Skocz do zawartości

Zdjęcie

Léon (1994)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 23.01.2007 - |09:51|

Dla mnie również klasyka!!! Genialna gra aktorska Garego Oldmana, świetnie zagrała też natalie Portman i oczywiscie Jean Reno, jeden z najlepszych filmów jakie powstały, bynajmniej dla mnie :]
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#22 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 29.01.2007 - |20:45|

w tym gatunku lepszy jest tylko Heat M. Manna.
poza tym mam do niego specjalny sentyment mianowicie film odkrył przede mną cudowną muzykę Stinga która towarzyszy mi już tyle lat (koniec filmu kiedy Matylda sadzi kwiatek).
  • 0

#23 TolekBanan

TolekBanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2007 - |17:51|

Film fakt 10/10.
Ja mogę tylko dodać że ponoć Leon powstał w wyniku roli Reno w filmie Nikita (francuska wersja) gdzie Reno gra tam Wiktora Czyszciciela(wykreowanie Leona nie scenariusza).Gra dosownie kilka minut (może ze 3) ale jego kreacja była tak silna i dobitna że ponoć Beson chciał ją powtórzyć.Zresztą wystarczy obejżeć Nikite (podkreślam ver.Franc.) i porównać obie postacie Wiktora i Leona.Nawet walizki mają podobne nie wspominając o czapce i płaszu.
Ale to tylko ponoć.
  • 0

#24 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.06.2007 - |22:36|

Czy mógłby ktoś podać ile trwa wersja reżyserska? Bo moja ma 2h 12min i nie wiem czy to jest ta rozszerzona, czy podstawowa...? Na pewno dłuższa od polsatowskiej ;), ale czy to się równa tej nieocenzurowanej to nie wiem...
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych