Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - DVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.05.2006 - |20:17|

No a mówiąc poważnie to Lucas ma łeb na karku. To sztuka sprzedać ten sam produkt kilka razy. Niedawno wszyscy kupowaliśmy poprawione wydanie na vhs, teraz pora na dvd. Ciekaw jestem ile razy jeszcze będzie "premiera" Gwieznych Wojen? Jestem pełen podziwu dla pana Lucasa.

Wybaczcie.
Pozwolę sobie na 2 posta pod rząd bo wygląda ,że nikt o tym nie wspomniał. A więc okazuje się ,że Lucas ,,ma łeb na karku" :] ponieważ we wrześniu ponownie wyda trylogię star wars na dvd. Tym razem będzie to wersja oryginalna tzn taka jaką miałem/mieliśmy okazję zobaczyć w kinach na początku lat 80'. Bez żadnych poprawek,zmian itp z znanymi wpadkami czyli tak jak to wtedy było.
I jak to pięknie napisali wydanie będzie :hyhy: ,,atrakcyjne"cenowo. ;) Pożyjemy zobaczymy czy to nie będzie wyciąganie po raz kolejny $ z naszej kieszeni.
Ciekawe co wymyśli w przyszłym roku. :blink:

do posta niżej . Hans jutro prawdopodobnie będę u mnie w mediach jak chcesz to rzucę okiem czy jest [jak rozumiem maszna myśli StaraTrylogia ,czarne pudełko ?] ??? Czasami wśród płyt można znalezc ciekawe wydania różnych płyt cd i dvd bo się zawieruszą.

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.05.2006 - |20:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.05.2006 - |20:26|

To wprawdzie nie DVD, ale za rok możemy szykowac sie na kolejną, potrójną wizytę w kinie, bo cała ST zostanie przerobiona na wersję 3D specjalnie dl IMAXów. Zapewne potem wyjdzie także DVD/HDDVD w wersji 3D:).
Swoją drogą czy wie ktoś gdzie mozna jeszcze kupić wersję ST na 4DVD (1 płyta dodatkowa z dokumentami)?? Wiem, że była taka w pudełku z "wytłoczonym" wydrukiem, ale poznikało i nigdzie nie można tego dostać. Wersja 3 DVD mnie nie satysfakcjonuje, więc wolę nie marnować kasy.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#23 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 07.05.2006 - |10:54|

We wrześniu na DVD wydana zostanie kolejna edycja oryginalnej trylogii "Gwiezdnych wojen". Wydanie ma zawierać wersje "Gwiezdnych wojen", "Imperium kontratakuje" i "Powrotu Jedi" sprzed poprawek, które naniesione zostały w wersjach z 1997 i 2004 roku.

Dwupłytowe wydania "Gwiezdnych wojen", "Imperium kontratakuje" i "Powrotu Jedi" mają zawierać zremasterowane wersje filmów z 2004 roku i jako dodatek, ich oryginalne, niezmienione wersje kinowe. Oznacza to, że fani będą mogli cieszyć się filmami w ich oryginalnym, niezmienionym kształcie: "Gwiezdnymi wojnami" w wersji z 1977, "Imperium kontratakuje" z 1980 i "Powrotem Jedi" z 1983 roku.

Edycja, wydana w odpowiedzi na prośby fanów, będzie dostępna tylko przez określony czas - od 12 września do 31 grudnia. Wydawnictwo ma pojawić się w tym samym okresie na całym świecie.

źródło: Stopklatka.pl

założę się że Lucas za rok znowu wyda kolejną wersje SW, baa ostatnio słyszałem gdzieś że planuje wydać boks wszystkie 6 części
  • 0

#24 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2006 - |09:05|

Pomysł ST na DVD w wersji 77'-83' to dobry pomysł, choć już nie bardzo pasuje do NT, bo w ESB v '04 jest zmieniony imperator w scenie rozmowy z Vaderem.

Lucasfilm miał wydać box dla posiadaczy kompletu NT ale jakoś niewidać.

A co do sześciopaku to to jest fajny pomysł dla tych którzy maja kasę a nie maja jeszcze żadnego SW na DVD, ale tez jakoś nie wydac tego wydania. Wszystkie okładki miały być zrobione w takiej samej formie graficznej (obecnie ST i NT mają rózne formy). Ale ja nie będę kupował mam już wszystkie więcej mi nie trzeba.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych