Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica: Razor - 2-godzinny film

• Zamknięty Temat jest zamknięty
59 odpowiedzi w tym temacie

#21 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.08.2007 - |09:39|

do tego kampania promocyjna z 2-3 minutowymi mini-sodes rozpoczynająca się w październiku.

Z tego co wyczytałem w necie to ma być ok 8 mini-[epi]sodów trwających jak pisze @kwiatek ok 2-3 minut.
Przedstawią historię młodego Williama Adama [granego przez Nico Corteza który zagra też tę postać w "Razor'ze"] który odkrywa podczas pierwszej wojny cylonskiej broń cylonów która w jakiś sposób będzie powiązana/wpłynie na przyszłe wydarzenia.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#22 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.08.2007 - |23:38|

Z tego co wyczytałem w necie to ma być ok 8 mini-[epi]sodów trwających jak pisze @kwiatek ok 2-3 minut.
Przedstawią historię młodego Williama Adama [granego przez Nico Corteza który zagra też tę postać w "Razor'ze"] który odkrywa podczas pierwszej wojny cylonskiej broń cylonów która w jakiś sposób będzie powiązana/wpłynie na przyszłe wydarzenia.

Może to będzie ta broń która tak zarażała cylonów gdzieś koło 3x06-07. Ciekawe co to takiego było, napewno nie bez powodu pokazali tą broń.... to Gaius przez przypadek nakierował cylonów na tą broń.. bo się pomylił w obliczeniach... może podświadomie się pomylił? Pamiętajcie kim on jest w całej tej magii z Final Five..... może od samego początku miał w podświadomości skojarzenia lub jakieś łańcuchy myślowe które zadziałały jak szukał drogi do Ziemii... może on jest nadzieją ludzkości i ją wkońcu uratuje a Adama dozna katharsis, że dobrze zrobił, że cały czas ratował mu tyłek.
  • 0

Dołączona grafika

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.08.2007 - |23:46|

Może to będzie ta broń która tak zarażała cylonów gdzieś koło 3x06-07. Ciekawe co to takiego było, napewno nie bez powodu pokazali tą broń.... to Gaius przez przypadek nakierował cylonów na tą broń.. bo się pomylił w obliczeniach... może podświadomie się pomylił? Pamiętajcie kim on jest w całej tej magii z Final Five..... może od samego początku miał w podświadomości skojarzenia lub jakieś łańcuchy myślowe które zadziałały jak szukał drogi do Ziemii... może on jest nadzieją ludzkości i ją wkońcu uratuje a Adama dozna katharsis, że dobrze zrobił, że cały czas ratował mu tyłek.

pomieszałeś... to nie była żadna broń... tylko satelita, taki jaki wysyłają ludzie obecnie... Było przecież powiedziane, iż był na niej wirus grypy, zwykłej ludzkiej grypy, więc po prostu w filmie jak na Ziemi, ludzie byli niedokładni i źle wysterylizowali sztucznego satelitę i przez to Cyloni po złapaniu jej się zarazili....
  • 0

Dołączona grafika

#24 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.08.2007 - |12:06|

pomieszałeś... to nie była żadna broń... tylko satelita, taki jaki wysyłają ludzie obecnie... Było przecież powiedziane, iż był na niej wirus grypy, zwykłej ludzkiej grypy, więc po prostu w filmie jak na Ziemi, ludzie byli niedokładni i źle wysterylizowali sztucznego satelitę i przez to Cyloni po złapaniu jej się zarazili....

Raz oglądałem i w dodatku pod rząd te odcinki 3 sezonu, może się walnąłem z uważaniem podczas oglądania, ale pamiętam jak Sharon leciała na ten statek z satelitą raptorem i się źle czuła już... może grypa się przenosi przez kosmos i statki?
  • 0

Dołączona grafika

#25 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 16.08.2007 - |12:21|

Raz oglądałem i w dodatku pod rząd te odcinki 3 sezonu, może się walnąłem z uważaniem podczas oglądania, ale pamiętam jak Sharon leciała na ten statek z satelitą raptorem i się źle czuła już... może grypa się przenosi przez kosmos i statki?

tego to ja znowu nie pamiętam... nie wiem, w każdym razie wygląda na to, że trzeba by obejrzeć to jeszcze raz ;p
  • 0

Dołączona grafika

#26 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.08.2007 - |12:22|

Ja właśnie czekam na dvdripy, dopiero oglądne ;p
szkoda, ze przelozyli wydanie dvd i soundtrack na listopad (czy tam pazdziernik)

Użytkownik Juki edytował ten post 16.08.2007 - |12:23|

• 0

Dołączona grafika

#27 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.08.2007 - |13:01|

Ja właśnie czekam na dvdripy, dopiero oglądne ;p
szkoda, ze przelozyli wydanie dvd i soundtrack na listopad (czy tam pazdziernik)

Co przełożyli :o no nawet tak nie żartuj. ;)
Trzeci sezon BSG na dvd jest zapowiadany na wrzesień: za amazon ->"...DVD Release Date: 3 Sep 2007..."

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.08.2007 - |13:02|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#28 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.08.2007 - |17:54|

A no tak, pomyliło mi się z soundtrackiem, który pojawi się dopiero w październiku :(.
http://en.battlestar...rack_(Season_3)
  • 0

Dołączona grafika

#29 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.08.2007 - |11:58|

na sieci dostepny jest tez drugi Teaser, umiescilem go tutaj: http://matlas.obsysa.net/?p=134
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#30 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.08.2007 - |13:28|

Troche nieestetycznie podłożyli tą muzykę, ale ciekawe jest to, jak Ta Nowa Postać mówi "step away from me admiral", czyżby była prze-świrnięta? Dołączona grafika
  • 0

Dołączona grafika

#31 Kudlaty

Kudlaty

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28.08.2007 - |09:27|

A tutaj link do informacji na temat omawianego materiału:
http://dvd.ign.com/a...6/816066p1.html
:rolleyes:

Użytkownik Kudlaty edytował ten post 28.08.2007 - |09:27|

• 0

#32 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 28.08.2007 - |12:41|

Premiera DVD BSG Razor będzie miałą miejsce w R1 już 4 grudnia 2007, kto wie może DVDRip będzie przed emisją na Sci-Fi Channel ;)

PS
Swoją drogą dziwne, że data premiery BSG Razor w R1 jest a sezonu 3 nie ma, tylko wiadomo, że w R2 będzie 3 września ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#33 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.08.2007 - |15:52|

Ciekawe czy wszyscy się powstrzymamy na dwa tygodnie nie oglądając wstrętnego DSripa. Chyba każdy poczeka te dwa tygodnie aż ktoś zripuje i zseeduje ;) wdodatku to będzie wersja rozszerzona =).
  • 0

Dołączona grafika

#34 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.08.2007 - |16:23|

No dobra wszystko ładnie pięknie. Tylko ja mam pytanie: czy jest planowane również wypuszczenie BSG Razor na Blu ray albo HD DVD i kiedy ewentualnie premiera na tych formatach?
  • 0

#35 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.08.2007 - |17:48|

Universal jeśli się nie mylę wydaje tylko HD.

Niby ma byc 04/12 - szczegóły w linku.
  • 0

#36 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.09.2007 - |08:27|

No i mamy już okładkę do dvd BSG:Razor.
Na amerykańskim amazonie jest już w zamówieniach za niecałe 20$. :D
Ciekawe za ile będzie w angielskim ?
Trzeba będzie dodać do swojej kolekcji.

A co najlepsze to sami wydawcy najpierw wydali taką "wadliwą" okładkę z błędem.

Dołączona grafika

Co dostrzegli fani i zaraz wytknęli ,że przecież Pegasus nie należał to 75 grupy bojowej battelstarów tylko do 62. ;) :P
I w chwili obecnej okładka wygląda tak.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2007 - |08:41|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#37 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.09.2007 - |10:15|

a dodać należy że premiera zapisana jest na 4 grudnia, a jako że to ma być instant dvd, to na premierę w telewizji to se poczekamy...

#38 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.09.2007 - |20:24|

Nie zapominajmy, że w wydaniu 3 sezonu będzie dodatkowy odcinek o tym, co się działo przed 3x01.
Ma być podobno wprowadzona nowa postać z Pegasusa, nie mówię już jaka, ale ten dwugodzinny filmik będzie dobry, żeby ją wprowadzić.

Dodatkowy odcinek ? Jeśli mówisz o tym co znajduje się na 6 płycie to jest to "The Story So Far... "
Czyli tak na prawdę nic nowego bo to jest streszczenie 2 poprzednich sezonów z narracją Roslin.
Osobiście liczyłem na choćby zebrane webisody z New Caprica a tu lipa nie ma ich w boxie z sezonem 3. :( :o

.... ale ciekawe jest to, jak Ta Nowa Postać mówi "step away from me admiral", czyżby była prze-świrnięta?

Tą nową postacią będzie zapewne Kendra Shaw [grana przez Stephanie Jacobsen] którą Lee wyznaczy jako swoją zastępczynię w dowodzeniu Pegasusem. [czy jakoś tak]
I jak to ładnie powiedział R.D.Moore : a my [widzowie] zaczniemy się zastanawiać kim ona jest i skąd pochodzi? I jak się znalazła na BSP ?
Zapowiada się tajemniczo :)
Do togo oczywiście dowiemy się więcej o historii Giny czyli jednej z wersji Six na której to tak nieźle sobie używała załoga Pegasusa.
Gościnie pojawią się [Lucy Lawless] czyli D'Anna Biers i również [znana nam z ST DS9] Nana Visitor jako Emily Kowlski grająca pacjentkę chorą na raka.
Nana V. pojawi się również w odcinku 8 czwartego sezonu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 27.09.2007 - |21:48|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#39 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.09.2007 - |20:43|

Ten Razor to ma być ten 2-hour episode, hehe, wycinając reklamy to 80 minut, kiepsko, mam nadzieje, ze ta wersja extended na dvd będzie trwała z ponad 2 godziny, prawdziwe.
  • 0

Dołączona grafika

#40 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.09.2007 - |22:17|

Niekoniecznie muszą liczyć w ten sposób.
Sam film może właśnie trwać 2 godziny i dopiero wtedy dodamy czas na reklamy.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych