Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Kraków] 04.08.2007

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#21 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 16.06.2007 - |21:32|

No jeśli będzie TauriCon w Krakowie to ja sie pisze :D
Może jak termin będzie dobry to dwóch kumpli przyprowadze :P

Ja mieszkam prawie godzine pociągiem od krakowa ale byłby problem ze znalezieniem lokalu... Ale jeśli będzie trzeba to pojade i poszukam czegoś...
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#22 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.06.2007 - |21:37|

Lokalów u nas pod dostatkiem. Aż boli głowa, bo tyle wybrać można. A jak braknie, to zawsze można w plener na bulwary :) (tylko co chwilę patrole, ale bardzo rzadko spisują)

PS Krakowski problem leży w ludziach. By się zorganizowali :)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.06.2007 - |21:54|

• 0
VeeDee

#23 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 16.06.2007 - |22:27|

No to skoro z lokalem nie ma problemu to możnaby ustalić wstępny termin... i może zliczyć kto będzie :) czy jest wogóle sens...

kamkaw, VeeDee, spex, marcinssdd...
to daje 4.. i to muszą ludzie potwierdzić :)
na razie mało...

Ustalania daty sie nie podejmuje :P

Ja osobiście wakacje mam wolne(ale raczej weekend) no i studiował też będe w Krakowie więc od października też może być :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#24 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.06.2007 - |07:26|

na razie mało...

Jakie mało, idealna liczba :) W Chorzowie za pierwszym razem też były 4 osoby i daliśmy radę :]
  • 0

->1019<-

#25 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 19.06.2007 - |15:24|

No panowie bo śląsk już się ogłasza na koniec sierpnia - początek września a my jakoś nic nie ustaliliśmy...

To ja proponuje żeby nie kolidowało również z Sosenką czyli wychodzi mi lipiec :P no albo wczesny sierpień...

Co myślicie? prosze sie wypowiadać krakowiacy bo jak VeeDee powiedział musimy się zorganizować...
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#26 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.06.2007 - |16:24|

Wczesny sierpień jest lepszą opcją :> Wtedy może udałoby się siarence i mi pojawić :)

Z rana pochodzilibyśmy sobie po mieście, a powiedzmy od 13-14 jakieś spotkanko z Wami przy piwie :)
  • 0

->1019<-

#27 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.06.2007 - |15:27|

Aż nie wierze! Krakowski temat zaczął znów być aktywny! wczesny sierpień jest dobrym terminem, jak coś będzie ustalone to jestem pewien że przyjdę a ze sobą przyciągnę pewno Bahariego i Phrazesa. Czekam na jakies konkretne daty i miejsce!
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#28 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.06.2007 - |16:00|

4 sierpnia! 4 sierpnia! :>

Sosenka dopiero 2 tygodnie później, wcześniej raczej nic nie będzie... więc 4 sierpnia :>

Jak żaden Krakus nic nie zaproponuje innego to myślę, że ta data mogłaby zostać :> Tylko jakiś lokal na popołudnie skombinujcie :)
  • 0

->1019<-

#29 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 21.06.2007 - |16:29|

4.08 mysle jest dobry..
pewnie nie siedizelisbysmy do pozna bo jeszcze do domu trzeba by wrocic jakos :> pewnie jakos kolo 20:00 musielibysmy sie zbierac ale to i tak z 7h bylo by na zlot :)
  • 0

#30 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.06.2007 - |17:46|

Jak na razie żadnego lokalu nie zaproponuje na 100% bo jestem 1300 km od Krakowa.... Ale pamiętam że najbardziej udany zlot Krakowski był w "Kryjówce" bodajże znajduje się on na Sławkowskiej.
  • 0

#31 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.06.2007 - |18:24|

Jak na razie żadnego lokalu nie zaproponuje na 100% bo jestem 1300 km od Krakowa.... Ale pamiętam że najbardziej udany zlot Krakowski był w "Kryjówce" bodajże znajduje się on na Sławkowskiej.

Potwierdzam, że w kryjówce był chyba najbardziej udany krakowski zlot. M. in. ze względu na dużą liczbę gości poza krakowskich :) Lokal był/jest dobry, bo jest niebrzydki, ma alkohol i serwuje dobre jedzenie (kurczaki, pizze, spaghetii itd.) Piwo 7zł, co jest standardem.

Jakby co:
http://www.kryjowka.krakow.pl/

Lokali w Krakowie jest masa, więc jest jeszcze dużo ciekawych miejsc!!

Co do terminu, ja byłbym za lipcem! Ewentualnie sierpień, z tym, że w sierpniu mogą mi wyskoczyć różne rzeczy w weekend.

PS Zdjęcie z kryjówki.
http://www.sg1.pl/kw...20050312_22.jpg

Użytkownik VeeDee edytował ten post 21.06.2007 - |18:29|

• 0
VeeDee

#32 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.06.2007 - |18:38|

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić dwa! Z tym że ja mam awersje do organizacji odkąd na zlot stargateowy organizowany przeze mnie przyszły 3 osoby z grona.

P.S.

VeeDee, jeśli czujesz się na siłach to powiadom krakowską ekipę (między innymi Marcinssdd i ludzi co lubią przyjeżdżać takich jak Sagi Kwiatek itd...

Użytkownik Thomass edytował ten post 21.06.2007 - |18:40|

• 0

#33 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.06.2007 - |18:52|

Ja nie umiem organizować :| ani poganiać ludzi.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 21.06.2007 - |18:57|

• 0
VeeDee

#34 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.06.2007 - |20:57|

Ja pogonić ludzi mogę... to nie problem... :P Byle lokal był, godzina zbiórki i ktoś kto nas zaprowadzi do tego lokalu :) Jeśli będzie data 4.08, to ja z siarenką będziemy na pewno... a kto jeszcze przyjdzie to jużnie nasz problem będzie, najwyżej w dwójkę się pobawimy :]

PS. 7 złotych to standard?? Boże, powiedzcie, że to kłamstwo... :/

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 21.06.2007 - |20:58|

• 0

->1019<-

#35 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.06.2007 - |22:30|

To Kraków . I wcale nie jest tak najdrożej :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#36 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.06.2007 - |22:55|

To Kraków . I wcale nie jest tak najdrożej :D .

Zgadza się. Są też o wiele droższe miejsca ;)

Ja myślę, że można by się zebrać gdzieś między 11 a 13. Ludzie by napływali w jakimś punkcie zbornym, gdzie można przy piwku się przywitać. Później wypad na obiad. Później dla chętnych jakiś spacerek po rynku, bulwarach?? Następny lokal z piwkiem, wieczorem otwierają więcej lokali, więc można się ewentualnie przenieść.

Proponowane lokale na powitalne i poobiednie piwo:
- Kryjówka
< i wiele innych, które trzeba wymyślić>

Proponowane lokale na obiad (szczególnie dla osób spoza Krakowa):
- Kryjówka - można odbyć w nim prawie cały zlot. Wszystko w jednym miejscu: piwko, obiady, wódka. :)
- Babcia Malina na Sławkowskiej, mają tam dużo fajnych dań pod turystów. Nie jest drogo, a jedzenie bardzo dobre. (http://www.kuchniaubabcimaliny.pl/)
- Sphinx - dużo jedzenia dla Tauri (ten na Rynku spłonął nie dawno temu i nie wiem czy już go otworzyli z powrotem?? Jest też w galerii Krakowskiej, ale tam nie wiem, czy piwo podają...)
- Rooster. Dużo ciekawych dań, trochę drożej. Panom może się podobać. Ponieważ kelnerkami są głównie zgrabniutkie blondynki w skąpo odzianym stroju ;) (http://www.rooster.pl/)
- Gruzińskie Haczapuri

Ciekawe lokale na późniejszą porę (17-18):
- Błędne koło
- Kryjówka
<inne>

PS Neoo ;) Jak chcesz tanio piwo i jesteś żądny wrażeń to znam kilka "ciekawych" miejsc :D

Użytkownik VeeDee edytował ten post 22.06.2007 - |12:05|

• 0
VeeDee

#37 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.06.2007 - |00:33|

To jako punk zbiórki proponuję Loch Ness. Znajduje się koło Dworca Głównego, więc bez kłopotów znajdą je osoby przyjezdne.
Co do piwa to za 30zł jest metr. Czyli 3zł na kufel. Dla głodnych po podróży jest tez mała gastronomia(zapiekanki itp) a jak ktoś jest naprawdę głodny to można spokojnie przejść się do Krakowskiej.

http://www.lochness.pl/

W sumie nie, jakie są standard dla lokalów zlotowych, ale jak powiecie, co ma być po potwierdzę lub zaprzeczę.

Ja na pewno przyjdę, a może nawet kogoś uda mi się ściągnąć. Pożyjemy zobaczymy.
Byle byśmy się doczekali:>
  • 0

#38 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.06.2007 - |00:41|

Zdecydujcie się na termin, wtedy będzie można pomyśleć, czy da się pojawić :D
  • 0
Master of possimpible ;)

#39 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.06.2007 - |06:44|

Zdecydujcie się na termin, wtedy będzie można pomyśleć, czy da się pojawić

I jakby był nieco inny niż sierpien , to moze i ja bym się pokusił na wycieczke do grodu Kraka :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#40 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.06.2007 - |08:43|

Zdecydujcie się na termin, wtedy będzie można pomyśleć, czy da się pojawić :D

chętnie bym się zjawiła na takim spotkaniu ale ... echh, 4 sierpnia to ja juz bede w Wilnie :sam8:

może tak troche wcześniej, jakiś 28 lipca ??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych