Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 74 – S04E14 – Harmony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 74 – S04E14 – Harmony (149 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

2. 9.5 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

3. 9 (10 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

4. 8.5 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

5. 8 (21 głosów [17.21%])

Procent z głosów: 17.21%

6. 7.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. 7 (18 głosów [14.75%])

Procent z głosów: 14.75%

8. 6.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

9. 6 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

10. 5.5 (2 głosów [1.64%])

Procent z głosów: 1.64%

11. 5 (9 głosów [7.38%])

Procent z głosów: 7.38%

12. 4.5 (2 głosów [1.64%])

13. 4 (7 głosów [5.74%])

Procent z głosów: 5.74%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (2 głosów [1.64%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (2 głosów [1.64%])

20. 0.5 (4 głosów [3.28%])

Procent z głosów: 3.28%

21. 0 (1 głosów [0.82%])

Procent z głosów: 0.82%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 26.01.2008 - |20:43|

Odcinek byłby nawet fajny gdyby trochę się bardziej postarali. Aha i jeszcze jedno ta dziewczynka chyba grała mała Adrie w SG1......... 5/10

Użytkownik Thor edytował ten post 26.01.2008 - |20:44|

• 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#22 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 26.01.2008 - |20:59|

na marginesie wydawało mi się, że takiemu właśnie pomysłowi(z dronami stworzonymi w Pegazie) byś Sakramentos przyklasnął;

No cóż, to by pasowało do teorii wojny PvsW, jednak powoduje mnóstwo pytań i wątpliwości i więcej mota, niż rozwiązuje. Bo co prawda wygładza nieco kwestię wojny, to jednak powstaje pytanie, dlaczego u liucha drony ma placówka na Antarktydzie. Pomysł, że zainstalowali je Pradawni pewno dałby się obronić-mieli bowiem czas, zanim zwiali z Atlantis, mogli drony po prostu przenieść (bo o wytwarzaniu na miejscu nie ma mowy, pradawni przestali być cywilizacją techniczną). Jednak wcale to nie jest takie pewne. Choć wydaje się logiczne, prowokuje pytanie-zamiast wyprodukować drony do walki z W, by kupić sobie czas na ewakuacje miasta P wysyłają ostatni ich zapas na Ziemię?

Tak, mimo wszystko, teza jest do obrony-zawsze można to usprawiedliwić tym, że wykalkulowano, kiedy padnie osłona, a chciano mieć jakaś broń, która byłaby w stanie obronić nowy dom przed niespodziewaną agresją. Mam jednak pewne opory przed zaakceptowaniem tego rozwiązania, ale obiektywnie rzecz ujmując, jest to możliwe.

Pewnym kompromisem jest to, co zauważył baloo-te drony działaniem i wyglądem bardziej przypominają to, co widzieliśmy pod koniec 7 sezonu SG-1. Może więc drony na Antarktydzie to prymitywniejsza wersja tych z Pegaza?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#23 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 26.01.2008 - |22:48|

Nie wiem czemu tak duzo ludzi uwaza ten odcinke za slaby, byl o wiele lepszy od poprzedniego.

Tak przy okazji SGA zawsze bylo slabe, i ten odcinek pomijajac wiekszosc fabualrnych (i pare innych) uwazam za jeden z lepszych.
  • 0

#24 River

River

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 26.01.2008 - |23:01|

nie wiem czy zauważyliście ale w 32:47 dowiadujemy się że pradawni ukrywali 'nawet' przed sobą wyniki badań co nie pasuje do obrazu pradawnych jaki serwowano od początku, pradawnych którzy pracują dla dobra ogółu
  • 0

#25 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.01.2008 - |01:52|

Przeciez Meril tez ukrywal swoje badania w innym wymiarze, jak rowniez prace nad wechikulem czasu byly robione potajemnie przez jakiegos pradawnego. Mnostwo jest takich szczegolow. Praktycznie kazdy prawdawny mial swoja tajemnice.

Nie wiem czemu tak duzo ludzi uwaza ten odcinke za slaby, byl o wiele lepszy od poprzedniego.

Kazdy czlowiek jest inny dla mnie np ten odcinek to chala a poprzedni dostal odemnie 9 pkt.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.01.2008 - |01:54|

• 0

#26 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 27.01.2008 - |06:54|

Odcinek to z pewnoscia nie mistrzostwo swiata, ale jest calkiem zjadliwy. Dobra gra aktorska tej dziewczynki (chociaz rozumiem tych, ktorym sie nie podoba, to moim zdaniem wlasnie TAK to mialo wygladac).

Mam nadzieje, ze scenarzysci postanowia podjac watek dron i moze i my rozpoczneimy jakas wlasna produkcje, bo przeciez ile mozemy nazbierac po galaktyce ? Raczej nienajwiecej jesli chcemy walczyc z Wraith na pelna skale.

Obraz rzecz jasna - mistrzostwo swiata :]

6,5/10
  • 0

#27 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 27.01.2008 - |12:08|

No cóż, średniak, chociaż miał swoje momenty.

Co do kwestii dron - ewidentna wpadka scenarzystów. Chociaż z drugiej strony Pradawni odchodzący do Pegaza wcale nie odcinali swojego kontaktu od reszty, przecież dzielił ich tylko krok przez wrota, a wymiana technologii raczej zachodziła.

No i nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że patrząc na tą małą widzę miniaturkę Kristin Kreuk...

6/10
  • 0

#28 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.01.2008 - |12:57|

Jaka wymiana technologii, z kim? Z zarażonymi, korkującymi typkami, którzy pewnie sami znienawidzili Atlantian za to, że ich porzucili?

Co do ukrywania badań: Merlin ukrywał wyniki przed ascendatami, a to co innego. Jego badania były po prostu zakazane, a on sam złamał prawo. Natomiast ten od czasomierzy tak samo-robił co chciał, ale w końcu mu zabroniono. po powrocie uparł się, by kontynuować wbrew zakazowi. Tego chyba z dornami porównać nie można.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#29 River

River

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 27.01.2008 - |14:47|

Co do ukrywania badań: Merlin ukrywał wyniki przed ascendatami, a to co innego. Jego badania były po prostu zakazane, a on sam złamał prawo. Natomiast ten od czasomierzy tak samo-robił co chciał, ale w końcu mu zabroniono. po powrocie uparł się, by kontynuować wbrew zakazowi. Tego chyba z dornami porównać nie można.

no właśnie
i dodam jeszcze, skoro ukrywali przed sobą badania jak te dotyczące dron to jakim cudem drony stały się główną bronią ofensywną/defensywną na wyposażeniu pradawnych?
  • 0

#30 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 27.01.2008 - |15:39|

Istnieje możliwość że nad technologią dron pracowało równolegle kilka zespołów albo to jest inna generacja.
Możliwe też że mimo podobnego wygladu są to zupełnie różne maszyny. Zwróć uwage że działanie jest troche inne, te drony nie wybuchały przy spotkaniu z celem.

A co do bestii w serialu to niewiedzieć czemu spodziewałem sie czegoś w rodzaju dymku w loście :]
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#31 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.01.2008 - |15:41|

tak czytam te wasze teorie i czytam... a zauważyliście, że drony atakowały tylko jednostki BEZ GENU? to zdaje się miała być taka "inteligentna mina", ale jak zwykle pradawni coś skopali... i zamiast atakować tylko Wraith atakowało wszystko bez genu...

#32 NIXin

NIXin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 27.01.2008 - |15:44|

Drony atakowały to o czym John pomyślał. Odcinek słabiutki. 3.5/10. Poprzedni dużo, dużo lepszy. Do gry aktorskiej dziewczynki nic nie mam - wogóle wszystko było niby w porządku, ale gdzie tu jakieś SCI-FI ? Mocno odgrzewane pomysły, trochę można się było pośmiać, ale jako całość jeden ze słabszych odcinków Atlantisa... szkoda.
  • 0

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.01.2008 - |15:49|

Drony atakowały to o czym John pomyślał.

o tak, szczególnie tych biednych Genii przed dotarciem do maszyny...

#34 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 27.01.2008 - |16:27|

Jaka wymiana technologii, z kim? Z zarażonymi, korkującymi typkami, którzy pewnie sami znienawidzili Atlantian za to, że ich porzucili?

Lepiej posłuchaj jeszcze raz hologramu z Rising. Nikt nigdzie nie uciekał, wyruszyli z własnej woli, aby szerzyć życie itd. W przeciwnym wypadku po co ustanawiano by połączenie systemu wrót. Kto niby powiedział, że wyruszenie Atlantis = koniec cywilizacji Pradawnych w Drodze Mlecznej?
  • 0

#35 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 27.01.2008 - |18:07|

Lepiej posłuchaj jeszcze raz hologramu z Rising. Nikt nigdzie nie uciekał, wyruszyli z własnej woli, aby szerzyć życie itd. W przeciwnym wypadku po co ustanawiano by połączenie systemu wrót.

no, babka z Frozen miała zarazę; co więcej widać ją w pilocie SGA; zarazy nie było na Atlantis, a była w naszej galaktyce, co znaczy, że na Atlantis zabrali się tylko zdrowi; dla mnie to wygląda na ucieczkę z własnej woli :P;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#36 venat0r

venat0r

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27.01.2008 - |21:50|

odcinek kiepski 5/10

+ za nowa technologie mini drony
+ obrazek na koncu
- ogolnie fabula odcinka

4 sezon jest chyba nawet gorszy od 3 ale trzeba poczekac do konca zeby to dokladnie ocenic wkoncu jeszcze jeda para 2 czesciowych odcinkow bedzie to moze jeszcze cos z tego sezonu bedzie... jak dla mnie to tylko odcinek 12 byl dobry moze jeszcze 1 lub 2 a reszta to porazka/zapychacze... mam nadzieje ze koncowka sezonu bedzie lepsza
  • 0

#37 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 27.01.2008 - |22:36|

Mi odcinek się podobał kilka ciekawych momentów i wreszcie mogę oglądać w HD :D bo jakoś wcześniej nie chciało mi się czekać do środy czy jakoś tak:) czy oglądać 2 raz poza odcinkiem 11.
Obraz na końcu mnie zniszczył dobra gra aktorska tej dziewczynki, oglądając zastanawiałem się gdzie ją wcześniej widziałem i jak już ktoś wcześniej zauważył Adria nam się objawiła znowu. Sam pomysł z ukrywaniem badań nie jest głupi ale dlaczego akurat takie mało istotne badania ukryto. Ostatnia rzecz ciekawi mnie czy pradawni nie eksperymentowali z tymi dronami w celu zabijania pożywienia, tak jak to robiły replikatory i to mogło być nie popularne wśród innych pradawnych i to faktycznie mógł być powód dla ukrycia.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#38 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 27.01.2008 - |22:57|

dalem 8pkt. Niby zapychacz, wiesniacy, zgoda - ale nie nudziłem sie, i dlatego 8pkt.
  • 0
Dołączona grafika

#39 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 28.01.2008 - |00:34|

Dałem 7.
Ogólnie słabo jak chodzi o pomysł i fabułę.
Niemniej dobrze się bawiłem kłopotami Rodneya z dziewczynką. 3/4 odcinka miałem uśmiech na twarzy i dlatego dałem 7.
Obrazek na końcu naprawdę był hitem :) .
No więc był to miły i nieszkodliwy zapychacz zrobiony tanim kosztem - tylko 2 aktorów z głównej obsady i brak efektów specjalnych. Bo te troszkę latających niczym pszczoły dron to pomińmy.
Może być, ale czekam na lepiej i więcej.
  • 0

#40 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.01.2008 - |13:42|

SciFi HD :D

i tylko tyle pamiętam z tego odcinka
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych