylko plotkę. Jak nad tym pomyśleć, to rzeczywiście mało prawdopodobne. Teraz wyczytałam, że podobno reżyser się żalił, że gdyby dali mu czas do marca, nakręciłby 12 odcinków, jak planowano początkowo, ale potem musiał się ograniczyć do dziewięciu. To nie równoznaczne z tym, że HBO nie wyrobiło się z produkcją.
Napisano 24.02.2010 - |14:17|
Najbardziej mnie śmieszy to, że teoretycznie żadna hipoteza nie ma racji bytu, ponieważ ciężko mi sobie wyobrazić, żeby HBO nawaliło z produkcją, Pacific nie wszedł do ramówki miesiąc temu, a i dużo się dzieje w tych odcinkach, więc nie wygląda na to, żeby nie mieli czym pokryć tych 4 dodatkowych odcinków.
Gwoli ścisłości 5 sezon będzie miał 10 odcinków. Myślicie, że ostatni?
Napisano 24.02.2010 - |14:47|
Odnośnie małej liczby widzów w Polsce, fakt, HBO pokazuje bodajże drugi sezon, ale ja zasugerowałam się liczbą osób pobierających angielskie napisy do najnowszych odcinków (oscyluje koło 40) i tym, że nie znalazłam żadnego fanowskiego forum. Jakiś procent oglądających przeważnie chce się podzielić swoimi wrażeniami, w przypadku "Big Love" to niestety nieliczne jednostki.
Problem braku napisów może się rozwiąże. Widzę, że powstały do kolejnego odcinka, może chłopcy potłumaczą dalej.
Sama chętnie przetłumaczyłabym kilka odcinków, ale ciągnę już dwa seriale, zresztą nie chciałabym się nikomu wcinać.
Mdeem - na naukę nigdy nie jest za późno :-)
Napisano 28.02.2010 - |19:53|
Nie wiem, czy wstawiać tłumaczenie na N24?
Chyba tłumacze, którzy zajęli się pierwszym sezonem nie uznają, że się wcinam nieproszona?
Przetłumaczę też dwa ostatnie odcinki czwartego sezonu, mam akurat miesiąc przerwy w moich seriach.
Napisano 28.02.2010 - |21:12|
Skoro oni z tłumaczeniami jadą od początku a Ty od końca.
Użytkownik biku1 edytował ten post 28.02.2010 - |21:14|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.03.2010 - |20:38|
Świetny odcinek z masą znakomicie poprowadzonych wątków które coraz bardziej komplikują życie Bila i rodziny.
P.S. Dzięki Dolores za pierwszej jakości napisy, szkoda że nie było ich wcześniej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »