Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne spostrzeżenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hersafes

Hersafes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17.05.2004 - |18:35|

mathix jesteś w błędzie, bo miasto Jaffa mógł zbudować tylko jeden "Bóg" - Hersafes, poczytaj trochę. :rolleyes:
  • 0

#22 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 18.05.2004 - |15:25|

mathix jesteś w błędzie, bo miasto Jaffa mógł zbudować tylko jeden "Bóg" - Hersafes, poczytaj trochę. :rolleyes:

Dla nas to bedzie Ra :P

Pozdrowionka :)

#23 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 18.05.2004 - |19:26|

Wracając z zajęć, troszkę zmęczony, zacząłem rozmyślania nad kolejnym sezonem sg1. Poszedłem na przestanek i zacząłem czekać na autobus. Czekałem, czekałem i nic nie jechało. Po 19 minutach, ze zdenerwowaniem zacząłem się zastanawiać czemu nic nie jedzie. Coraz bardziej się niecierpliwiąc, zauważyłem zatrzymujący się przede mną samochód. Po chwili usłyszałem głos: wsiadaj, podwieziemy Ciebie. Z wyrazem pełnego zdumienia spojrzałem na kierowcę i zobaczyłem O'Neila oraz siedzącego koło niego Tealc'a. Myślałem, że śnię lecz mimo uszczypnięcia nie budziłem się. Wsiadłem do samochodu i tak sobie jachaliśmy. Nasza rozmowa przebiegała wspaniale, nawet umówiliśmy się na wycieczkę do innych światów przez gwiezdne wrota. Nagle usłyszałem komórkę Tealc'a, jej dźwięk stawał się coraz głośniejszy, dźwięk ten powoli przeszywał moje ciało gdy wtem usłyszałem stukanie.
Jak się okazało był to mój sąsiad, który walił w dzrzwi krzycząc, żebym wyłączył ten piep... budzik.

Tak się zastanawiam co znaczy owy "znak na ziemi". Może macie jakieś pomysły?

Użytkownik VinIc edytował ten post 18.05.2004 - |19:27|

• 0

#24 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 18.05.2004 - |20:24|

Jak się okazało był to mój sąsiad, który walił w dzrzwi krzycząc, żebym wyłączył ten piep... budzik.

Pozbadz sie sasiada...zeby nie budzil cie z tak cudownego snu :lol:

Pozdrowionka :)

#25 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.05.2004 - |20:25|

Nagle usłyszałem komórkę Tealc'a, jej dźwięk stawał się coraz głośniejszy, dźwięk ten powoli przeszywał moje ciało gdy wtem usłyszałem stukanie.

Rzeczywiście dziwne , powinien odebrać ten telefon :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#26 Bodzio

Bodzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 03.07.2004 - |12:10|

Hmmm... kiedys kupilem w sklepie (nie pamietam co to byl za motłoch) grejpfruity (czy jakos tak sie to pisze :)) i byly na nich naklejki. Niby nic wielkiego ale pamietam ze to byla naklejka JAFFA. Zolty napis na czarnym tle. Czy to juz plaga ? Jak tylko dorwe jeszcze raz takiego fruita to zrobie fotke i zamieszcze na forum.
  • 0
<span style='font-size:21pt;line-height:100%'>Trzeba robić tak, żeby się nie narobić </span>

#27 Bodzio

Bodzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04.07.2004 - |13:10|

Tak przegladalem sobie ksiegarnie internetowe i zobaczylem owa pozycje: http://www.dobreksia...Graff&id_kat=14
Ciekaw jestem czy ktos moze ma ta ksiazke i o czym ona jest. Okladki zadnej nie ma ale slowo STARGATE pojawia sie w tytule, a przeciez wiemy ze jest tylko jeden STARGATE. Jak ktos ma jakies informacje o tej pozycji to prosze pisac
  • 0
<span style='font-size:21pt;line-height:100%'>Trzeba robić tak, żeby się nie narobić </span>

#28 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 04.07.2004 - |16:21|

Ksiązka, o której piszesz raczej nic z naszym STARGATE nie ma wspólnego. A oto opis znajdujący się pod wskazanym przez Ciebie adresem:

Opis oficjalny badań i osobistych doświadczeń autora w zakresie programu o nazwie STARGATE, w którym wykorzystano umiejętności parapsychiczne ludzi m.in. w akcjach poszukiwawczych i ratowniczych. Wskazówki dotyczące indywidualnego rozwoju głębszych sfer naszej psychiki. Poznając nasze ukryte uzdolnienia, widzimy, że nasz umysł potrafi sięgać poza granice materii, i dzięki temu możemy nieść pomoc innym ludziom w sposób wcześniej nam niedostępny.

Jak więc widać trudno jest tu doszukiwać się jakichkolwiek powiązań, może poza ewidentną zbieżnością nazw, która moze nie być tak do końca przypadkowa. Wiele osób mogło kupić tę książkę myśląc, że znajdzie tam coś o naszym STARGATE (i nie tylko).
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#29 Bezowa

Bezowa

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 29.01.2005 - |19:49|

Przeczytajcie sobie co mają w menu
Link
EDIT: a tu ciasteczka ciastka
Pozdrawiam.

Użytkownik Bezowa edytował ten post 29.01.2005 - |19:52|

• 0

#30 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.01.2005 - |00:16|

Tak, już była o tym mowa, łącznie z wyjaśnieniem, dlaczego się nazywają Jaffa.

Jaffa - palestyńskie miasto (część zjednoczonego miasta Tel-Aviv-Jaffa w Izraelu), słynie z pomarańczy.
  • 0

#31 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2005 - |09:18|

Idę sobie, dziś rano, do pracy. W okolicy dużego skrzyżowania "napadł" mnie gazeciarz roznoszący bezpłatną gazetę. Czytam sobie, jak to mam w zwyczaju od końca, zerkam na program telewizyjny i nagle... Wszystko wyjaśni ten OBRAZEK.

Miłych spekulacji życzę... ;)
  • 0

#32 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 13.05.2005 - |09:37|

Jakich spekulacji ?? juz nawet nie sprawdzaja jaki obrazek do jakiego filmu dają ..kolejny błąd i tyle .
  • 0

#33 BII

BII

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 13.05.2005 - |09:53|

ahhaha chyba ze seria 9 ma nowa nazwe ^^ a na 2 juz leci :D
  • 0

#34 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.05.2005 - |10:47|

Można też powiedizeć, że na zdjęciu widać Jeffa (nie JAffa ;))ze swoją żoną Jill. Zwracam uwagę na słowo żoną ;) Co prawda imiona im się trochę pomyliły, ale może widzą coś o samym fakcie :> :D

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 13.05.2005 - |10:47|

• 0

->1019<-

#35 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2005 - |12:27|

Cuda się dzieją na tym placu Grunwaldzkim :D
Chyba to że tyle razy tamtędy przechodze źle wpływa na redakcje....

Zdjęcie pochodzi z 2x02 - 5:50

Można też powiedizeć, że na zdjęciu widać Jeffa (nie JAffa )ze swoją żoną Jill.

Dobre :clap: :lol: :clap: :lol:

To nie zdjęcie jest złe, tylko opis B)
"Jack wyrzucony z wojska planuje skraść obcą technologię. Za aprobatą żony wykonuje tą misję korzystając ze swojego doświadczenia".

Nota moda: Temat będzie samodzielny dzisiaj, jutro połączymy z tym: http://forum.gwrota....topic=1059&st=0

Użytkownik SGTokar edytował ten post 13.05.2005 - |12:33|

Log65: Happy camper

#36 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.08.2005 - |11:44|

Apophis zaatakuje Ziemię! Jego trajektoria kieruje się w okolicę Ziemi!

http://wiadomosci.on...76,16,item.html
Log65: Happy camper

#37 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 30.08.2005 - |12:29|

tego skuańca nie jest łatwo wykończyć ( musiał przeżyć spotkanie z replikatorami :( )
trzba się na atak odpowiednio przygotować ( ja już zakupuje zapasy soków Jaffa i szykuje się do obrony mego miasta- drużyna SG- kujawsko pomorskie :rolleyes: )
  • 0

#38 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 30.08.2005 - |16:23|

Dobre, dobre :clap: Nieźle się maskuje skurkowaniec. Ale my wtajemniczeni i tak wiemy o co chodzi... :> Tylko jest jeden problem: do tego czasu nasze SG1 trochę się postarzeje...I kto nas obroni? :unsure:
  • 0

#39 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 30.08.2005 - |17:09|

to juz całkowite przegięcie; żeby nazwać asteroide po Goa'uldzie chcącym zniszczyć ludzkość; panowie naukowcy troche umiaru :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#40 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 31.08.2005 - |01:18|

7x04 "Orpheus"
27:28- kiedy Jaffa wprowadzaja wiezniow do namiotu slychac jak ktos mowi mniej-wiecej takie slowa "co to, jest!".
i teraz pytanie-przypadek,czy niekoniecznie? :]
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych