Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.09.2007 - |20:40|

104

Ciagnie sie ciagnie. W sumie wyglada na to ze serial ten jest zwykla obyczajowka z duza dawka podtekstow erotycznych.
Z ciekawostek w tym odcinku mozna zauwazyc roznice miedzy Billem a Hankiem. pierwszy jest spokojny i pokojowo nastawiony drugi nie boi sie uzyc zarowno jezyka jak i piesci.

Ocena: 6/10
  • 0

#22 Lukan

Lukan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.09.2007 - |22:30|

104

mozna zauwazyc roznice miedzy Billem a Hankiem. pierwszy jest spokojny i pokojowo nastawiony drugi nie boi sie uzyc zarowno jezyka jak i piesci.

Ocena: 6/10

Bo Moody to prawdziwy wykrętas jest XD Kurde jak ja takich bohaterów w filmach lubię! Znerwicowancyh i zdesperowanych narwańców! Kurcze może to oznaka sadyzmu ale oglądanie tego upodlonego drania sprawia mi niebywałą przyjemność ;) Bo mimo że Moody to wogóle kawał hama i cynika to mimo wszystko facet z całkiem zniszczonym życiem osobistym.
I może to jest właśnie w tym serialu najfajniesze. Za ciętym i ostrym humorem kryje się jakby nie patrzeć prawdziwa tragedia osobista. Twórcy zatarli granice między dramatyzmem a absurdem codziennych problemów rodzinnych - i to jest bardzo celna obserwacja z ich strony. Chylę głowę XD

PS. chciałem tu napisać o mojej ulubionej scenie z 4 odcinka ale nie mogłem ... wszystkie są świetne XD

Użytkownik Lukan edytował ten post 14.09.2007 - |00:27|

• 0

#23 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 08.09.2007 - |12:24|

no i pięknie będzie 2 sezon!!! Wielkie brawa dla szefów stacji, ale nic w tym dziwnego skoro serial oglądało około 2 milionów amerykanów, a jak na stacje kodowana jest to świetny wynik.
W końcu jakaś miła informacja, bo tak to ciągle słysze cancel, cancel, cancel.... :P
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#24 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 09.09.2007 - |15:53|

świetny serial! ale tylko dla kogoś z zacięciem erotomańskim chyba:) David Duchovny gdy nie goni za UFO jest dobrym aktorem, również Natascha McElhone nieżle gra (BTW ona grała z Georgem "brzydalem" Clooneyem w "Solaris"). juz udało mi się wciągnąć w ten serial dwie kumpele i razem nie mozemy sie doczekac nastepnych epów:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#25 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 20.09.2007 - |22:51|

Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i powiem krótko REWELACJA.
obśmiałem się jak rzadko
Duchowny okazuje się niezłym aktorem a sam serial doskonałą komedią. Szczególnie jak ktoś lubi podteksty erotyczne. :rolleyes:
Zanosi sie że w kategorii seriali nie SF zajmie dobrą pozycję.
mam nadzieje że kolejne odcinki nie będą gorsze.

ps. obejrzałem kolejne dwa :) nie są gorsze. serial otrzymał nominację: Lektura obowiązkowa :D

Użytkownik slaweeek edytował ten post 22.09.2007 - |14:53|

• 0

#26 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 23.09.2007 - |10:35|

Serial jest świetny ^^ szkoda, że odcinki są troche krótkie ale przyjemnie się ogląda ;))
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#27 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.09.2007 - |10:56|

Po 6 odcinkach można śmiało powiedzieć.

Californication jest NAJLEPSZĄ nowością sezonu 2007/2008 jak na razie.

Zgryźliwy humor, postrzeganie świata, inteligentne dialogi, ciekawy erotyzm.
Bardzo podoba mi się bezpośrednie zmierzenie się głównego bohatera i nie tylko z rzeczywistością.

Nie dziwi też że stacją która to nadaje jest Showtime z której była najlepsza nowość poprzedniego sezonu czyli Dexter.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#28 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 23.09.2007 - |14:55|

Nie wiem jak z innymi serialami ale Californication i Dexter wyszły świetnie ;) W tej stacji nawet czasy trwania odcinków są nietypowe ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#29 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.09.2007 - |15:47|

Ogólnie Showtime robi nie typowe seriale, na bardzo wysokim poziomie.

Prócz wspomnianego Dextera i Californication zdecydowanie mogę polecić:

Weeds - komedia/dramat o mamuście handlującej trawą
Tudors - historyczny o młodym Henryku VIII
Sleeper Cell - dramat/akcja o terroryzmie, ekstremistach islamskich
Dead Like Me - czarna komedia o umarłej młodej dziewczynie która staje się żniwiarzem :-)
Brotherhood - dramat obyczajowo/gangstersko/polityczny

i pewnie i tak coś zapomniałem :rolleyes:

Użytkownik Quendi edytował ten post 23.09.2007 - |15:49|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#30 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 23.09.2007 - |21:16|

i pewnie i tak coś zapomniałem :rolleyes:

np. zapomniales o Jeremiaszu, Meadowlands, Outer Limits no i oczywiscie pierwsze 5 sezonów SG-1 było emitowanych na Showtime o ile sie nie myle

a Californication to rzeczywiscie niezly serial - Duchovny w innej roli niż Mulder sprawdza sie znakomicie
  • 0
You are what you believe yourself to be

#31 dix

dix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWu-wu-a

Napisano 23.09.2007 - |23:11|

Ogólnie Showtime robi nie typowe seriale, na bardzo wysokim poziomie.

Prócz wspomnianego Dextera i Californication zdecydowanie mogę polecić:

Weeds - komedia/dramat o mamuście handlującej trawą
Tudors - historyczny o młodym Henryku VIII
Sleeper Cell - dramat/akcja o terroryzmie, ekstremistach islamskich
Dead Like Me - czarna komedia o umarłej młodej dziewczynie która staje się żniwiarzem :-)
Brotherhood - dramat obyczajowo/gangstersko/polityczny

podlaczam sie do opini kolegi Californication - kumpel pokazal mi 107 obejrzalem z nim w powrocie do domu sciagnolem odcinki od 1 do 6 i ogladalem do 5 rano choc za 3 h mialem wstawac i jechac 500 km w gory :P
8+/10

Weeds - tez swietny serial doskonaly humor chwilami powiewa lekko nuda ale naszczecie sa to tylko krotkie momety
7+/10

Sleeper Cell - masakryczna akcja + szczypta humoru + bardzo dobra fabula - nie wyjasniona fabula w ostatnim odcinku (nie doczytalem nigdzie o planach 3ciej serii to zakladam ze zakonczony)
9/10

Dead Like Me - przed chwilka napisalem o tym w temacie o nim wiec nie bede sie powtarzac konkretny serial
8+/10

reszty nie widzialem ale na wszystko nadejdzie czas chlopaki z Showtime robia naprawde dobre seriale jak skoncze Andromede to bedzie grany jeden z tych co nie widzialem

pozdrawiam ;p

Użytkownik dix edytował ten post 23.09.2007 - |23:13|

• 0

#32 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.10.2007 - |14:40|

Jak ktoś ma platformę "n" i wykupioną kolekcję VOD "nScreen" to już może oglądać pierwszy odcinek Californication. Oprócz tego jest tam także Dexter i Medium.

Użytkownik Pawel edytował ten post 01.10.2007 - |14:41|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#33 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.10.2007 - |15:47|

Californication od 6 listopada będzie emitowane w HBO o 20.10. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#34 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.10.2007 - |19:18|

Ten serial poprostu zwala z nóg, a najlepsze są te sceny erotyczne, normalnie polać się można ze śmiechu i to jeste właśnie fajne w tym serialu, jego unikatowość, a najlepsza scena to była w dziesiątym odcinku, ten trójkącik, Moody, jego kumpel i ta instruktorka od boksu, normalnie taka jazda, a końcówka była najlepsza jak weszły ich panienki, normalnie z fotela o mało nie spadłem ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No i mała modyfikacja odnosnie całego sezonu, końcówka extra nie spodziewałem się takiej, ale mi się podobała, serial trzymał bardzo wysoki poziom przez wszystkie odcinki, no może jeden odcinek był beznadziejny, ale sam już nie pamiętam który. Miło się ogladało szkoda że tak mało odcinków, no ale to standard w SHOWTIME.
Z niecierpliwością szykuję się na drugi sezon, szkoda tylko że trzeba czekać do przyszłego roku. <_<

Użytkownik waski edytował ten post 01.11.2007 - |12:17|

• 0

#35 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 04.11.2007 - |22:15|

A będzie II sezon "Californication"??

Jak tak to extra! Właśnie jestem po 12 odcinku - miodzio. Hank wymiata! Jednka SHOWTIME deklasuje wszystkie inne stacje.
  • 0

#36 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 06.11.2007 - |19:53|

Jestem dopiero po seansie trzech odcinków, ale i tak mogę stwierdzić, że jest to świetna nowość tegorocznego jesiennego sezonu TV. Dowcipy, świetny Duchovny w głównej roli no i fabuła ^^. No, ale zdecydowanie nie jest to serial dla dzieci dlatego dziwi mnie, że HBO będzie go pokazywać o 20 :P
  • 0

#37 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.11.2007 - |12:26|

Obejrzałem wszystkie odcinki wraz z dziewczyną i mamy te same zdanie o serialu: świetny!!! Dawno się już tak dobrze nie bawiłem oglądajac serial. Duchovny chyba lepiej nie mógł powrócić na ekran.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#38 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 10.11.2007 - |16:33|

Serial świetny :)

Jak myślicie, będzie 2 sezon?
Problem Hank'a został rozwiązany więc chyba nie ma tu już o czym kręcić :).
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#39 Jane Doe

Jane Doe

Kapral

• Grupa Hatak
  • 182 postów

Napisano 10.11.2007 - |17:07|

Jak w życiu jeśli jedno się układa to 10 innych rzeczy musi się spierniczyć. :) Jestem pewna, że kłopotów mu nie zabraknie. Pewnie Billuchna nie zechce dać Karen rozwodu, pozostaje kwestia książki, braku weny i jest Becca, która zaczyna umawiać się na randki. Wyobrażacie sobie Hanka przesłuchującego kolejnych chłopaków córeczki? ;]
  • 0

#40 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 12.11.2007 - |18:31|

Mi trochę trudno sobie wyobrazić 2 sezon, przecież pierwszy opierał się na zgorzknieniu, sarkazmie, nieustanym zaliczaniem nowych panienek przez Hanka, to wszystko musi zniknąć jeżeli chce zatrzymać przy sobie "żonę" i co gorsza 1 sezon ma dowodzić, że do tego dorósł. Taki był morał tej bajeczki.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych