Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania o różne wydarzenia w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#21 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.07.2004 - |21:36|

- Strony PL nie ma a szkoda, moze wypadało by zrobić ? 

Jest . Na http://andromedatv.republika.pl/ (mają nawet tam forum , jeszcze nie widziałem , ale nie zaszkodzi obejrzeć .

No i kolejne pytanie - co prawda miąłem go nie zadawać , ale ... . W takim razie , kim jest świetlik - poza tym że patronuje magogom ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 12.07.2004 - |21:41|

Obi, ze tak zapytam z ciekawosci ile sezonow obejrzales? chcesz wiedziec wszystko z wyprzedzeniem??
  • 0

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.07.2004 - |21:55|

Obi, ze tak zapytam z ciekawosci ile sezonow obejrzales? chcesz wiedziec wszystko z wyprzedzeniem??

Na razie pierwszy , ale 2 i 3 mam na dysku i jak się uda to w piątek będe zaczynał 3 :) .

PS. Ale numer - link jest do nas - Tu do działu o andromedzie :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 13.07.2004 - |07:06|

Jest . Na http://andromedatv.republika.pl/ (mają nawet tam forum , jeszcze nie widziałem , ale nie zaszkodzi obejrzeć .

He He He. :D :D :D :D "maja forum"
Dokladnie to jest to strona naszej kolezanki Nicky Gabriel, a jak zauwazyles forum jest wlasnie nasze.

Użytkownik roberto edytował ten post 13.07.2004 - |07:10|

• 0

#25 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 13.07.2004 - |09:03|

Obi - zalezy kogo rozumiesz przez Swietlika - jesli chodzi o to swiecace cos z czarnymy plamami i swiecacymi oczyma, to jest Enigma (zwana tez Glebia) - wykreowal Magogow, jest ich wladca oraz usilnie planuje zniszczyc federacje - za jego sprawa (co nie zostalo ukazane w serialu, mozna sie tego domyslyc z dialogow z pierwszego odcinka) Magogowie zawarli sojusz z Federacja, na mocy ktorego zoobowiazali sie nie atakowac statkow i planet federacyjnych, jak widac, nie podzialalo...

Cos wydaje mi sie, ze Enigma nalezy do tej samej rasy co Trance Gemini - Trance w przeszlosci juz zwyciezyla Głębię, potrafi również podróżować między rzeczywistościami i wszechświatami...

Proponuje uciecie tego tematu od postu mmiska (z 8 lipca) i przeniesienie tego do innego tematu - zeszlismy z tematu Trance Gemini na tematy okologlebiowe ;) i federacyjne :)

Chyba ze ktos nada mi status moderatora w tym dziale, moi kochani System Lordsowie ;)

Użytkownik Promethe edytował ten post 13.07.2004 - |09:04|

• 0
Dołączona grafika

#26 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 13.07.2004 - |15:34|

Proponuje uciecie tego tematu od postu mmiska (z 8 lipca) i przeniesienie tego do innego tematu - zeszlismy z tematu Trance Gemini na tematy okologlebiowe  i federacyjne

albo zmienmy temat na SPOILER :D ja juz wiecej was nie czytam bo jestem dopiero na 2x14 i nie chce sobie psuc zabawy:)
  • 0

#27 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 13.07.2004 - |16:19|

tak no zmieniłem temat topicu na bardziej odpowiedni... ale jakis dziwny, sam nie wiedziałem jak go nazwać bo poprzedni przestał być aktualny zaraz po kilku postach ;)

Oczywiscie dodałem takze odpowiednie ostrzeżenie w pierwszym poscie wiec dla tych co pierwszy raz - warto poczytać przynajmniej pierwszy post ... :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#28 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.07.2004 - |14:32|

Bardzo miło było zobaczyć Christopera Judge jako Avatara(statek) Wrath Of Achilles . Tylko był tak samo gadatliwy jak w SG1 :D . Tak się zastanawiam , ile statków pojawiło się we flocie straży i jak je zapełnić się załogą .A może ktoś jest w posiadaniu listy okrętów z nazwami i klasami które się pojawiły ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#29 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 23.07.2004 - |17:17|

Bardzo miło było zobaczyć Christopera Judge jako  Avatara(statek) Wrath Of Achilles . Tylko był tak samo gadatliwy jak w SG1 :D . Tak się zastanawiam , ile statków pojawiło się we flocie straży  i jak je zapełnić się  załogą .A może ktoś jest w posiadaniu listy okrętów  z nazwami i klasami które się pojawiły ?

odcinek 2x20. statków na początku było 50 odliczając jeden, ktory Nietzschean-ie pocięli po ucieczce Rayana (Ai Clarion Call - Lancer class ship), na skanerze natomiast naliczylem 14, wiec ciezko powiedziec ile ich naprawde bylo.

znalazlem fajna stronke http://www.andromedaascendant.com/
co do nazwy statków to trzeba pewnie poszukac na wielu stronach, na tej powyzej pare jest

a co do Teal'c-a podoba m sie ten cytat " (Teal'c, Stargate SG-1, but with hair and no eyeshadow this time)"

wlaśnie ogladam odcinek 3x03, rany tak beznadziejnego odcinka jeszcze nie widziałem,
maly opis: trafiło im się kilku wariatów na pokładzie i wzieli Harpera na zakładnika grożąc mu różnymi ostrymi przedmiotami a Dylan zastanawia sie jakby tu ich nie skrzywdzić bo są chorzy umysłowo, poźniej atakuja Tyra i go "torturuja"(prądem) a Dylan patrzy na to przez ekran. rany zamiast coś zrobić to oni sie przygladaja. sorrki ale to jest po prostu tak głupie ze hej :/ :/

Użytkownik mader edytował ten post 23.07.2004 - |19:47|

• 0

#30 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.07.2004 - |22:24|

A te stworki insektopodobne to kto i czy jeszcze się pokażą ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#31 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 24.07.2004 - |12:38|

A te stworki insektopodobne to kto  i czy jeszcze się pokażą ?

insektopodobne ? hmm, z którego odcinka bo tak sobie myśle i nie pamiętam :)
  • 0

#32 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 24.07.2004 - |12:43|

wlaśnie ogladam odcinek 3x03, rany tak beznadziejnego odcinka jeszcze nie widziałem,
maly opis: trafiło im się kilku wariatów na pokładzie i wzieli Harpera na zakładnika grożąc mu różnymi ostrymi przedmiotami a Dylan zastanawia sie jakby tu ich nie skrzywdzić bo są chorzy umysłowo, poźniej atakuja Tyra i go "torturuja"(prądem) a Dylan patrzy na to przez ekran. rany zamiast coś zrobić to oni sie przygladaja. sorrki ale to jest po prostu tak głupie ze hej :/ :/

wiem, mecze juz napisy ze miesiąc ale kilka dni temu je wreszcie zakończyłem. Ale nie martw sie kolejny też jest głupi odcinek ...;)
  • 0

Dołączona grafika

#33 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 24.07.2004 - |12:57|

wiem bo ogladałem ale już musze przyznać, że nie był aż taki głupi i pojechany jak poprzedni :D
powrót wujka Sida w taki sposób i jego końcowe tłumaczenia dla Rebecki, ehh troche kiczowate, zamierzam zaraz mierzyć sie z nastepnym odcinkiem może nie bedzie aż tak źle, al epo odcinkach 2x22 i 3x01 obiecywałem sobie sporo.

ps. spróbuje się dziś zmierzyć z jakimś odcinkiem z sezonu 2, do którego nie ma napisów i zobacze jak mi idzie tłumaczenie.
  • 0

#34 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.07.2004 - |13:12|

insektopodobne ? hmm, z którego odcinka bo tak sobie myśle i nie pamiętam

Te z 2x22 . A przynajmiej dla mnie wygladały jak jakieś przerośnięte insekty .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 24.07.2004 - |14:55|

Te z 2x22 . A przynajmiej dla mnie wygladały jak jakieś przerośnięte insekty .

aa chodzi ci to te, które zaatakowały tych, którzy mieli zatwierdzić karte konfederacji. wydaje mi się, że oni pochodzą z innego universum, czyli z tego otwartego tunelu dymencjonalnego. statki, które z niego wylatują używają podobnej technologi ukrywania sie.

jestem narazie na 2x05 i nie powiem ci czy sie jeszcze pojawia bo jak narazie sie nie pojawili.

ps. nie ogladaj 3x03 brrrr wrrrrrr szkoda czasu
  • 0

#36 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.07.2004 - |14:58|

jestem narazie na 2x05 i nie powiem ci czy sie jeszcze pojawia bo jak narazie sie nie pojawili.

Na pewno miało być 2x05 ? A swoją droga ciekawe czemu się nie pojawiają , bo przecież trochę tych statków wyleciał z tunelu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#37 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 24.07.2004 - |15:21|

Ci co wylatuja z tunelu (są z innego uniwersum czy jakoś tak) to są istoty podobne do predatorów, a te insektoidalne podobne są do pasikonikó i pewnie o te Ci chodziło. Gwoli ścisłości chodzi mi o te co jeden z ich gatunku był pilotem Dylana w pierwszym odcinku, a zginął strzałem z lancy przez Gaherisa Rhade
  • 0

Dołączona grafika

#38 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 24.07.2004 - |15:23|

Na pewno miało być 2x05 ? A swoją droga ciekawe czemu się nie pojawiają , bo przecież trochę  tych statków  wyleciał z tunelu.

co do tunelu, tu dałbym mały minus:
Maru ocalała :blink: :blink: :blink: natomiast nigdzie nie widac właśnie tych nowych statków, niby jest pokazane jak są niszczone ale są niszczone tylko te co były blisko tunelu(teoretycznie można zakładać, że jakoś uzależnieni byli od tunelu, który nie był do końca zamkniety bo Beka i Tyr byli kontrolowani przez obcych, a to powinno oznaczać, że jakies statki ocalały. no chyba, że statki mogły intnieć tylko przy wpełni otwartym tunelu) troche duzo tych przypuszczeń jednak.

i ci sie stało z cała flotą Żukowa? kolejny raz nie jest pokazane np czy odlatuja albo cokolwiek.

i na koniec - Harper znowu okazał się genialny i stworzył urządzenie do otwarcia tunelu :blink:
no i jeszcze Trance, pokazała kolejny raz jaka jest wszechmocna :)
a co do odcinka to chodziło mi o 3x05

edit:
przejrzałem 1x01 i całkiem zapomniałem o tym pilocie insekcie nzaywajacym sie "Załamanie Światła". ale chyba nie było nic poźniej wspomnianej o tej rasie ale nie recze.

Użytkownik mader edytował ten post 24.07.2004 - |15:37|

• 0

#39 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 24.07.2004 - |16:45|

przejrzałem 1x01 i całkiem zapomniałem o tym pilocie insekcie nzaywajacym sie "Załamanie Światła". ale chyba nie było nic poźniej wspomnianej o tej rasie ale nie recze.

nie dam głowy ale chyba w jakims odcinku występuje ta rasa... tj sciga Andromedę ale nie jestem pewien
  • 0

Dołączona grafika

#40 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.07.2004 - |17:00|

ps. nie ogladaj 3x03 brrrr wrrrrrr szkoda czasu

A co takiego jest w 3x03 że odradzasz - mozesz chociaż opowiedzieć o czym on jest ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych