Użytkownik Thor edytował ten post 26.01.2008 - |20:44|
Odcinek 74 – S04E14 – Harmony
Napisano 26.01.2008 - |20:43|
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 26.01.2008 - |20:59|
No cóż, to by pasowało do teorii wojny PvsW, jednak powoduje mnóstwo pytań i wątpliwości i więcej mota, niż rozwiązuje. Bo co prawda wygładza nieco kwestię wojny, to jednak powstaje pytanie, dlaczego u liucha drony ma placówka na Antarktydzie. Pomysł, że zainstalowali je Pradawni pewno dałby się obronić-mieli bowiem czas, zanim zwiali z Atlantis, mogli drony po prostu przenieść (bo o wytwarzaniu na miejscu nie ma mowy, pradawni przestali być cywilizacją techniczną). Jednak wcale to nie jest takie pewne. Choć wydaje się logiczne, prowokuje pytanie-zamiast wyprodukować drony do walki z W, by kupić sobie czas na ewakuacje miasta P wysyłają ostatni ich zapas na Ziemię?na marginesie wydawało mi się, że takiemu właśnie pomysłowi(z dronami stworzonymi w Pegazie) byś Sakramentos przyklasnął;
Tak, mimo wszystko, teza jest do obrony-zawsze można to usprawiedliwić tym, że wykalkulowano, kiedy padnie osłona, a chciano mieć jakaś broń, która byłaby w stanie obronić nowy dom przed niespodziewaną agresją. Mam jednak pewne opory przed zaakceptowaniem tego rozwiązania, ale obiektywnie rzecz ujmując, jest to możliwe.
Pewnym kompromisem jest to, co zauważył baloo-te drony działaniem i wyglądem bardziej przypominają to, co widzieliśmy pod koniec 7 sezonu SG-1. Może więc drony na Antarktydzie to prymitywniejsza wersja tych z Pegaza?
Winchell Chung
Napisano 26.01.2008 - |22:48|
Tak przy okazji SGA zawsze bylo slabe, i ten odcinek pomijajac wiekszosc fabualrnych (i pare innych) uwazam za jeden z lepszych.
Napisano 26.01.2008 - |23:01|
Napisano 27.01.2008 - |01:52|
Nie wiem czemu tak duzo ludzi uwaza ten odcinke za slaby, byl o wiele lepszy od poprzedniego.
Kazdy czlowiek jest inny dla mnie np ten odcinek to chala a poprzedni dostal odemnie 9 pkt.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.01.2008 - |01:54|
Napisano 27.01.2008 - |06:54|
Mam nadzieje, ze scenarzysci postanowia podjac watek dron i moze i my rozpoczneimy jakas wlasna produkcje, bo przeciez ile mozemy nazbierac po galaktyce ? Raczej nienajwiecej jesli chcemy walczyc z Wraith na pelna skale.
Obraz rzecz jasna - mistrzostwo swiata :]
6,5/10
Napisano 27.01.2008 - |12:08|
Co do kwestii dron - ewidentna wpadka scenarzystów. Chociaż z drugiej strony Pradawni odchodzący do Pegaza wcale nie odcinali swojego kontaktu od reszty, przecież dzielił ich tylko krok przez wrota, a wymiana technologii raczej zachodziła.
No i nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że patrząc na tą małą widzę miniaturkę Kristin Kreuk...
6/10
Napisano 27.01.2008 - |12:57|
Co do ukrywania badań: Merlin ukrywał wyniki przed ascendatami, a to co innego. Jego badania były po prostu zakazane, a on sam złamał prawo. Natomiast ten od czasomierzy tak samo-robił co chciał, ale w końcu mu zabroniono. po powrocie uparł się, by kontynuować wbrew zakazowi. Tego chyba z dornami porównać nie można.
Winchell Chung
Napisano 27.01.2008 - |14:47|
no właśnieCo do ukrywania badań: Merlin ukrywał wyniki przed ascendatami, a to co innego. Jego badania były po prostu zakazane, a on sam złamał prawo. Natomiast ten od czasomierzy tak samo-robił co chciał, ale w końcu mu zabroniono. po powrocie uparł się, by kontynuować wbrew zakazowi. Tego chyba z dornami porównać nie można.
i dodam jeszcze, skoro ukrywali przed sobą badania jak te dotyczące dron to jakim cudem drony stały się główną bronią ofensywną/defensywną na wyposażeniu pradawnych?
Napisano 27.01.2008 - |15:39|
Możliwe też że mimo podobnego wygladu są to zupełnie różne maszyny. Zwróć uwage że działanie jest troche inne, te drony nie wybuchały przy spotkaniu z celem.
A co do bestii w serialu to niewiedzieć czemu spodziewałem sie czegoś w rodzaju dymku w loście :]
Napisano 27.01.2008 - |15:41|
Napisano 27.01.2008 - |15:44|
Napisano 27.01.2008 - |15:49|
o tak, szczególnie tych biednych Genii przed dotarciem do maszyny...Drony atakowały to o czym John pomyślał.
Napisano 27.01.2008 - |16:27|
Jaka wymiana technologii, z kim? Z zarażonymi, korkującymi typkami, którzy pewnie sami znienawidzili Atlantian za to, że ich porzucili?
Lepiej posłuchaj jeszcze raz hologramu z Rising. Nikt nigdzie nie uciekał, wyruszyli z własnej woli, aby szerzyć życie itd. W przeciwnym wypadku po co ustanawiano by połączenie systemu wrót. Kto niby powiedział, że wyruszenie Atlantis = koniec cywilizacji Pradawnych w Drodze Mlecznej?
Napisano 27.01.2008 - |18:07|
Lepiej posłuchaj jeszcze raz hologramu z Rising. Nikt nigdzie nie uciekał, wyruszyli z własnej woli, aby szerzyć życie itd. W przeciwnym wypadku po co ustanawiano by połączenie systemu wrót.
no, babka z Frozen miała zarazę; co więcej widać ją w pilocie SGA; zarazy nie było na Atlantis, a była w naszej galaktyce, co znaczy, że na Atlantis zabrali się tylko zdrowi; dla mnie to wygląda na ucieczkę z własnej woli ;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 27.01.2008 - |21:50|
+ za nowa technologie mini drony
+ obrazek na koncu
- ogolnie fabula odcinka
4 sezon jest chyba nawet gorszy od 3 ale trzeba poczekac do konca zeby to dokladnie ocenic wkoncu jeszcze jeda para 2 czesciowych odcinkow bedzie to moze jeszcze cos z tego sezonu bedzie... jak dla mnie to tylko odcinek 12 byl dobry moze jeszcze 1 lub 2 a reszta to porazka/zapychacze... mam nadzieje ze koncowka sezonu bedzie lepsza
Napisano 27.01.2008 - |22:36|
Obraz na końcu mnie zniszczył dobra gra aktorska tej dziewczynki, oglądając zastanawiałem się gdzie ją wcześniej widziałem i jak już ktoś wcześniej zauważył Adria nam się objawiła znowu. Sam pomysł z ukrywaniem badań nie jest głupi ale dlaczego akurat takie mało istotne badania ukryto. Ostatnia rzecz ciekawi mnie czy pradawni nie eksperymentowali z tymi dronami w celu zabijania pożywienia, tak jak to robiły replikatory i to mogło być nie popularne wśród innych pradawnych i to faktycznie mógł być powód dla ukrycia.
Napisano 28.01.2008 - |00:34|
Ogólnie słabo jak chodzi o pomysł i fabułę.
Niemniej dobrze się bawiłem kłopotami Rodneya z dziewczynką. 3/4 odcinka miałem uśmiech na twarzy i dlatego dałem 7.
Obrazek na końcu naprawdę był hitem .
No więc był to miły i nieszkodliwy zapychacz zrobiony tanim kosztem - tylko 2 aktorów z głównej obsady i brak efektów specjalnych. Bo te troszkę latających niczym pszczoły dron to pomińmy.
Może być, ale czekam na lepiej i więcej.
Napisano 28.01.2008 - |13:42|
i tylko tyle pamiętam z tego odcinka
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych