Skocz do zawartości

Zdjęcie

Upadek DVD w Polsce?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#21 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.07.2007 - |19:47|

...
Nie będę robił reklamy tego sklepu tym bardziej,że korzystałem z niego pierwszy raz więc jak ktos chce to znajdzie sobie dalej podam tylko --> SKLEP
...

ale zrobiłeś :biggrin2:
sprawdziłam i właśnie kupiłam sobie "Trójkąt"
ale znalazłam w ofercie film z kapłanem Ori na okładce :ohmy1:
look: !!!
http://www.oceandvd....e...36&plid=147
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#22 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.07.2007 - |19:51|

Skoro kupujemy filmy, to czy ktoś z was wie gdzie można kupić wysyłkowo film 2010 Odyseja Kosmiczna po polsku w przyzwoitej cenie? Niekoniecznie musi to być super-ekstra-hiper wersja kolekcjonerska.

Na Allegro jakiś gość notorycznie wystawia na aukcji film na dvd za 99 zł w opcji kup teraz i sprzedać tego nie może a w sklepach internetowych nakład jest wyczerpany, albo w cenach z ... kosmosu.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 13.07.2007 - |19:56|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#23 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 13.07.2007 - |19:52|

I znow musze sie zgodzic z gentelmenem o nicku BIKU 1.Trafiaja sie niesamowite okazje.Najsmieszniejsze jest to ,ze spotykamy sie z nimi wiecej za posrednictwem internetu ,niz np. wchodzac do normalnego sklepu.Ale jesli ktos jest fanatykiem zbierania kompaktow,badz filmow( serialow) na dvd- takowa oferta jest niemozliwa do ominiecia.
Dokladnie kilka dni temu, udalo mi sie wygrac na Allegro film,, Goryle We Mgle'' z Sigourney Weaver za 9,90.Jest orginalny,nierozpakowany i z tego co wiem-kosztuje 40 zl.Przyznam ,iz polowalam na ten filmik juz od paru lat jako ,ze Sigourney to moja ulubiona aktorka. :blink1:
  • 0

#24 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.07.2007 - |20:03|

Skoro kupujemy filmy, to czy ktoś z was wie gdzie można kupić wysyłkowo film 2010 Odyseja Kosmiczna po polsku w przyzwoitej cenie? Niekoniecznie musi to być super-ekstra-hiper wersja kolekcjonerska.

Na Allegro jakiś gość notorycznie wystawia na aukcji film na dvd za 99 zł w opcji kup teraz i sprzedać tego nie może a w sklepach internetowych nakład jest wyczerpany, albo w cenach z ... kosmosu.

http://astabe.com/ex...00/_item/id.984 --> Proszę bardzo cena 69 zł. Nie wiem czy to ten "kosmos".

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.07.2007 - |20:05|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#25 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.07.2007 - |20:18|

http://astabe.com/ex...00/_item/id.984 --> Proszę bardzo cena 69 zł. Nie wiem czy to ten "kosmos".

tak, ale nie wiem czy zauważyłeś takie coś:

Zamówienie filmów z Warner-a oraz ITI
Ważna informacja dla klientów naszego sklepu !

Kupując filmy od dystrybutorów Warner oraz ITI, mogą nastąpić duże opóźnienie w realizacji zamówień lub nawet będziemy zmuszeni je anulować, o czym oczywiście poinforujemy telefonicznie i mailowo.

Sytuacja ta jest spowodowana zamknięciem firmy Warner i chwilowymi przerwami w dostawach ich tytułów. Z nieoficjalnych żródeł wiemy, że teraz sprzedarzą dawnych tytułów Warner-a zajmie sie firma Mediaservice, ale za nim to nastapi niestety minie trochę czasu.
Filmy, które dotychczas sprzedawała firma ITI (studio Universal, Dreamworks oraz Paramount)zostały przejęte i podzielone pomiędzy Imperial-Cinepix oraz nowego dystrybutora TiM Film Studio i również przez najbliższy czas będą problemy ze zdobyciem tych pozycji.
Dlatego prosimy o cierpliwość i z góry przepraszamy za utrudnirnia oraz dłuższy czas oczekiwania na realizację zamówień.

ale oczywiście życzę powodzenia
:)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#26 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.07.2007 - |20:19|

pogieło ich.. a ja czekam na polskie wydania 4400, supernatural i filmów kinga (to ostatnie akurat, jest często na magazynach)

#27 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 13.07.2007 - |21:23|

Ale one juz chyba zostaly wydane? :blink1:
  • 0

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.07.2007 - |21:34|

co?

4400 tylko s01 i SN równiez tylko s01 a przecież 4400 już leci 4 a 3 są na dvd.. a SN s02 zaraz ma premierę...

co do Kinga.. to róznie bywa.. na magazynach mają mało płyt.. a bez WB nie ma ich gdzie zamówić...

#29 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 13.07.2007 - |22:18|

Dokladnie to mialam na mysli. A co do reszty ,to masz racje.
PS.
Pozdrawiam MODA. :laugh2:
  • 0

#30 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.08.2007 - |19:36|

Zawsze to mówiłem i powiem raz jeszcze - krzyżyk na drogę i niech spadają !

Jak ktoś już wyżej pisał najlepiej zwalić na klientów winę - bo nie kupują, bo piractwo, bo to, bo tamto...

A przepraszam gdzie jest wydanie DVD polskie JAKIEKOLWIEK Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Battlestar Galactica, jakiś StarTrek, Babylon 5 - nie, lepiej wydawać Magdę M albo M jak Miłość i narzekać żę ludzie nie kupują... albo wydać od d... strony jak Smalville.

Polska pod względem wydawnictw DVD to ŻENADA większa od Leppera - zero przejmowania się klientem, zero spełniania oczekiwań fanów i najmniejszego choćby badania oczekiwań rynku za to całe mnóstwo wymagań i potem biadolenia że "nie idzie".

Niech się wycofują - wszyscy będą ściągać seriale z netu i wypalać, wydrukować okładkę nie taki wielki problem - i nie zarobią nic flimony - i wtedy pretensje do siebie. Rynek zawsze wykańcza za pewnych siebie i nie myślących - I DOBRZE !

Kupiłbym oryginalne wydania seriali sf nawet za większą cenę - ale po prostu ICH NIE MA w tym pięknym kraju - więc nie mam innego wyjścia jak ściągnąć z sieci i tak je uzyskać - i niechmi żadne palanty z MPAA ZAIKS-u i innych "Ryj" nie pitolą że to piractwo - najwyraźniej nie chcą zarabiać skoro nie można kupić w sklepie danego filmu. I tyle.

I niech nie bredzą tacy, którzy mnie osobiście wkurzają najbardziej - i twierdzą, że jak nie ma to nie ma - to nie znaczy że trzeba ściągać z sieci - bo ja CHCĘ mieć dany serial na płytkach i gdybym żył w normalnym kraju (a tego nie wybierałem) to mógłbym go kupić spokojnie - a jeśli nie - korzystam z dostępnych opcji. A gadanie że mieć nie trzeba jest jak mówienie głodnemu biedakowi że jak na chleb nie ma to niech nie je - przecież nie musi !

Reasumując - Ja chcę mieć serial i mam kasę - a skoro nie mam co kupić tylko muszę ściągnąć bo innej opcji nie ma - dla mnie to jest wina gówn.ch dystrybutorów i niech mają pretensje do swojej głupoty a nie "piratów" !
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#31 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 08.08.2007 - |22:40|

Bez przesady wiemy jak jest ale jak masz kasę i chęci możesz zamówić ze sklepu online jak masz kartę
Ja np nie mam karty ale dzięki osobom z tego forum zainteresowani wiedzą o kogo chodzi którzy mi zaufali mam seriale ja wysyłam kasę na konto a jak ktoś zamawia dla siebie bierze i dla mnie to tylko koszt wysłania tego do mnie pocztom czyli trochę czasu.
Sytuacja w kraju jest zła ale jak ktoś naprawdę chcę to się da.
Najgorsze jest to że wszystkie seriale i inne rzeczy są produkowane u nas niestety i wysyłane za granice tak proszę państwa tłoczy sie to w Polsce nie wiem gdzie ale tak jest zobaczcie kiedyś kod kreskowy na wydaniu oryginalnym u nas nie dostępnym to jest dla mnie paranoja ,że żeby kopić coś co sie robi u nas muszę to z zagranicy ściągać :(
  • 0

#32 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.08.2007 - |18:27|

Bez przesady wiemy jak jest ale jak masz kasę i chęci możesz zamówić ze sklepu online jak masz kartę /.../

/.../ Sytuacja w kraju jest zła ale jak ktoś naprawdę chcę to się da /.../

No tak - zgadzam się w pełni tylko że pozycji które mnie interesują - jak w/w chociażby np SG-A i SGA - po prostu nie ma w wersji PL a choć (przynajmniej dla mnie) nie byłoby problemem zamówienie dajmy na to ze sklepu Amazon - NIE o to chodzi.

Wersje anglojęzyczne i box-y anglojęzyczne nie jest problem kupić - ale ja chciałbym kupić takie zlokalizowane na nasz kraj - z lektorem czy z napisami PL a nie angielskie czy niemieckie !

I właśnie o to mi chodziło - w tym względzie w naszym pięknym kraju jest dla chącego dużo trudnego - nie ma i nie zanosi się że będzie co kupić !

Pozdrawiam :rolleyes:
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#33 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.11.2007 - |10:10|

Piractwo medialne okazuje się mieć i dobre skutki dla konsumentów. Pod warunkiem, że jest ono prowadzone na tak olbrzymią skalę jak to ma miejsce w Chinach. Studia Warner Bros., Paramount i DreamWorks postanowiły wprowadzić nową strategię promocji legalnych produktów. Otóż filmy na DVD będą pojawiać się szybciej i w bardzo przystępnej cenie.

Studia zamierzają wprowadzać DVD na rynek chiński wcześniej niż w innych częściach świata i do tego w zaskakująco niskiej cenie zaledwie 2.95 dolara. W ten sposób mają nadzieję zastąpić nielegalnie wypalane płyty z filmami, tanimi, legalnymi kopiami. Chiński rynek DVD szacowany jest na 2.5 miliarda, jednak tylko niewielka część tej sumy dociera do wytwórni filmowych.

Pierwszym tytułem, który pojawi się na mocy umowy jest "Transformers", drugi największy przebój amerykański pokazywany w chińskich kina. Już wkrótce pojawi się także "Shrek Trzeci". W ciągu następnego półtora roku podobne projekty powinny ogłosić pozostałe wielkie wytwórnie.

No proszę, a u nas ze względu na piractwo takie WB woli się wycofać zamiast zrobić tak jak w Chinach.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#34 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.11.2007 - |16:51|

Bo taka jest strategia dystrybutorów. Oni nie widzą paradoksu w tym, że tam mogą sprzedawać po 3 dolce za film, a to jest tam więcej niż 3 dolce u nas. Dla nich to nie jest żaden precedens. Tam się nie udało, obniżyli ceny, ale w Polsce będą strzelać fochy, że ich okradają, to oni sobie stąd idą. Skąd się biorą DVDRipy z R5? Właśnie stamtąd. Rozwiązali problem z piractwem w Chinach (teoretycznie) to zrobili sobie kolejny w Europie i na świecie. Zamiast działać lokalnie powinni działać globalnie, ale są na to za głupi i zbyt pazerni. Skoro tam można było znacznie obniżyć cenę płyt DVD, to dlaczego nie zrobić tego gdzie indziej. A już wiem. Gdzie indziej pewnie ceny podwyższyli żeby wyrównać, tak zwane, straty w Chinach.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#35 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.11.2007 - |17:14|

A już wiem. Gdzie indziej pewnie ceny podwyższyli żeby wyrównać, tak zwane, straty w Chinach.

Zapewne i tak mogą się tłumaczyć ;). No i też rynek Chiński jest znacznie większy niż Polski więc woleli tam obniżyć ceny niż tutaj.
  • 0

#36 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.11.2007 - |17:51|

Może i tak . Ale tylko WB sie wycofało z polskiego rynku . Zresztą to za duże słowo - zmienił sie dystrybutor , ceny zostały te same . A co najlepsze - handlowcy tez są ci sami co byli za WB . A chiny , to akcja swoją drogą .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 14.11.2007 - |22:52|

Nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat ale myślę że pośrednio jest z tym związane. Mianowicie ostatnio w pewnej gazecie zobaczyłem sondaż dotyczący seriali które są najczęściej oglądane w Polsce.To co mnie z szokowało to nie to że seriale typu M ,plebania są na pierwszym miejscu tylko kompletny brak seriali zagranicznych nawet nie było Lost czy PB co dla mnie jest aż sprawą dziwną chociaż tego pierwszego wogóle nie oglądam . Może tu jest ten pies pogrzebany że dystrybutor po prostu nie chce nic wydać bo wie że i tak przegra z polską produkcją...?
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#38 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 15.11.2007 - |11:47|

Na naszym rynku , sprzedaż seriali to może z 3% ( a może i nie ) ogólnej sprzedaży DVD . Najlepiej sprzedają sie filmy kinowe - tak jak na całym świecie .
A to że ludzie nie kupują u nas seriali, jest winą samych dystrybutorów - zobacz jakie mamy atrakcje na przeciętnym DVD z serialem - stereo 2,0 , tylko kiepski lektor i itp...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#39 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.11.2007 - |12:05|

Nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat ale myślę że pośrednio jest z tym związane. Mianowicie ostatnio w pewnej gazecie zobaczyłem sondaż dotyczący seriali które są najczęściej oglądane w Polsce.To co mnie z szokowało to nie to że seriale typu M ,plebania są na pierwszym miejscu tylko kompletny brak seriali zagranicznych nawet nie było Lost czy PB co dla mnie jest aż sprawą dziwną chociaż tego pierwszego wogóle nie oglądam . Może tu jest ten pies pogrzebany że dystrybutor po prostu nie chce nic wydać bo wie że i tak przegra z polską produkcją...?

Zapewne w tej ankiecie brały udział takie "reprezentatywne" osoby, które nawet nie wiedzą co to Lost, Prison Break a Battlestar Galactica kojarzyć im się może co najwyżej z dziełem szatana :lol: .
  • 0

#40 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 15.11.2007 - |23:09|

Na naszym rynku , sprzedaż seriali to może z 3% ( a może i nie ) ogólnej sprzedaży DVD . Najlepiej sprzedają sie filmy kinowe - tak jak na całym świecie .
A to że ludzie nie kupują u nas seriali, jest winą samych dystrybutorów - zobacz jakie mamy atrakcje na przeciętnym DVD z serialem - stereo 2,0 , tylko kiepski lektor i itp...

No nie stety ale co prawda to prawda , chciałem sobie kupić Heroes pierwsza serie ale już mi ta ochota przeszła niestety <_< . Wydanie ma wszystko to co dokładnie pozwiedzałeś. Oczywiście taki serial jak oficerowie musi być wydany na BR bo zawarte w tym filmie efekty specjalne tego wręcz wymagają :blink:
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych