Porównanie
Napisano 07.06.2007 - |19:38|
Napisano 07.06.2007 - |20:39|
Napisano 07.06.2007 - |20:45|
a z drugiej strony, ogladalam kiedys u kogos film rozciagniety "na wysokosc", tzn zlikwidowal te czarne pasy z gory i z dolu - taka sama kaszana, jakby film o anorektykach ogladac.
moim zdaniem to nie ma najmniejszego sensu, deformuje sie obraz...
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 07.06.2007 - |20:49|
paskudnym obrazem? nie znajomoscia albo heheheh ignorancja? hmmmm nie wiem jak to nazwac. jak juz sie cos kupuje to wykorzystuje tak jak ma byc a nie oj wiecie co nie wiem jak to nazwac takie zachowanie poprostu brak slow.
Napisano 07.06.2007 - |20:49|
w koncu nie po to kreca filmy w formacie szerokoekranowym, zeby pozniej je ucinac.
Napisano 07.06.2007 - |20:51|
wszystkim zainteresowanym wyjasniam ze plazmy, lcd-ki i inne bajery nie kupuje sie dla jakosci oglądania tylko dla SZPANU...
fajnie wygladaja i wogole szpan we wsi. A ze obraz troche zniekształcony? Kto by sie tym przejmował :-D
Napisano 07.06.2007 - |20:52|
Póki co telewizory panoramiczne nadają się jedynie do współpracy z dekoderami telewizji cyfrowej HD i nowych konsol do gier. Jeżeli ktoś myśli, że na 40 calowym LCD fajnie się ogląda mecz w TVP2 to równie dobrze siłą rzeczy musi lubić filmy kręcone kamerą w kinie. Przy tradycyjnym sygnale analogowym telewizory HD jedynie mnożą zakłócenia. Jeżeli sygnał nie jest idealnie czysty, to wygląda gorzej niż na starym radzieckim Rubinie.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 07.06.2007 - |20:57|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 07.06.2007 - |20:58|
hmmm
wszystkim zainteresowanym wyjasniam ze plazmy, lcd-ki i inne bajery nie kupuje sie dla jakosci oglądania tylko dla SZPANU...
fajnie wygladaja i wogole szpan we wsi. A ze obraz troche zniekształcony? Kto by sie tym przejmował :-D
moze u was...
bez przesady, teraz LCD to juz norma, tez mamy w domu stary telewizor, kolory siadaja, wiadomo ze w sierpniu kupimy sobie LCD 36 cali bo nic innego nie ma sensu brac. do tego zestaw kina domowego, bo jak juz sie ma dobry TV z HD, to glupio by przy nim wygladalo 10cioletnie video... (tylko jeszcze tysiaczka brakuje, zeby nie trzeba bylo na raty brac )
ale obrazu rozciagac nie bedziemy, bo jestesmy w miare normalni...
inna sprawa, ze polskie stacje nie wszystkie nadaja w HD, przynajmniej na razie .. no ale za pare lat sie to zmieni i bedzie git
Napisano 07.06.2007 - |21:03|
jedyne programy HD w Polsce to o ile mi wiadomo sa na tej platformie cyfrowej 'n', ale chyba tylko jakies zagraniczne.
Napisano 07.06.2007 - |21:04|
Sam posiadam odbiornik Grundig 4:3 i ma on opcję oglądania normalnie i w 16:9 oraz tryb automatycznego wykrywania standardu. Póki co tylko dwa razy przełączył się w tryb 16:9 i to o dziwo na TVP Kultura kiedy obraz był nadawany anamorficznie.
Elam
Telewizor HD (full HD) pracuje w ponad dwukrotnie wyższej rozdzielczości niż standard DVD, więc oglądanie filmu na DVD na takim telewizorze wiele nie zmienia. Jedynie obraz jest większy ze względu na wielkość ekranu. Zresztą póki co królują telewizory HD Ready a to kaszana takim czymś się chwalić. To jak pokazywać komuś Malucha ze spojlerami.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 07.06.2007 - |21:05|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 07.06.2007 - |21:08|
no i nad 'n' sie zastanawia (czyli ostro probuje mnie naciagnac na oplacanie abonamentu )
Napisano 13.09.2007 - |09:44|
Ja swego czasu obejrzałem jeden odcinek Jericho na AXN i od tej pory nawet nie myślę, aby oglądać jakiś serial w TV, który mógłbym obejrzeć sobie z napisami i w 16:9. Wolę oglądać go na małym monitorze z czarnymi pasami, niż na dużym TV i słuchać lektora.
Napisano 08.10.2007 - |19:12|
Tak, oczywiście. Jarosław Kaczyński obejrzał w oryginale Herosów i pomyślał, że postać Parkmana z przyszłości to taki dis na Maciarewicza, dlatego zakomenderował tajnym dekretem aby przycięto w scenach z nim jak najwięcej rogów, brzeszków i innych pierdzioszków.Przykro mi to mówić, ale w naszej telewizji następuje coś więcej...
Po pierwsze mamy cenzurę i to nie tylko słowną, ale także i obrazową - to co nie odpowiada politykom i władzom jest wycinane...
Winchell Chung
Napisano 01.05.2009 - |12:03|
Od wtorku 5 maja TVP1 powtarza pierwszy sezon "Herosów". W każdy wtorek będą po 2 odcinki serialu; o 20.20 i 21.10. A po zakończeniu serii pierwszej dostaniemy serię drugą, również we wtorki Teraz tylko trzeba przekonać TiM żeby zrobił reedycję sezonu pierwszego i wydał kolejne
Użytkownik Inuki edytował ten post 01.05.2009 - |12:04|
Napisano 01.05.2009 - |14:30|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych