Skocz do zawartości

Zdjęcie

Burn Notice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 08.10.2007 - |20:08|

Muszę przyznać, że też obejrzałem ten serial z przyjemnością. Cieszy mnie info o potwierdzeniu drugiego sezonu, bo szkoda byłoby gdyby został anulowany przy obecnym zakończeniu pierwszego sezonu jak kilka innych dobrych seriali.

Hmm, zamierzałem napisać dokładnie coś takiego ;) W pełni podpisuję się pod tą opinią.
Sezon 1 skonczyłem oglądać dopiero teraz, ale jak sądzę, warto było tę przyjemność z oglądania Burn Notice przedłużyć :) Po paru odcinkach serial mi się podobał, ale teraz po obejrzeniu całości uważam,m że serial jest dużo lepszy niż tylko dobry. Jest to typ serialu, który ja nazywam "poprawiaczem humoru". Nieporuszanie w tym serialu ciężkich kwestii, nie branie całego tego zawodu szpiega tak na serio jak w innych serialach wyszło tutaj rewelacyjnie. Połączono to z takim duetem w stylu Pan i Pani Smith, dodano zabawnego byłego agenta Sama oraz klimat pieknego miasta Miami i wyszedł bombowy serial.
Owszem, nie jest to pierwsza liga i ciężko przyrównywać ten serial do np. 24, BSG czy Lost, ale chyba nie taki był target dla tego serialu.
Z ogromną chęcią obejrzę 2 sezon 2 2008 roku, szczególnie po tak interesującej końcówce jaką zafundowali nam scenarzyści pod koniec ostatniego odcinka 1 sezonu.

A tym, którzy jeszcze nie oglądali Burn Notice, to polecam nadrobić zaległości :D Warto.

Użytkownik Halavar edytował ten post 08.10.2007 - |20:09|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#22 estrella

estrella

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19.08.2008 - |20:22|

Burn Notice w TV Puls:
http://www.telemagaz...3466639267.html
  • 0

#23 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 19.08.2008 - |20:52|

O M F G ;d

Tożsamość Szpiega... straszne. Podobnie jak ten OPIS - wypadaloby coś obejrzeć najpierw.
Szkoda, że PULS, serial powinno puścić TVP :)
  • 0
Dołączona grafika

#24 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 21.08.2008 - |10:07|

Wczoraj serialu nie było na TV Puls i dokładnie nie wiadomo kiedy będzie. Na sieci można poczytać, że pojawi się w jesiennej ramówce ale konkretnej daty nie ma.
Z innych rzeczy ma się też tam pojawić "Jednostka", czyli zapewne The Unit, Las Vegas i Simpsonowie.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#25 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.08.2008 - |19:25|

Wczoraj serialu nie było na TV Puls i dokładnie nie wiadomo kiedy będzie. Na sieci można poczytać, że pojawi się w jesiennej ramówce ale konkretnej daty nie ma.

Niestety próbowałem się dowiedzieć kiedy wprowadzają go do ramówki, ale niestety jeszcze mi nie odpisami. Tam samo na ich serwisie prasowym niema o tym wzmianki

Z innych rzeczy ma się też tam pojawić "Jednostka", czyli zapewne The Unit, Las Vegas i Simpsonowie.

Tak, jednostka będzie w soboty o 20 i 21. Przynajmniej będzie co oglądać bo TVN/Polsat wtedy będą puszczać Tańcze z Gwiazdami itp.
  • 0

#26 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.08.2008 - |19:52|

Ten serial będzie emitowany w każdą środę o 21.00!!!
  • 0

#27 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 19.09.2008 - |18:04|

I po 2 sezonie. Muszę powiedzieć że się bardzo zdziwiłem gdy oglądając 2x9 w dolnym rogu zobaczyłem informację że to finał sezonu. Jedno jest dobre nie wiem jak będzie z numeracją ale serial wraca zimą:D

A co do samego 2 sezonu dalej trzyma wysoki poziom, dalej jest dowcipny i pełny akcji dodatkowo bardzo lubię sposób narracji i jeszcze numer 6:)

Użytkownik sot edytował ten post 19.09.2008 - |18:10|

• 0
To miejsce na twoją reklamę.

#28 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.03.2009 - |13:32|

Teraz faktyczny koniec 2 sezonu.
Serial moze nie zachwyca ale przyjemnie sie oglada. Ciekawy sposob narracji.

s2. 6,5/10
  • 0

#29 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 16.03.2009 - |11:27|

jak dla mnie sezon 2 ma mocne 8/10 - fajny klimat, postacie, akcja, humor - wszystko co trzeba a nawet wiecej :)
  • 0

#30 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 16.03.2009 - |19:30|

Istotnie, bardzo sympatyczny serial. Tylko nie bardzo pasuje mi ta cała nić fabularna z Carlą, jej mocodawcami i resztą wielkich i złych. Rozumiem, że to jest uzasadnienie pobytu Westona w Miami, ale bardziej odpowiada mi formuła "jeden odcinek- jeden klient".
  • 0

#31 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.03.2009 - |02:48|

@Van Tommy, jak by serial miał tak płytką fabułę to by się długo nie utrzymał. Niestety musi być coś co będzie kleić sezon w całość. W pierwszym sezonie tym super klejem była zagadko kto i po co go spalił. W s2 czemu i czego chcą. A jeśli będzie s3 ( a mam taką nadzieję) to będzie walka o przetrwanie bez "ochronnego" parasola.
  • 0

#32 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 19.03.2009 - |11:28|

@spex, masz rację, pewnie by zniknął z ramówki. Prywatnie jednak nie lubię takiej właśnie konstrukcji- a przynajmniej zaburzenia proporcji między formułą "jeden odcinek= jedna sprawa" a tym dalszym tłem.
  • 0

#33 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.06.2010 - |20:05|

jakieś wrazenia innych po sezonie 3.?
dzisiaj skonczylem s2 i serial rozwija sie calkiem ciekawie - chociaz nadal tak na prawde nie mam pojecia o co chodzi i po co Michel Agencji
  • 0
You are what you believe yourself to be

#34 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.08.2010 - |13:20|

Od 5 października będzie można oglądać serial BURN NOTICE ponownie w polskiej TV! Emisja od 5.10. w AXN. Nie znana jest jeszcze godzina emisji.
  • 0

#35 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.08.2010 - |18:24|

4ty sezon sie rozkreca, w 3cim pod koniec troche zwolnili i akcja sie slabsza zrobila
ogolnie intryga goni intryge, szkoda tylko, ze pewnych zwrotow akcji czlowiek sie spodziewa w okolicach danych odcinkow
  • 0
You are what you believe yourself to be

#36 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 31.08.2010 - |21:00|

Od 5 października (wtorek) AXN rozpocznie emisję serialu "Tożsamość Szpiega". Będzie można oglądać co wtorek o 22:00!!!
  • 0

#37 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.09.2010 - |19:27|

Obejrzałam sobie ostatnio wszystkie odcinki, które do tej pory wyszły. I muszę powiedzieć, że serial bardzo mi się spodobał. Mimo, że nie oglądałam (krzyk zdziwienia na sali), to kojarzy mi się z kimś podobnym do MacGyvera, potrafi opancerzyć samochód książką telefoniczną czy zrobić bombę z płynu do mycia naczyń. Ostatnie odcinki może nie za bardzo mi przypadły do gustu, ale co kto lubi. Każdy serial, tak czy siak, musi mieć swoje gorze chwile.
No i oczywiście, muszę to powiedzieć, bardzo podobał mi się występ Michaela Shanksa. Bardzo polubiłam jego postać i szkoda mi się zrobiło, że tak się to skończyło.
  • 0

#38 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 01.09.2010 - |20:08|

12 odcinek czwartego sezonu jest ostatnim czy dobiją do 16 jak w poprzednich sezonach?
  • 0

#39 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 01.09.2010 - |20:13|

Ten sezon ma mieć 18 odcinków, ale teraz jest przerwa do listopada.

#40 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 05.10.2010 - |21:01|

Właśnie zaczyna się pierwszy odcinek serialu "Tożsamość Szpiega" na AXN. Dla przypomnienia co tydzień we wtorek o 22:00 nowe odcinki, a w niedzielę o 22:00 powtórki!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych