Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.05.2007 - |21:45|

Chyba lepiej poczekać Toudi bo czwarta część ponoć ma być jeszcze w tym roku. Kręcono trzecią i czwartą część razem jak dwa Matriksy.

Co do filmu, to przyznam, że bardzo mi się podobał. Dziwne momenty odczuwałem podczas schizofrenicznych wizji i dialogów Sparrow'a. W moim odczuciu jakoś tak nie na miejscu był wątek Calipso. Był jakby wyrwany z kontekstu i upchnięty na siłę. Samo jego zakończenie było dość "zaskakujące". Zaskakujące dlatego, że wątek nagle się urwał. Człowiek spodziewał się jakiegoś zwrotu akcji, dylematu którą stronę wybrać i czy w ogóle wybierać, a nie wrzasku i chmary krabów. Moim zdaniem można było zakończyć ten wątek znacznie lepiej.

Nie odczuwałem podczas filmu tych 170 minut siedzenia.
Faktycznie pana "Elfa" było mało widać w tej części, za to prym wiodła panienka (tak na marginesie fajnie wyglądała w tym a'la mandaryńsko-samurajskim ubraniu). W czwartej części zapewne rozwiną wątek Holendra i jego kapitana oraz tragicznej miłości młodej pary. Końcówka filmu daje jasną wskazówkę o czym będzie czwarta część i jednocześnie podaje na tacy rozwiązanie problemu tragicznej miłości młodej pary.

Możemy więc spodziewać się kolejnej części z rozwiązaniem poprzedniej i zapewne furtką dla następnej historii.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 31.05.2007 - |21:46|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.05.2007 - |22:40|

Chyba lepiej poczekać Toudi bo czwarta część ponoć ma być jeszcze w tym roku.

i ciekawe na kogo zwalą, to że nadal nie będzie zysków ze sprzedaży?
A tak się łudziłem, że Piraci dołączą mi na półkę do trylogii (Matrix i Powrót do przyszłości są tam tak osamotnione...)

Jak ja nie lubię filmów, które się ciągną i ciągną i ciągną.. od tego mam seriale...

I faktycznie motyw Calipso się urywa, ale pamiętajmy, że to ona wywołała wir...

PS, do kolekcji miały dołączyć jeszcze Die Hard i Mad Max... ale zgadnijcie co się stało :P

#23 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.06.2007 - |00:01|

W tym roku nie będzie żadnej części Piratów, bo by już piali o tym od dawna. Toudi ma racje, nie było by już takich zysków. Nie od dziś wiadomo, że ludzi trzeba odpowiednio nakręcać przed. Tym bardziej, że jeszcze trzeba się obłowić na wydaniach DVD.

Lucas_Alfa nie wiem skad masz te informacje, ale tez pierwsze słysze by była kręcona jednocześnie "czworka". Aktorzy nie mieli kontraktów na kolejne częsci. Po tym szale co się odbywa teraz na świecie sądze ze jest bardziej niz pewne że Jacka Sparrowa zobaczymy jeszczce raz ;)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#24 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.06.2007 - |10:22|

razem to kręcili część 2gą i 3cią
4ta jest jedynie w planach, przecież aktorzy żadnych kontraktów nawet jeszcze nie podpisywali
ciekawe skąd masz te wyssane z palaca informacje Lucas_alfa
  • 0
You are what you believe yourself to be

#25 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 02.06.2007 - |14:20|

Byłem,widziałem i szczerze mówiąc....cienizna.
Dłudaśny :angry: :angry: , ponad 2 godziny(bliżej 3)ale akcja dopiero w ostatniej pół godzinie.
Pierwsz częśc "Piratów" była rewelacyjna :clap: :clap: :clap: (oglądałem chyba z 10 razy),dwójka już była średnia a trójeczka :sam7: :sam7: :sam7: (nawet nie wiem co napisac ba taki był słaby)
Ciekawe jakie będą te następne części,które podobno są w planach.
Jak zgodnie z zasadą równi pochyłej(jak te trzy części "Piratów") to ja dziękuję, postoje
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#26 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 03.06.2007 - |00:13|

Czytalem wywiad z Deeppem w poprzednim to&owo i tam mowil ze szkoda mu sie z postacia rozstawac, czyli na razie nie ma raczej planow
  • 0

#27 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 03.06.2007 - |10:52|

Zasnąłem podczas filmu. Poza minami Deepa nie ma w filmie niczego godnego uwagi. Ale, poprzednie części równie mnie wynudziły. Moze nie lubię filmów o piratach?
  • 0
Dołączona grafika

#28 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 08.06.2007 - |21:43|

hmm, wedlug mnie, wszystkie znaki na niebie i na morzu wskazuja na to, ze kiedys powstanie czesc 4ta - zrodlo mlodosci :)
no przeciez nie moga pozostawic biednej Elizabeth oczekujacej na jeden dzien szczescia przez calych 10 lat !!!
:D

a tak w ogole - uwazam ze wszystkie 3 czesci piratow sa
RE - WE - La - CYJ - NE

chociaz ta trzecia raczej nie dla dzieci, malo "disney'owska" - duzo scen mogacych szokowac maluchy (powieszenie chlopca zaraz na poczatku, zabicie czlowieka Kompanii przy pomocy macek przez Jonesa, nie wspominajac o smierci jednego z glownych bohaterow ;)

Użytkownik elam edytował ten post 08.06.2007 - |21:45|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#29 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.06.2007 - |23:22|

no przeciez nie moga pozostawic biednej Elizabeth oczekujacej na jeden dzien szczescia przez calych 10 lat !!!
:D

Ja ją mogę przygarnąć na te 9 lat i 364 dni i nocy ;)

Widziałem dzisiaj i przyznam, że najgorzej nie było. Oczywiście najlepsza była część pierwsza. A trzecia może trochę lepsza od drugiej? Hmm..

Film trochę przydługawy, szczególnie wprowadzeni się ciągnęło, że hej. Ale ostatnie 50 minut było świetne :)

Czwarta część na pewno powstanie, bo każda następna część zarabia jeszcze więcej. A taką kasą nikt nie pogardzi.

Idę spać ;)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 08.06.2007 - |23:33|

• 0
VeeDee

#30 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 09.06.2007 - |05:28|

aaa wlasnie na youtubie widzialam zakonczenie ponapisowe - happy end dla tych, co lubia ;)
ale i tak czekam na 4 ta czesc - to zakonczenie mnie nie satysfakcjonuje :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#31 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 09.06.2007 - |19:13|

wczoraj mialem okazje obejrzeć i...
1. film rzeczywiscie za długi, ale nie wyobrażam sobie, zeby mozna bylo wyciąć z niego więcej niż 10 minut
2. o wiele lepszy niż część druga, chociaż pierwszej część IMO nie przebija :D
3. sam poczatek to majstersztyk, później troche gorzej, ale po półgodzinnym wprowadzeniu wreszcie zaczyna się coś dziać
a. schizy Jacka - rewelacja, najlepsze były chyba na statku Davy jonesa ;)
b. "No you don't" Davy Jonesa z kluczem w macce zapamiętam na długo - tą scenę mógłbym oglądać co najmniej kilka razy :D
c. akcja w Shipwreck Cove - to było niezłe, fajny też był "underworld"
d. Barbossa i ojciec Jacka - niezły kawałek dobrego aktorstwa :>
d. pojedyncze scenki takie jak z kula armatnia, luneta, palcem etc rozbrajaja ;)
e. Keira - nie da sie jej nie lubic :P
4 na niekorzyść filmu można zaliczyć:
a. watek Kalipso - cóż... został zakonczony w dziwny i rozczarowujący sposob
b. wpłynięcie fregaty Becketa pomiedzy dwa statki - kto slyszal o czyms takim... mozg mu na chwile wysiadł?
c. niekoniecznie potrzebna śmierć Sao Fenga, Norringtona i Krakena :P

nie mogę się doczekać następnej części - końcówka rokuje na prawdę pozytywnie na przyszłość, byleby był to pojedynczy film, a nie podzielony na dwa jak Skrzynia Umarlaka i Na krańcu świata
  • 0

#32 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.06.2007 - |19:48|

Dołącze się do głosów pochwalnych dla trójeczki. Piraci to jednak to. ;D

Tylko żebyśmy po napisy.org my nie musieli śpiewać piosenki

Użytkownik SGTokar edytował ten post 09.06.2007 - |19:49|

Log65: Happy camper

#33 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 09.06.2007 - |22:25|

b. wpłynięcie fregaty Becketa pomiedzy dwa statki - kto slyszal o czyms takim... mozg mu na chwile

Bo był absolutnie pewny, że Davy płynie rozwalić naszych bohaterów. W ostatniej chwili zrobili manewr i wzięli w kleszcze.

BTW Tyle było statków w bitwie, a w sumie na poważnie były trzy ;|
  • 0
VeeDee

#34 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 16.06.2007 - |11:03|

Świetny film! Wszystko mi sie w nim podobało. Po tej części Piratów z Karaibów jestem ich bardzo dużym fanem. Mam nadzieję, że będzie też czwarta część, bo tak jak ktoś wspomniał elizabeth nie powinna czakać na Willa aż 10 lat. Piraci z Karaibów i Źródło Młodości - brzmi bardzo ciekawie:)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#35 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 16.06.2007 - |22:02|

Niesamowity film, ani nie wiadomo kiedy te 3 godziny przeszły.
Ale końcówka filmu to raczej myśl - "i wszystko po staremu", a nie zapowiedź kolejnej części, przynajmniej ja tak to widze.
  • 0

#36 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.06.2007 - |09:21|

Świetny film! Wszystko mi sie w nim podobało. Po tej części Piratów z Karaibów jestem ich bardzo dużym fanem. Mam nadzieję, że będzie też czwarta część, bo tak jak ktoś wspomniał elizabeth nie powinna czakać na Willa aż 10 lat. Piraci z Karaibów i Źródło Młodości - brzmi bardzo ciekawie:)

Hm... Raczej nie. Bo to jużnie będzie miało sensu. Poprzednie części były ze sobą powiązane w jakiś sposób. A teraz - co powrót do początku???? Nie raczej nie.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#37 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 24.06.2007 - |12:09|

Hm... Raczej nie. Bo to jużnie będzie miało sensu. Poprzednie części były ze sobą powiązane w jakiś sposób. A teraz - co powrót do początku???? Nie raczej nie.

pewnie raczej byloby to zwykle porzucienie watku Willa i Liz, skupienie sie wylacznie na postaci kapitana Sparrowa, ew. Barbarossy i reszty pirackiej spolecznosci, jednak moim zdaniem to juz by nie bylo to, zwyczajnie przeladowaliby film Depp'em, bo wykreowal postac, ktora odniosla olbrzymi sukces, wiec chcieliby natluc kapusty... jednak kapitan wcale nie ma az takiego potencjalu, zeby pociagnac samemu kolejny film, sadze, ze raczej zaserwuja nam odgrzewana powtorke z jego zartow, moze nieco urozmaicona, ale zupelnie pozbawiona oryginalnosci i swiezosci, ktora juz w 3 czesci zdawala sie byc na wyczerpaniu...
  • 0

#38 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.06.2007 - |14:44|

Ale się wynudziłam na tym, dobrze że szkoła placiła, bo bym mocno żałowała pieniędzy wyrzuconych w błoto. Niby dużo akcji i walki, ale wszystko jakoś tak się wlokło niemiłosiernie. Całość ratuje tylko świetna gra aktorska Johnny'ego Deppa.

Użytkownik Wraith edytował ten post 24.06.2007 - |15:16|

• 0

#39 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 25.06.2007 - |08:50|

Byłem na nim w kinie. I co? Zanim przejdę do samego filmu muszę napisać, że byłem w kinie LOT w Jeleniej Górze i chyba pierwszy raz jest z tego kina niezadowolony. Dlaczego? Ano po pierwsze nie było popkornu gdzie teraz chyba nawet w najmniejszym kinie go sprzedają, a mało tego w pobliskim sklepie cały zapas był wykupiony. Po drugie (i to właśnie najgorsze) z dźwięku 5.1 ostało sie tylko 1. Działał tylko głośnik centralny i wszystkie efekty dźwiękowe brzmiały nad wyraz blado. Wystarczy powiedzieć, że w momencie największej akcji na ekranie z tylego rzędu (a siedziałem w środkowym) słychać było mlaskanie i wygrzebywanie chipsów z torebki. Powiem też, że byłem na premierze Pająka 3 we Wrocławiu i jak na "romansidło" :P to jakość dźwięku i obrazu była powaląca.

Sami Piraci godni polecenia. Jak ktoś oglądał dwie poprzednie części to będzie zachwycony. Wszystkie wątki zostały rozwiązane i zamknięte a radość dla oczy niesamowita. Film trwa ponad 2,30h (z reklamami) i nie jest to czas w którym można się nudzić, czy ziewać. Fajny, delikatnie złośliwy humor dopełnia całości. I jaka miła niespodzianka gdy na scenie pojawia się znany z Prison Break. Reggie Lee (pojawia się w drugim sezonie jako złośliwy chińczyk). Oczywiście pięknie przedstawiony Latający Holender wraz z załogą i morze piasku. Piękna walka dwóch statków w wielkim wirze, która trawa na ekranie dobre 10 min. Szkoda, że era Piratów się skończyła gdyż to 3 i ostatni odcinek z tej serii. A może jednak nie ??

Powiem szczerze, na film watro pójść ale nie do lotu. Oczywiście zawsze LOT lepszy niż badziewna kinowa kopia pobrana z jakiegoś torrenta.
Kiedy doczekamy się jakiegoś multiplexu w Jeleniej? Albo kiedy doczekamy się kina w Świeradowie? Odpowiedz na to drugie pytanie jest znana od dawna . NIGDY.

Dla prawdziwych kinomaniaków pozostaje Wrocław z HELIOSEM albo MULTIKINEM
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#40 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 25.06.2007 - |22:18|

Film trwa ponad 2,30h (z reklamami)

chyba 3:30 ;) moze sie nie nudzi i nie ziewa, ale mozna kręćka dostac, ogladalem drugi raz film w domu na kanapie i tak samo jak w kinie te 3 godziny ledwo przetrwalem :/ to chyba najwieksza wada tego filmu, reszta jest raczej marginalna i nie warta wspomnienia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych